چگونه بفهمیم که مصاحبه شغلی خوبی داشته ایم؟

۹ ویژگی که نشون میدن مصاحبه کاری شما عالی پیش رفته!

job-interview

یکی از چیزایی که پروسه پیدا کردن و درخواست شغل رو برای مردم ناخوشایند میکنه، قطعی نبودن و حس تعلیق نتیجه ست.

به گزارش آلامتو به نقل از glassdoor؛ قطعا همه دوست دارن پیشنهاد شغلی بگیرن، در عین حال اگه بازخورد استخدام کننده، حتی اگه منفی باشه، سریعا به دست شما برسه و از وضعیت استخدام مطلع بشید، به طور کلی کنار اومدن باهاش براتون خیلی آسون تره. ولی بازه زمانی بین مصاحبه شغلی و گرفتن نتیجه، توی حالتی که شما نمی دونید استخدام هستید یا نه، واقعا برای هیچ کس وضعیتی دوست داشتنی نیست!

با این که هیچ وقت نمیشه نظر استخدام کننده رو صد درصد حدس زد، نشونه هایی هستن که می تونن به شما نشون بدن مصاحبهِ کاری خوبی داشتید یا نه. پس دفعه بعدی که یه مصاحبه کاری داشتید و قبل از اعلام شدن نتیجه کلافه شدید، به جای این که خودخوری کنید و یا پا پی استخدام کننده تون بشید، می تونید دقت کنید و ببینید که آیا این نشونه ها توی مصاحبه شما وجود داشتن؟


۱. نشانه های زبانی

افرادی که مصاحبه شغلی رو انجام می دن معمولا سعی می کنن امید درخواست دهنده رو بالا نبرن. برای همین از الفاظ کلی توی صحبتشون استفاده می کنن. برای مثال میگن «شخصی که برای این کار استخدام بشه فلان کار ها رو باید انجام بده.» یا «اگه استخدام بشی، باید فلان کار ها رو انجام بدی.» ولی اگه شما تاثیر خوبی روی اون بذارید و فکر کنه که شما مناسب ترین فرد برای اون موقعیت شغلی هستید، ممکنه ناخواسته باعث تغییر جمله بندی بشه.

جملاتی مثل «شما در فلان ساختمان قراره کار کنید» یا «منشی بعد از آموزش منابع انسانی کمکتون میکنه مستقر بشید». این جملات به صورتی هستن که به کار کردن شما در اون محل اشاره مستقیم دارن و نشون میدن مصاحبه کننده داره با دید کارمند قطعی به شما نگاه میکنه. به نشانه های زبانی دقت کنید چون اون ها می تونن بهتون نشون بدن که افرادی که دارن استخدامتون میکنن چقدر احتمال میدن که شما قراره اونجا کار کنید.


۲. زبان بدن

زبان بدن توی موقعیت های زیادی میتونه به شما کمک کنه که احساسات و نظر افراد رو نسبت به چیزای مختلف بفهمید و مصاحبه شغلی هم از این قاعده مستثنی نیست. درست مثل نکته قبل، زبان بدن مصاحبه کننده هم میتونه شامل نشونه هایی باشه که نشون میدن که اون از شما خوشش اومده و احتمال استخدام شدنتون بالاست.

سر تکون دادن و «اوهوم» گفتن به نشانه موافقت و راحت نشستن روی صندلی از جمله نشونه های زبان بدنی هستن که نشون میدن مصاحبه کننده از شما خوشش اومده.


۳. خارج شدن مکالمه از حالت رسمی

ملاقات برای مصاحبه شغلی هر کجا و هر طور که باشه در نهایت یک بحث کاریه. مصاحبه کننده وظیفه ش اینه که شما رو بسنجه و ببینه برای شغل مورد نظر مناسب هستید یا نه و به همین خاطر وضعیت رسمی و جدیه. ولی اگه در طی مطرح کردن شرایط شغلی و بحث و مکالمه در اون موضوع، حالت مکالمات به سمت مکالمه راحت و دوستانه کشیده بشه نشونه ی خوبیه.

این قضیه نشون میده که مصاحبه کننده به شما اعتماد کرده و احتمال میده که استخدام بشید. برای همین بحث رو از موضوعات کاری و جدی به سمت بحث های شخصی تر میبره که شما رو بیشتر و بهتر بشناسه.


۴. اشاره به توانایی های شما

درسته که مصاحبه کننده عموما سعی میکنه که امید الکی به درخواست دهنده نده، ولی خیلی وقت ها اگه شما ویژگی یا رزومه ای داشته باشید که براش قابل توجه باشه، بهش اشاره مستقیم میکنه و مثلا بیان میکنه که فلان ویژگی یا مهارت شما برای شغل مورد نظر خیلی خوبه.

