بهترین رژیم لاغری برای کم کاری تیروئید

متعادل کردن تیروئید شما، می‌تواند کلید کاهش وزن باشد

رژیم لاغری کم کاری تیروئید

به گزارش آلامتو و به نقل از مجله تناسب اندام؛ اغلب از من می‌پرسند: «برای افزایش عملکرد تیروئیدم، چه کاری می‌توانم بطور طبیعی انجام دهم؟» یک سیستم تیروئید کم کار، یک مشکل سلامتی شایع است که باعث علائمی مانند انرژی کم، افزایش وزن، ریزش مو، و افسردگی می‌شود. خبر خوب این است که کارهای زیادی وجود دارد که می‌توانید در این مورد، بطور طبیعی انجام دهید.

از هر ۱۰ زن بالای ۵۰ سال، یک نفر از این بیماری رنج می‌برد. بنابراین ممکن است بخواهید این مقاله را برای هر دوستی که چنین علائمی‌دارد بفرستید. بیش از ۱۰ میلیون نفر از مردم آمریکا، از حداقل یک مشکل سلامتی رنج می‌برند که ارتباط مستقیم با مشکلات تیروئید دارد. اختلال عملکرد تیروئید در صورتیکه درمان نشود، می‌تواند خطرناک باشد.

هورمون تیروئید توسط هیپوتالاموس، غده هیپوفیز، و غده تیروئید که درست در زیر حنجره قرار دارد تولید می‌شود. غده تیروئید، یک جزء کلیدی از سیستم غدد درون ریز است، و وظیفه اصلی آن، تبدیل کردن ید از غذای مصرفی‌تان به هورمون‌های تیروئید است. این هورمون‌ها در تنظیم متابولیسم شما ضروری هستند، و حتی یک تغییر کوچک در مقداری که تولید می‌شود، می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر بدن داشته باشد. یک تیروئید ضعیف که به کم کاری تیروئید معروف است، بعلت تولید کم هورمون‌های تیروئید بوجود می‌آید.

همچنین بخوانید: علائم بیماری تیروئید چیست؟

علائم سطوح پایین تیروئید

سطوح پایین تیروئید، هنگامی ایجاد می‌شوند که غدد تیروئید، کمتر از مقداری که برای متعادل نگه داشتن بدن نیاز است، هورمون تولید می‌کنند. به این وضعیت، تیروئید کم کار نیز می‌گویند. هم زنان و هم مردان می‌توانند از سطوح پایین تیروئید رنج ببرند. علائم بسیاری برای کم کاری تیروئید وجود دارد. برخی از آنها عبارتند از:

  • ضعف و خستگی
  • مشکلات سیستم ایمنی
  • یبوست
  • پوست خشک
  • حافظه ضعیف یا زوال عقل
  • عصبانیت
  • دست‌ها و پاهای سرد
  • افسردگی
  • چاقی
  • دوره‌های قاعدگی سخت در زنان

اینها، نشانه‌های اولیه سطوح پایین تیروئید هستند، که مردم اغلب آنها را نادیده می‌گیرند. کم کاری تیروئید، در درجه اول توسط عادات نادرست غذا خوردن بوجود می‌آید، بنابراین اگر شما یک یا چند مورد از علائم بالا را تجربه می‌کنید، با پزشکتان مشورت کنید.

رژیم غذایی کم کاری تیروئید

افرادی که دچار عملکرد ضعیف تیروئید هستند، باید یک رژیم غذایی بهبود دهنده تیروئید را دنبال کنند. مواد غذایی مفید برای کم کاری تیروئید عبارتند از:

مواد غذایی غنی از پروتئین:

هنگامیکه صحبت از کنترل وزن و سطوح تیروئید می‌شود، مواد غذایی غنی از پروتئین، بسیار مفید هستند. دلیل اصلی پشت این مسئله، آن است که اکثر غدد از پروتئین ساخته شده اند، بنابراین مواد غذایی سرشار از پروتئین باید بخشی از رژیم غذایی روزانه را تشکیل دهند.

مواد غذایی که حاوی اسیدهای چرب ضروری هستند:

اسیدهای چرب ضروری به بدن کمک می‌کنند که سیستم هورمونی اش را حفظ کند. سبزیجات، بخصوص سبزیجات برگ دار و سبز و همچنین بادام درختی، گردو، گوشت بدون چربی، ماهی، سفیده تخم مرغ و روغن ماهی باید بخشی از رژیم غذایی روزانه شما باشند.

مواد غذایی غنی از ید:

بیش از ۳/۲ ید بدن در غده تیروئید ترشح می‌شود. از این رو کمبود ید، اصلی ترین دلیل در پشت غدد تیروئید کم کار است. محصولات غذایی مانند نمک دریا، اکثر ماهی‌های تازه مانند ماهی کاد و روغن ماهی‌های کوچک، جلبک های دریایی مانند اشنه دریایی و تخم مرغ‌ها، غنی از ید هستند.

مواد غذایی غنی از سلنیوم:

سلنیوم، یک آنتی اکسیدان عالی با مقدار زیادی آنزیم‌های ضروری ضد سرطان و ضد پیری می‌باشد. مصرف متعادل سلنیوم برای یک سیستم ایمنی سالم، مهم است. سلنیوم در غلات عاری از گلوتن، مانند برنج، آجیل برزیلی، گردو، پیاز، سیر، لوبیای سویا، تخم مرغ، مرغ، گوشت گاو، ماهی کاد و بوقلمون وجود دارد. اگر مقدار سلنیوم از ۴۰۰ میلی گرم در بدن تجاوز کند، احتمال عوارض جانبی وجود دارد.

