آشنایی با انواع رنگ ترافیکی و کاربردهای هرکدام

امروزه کاربرد رنگ ترافیکی در خط کشی جاده ها، بزرگراه ها و سایر مسیرهای وسایل نقلیه بر کسی پوشیده نیست. این رنگ ها به دلیل ویژگی های خاصی که دارند؛ می توانند به خوبی اطلاعات مهم و دستورالعمل ها را منتقل کرده و در نظم بخشیدن به ترافیک نقش موثری را ایفا کنند. انواع رنگ های ترافیک بسیار متفاوت بوده و هریک ویژگی های خاص خود را دارند؛ به همین دلیل برای اهداف مختلف از آن ها استفاده می شود. در انتهای این مقاله خواهید دانست که رنگ ترافیکی چیست و چه کاربردهایی دارد. همچنین با مهم ترین نکات برای خرید رنگ ترافیکی آشنا خواهید شد.

رنگ ترافیکی چیست ؟

همه ما خطوطی را که بر روی آسفالت جاده ها یا کف پارکینگ ها به عنوان راهنما یا جداکننده لاین ها کشیده شده است، دیده ایم. این خطوط دربرگیرنده اطلاعات بسیار مهمی هستند که می توانند به ما در یافتن مسیر، رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی و تشخیص درست حقوق خود در حین رانندگی کمک کنند.

به همین دلیل در کشیدن آن ها باید از رنگ های بسیار باکیفیتی استفاده شود که در اثر قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا عبور و مرور خودروها و عابران پیاده، رنگ خود را از دست ندهند. اینجا است که مفهومی به نام رنگ ترافیکی مطرح می شود.

کاربرد های رنگ ترافیکی

انواع رنگ های ترافیکی می توانند در مکان های مختلفی استفاده شوند. این مکان ها عبارتند از:

  • خط کشی سالن های ورزشی ، مسیر های مسابقات خودرو و مسیر حرکت در فرودگاه
  • مشخص نمودن فضای پارکینگ ، جهت مسیر حرکت، محدوده لاین ها و حریم جاده
  • کشیدن نماد های ترافیکی مانند؛ ایست، اتوبوس، خطر، حرکت و…
  • رنگ خط کشی خیابان مانند خطوط عابر پیاده ، خیابان ها، بزرگراه و جاده ها

کاربرد های رنگ ترافیکی

4  نکته مهم در انتخاب انواع رنگ ترافیکی

در نمونه های مختلف راهنمای خرید رنگ ترافیکی به این نکته تاکید شده است که باید به قوانین ایالتی و ملی توجه ویژه ای شود؛ زیرا شهرداری هر منطقه قوانین خاص خود را برای علامت گذاری هر جاده دارد و باید رنگ موردنظر برای اجرای این چارچوب ها مناسب باشد. این موارد شامل؛

  1. ملاحظات زیست محیطی
  2. مکان کاربرد رنگ ترافیکی
  3. تاثیرپذیری از شرایط محیطی
  4. دانه بندی مناسب

انواع رنگ ترافیکی

رنگ های ترافیکی بر اساس معیارهای مختلفی طبقه بندی می شوند که در راهنمای انتخاب رنگ ترافیکی بسیار تاثیرگذار است.

4  نکته مهم در انتخاب انواع رنگ ترافیکی

دسته بندی انواع رنگ های ترافیکی بر اساس شیوه اختلاط

یکی از معیارهای مهم برای طبقه بندی این نوع از رنگ ها، شیوه اختلاط آن ها است. بر این اساس رنگ های ترافیکی در دو دسته قرار می گیرند:

رنگ های ترافیکی سرد

فرایند اجرای رنگ های ترافیکی سرد را می توان در دماهای پایین انجام داد و نیازی به افزایش دما وجود ندارد.

این نوع از رنگ ها بیشتر در معابر کم تردد و فرعی به کار می روند. همچنین در پارکینگ های شخصی نیز می توان برای کاهش هزینه ها، از این نوع رنگ استفاده کرد.

رنگ ترافیکی گرم

رنگ های ترافیکی گرم باید پیش از اعمال بر روی آسفالت تا دمای مشخصی گرم شوند؛ به عبارت بهتر برای تشکیل فیلم رنگ و مخلوط کردن اجزا، نیاز به دمای نسبتا زیادی وجود دارد.

