پیوند مو hair

پیوند مو جدیدترین روش برای کسانی است که موهای‌شان را از دست داده‌اند یا می‌خواهند خط رویش موهای‌شان را جابه‌جا کنند. اما آیا پیوند مو روش بی‌خطر و موفقی است؟ آیا نتیجه‌ی آن دائمی است یا صرفا تاثیری موقت در قسمتی از بدن باقی می‌گذارد؟

مراحل کاشت مو

پیوند مو روش جراحی است که شامل جدا کردن فولیکول‌های مو از محل اهداکننده در بدن مثل صورت یا پاها و کاشت آن‌ها در محل بدون مو است. این پروسه برای کاشت مو در ناحیه‌ی ابرو و مژه هم به‌کار می‌رود. آخرین تکنیک‌های کاشت مو دائمی هستند و خوشه‌های فولیکول‌های مو را برمی‌دارند. به این روش استخراج فولیکولی مو (FUT) می‌گویند و به دو شیوه انجام می‌شود، برداشت نواری و استخراج واحد فولیکولی (FUE).

در برداشت نواری، نوارهایی از پوست که حاوی تارهای موی در حال رشد هستند در مناطق طاس کاشته می‌شوند و در روش استخراج واحد فولیکولی، دسته‌هایی از مو به همراه ریشه‌هایشان به صورت دستی جدا می‌شوند و در ناحیه‌ی بدون مو کاشته می‌شوند.

استخراج نواری این روزها بیشتر توسط جراحان انجام می‌شود. این روش اسکار باریکی را در محل اهداکننده به جا می‌گذارد و بعد از دو هفته بهبود پیدا می‌کند.

FUE می‌تواند در یک یا چند ناحیه انجام شود. به صورت دستی انجام می‌شود و پروسه‌ی زمان‌برتری نسبت به روش قبل دارد اما نتیجه‌ی آن طبیعی است و جای زخم باقی نمی‌گذارد.

ملاحظات جراحی کاشت مو به شرح زیر است:

  1. آماده شدن برای پیوند مو. در مرحله اولیه جراحی پیوند مو، فولیکول‌های مو از پشت سر برداشته می‌شوند و به مناطق طاس منتقل می‌شوند.
  2. منطقه اهدا کننده اصلاح می‌شود. قبل از عمل جراحی، موها در ناحیه اهدا کننده اصلاح می‌شود.
  3. ناحیه اهدا کننده برای جراحی آماده شده است. هنگامی که مو در ناحیه اهدا کننده اصلاح می‌شود، بیهوشی موضعی داده می‌شود.
  4. بافت از ناحیه اهدا کننده برداشته و بخیه زده می‌شود. بافت حاوی فولیکول‌های مقاوم مو در برابر طاسی از ناحیه اهدا کننده برداشته می‌شود و سپس ناحیه اهدا کننده بخیه زده می‌شود.
  5. موها روی منطقه اهداکننده شانه زده می‌شود. بخیه‌ها در ناحیه اهدا کننده به وسیله‌ی موهای شانه شده‌ی بیمار پنهان می‌شود. این بخیه‌ها تقریباً ده روز پس از جراحی پیوند مو برداشته می‌شود.
  6. بافت اهداکننده به گرافت‌های واحد فولیکولی تبدیل می‌شود. در این مرحله تکنسین های جراحی با استفاده از میکروسکوپ بافت اهداکننده‌ را برای تشخیص و آماده سازی گرافت‌‌های فولیکولی مو‌ بررسی می‌کنند.
  7. منطقه گیرنده مو آماده می‌شود. هنگامی که بیهوشی موضعی به بیمار داده شد، منطقه دریافت کننده برای انجام جراحی آماده می‌شود. نیاز به پیرایش/ اصلاح مو در ناحیه دریافت کننده نیست.
  8. ایجاد برش در ناحیه‌ی طاس. گرافت‌های واحد فولیکولی در برش‌های کوچکی قرار می‌گیرند که با الگوی نامنظمی در منطقه گیرنده ایجاد شده‌اند.
  9. گرافت‌ها با توجه به تراکم آنها کاشته می‌شوند. کوچکترین گرافت‌ها (یک و دو) در جلوی خط رویش قرار می‌گیرند و گرافت‌های بزرگ‌تر سه و چهار ( متراکم‌تر از یک و دو) در پشت قرار می‌گیرند.
  10. بلافاصله پس از عمل جراحی پیوند مو. پس از عمل جراحی پیوند مو، برش‌های کوچک با موهای کوتاه در ناحیه‌ای که تحت عمل جراحی قرار گرفته قابل رویت است
  11. پایان جراحی پیوند مو. علائم برش به طور طبیعی بهبود می‌یابد و قرمزی در ناحیه گیرنده در عرض یک هفته از بین می‌رود.

پیوند مو

دوران بهبودی

پیوند مو روشی غیر تهاجمی است و در بسیاری موارد به‌صورت سرپایی انجام می‌شود. اغلب بیماران بعد از دو یا سه روز اجازه دارند موهای‌شان را شامپو بزنند، هرچند بعد از عمل جراحی، باید پوست سر را از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و عفونت‌ها  محافظت کرد. بیماران معمولاً به مدت چند روز باید از آنتی بیوتیک استفاده ‌کنند.

حقایقی که باید درباره‌ی پیوند مو بدانید:

  • موهای پیوند خورده مانند موی طبیعی رفتار می‌کنند و بین دو تا چهار هفته بعد از پیوند می‌ریزند. پس از آن ریشه‌ها به طور طبیعی شروع به رشد می‌کنند و در ادامه تا آخر عمر به رشدشان ادامه می‌دهند.
  • استفاده از بیهوشی موضعی پیوند مو را روشی بدون درد می‌کند و بیمار می‌تواند همان روز به خانه برگردد.
  • پیوند مو با روش‌های ترمیم موی غیر جراحی متفاوت است که در آن یک پایه از پیش انتخاب شده با مهارت بر روی پوست سر قرار داده می‌شود.
  • پیوند مو به این معنا نیست که شما موهای متفاوت و خارق‌العاده‌ای خواهید داشت، چرا که نتیجه‌ی جراحی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و همچنین با کیفیت موی طبیعی شخص ارتباط مستقیم دارد.
  • همه‌ی انواع طاسی، راه حل‌شان پیوند مو نیست. هر بیمار روش درمانی خاص خود را دارد.
  • هزینه روش بستگی به تعداد گرافت‌ها دارد. هر چه تعداد گرافت‌ها بیشتر باشد، هزینه‌ی جراحی هم بالاتر خواهد رفت.
  • فردی که دارای ژن طاسی باشد در نهایت موهای خود را از دست خواهد داد و کاشت مو بهترین گزینه برای درمان این افراد است. با این وجود، اگر دچار ریزش مو هستید می‌توانید با استفاده از درمان‌های مختلف روند طاسی را به تاخیر بیاندازید.