غذاهای متراکم از نظر مواد مغذی:

محصولا غذایی که حاوی ویتامین A، ویتامین B2، ویتامین B3، ویتامین B6 و ویتامین C هستند، برای حفظ سطوح هورمونی مناسب، بسیار ضروری می‌باشند. مواد غذایی کاملی مانند کدو، هویج، اسفناج، زرده تخم مرغ، انجیر، بروکلی، بوک چوی و غیره، منابع غنی از این ویتامین‌ها هستند.

گواتر زاها و عملکرد تیروئید

گواتر زاها، مواد طبیعی هستند که می‌توانند در عملکرد غده تیروئید در برخی افراد، اختلال ایجاد کنند. اسم گواتر زا از اصطلاح «گواتر» می‌آید که به معنی بزرگ شدن غده تیروئید است. اگر غده تیروئید در ساخت هورمون تیروئید مشکل داشته باشد، ممکن است بعنوان یک راه تلاش برای جبران این تولید ناکافی هورمون، بزرگ شود. گواتر زاها می‌توانند در تولید هورمون تیروئید، اختلال ایجاد کنند.

مواد غذایی که حاوی گواتر زاها هستند:

دو دسته کلی از مواد غذایی وجود دارند که با اختلال تولید هورمون تیروئید در افراد، مرتبط دانسته شده اند: غذاهای مرتبط با سویا و سبزیجات چلیپایی. بعلاوه، چند ماده غذایی دیگر نیز وجود دارند که شامل این دسته بندی‌ها نمی‌شوند، مانند هلو، توت فرنگی و ارزن، اما حاوی گواتر زاها هستند.

غذاهی مرتبط با سویا:

غذاهای حاضر در این دسته بندی شامل خود سویا، همچنین عصاره سویا و غذاهای ساخته شده از سویا از جمله توفو و تمپه هستند. در حالیکه غذاهای سویا دارای مواد تشکیل دهنده بسیار متداولی می‌باشند، اما ایزوفلاون‌های موجود در سویا با کاهش تولید هورمون تیروئید، مرتبط دانسته شده اند. ایزوفلاون‌ها، مواد طبیعی هستند که به خانواده فلاونوئیدها تعلق دارند.

فلاونوئیدها که تقریبا در هر گیاهی وجود دارند، رنگدانه‌هایی هستند که به گیاهان، مجموعه رنگهای شگفت انگیزشان را می‌دهند. اغلب مطالعت پژوهشی در علم سلامت، روی خواص مفید فلاونوئیدها تمرکز کرده اند، و بارها و بارها ثابت شده که این مواد مغذی گیاهی طبیعی، به شدت پشتیبان سلامتی هستند.

اما ارتباط بین ایزوفلاون‌ها و کاهش عملکرد تیروئید، در واقع یکی از معدود حوزه‌هایی است که در آن، مصرف فلاونوئید، مشکل ساز در نظر گرفته می‌شود. بنظر می‌رسد ایزوفلاون‌هایی مانند جنستئین، با مسدود کردن فعالیت آنزیمی به نام تیروئید پراکسیداز، تولید هورمون تیروئید را کاهش می‌دهند. این آنزیم، مسئول اضافه کردن ید به هورمون‌های تیروئید است (هورمون‌های تیروئید، بمنظور عملکرد صحیح معمولا باید ۳ یا ۴ اتم ید داشته باشند که به ساختار آنها اضافه شده است).

سبزیجات چلیپایی:

دومین دسته از مواد غذایی مرتبط با اختلال در تولید هورمون تیروئید، خانواده کلم‌ها هستند. مواد غذایی متعلق به این خانواده، چلیپایی نامیده می‌شوند، و شامل بروکلی، گل کلم، جوانه‌های بروکسل، کلم، خردل، کلم قمری و شلغم هستند.

ایزوتیوسیانات‌ها، دسته‌ای از مواد موجود در سبزیجات چلیپایی هستند که با کاهش عملکرد تیروئید، مرتبط دانسته شده اند. بنظر می‌رسد که ایزوتیوسیانات‌ها مانند ایزوفلاون‌ها، با مسدود کردن تیروئید پراکسیداز و همچنین بوسیله مختل کردن پیام‌هایی که در سراسر غشای سلول‌های تیروئید ارسال می‌شوند، باعث کاهش عملکرد تیروئید می‌گردند.

توجه داشته باشید که اگر مشکل تیروئید ندارید، هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد مواد غذایی گواتر زا، تاثیر منفی بر سلامت شما خواهند گذاشت. در واقع شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد سبزیجات چلیپایی با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها مرتبط هستند.

باتوجه به منافع آنها، هنگامیکه سطح هورمون تیروئیدتان متعادل شد، مقدار محدودی از سبزیجات چلیپایی می‌توانند در رژیم غذایی تیروئید گنجانده شوند. پختن این سبزیجات می‌تواند ترکیبات گواترزا مانند ایزوتیوسیانات‌ها راغیر فعال کند، چون بنظر می‌رسد آنها به حرارت، حساس باشند.


نظر خود را بیان کنید