تیپ شخصیتی شما چیست؟

تیپ شخصیتی شما چیست؟

مشکل جامعه ی کنونی ما این است که بسیاری از مردم در روابط خود نا امید هستند؛ زیرا احساس می کنند شنیده نمی شوند و یا کسی آن ها را درک نمی کند. به راستی نتیجه ی این احساسات چه خواهد بود؟ ساده است، آنها هرگز یک ارتباط واقعی را تجربه نمی کنند و از وارد شدن به رابطه طفره خواهند رفت.

به گزارش مجله آلامتو به نقل از success؛ بسیاری از ارتباطات نظیر رابطه ی دوستی و یا روابط عاشقانه با داشتن یک حس و هدف مشترک و برقراری ارتباط موثر با یکدگر شکل می گیرند.

یک روش اثبات شده، برای کمک به برقراری ارتباط با افراد دیگر این است که شما حرف های آن ها را بشنوید، آن ها را درک کنید، از آن ها قدردانی نمایید و حضور آن ها را جدی بگیرید.

هنگامی که شما این روش را در زندگی خود دنبال کنید، می توانید مزایای درخور توجه آن را به وضوح در زندگیتان لمس نمایید و این روش را به افراد دیگری که در زندگیتان حضور دارند نیز بیاموزید.

مطمئنا بارها این سخنان را شنیده اید که من در هنگام برقراری رابطه با مردم احساس ناامیدی می کنم، مثل اینکه با دیوار صحبت کنم – مردمی که با چشم های بی احساس، صورت های بی روح و سرد خود بی علاقگیشان را نسبت به داشتن رابطه با من نشان می دهند یا شنیده اید که برخی از مردم می گویند سال هاست که در چندین رابطه ای که داشته ام احساس کمبود و یا نادیده شدن می کنم.

به اعتقاد من، این نادیده گرفته شدن ها و بی توجهی ها، درست همانند بنزینی بر روی شعله های قطع ارتباط من با افراد دیگر بوده اند، اما نکته این است که در واقع این ما هستیم که نتوانستم حقایق بنیادین شخصیت افرادی را که دارای کاراکترهای کاملا مخالفی با شخصیت ما هستند، درک کنیم. و نکته ی جالب توجه این است، که تا زمانی که نتوانیم با افراد دیگر ارتباط برقرار کنیم هرگز نخواهیم توانست به تفاوت های شخصیتی بین افراد پی ببریم.

حقیقت ساده این است که چون ما نمی دانیم چگونه باید این اختلافات شخصیتی را مدیریت کنم، تناقضات یکی پس از دیگری آشکار می شوند.

لذا همانطور که بیشتر بر روی رشد شخصیتی خود کار کنیم، شخصیت منحصر به فرد و آرامی را در خودم به وجود خواهیم آورد و مصمم به تقویت هویت سالم خود خواهیم بود و در این راستا به توسعه ی روابط خود ادامه می دهیم و نکته درست همین است.

هنگامی که دیگران را در درون خود درک کنید، به نوعی مهربان تر، با گذشت تر و دلسوزتر خواهید شد. و این همان راهی است که اعتماد آن ها را جلب می کند.


معرفی DiSC

پروفایل شخصیتی DiSC به وضوح بر تفاوت های رفتاری که به مشکلات ارتباطی در زندگی منجر می شود تمرکز می کند. بر خلاف سایر مشخصات شخصیتی، DiSC به ما یاد می دهد که چگونه با یکدیگر ارتباط برقرار کنیم و نحوه ی درک دیگران و ارسال و دریافت سیگنال های لازم از جانب آن ها را تشریح می کند. و این ابزار فقط برای برقراری ارتباطات کاری قدرتمند نیاز نیست بلکه با فراگیری آن به راحتی می توانید هر رابطه ای را در زندگی خود مدیریت کنید.

با این وجود، کلید استفاده از نتایج این روش سودمند نیازمند درک این موضوع است که هیچ پروفایل شخصیتی، بی عیب و نقص نیست و نمی تواند یک دستورالعمل واحد را برای هر شرایطی به ما ارائه کند؛ در واقع این پروفایل فقط یک ابزار است اما می تواند یک ابزار متنوع و ارزشمند باشد که به عنوان پایه ای برای درک تفاوت های یکدیگر به ما در درک ارزش های خود و دیگران کمک نماید.

فرمت آسان و ساده ی DiSC که اعمال آن نیز فوق العاده راحت است اساسا افراد را به یکی از چهار کاراکتر شخصیتی زیر طبقه بندی می کند.

