علت درد قفسه سینه در سمت راست

بیشتر افراد با دردهای قفسه سینه که در سمت چپ بروز می کند آشنا هستند و می دانند در برخی از موارد چنین دردی ممکن است نشانه مشکلات قلبی همچون حملات قلبی یا سایر بیماری های مرتبط با قلب باشد. اما دردهای قفسه سینه که در سمت راست رخ می دهد اغلب مورد توجه قرار نمی گیرد. چنین دردی هم ممکن است نشان دهنده انواع مختلفی از مشکلات باشد. درد در سمت راست قفسه سینه می تواند ناشی از اسیب مستقیم با التهاب ساختارهای خاص باشد. همچنین این درد ممکن است بر اساس درد ارجاعی نیز ایجاد شده باشد. درد ارجاعی زمانی رخ می دهد که درد از بخش های دیگر بدن نشئت گرفته باشد.

همچنین بخوانید: علت اصلی درد قفسه سينه چيست؟

علل درد قفسه سینه در سمت راست:

درد قفسه سینه در سمت راست می تواند به خاطر شرایط، بیماری ها و آسیب های مختلفی رخ داده باشد. در این مقاله سعی می کنیم 17 مورد از علل احتمالی را با هم مرور کنیم.

  1. اضطراب یا استرس:

اضطراب یا استرس شدید می تواند حملات اضطرابی را تحریک کند. در برخی از افراد، حملات اضطرابی نشانه های مشابهی با حملات قلبی دارد که این نشانه ها در برگیرنده درد قفسه سینه، سرگیجه، ضربان قلب بالا و مشکل در تنفس است.

حمله اضطراب ممکن است به خاطر رویدادهای استرس زا ایجاد شود یا به طور تصادفی آغاز گردد. از آنجایی که بیشتر نشانه ها شبیه حملات قلبی است باید فرد به پزشک مراجعه کند.

  1. کشش عضلات:

دیواره قفسه سینه نیز از عضلات مختلفی تشکیل شده است. به همین خاطر ممکن است این عضلات نیز کشیده شوند یا دچار فشار گردند. این شرایط معمولا به خاطر تمرینات ورزشی یا فعالیت شدید رخ می دهند و ممکن است ناشی از استرس یا تنش نیز باشند.

این نوع درد قفسه سینه اگرچه ناراحت کننده است اما می توان به سادگی آن را با استراحت و مسکن های بدون نسخه درمان کرد.

  1. تروما:

آسیب ناشی از تروما همچون افتادن یا تصادفات رانندگی می تواند به اعصاب، رگ های خونی و عضلاتی که در قفسه سینه قرار دارند آسیب وارد کند. چنین شرایطی می تواند به قلب، ریه یا سایر اندام های داخلی بدن نیز آسیب وارد نماید. هر فردی که تصادفی داشته است باید با پزشک مشورت کند تا مطمئن شود آسیب داخلی وجود ندارد.

  1. کوستوکندریت:

کوستوکندریت التهاب غضروف هایی است که دنده ها را به استخوان اصلی قفسه سینه در جلوی قفسه سینه متصل می کند.

درد ناشی از این شرایط می تواند شدید باشد و بر اثر سرفه شدید، عفونت یا آسیب تروماتیک ایجاد شده باشد.

کوستوکندریت معمولا خود به خود بهبود پیدا می کند اما در برخی از شرایط افراد ممکن است به استراحت بیشتر، مسکن و کمپرس سرد و گرم برای ریکاوری نیاز داشته باشند.

  1. شکستگی دنده ها:

شکستگی دنده ها به شکستن استخوان هایی که از اندام های داخلی قفسه سینه محافظت می کنند اطلاق می شود. این شرایط می تواند بسیار دردناک باشد و اگر درمان نشده رها شود می تواند به عوارض حادتری منجر گردد.

این نوع شکستگی معمولا به خاطر افتادن یا تماس قفسه سینه با یک شیء رخ می دهد اما به خاطر سرفه شدید نیز ایجاد می شود. اگر شکستگی در سمت راست قفسه سینه باشد، می تواند باعث ایجاد درد، تورم و حساسیت به لمس در این ناحیه شود.

  1. پنوموتوراکس:

پنوموتوراکس یا هواجنبی زمانی رخ می دهد که هوا از ریه ها فرار می کند و در فضای بین ریه و دیواره قفسه سینه قرار می گیرد. چنین شرایطی باعث می شود توسعه ریه به هنگام نفس کشیدن کمی دشوار شود و باعث ایجاد درد ناگهانی و قابل ملاحظه یا ناراحتی گردد. افرادی که با این شرایط دست و پنجه نرم می کنند ممکن است تنگی نفس، ضربان قلب تند و سرگیجه را هم تجربه نمایند. آن ها ممکن است به طور ناگهانی بیفتند.

  1. پلورزی:

پلورزی التهاب غشاهایی است که ریه ها را احاطه می کند. این التهاب باعث ایجاد اصطکاک بین دو لایه بافت می شود و می تواند درد شدید و ناگهانی را به هنگام نفس کشیدن ایجاد نماید. معمولا فضای پر شده از مایع نازکی بین دیواره ریه و دیواره حفره قفسه سینه وجود دارد. زمانی که فرد نفس می کشد ریه می تواند بر روی این بافت ها به طور نرم حرکت کند.