دسته بندی رنگ های ترافیکی بر اساس پایه آن ها

معیار دیگر برای طبقه بندی انواع رنگ های ترافیک، پایه این نوع از رنگ ها است. بر این اساس دسته بندی زیر برای انواع رنگ ترافیکی وجود دارد:

رنگ های مبتنی بر روغن

رنگ های مبتنی بر روغن یا حلال، از مواد شیمیایی ساخته شده و برای رقیق شدن یا تمیز کردن نیاز به یک حلال خاص دارند. بیشتر این رنگ ها آب را به خود جذب نکرده و با آب شسته نمی شوند؛ به همین دلیل در مناطقی با آب و هوای سرد و پربارش، از این نوع رنگ ها استفاده می شود.

در کنار این ها رنگ های مبتنی بر روغن یخ نمی زنند و می توانند مانع از ایجاد خطر در جاده ها شوند.

رنگ های مبتنی بر حلال

رنگ های مبتنی بر حلال که به نام نوع I نیز شناخته می شوند؛ برای رنگ آمیزی کف انبار یا پیست های مسابقه به کار می روند؛ زیرا مقاومت بسیار خوبی در برابر سایش دارند. از سوی دیگر به راحتی خشک شده و درنتیجه می توانند مکان های مختلف را زودتر به بهره برداری برسانند.

رنگ ترافیکی بر پایه آب

رنگ ترافیکی پایه آب بسیار با محیط زیست سازگار بوده و کم هزینه هستند. این نوع از رنگ ها به راحتی با آب شسته می شوند؛ به همین دلی استفاده از آن ها در مکان های مرطوب توصیه نمی شود.

با این حال به سرعت خشک شده و بسیار در دسترس هستند؛ در نتیجه برای مکان هایی مناسب هستند که می خواهند در کمترین زمان ممکن درب های خود را به روی مشتریان باز کنند.

بر اساس تعداد اجزای هر رنگ نیز می توان رنگ های ترافیکی را به دو دسته دو جزئی و سه جزئی تقسیم بندی کرد. رنگ های سه جزئی از رزین اکریلیک، پراکساید و شتاب دهنده ساخته شده اند.

دسته بندی دیگر انواع رنگ های ترافیکی

از دیگر انواع رنگ های ترافیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

رنگ لاستیکی کلر دار

رنگ های پلاستیکی کلردار به دلیل ماندگاری بالایی که دارند؛ در مکان هایی که برای توقف خودروها در کنار خیابان علامت گذاری شده، مورد استفاده قرار می گیرند.

این نوع از رنگ ها در برابر خرد شدن بسیار مقاوم هستند؛ در نتیجه برای خط کشی جاده ها و محل های پررفت و آمد نیز بسیار مناسب هستند. با این حال به دلیل قیمت نسبتا بالا، بیشتر افراد ترجیح می دهند که از گزینه های جایگزین استفاده کنند.

رنگ آلکیدی

این نوع از رنگ ها که مبتنی بر حلال هستند؛ با محیط زیست بسیار سازگار بوده و دوام خوبی دارند. به همین دلیل بیشتر برای روسازی از آن ها استفاده می شود.

انواع رنگ ترافیکی

رنگ ترموپلاستیک

این نوع از رنگ ها را می توان هم به صورت سرد و هم گرم مورد استفاده قرار دارد. رنگ های ترموپلاستیک بسیار بادوام بوده و در برابر عوامل محیطی و نور خورشید ثبات خود را از دست نمی دهند. به همین دلیل برای خط کشی جاده ها یا استفاده در فضاهای آزاد بسیار مناسب هستند.

رنگ بازتابنده

رنگ های بازتابنده بیشتر در باند فرودگاه ها یا پیست های اتومبیلرانی استفاده می شوند. زیرا در این محل ها باید نشانه ها از فاصله دور یا در سرعت زیاد قابل تشخیص باشند. این نوع از رنگ ها معمولا قیمت بالایی داشته و به همین دلیل در مکان های محدودی مورد استفاده قرار می گیرند.

سخن پایانی

رنگ هایی که برای کشیدن علائم در جاده ها مورد استفاده قرار می گیرند؛ ساده ترین پاسخی است که می توان به سوال رنگ ترافیکی چیست داد؛ اما باید بدانید که ویژگی های رنگ های ترافیکی مانند دوام بالا و مقاومت بالا در برابر سایش و عوامل محیطی، آن را به گزینه مناسبی برای استفاده در محیط های آزاد تبدیل کرده است.

رنگ تهران ارائه دهنده طیف وسیعی از انواع رنگ و ابزار است. اگر قصد خرید و یا کسب هر گونه اطلاعات تکمیلی در خصوص انواع رنگ ترافیکی ، جهت دریافت مشاوره رایگان با رنگ تهران در تماس باشید.