این چهار کاراکتر شخصیتی عبارتند از : سلطه جو (D)، با نفوذ (I)، با ثبات (S) و با وجدان (C). هیچ سبکی فراتر از این چهار کاراکتر وجود ندارد. و این چهار کاراکتر تحت شرایط استرس زا، خود را به خوبی بروز می دهند. اما دانستن اینکه چگونه سبک های شخصیتی باید با یکدیگر تعامل پیدا کنند، یک کلید اساسی برای ایجاد اعتماد و برقراری ارتباط موثر است.


پس بهتر است هر کدام از آن ها را تحلیل نماییم:

تیپ شخصیت سلطه جو “D”

سبک شخصیت “D” غالب ترین شخصیت در میان این چهار سبک شخصیتی است. سبک های شخصیتی “D” در بیشتر موارد، به دستاوردهای بزرگی نائل خواهند آمد و معمولا موفق خواهند شد. افرادی با این سبک شخصیتی کاملا جدی، قوی و قدرتمند هستند. سریع وارد عمل می شوند و برای پذیرش تغییر مشتاق هستند، آن ها یک شخصیت آماده، برای رسیدن به هدف می باشند.

یکنواختی زندگی برای آن ها خسته کننده بوده و نداشتن انگیزه سبب افسردگی شان می شود. این گونه افراد پذیرای مسئولیت های خود هستند. آن ها همواره احتیاط را در کارهای خود لحاظ می کنند و انتظار دارند که دیگران نیز در این مسیر همراهشان باشند.

گرايشات بی پروایانه و شجاعانه ی آن ها اغلب مورد بی توجهی قرار گرفته و یا حتی نابود کننده در نظر گرفته خواهد شد. به دلیل شخصیت عمل گرا و هدایت کننده، به احتمال زیاد در ابتدای فرایند تصمیم گیری دچار اشتباه های زیادی می شوند. اما به دلیل شخصیت قوی خود، دوباره و دوباره تلاش می کنند و هرگز مجددا وارد آن مسیر اشتباه نمی شوند.

موفقیت آن ها به دلیل توانایی بالایشان در تصمیم گیری و انگیزه دادن به تیم است. تمرکز آن ها بر روی اهداف فوق العاده بزرگ، اغلب تیمشان را به خطر می اندازد که باعث می شود ریسک های زیادی را متقبل شوند و این ریسک ها غالبا پاداش های بزرگی را برایشان به همراه خواهد داشت.


شخصیت افراد مختلف

شخصیت افراد مختلف

سبک شخصیت با نفوذ “i”

سبک شخصیتی “i” نسبت به چهار سبک دیگر، بیشتر برون گرا، تعاملی، جذاب، خوش بین و خوش برخورد و مشتاق تر می باشد.

از آنجا که افراد دارای این سبک شخصیتی افرادی بسیار اجتماعی هستند، به جزئیات توجه چندانی ندارند و نمی توانند به طور مستقل وارد عمل شوند؛ آن ها به سرعت پیشرفت می کنند و افراد هدف گرایی هستند. همکاری در کار افرادی با این کاراکتر شخصیتی از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد.

از آنجا که این افراد می خواهند به سرعت پیشرفت کنند و در این راه به همکاری اجتماعی نیاز دارند، رد شدن توسط اجتماع نقطه ضعف شان به شمار می آید. به همین ترتیب، مقابله و برخورد نیز برایشان یک چالش بزرگ است.

زمانی که زمان تصمیم گیری فرا می رسد، ترس آن ها از عدم محبوبیت سبب می شود تا دیگران را نیز در فرایند تصمیم گیری درگیر سازند. تحت شرایط استرس زا، سبک شخصیتی “i” را می توان به عنوان شخصیتی بیش از حد سخاوتمند، عاطفی و بی نظم مشاهده نمود. به خاطر خوش بینی ذاتیشان، این افراد تمایل زیادی به وعده دادن و عدم پیگیری آن دارند. اما برای کسب موفقیت های بزرگ ، مشتاق و پر انرژی هستند.

آن ها می توانند یک مربی انگیزشی خوب باشند و غالبا در بحث های گروهی، و همچنین ارائه ی ایده های خلاقانه و خیال پردازانه فوق العاده می باشند. توانایی ذاتی افرادی با این سبک شخصیتی، در برقراری ارتباط با افراد دیگر، یک محیط سالم و پر جنب و جوش را در محیط کاری به وجود خواهد آورد و سبب می شود که سایر افراد نیز به خوبی استعدادهای خود را بروز دهند.