  1. افیوژن پلورال:

این شرایط به معنای تجمع مایه بین لایه های بافت خارجی ریه است. چنین شرایطی می تواند به درد قفسه سینه و تنگی نفس منجر شود. در این بیماری نفس کشیدن با گذشت زمان دشوار می گردد.

  1. پنومونی:

پنومونی عفونت ریه هاست. این شرایط ممکن است به خاطر عفونت های باکتریایی، ویروسی یا قارچی رخ دهد. افرادی که پنومونی دارند اغلب به هنگام نفس کشیدن یا سرفه کردن دردی را در قفسه سینه خود تجربه می نمایند. سایر نشانه های پنومونی در برگیرنده تب، لرز، سرفه و از دست دادن اشتهاست.

  1. پرفشاری ریوی:

پرفشاری ریوی شرایطی است که باعث ایجاد فشار خون بالا در رگ هایی می شود که قلب و ریه را به هم وصل می کنند. با گذشت زمان این شرایط کار قلب برای پمپ خون به سایر قسمت های بدن را دشوار می سازد و باعث ایجاد درد می شود.

  1. امبولی ریوی:

این شرایط زمانی رخ می دهد لخته خون مسیر ریه را مسدود سازد. چنین بیماری اگر به سرعت درمان نشود تهدید کننده زندگی خواهد بود. اگر این موضوع در ریه راست رخ دهد می تواند باعث ایجاد درد در سمت راست قفسه سینه شود. نشانه های دیگر در برگیرنده تنگی نفس، ضربان قلب سریع و سرفه خون آلود است.

درد و سایر نشانه های امبولی ریه معمولا به طور ناگهانی بروز می کند و نیازمند توجه سریع پزشکی است.

  1. سرطان ریه:

سرطان ریه نیز می تواند به درد در قفسه سینه، سرفه، تنگی نفس منجر شود. این موضوع زمانی رخ می دهد که ضایعات با عملکرد طبیعی ریه تداخل ایجاد می کند.

  1. تومورهای قفسه سینه:

ضایعات در قفسه سینه یا دیواره آن می تواند باعث ایجاد درد شود. با رشد تومور، فشاری بر روی اعصاب یا رگ های خونی نزدیک وارد می شود و همین امر به درد و ناراحتی منجر می گردد.

  1. بیماری قلبی:

با اینکه بیشتر افراد درد سمت چپ قفسه سینه را به حمله قلبی یا سایر بیماری های قلبی مرتبط می دانند اما درد در سمت راست قفسه سینه نیز در این شرایط محتمل است به خصوص اگر بیماری قلبی سمت راست قلب را تحت تاثیر خود قرار داده باشد.

  1. زونا:

ویروسی که باعث ایجاد آبله مرغان می شود می تواند بیماری زونا را نیز ایجاد کند. افرادی که با این شرایط دست و پنجه نرم می کنند التهاب بخشی از اعصاب و نیز پوست و ساختارهای احاطه کننده آن را تجربه می نمایند.

اگر اعصاب تحت تاثیر قرار گرفته جزو اعصاب قفسه سینه باشد این شرایط باعث ایجاد درد در قفسه سینه می شود.

زونا معمولا یک طرف از بدن را تحت تاثیر خود قرار می دهد. در ابتدا چنین شرایطی می تواند باعث ایجاد درد و حساسیت در یک ناحیه شود و تبی را ایجاد نماید. سپس شرایط به سمت راش دردناک و خارش دار توسعه می یابد.

  1. سوزش سر دل یا رفلاکس اسید:

سوزش سر دل به خاطر اسید معده ای که به سمت لوله هدایت غذا برگشته است رخ می دهد.

لوله هدایت غذا بین قفسه سینه قرار دارد و همین امر می تواند دردی را در این ناحیه ایجاد کند.

  1. مشکلات کلیوی، صفراوی یا پانکراس:

این ساختارها نقش ضروری و حیاتی در هضم طبیعی بازی می کنند و عملکردهای ضروری دیگری نیز دارند. این ها در بالای سمت راست شکم واقع شده است. سنگ کیسه صفرا، پانکراتیت و بیماری های کلیوی نیز می توانند باعث ایجاد درد در سمت راست قفسه سینه شوند.

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟

زمانی که فرد دردی را در قفسه سینه خود تجربه می کند صرف نظر از موقعیتی که این درد دارد باید به پزشک متخصص مراجعه نماید.

با اینکه دلایل زیادی برای درد سمت راست قفسه سینه وجود دارد و بیشتر آن ها اورژانسی نیستند اما در برخی از شرایط باید درمان به سرعت آغاز شود. نشانه های درمان اورژانسی در برگیرنده موارد زیر خواهد بود:

  • درد ناگهانی و شدید قفسه سینه
  • درد همراه با فشار در قفسه سینه
  • درد قفسه سینه با تنگی نفس
  • دردی که به فک و بازوها می رسد
  • درد قفسه سینه که با سرگیجه یا ضعف همراه است.
  • تغییر یا از دست دادن هوشیاری

نتیجه گیری:

خوب همانطور که مشاهده کردید علل زیادی برای ایجاد درد در سمت راست قفسه سینه وجود دارد. اگر درد علی رغم درمان وجود داشته باشد باید برای تشخیص و درمان های بعدی به پزشک متخصص مراجعه شود.


نظر خود را بیان کنید