اگه ویژگی شما در حدی خوب بوده که باعث شده مصاحبه کننده توی مکالمه ناخودآگاه بهش اشاره کنه، احتمالا شانس بالایی برای قبولی درخواست شغلی تون دارید.


۵. ملاقات با بقیه کارمند ها

ممکنه پیش بیاد که بعد از مصاحبه، مصاحبه کننده کارکنان مختلف توی بخش های مختلف کار رو به شما معرفی کنه. با این که این کار بعد از یه مصاحبه کاری انرژی بر ممکنه براتون آسون نباشه، ولی حداقل از این بابت می تونید تا حدودی مطمئن باشید که این نشون میده مصاحبه کننده شما از حضور شما توی محیط کاریش، مطمئنه که داره همکار های آینده شما رو با شما آشنا می کنه و یا اونقدری براش جالب توجه بودید که میخواد نظر بقیه رو راجع به شخصیت شما بدونه.


۶. تعریف کردن از مزایای شغلی

اگه از یه نقطه به بعد توی مصاحبه، استخدام کننده شروع کرد به تعریف کردن از شرکت و محیط کارش و این که چه خدمات خوبی اونجا به کارکنان ارائه میشه، این یه نشونه عالی برای شماست. چون نشون میده که اون شخص انقدر از شما خوشش اومده که داره وقت و انرژی میذاره و سعی میکنه مطمئن شه که اگه موقعیت کاری مشابهی برای شما پیش اومد، شما این کار رو انتخاب می کنید. اگه احتمال استخدام شدن شما پایین باشه، چرا باید همچین کاری بکنه؟


۷. تکرار جملات

وقتی بحث کار وسط میاد، واضحه که خیلی از افراد شاغل، مشغله کاری زیاد دارن و تا جایی که بتونن توی زمان صرفه جویی می کنن. اگه مصاحبه کاری شما بیشتر از اون چیزی که باید طول بکشه، می تونه نشون دهنده دو چیز باشه.

اگه مصاحبه کننده شما مدام سوالات تکراری رو با ساختار های متفاوت می پرسه، دلیلش میتونه این باشه که شما جواب درست و کامل بهش ندادید و داره سعی میکنه مفهوم درست سوال رو به شما بفهمونه. ولی اگه غیر از این باشه و به نظر میرسه که مصاحبه کننده داره عمدا مکالمه رو طولانی میکنه، میتونه نشون دهنده این باشه که میخواد شما رو بهتر بشناسه و شما توجهش رو به خودتون جلب کردید.


۸. اشاره مستقیم

توی همین متن به این موضوع اشاره کردیم که مصاحبه کننده ها معمولا سعی می کنن که به درخواست دهنده امید واهی ندن و به این قضیه کاملا واقف هستن.

ولی بعضی وقت ها پیش میاد که آخر مصاحبه، وقتی که دارید خداحافظی می کنید، مصاحبه کننده مستقیم بهتون میگه که بعدا باهاتون تماس میگیره و جزئیات رو باهاتون در میون میذاره. دقیق و مستقیم بودن این اشارات نشونه ی خوب پیش رفتن مصاحبه شما هستن.


۹. دریافت پاسخ سریع

امروزه توی خیلی از موقعیت ها معمولا مرسومه که بعد از مصاحبه شغلی، درخواست دهنده یک پیام تشکر برای شرکت، سازمان و.. میفرسته. اگه پیام شما سریع و با لحن مثبت از سمت اون شرکت یا سازمان پاسخ داده بشه، نشون میده که شما جزو انتخاب هاشون برای استخدام هستید. چون برای هر موقعیت شغلی، تعداد قابل توجهی درخواست کننده وجود داره که پاسخ دادن به همه ی پیام هاشون نه راحته و نه سریع، پس این که پاسخ سریع دریافت کنید نشونه ی مثبتیه.


با توجه به همه ی این نشانه ها می تونید دفعه بعدی که برای یه موقعیت شغلی درخواست دادید، بررسی کنید و ببینید که شانس استخدام شدنتون با توجه به رفتار مصاحبه کننده ها چقدره و دیگه نیاز نباشه که منفعل بشینید و منتظر جواب قطعی از سمت اون ها باشید.

اگر شما تجربه ای در این زمینه دارین و میتونین موردی رو به موارد بالا اضافه کنین همین الان توی بخش نظرات مارو خوشحال کنید.


نظر خود را بیان کنید