نوع شخصیت با ثبات “S”

سبک شخصیتی “S” نسبت به چهار سبک شخصیتی دیگر، آرام تر هستند. آن ها برای شخصیت تثبیت شده و متعادل خود شناخته شده اند.

به خاطر ماهیت حمایتی، شخصیت های “S” از همکاری و داشتن اتحاد با تیم کاری خود لذت می برند. برابری و عدالت از اهمیت ویژه ای برای نوع شخصیت “S” برخوردار است. در نتیجه این سبک شخصیتی بسیار پایدار و با ثبات بوده و به سبک روتین زندگی خود می چسبند و لذا تغییر در زندگی غالبا برای آن ها دشوار بوده و در بیشتر اوقات در برابر تغییر مقاومت می کنند.

شخصیت های “S” برای پذیرفتن تغییر نیاز به زمینه سازی های گسترده دارند و اغلب تغییر را به راحتی نمی پذیرند.

از آنجا که این افراد محتاط تر هستند، سرعت آنها در مسیر پیشرفت به مراتب کندتر از شخصیت “I” یا “D” است. اما اگرچه اینگونه افراد در به پایان رساندن یک پروژه بسیار کند و آهسته عمل می کنند، اما زمانی که یک پروژه را آغاز می کنند، برای به پایان رساندن آن ولع خاصی را از خود بروز می دهند آنها هدف خود را کنار نمی گذارند و حس وفادار ماندن به تعهداتشان به این گونه افراد قدرت انجام کارهایشان را می دهد.

اگر سبک شخصیتی “S” تحت فشار و استرس قرار گیرد، کاراکتری بسیار حمایتی، انعطاف پذیر و توانمندی را از خود بروز می دهند. در حقیقت، آنها نیازها و خواسته های خود را صرفا برای جلوگیری از تنش یا درگیری فدا خواهند کرد. در پایان روز، سبک شخصیتی “S”، عزم خود را برای انجام کارها جزم می کند و تمام وظایفش را به خوبی به اتمام خواهد رساند.


انواع سبک شخصیتی

انواع سبک شخصیتی

سبک شخصیتی با وجدان “C”

دقیق ترین، تحلیل گر ترین و با وجدان ترین سبک شخصیتی در میان این چهار سبک شخصیت، افرادی با کاراکتر شخصیتی نوع “C” هستند که با دقت بالای خود سعی می کنند تمام کارها را همان بار اول به درستی انجام دهند. اگر وقت و یا منابع کافی برای انجام یک کار به بهترین نحو ممکن وجود نداشته باشد، آنها به سرعت بر چنین شرایطی فایق خواهند آمد.

از طرف دیگر، ولع شدید این افراد برای رسیدن به تعالی و داشتن نهایت دقت، ممکن است آنها را در موقعیت آماده برای تقبل مسئولیت ها و رسیدن به هدف قرار دهد، و لذا وجود چنین افرادی در سازمان به سرعت باعث پیشرفت و تعالی آن سازمان خواهد شد.

رویکرد محتاطانه و روشمند این افراد در کار و زندگی، آنها را قادر می سازد تا اثرات بالقوه منفی “بالا بالاست و “پایین پایین است را کاهش دهند.

سبک شخصیتی “C” از انتقاد می ترسد؛ زیرا آن ها انتقاد از کار را به عنوان انتقاد از شخصیت ذاتی شان در نظر می گیرند. در حالی که همکاری برای سایر سبک های شخصیتی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد، سبک شخصیتی “C” بسیار راحت است و حتی ترجیح می دهد به تنهایی کار کند.

یکی از بزرگ ترین مشکلات این سبک شخصیتی این است که آن ها به شدت از دیگران انتقاد می کنند. چرا که هدفشان یک فرد نیست بلکه یک سیستم است. از دیگر ویژگی های سبک شخصیتی “C” این است که همواره توقعات بالاتری از خودشان دارند به طور کلی، به دلیل توجه آن ها به جزئیات و تعهد به برتری، سبک “C” اغلب به عنوان یک کارشناس در یک تیم شناخته می شود.


حتی بدون داشتن جدول ارزیابی شخصیت DiSC، این احتمال وجود ندارد که شما سبک و کاراکتر خاص خود را نشناسید. اما با داشتن این لیست می توانید در مورد کاراکتر همکار، دانشجو، رئیس یا همسرتان تفکر نمایید. همانطور که قبلا ذکر شد، دانستن این تفاوت های شخصیتی به ما کمک می کنند تا بتوانیم کاراکتر شخصیتی یکدیگر را بهتر درک کنیم و به نوبه ی خود با اعتماد بیشتری با یکدیگر ارتباط برقرار نماییم.

با این که ابزارهای زیادی برای درک تفاوت های موجود در بین انسان ها در اختیار ما قرار گرفته است، من با استفاده از تفاوت سبک شخصیتی “D” و “C” این موضوع را نشان می دهم.

برای اینکه کاراکتر سبک شخصیتی “C” بتواند ارتباط موثری را با شخصیت “D” برقرار کد، باید بتواند تفاوت های از زمین تا آسمانی را که در مورد کسب و کار و سبک زندگی در بین آن ها وجود دارد درک نماید و سعی نکند چیزی را به زود در ارتباطشان تحمیل کند.

به نوبه ی خود، شما ممکن است بیش از حد محتاط باشید و مانع پیشرفت و عملکرد طرف مقابلتان شوید. لذا باید با مهارت و برنامه وارد یک مکالمه شوید و باید داستان های بزرگ را بدون وارد شدن به چرایی و چگونگی آن ها نقل کنید.

در مقابل، شخصیت “D” در رابطه با شخصیت “C” باید نحوه ی صحبت کردن و نوشتن با استفاده از حقایق و جزئیات، نه فقط مفاهیم بلند را بیاموزد. از فشار آوردن به کاراکتر C اجتناب کند و به آن ها فرصت


تیپ های شخصیتی مختلف

تیپ های شخصیتی مختلف

اولویت های بلند پروازانه ی موجود در درون شخصیت ها

به طور کلی، شخصیت های “D” و “I” تمایل دارند که همه چیز را اولویت بندی کنند و یک محیط به سرعت در حال تغییر را که شرایط آن به طور مداوم تغییر می کند دوست دارند در حالی که شخصیت های “S” و “C” ترجیح می دهند محتاطانه تر رفتار کنند.

از لحاظ تعامل با افراد دیگر، سبک های “D” و “C” تمایل دارند که وظایف بسیار زیادی را برای مردم اولویت بندی کنند، در حالی که سبک های “I” و “S” دوست دارند که مردم را برای وظایف اولویت بندی نمایند.

بنابراین، در حالی که به نظر می رسد این اختلافات در هنگام مقایسه قابل کنترل باشند، لکن این تفاوت ها در میان کاراکترهای شخصیتی بسیار عمیق است و لذا باید در هنگام تعامل این افراد با یکدیگر مد نظر قرار گیردو برنامه های خاصی برای عدم بروز اختلاف در بین آنها تعیین شود.

در اینجا برخی از حقایق قابل ذکر وجود دارد که باید گفته شوند. تحمیل بیش از حد هر چیزی به دیگران، کاراکتر شخصیتی شما را تغییر خواهد داد. در این رابطه موارد زیر را در نظر بگیرید: D “سالم” از اینکه بی فایده و رویایی باشد به سمت بی احساس بودن و تحمیل گر بودن پیش می رود.

کاراکتر شخصیتی “I” از تعاملی بودن به سمت بی نظم و تحریک کننده بودن پیش خواهد رفت. شخصیت “S” سالم یک شخصیت پایدار خواهد بود، اما تحت استرس، این افراد قادر خواهند بود که توانا و نجات بخش باشند و در نهایت، کاراکتر C با وجدان، دقیق، سازمان یافته به یک کاراکتر بیش از حد انتقادی، سخت گیر و غیر قابل انعطاف تبدیل خواهد شد.


نکته‌ی قابل توجه

در حالی که این ابزار ارزشمند، سطح بسیار دقیقی از انواع پروفایل های شخصیتی را ارائه خواهد نمود، باید به یاد داشته باشید که این ابزار قدرتمند جایگزین تلاش برای برقراری ارتباط مستقیم با افراد واقعی و تعامل با آن ها از طریق احساسات، خواسته ها، ترس ها و ویژگی های منحصر به فردشان نخواهد شد. پس بهتر است به جای مطالعه ی صرف رفتار انواع کاراکترهای شخصیتی، تلاش کنیم تا بتوانیم با افراد واقعی ارتباط برقرار نماییم.


نظر خود را بیان کنید