چگونه صبح زودتر بیدار شویم؟

8 راهکار برای زودتر بیدار شدن از خواب

چگونه زودتر از خواب بیدار شویم؟

سحر خیزی به طور کلی باعث شادی و رضایت بیشتر از زندگی می شود.

یک مطالعه که توسط دانشگاه تورنتو انجام شده است نشان می دهد که مردمی که شب ها تا دیر وقت بیدار می مانند بیشتر در معرض ابتلا به یک سندرم هستند که مربوط به عدم تطابق بین ساعت داخلی بدن و واقعیت های برنامه روزانه ما است که باعث خواب آلوده‌گی بیشتری می شود، این بدان معنی است که ساعت بیولوژیکی خود را باید با ساعت های رسمی هماهنگ کنید.

به گزارش آلامتو به نقل از businessinsider؛ تحقیقات نشان می دهد که مردم به طور طبیعی مشخصات خواب متفاوتی دارند که به عنوان کرونوتایپ شناخته می شود. اما این واقعیت وجود دارد که در جامعه مدرن، ایده آل ترین حالت سحر خیزی است.

برای کسانی که به طور طبیعی سحر خیز نیستند، چند راهنمایی اولیه برای زود بیدار شدن از خواب در در این مقاله آمده است.


  1.  تصمیم بگیرید که زود بیدار شوید

در یک مطالعه در آلمان، محققان دریافتند که افرادی که به آن ها هشدار داده شده که در ساعت 6 صبح باید از خواب بیدار شوند، از پیش هورمون های محرک استرس هوشیاری در بدن آنها در ساعت 4:30 صبح ساخته می شود. اما مردمی که به آن ها هشدار داده نمی شود، بدن از این نوع هورمون ها تولید نمی کند که پس از بیدار شدن منجر به بی حال و سستی بیشتری می شود.

بدن ما به زمانی که امیدواریم بیدار شویم توجه دارد و به تدریج هوشیاری را برای ما آماده می کند.

همچنین بخوانید: چگونه صبح ها سحرخیز باشیم

  1. در اسرع وقت نور خورشید دریافت کنید

مطالعه ای توسط دانشگاه لیژ انجام شد، نشان داد کسانی که کمی نور خورشید را در اوایل صبح دریافت می کنند، هشیاری بیشتری نسبت به گروهی که از آن محروم بوده اند، دارند. آنها همچنین فعالیت بیشتری در قسمت شناخت مغز خود دارند.

این کار همچنین باعث خواب راحت در شب می شود و به اختلال خلقی فصلی در طول روزهای کوتاه زمستان کمک می کند.


  1. چرت نزنید

شما با موجی از هورمونهای استرس از خواب بیدار می شوید، که راه بدن شما برای آماده شدن در روز است. اما اگر شما چرت بزنید، به بدن خود می گویید که کار مخالف آن را انجام دهد، در نتیجه شما در نهایت احساس خستگی و بی حالی بیشتر می کنید.


  1. نقاط فشار را ماساژ دهید

مطالعه ای در دانشگاه میشیگان نشان داد، افرادی که نقاط فشار خود را ماساژ می دهند، هوشیاری خود را افزایش می دهند.در این مطالعه ،داوطلبان پنج نقطه از نقاط فشار خود را هر کدام به مدت سه دقیقه تحریک می کنند.

این نقاط، بالای سر، بین انگشت شست و انگشت اشاره، زیر کپسول مفصل زانو، کف پا و پشت گردن بودند.


  1. هر روز در یکزمان مشخص بیدار شوید

عملکرد موثر بدن به طور کلی زمانی است که ریتم ثابتی داشته باشد، که خواب زیاد در تعطیلات آخر هفته می تواند آن را قطع کند. اگر شما هر روز در یک زمان مشخص از خواب بیدار شوید، می توانید خود را برای بیدار شدن از خواب بدون ساعت زنگ دار آماده کنید.


  1. با یک ساعت زنگ دار با صدای ملایم بیدار شوید

هرچه با صدای نامطلوب تری از خواب بیدار شوید، هنگامی که چشم خود را باز می کنید تمایل به خواب بیشتر می شود پس سعی کنید از یک صدای ملایم برای ساعت خود استفاده کنید.

یک ساعت زنگ دار که اجازه می دهد تا به تدریج از خواب بیدار شوید ممکن است چند لحظه اول تمایل به خواب را آسان تر کند، اما بدترین انتخاب است.

همچنین زمانی که شما به طور ناگهانی از خواب بیدار می شوید، احساس تمایل به خواب می تواند بدتر شود.


  1.  تحرک داشته باشید

زمانی که شما تمام شب در خواب بوده اید، خون شما کمی راکد می شود. گردش خون خود را با ورزش کردن زیاد کنید. لازم نیست که یک ماراتن داشته باشید، سه دقیقه یوگا می تواند بدن شما را از خواب بیدار کند.


  1. آب بنوشید

این مورد آسان است. شما با عرق کردن و دم و بازدم در طول شب، آب از دست می دهید. بنابراین زمانی که شما از خواب بیدار می شوید به طور طبیعی نیاز به تامین دوباره مایعات بدن خود دارید. یک لیوان آب کافی است.


به این 7 دلیل صبح‌ها زودتر بیدار شوید

به‌­نظر می­‌رسد صبح­‌ها زودتر بیدارشدن از خوابض،سخت­‌ترین کار ممکن باشد اما اینکه می­‌گویند سحرخیزها سالم و پولدار و باهوش هستند، دلیل دارد.بنابراین دیگر کلید تاخیر آلارم ساعت را نزنید و با دوساعت زودتر بیدار شدن ، از تمام فواید آن بهره ببرید.

فواید زود بیدار شدن

1. هرگز استرس نخواهید داشت

دیر بیدار شدن ، عواقب خطرناکی در بر دارد که طی سالیان ، استرس را افزایش می­‌دهد و تهدیدی برای سلامتی­‌تان است.وقتی بیش از حد می­‌خوابید یا صبح‌ها دیر بیدار می­‌شوید این پیامدها در انتظارتان است :

  • از همان لحظه که بیدار می­‌شوید ، برای رفتن به سرکار یا دانشگاه در اضطراب و شتاب خواهید بود.
  • از صبحانه صرف‌نظر می­‌کنید چون مجبورید زمانی را که بیشتر خوابیده‌اید جبران کنید.
  • تمام کارها و فعالیت‌های آن روزتان با چند ساعت تاخیر انجام خواهد شد.
  • برنامه غذایی­تان مختل می­‌شود.
  • دیر به خانه می‌­رسید و دیر هم می­‌خوابید.
  • وقتی برای خانواده و دوستان­تان نخواهید داشت.
  • احساس کمبود خواب خواهید داشت.
  • زیاد می­‌خوابید و روزبعد هم دیر بیدار خواهید شد.

تا زمانی­که عادت دیر بیدار شدن را داشته باشید این چرخه همچنان ادامه داشته و باعث استرس فیزیکی و ذهنی می­‌شود.فقط با دو ساعت زودتر بیدار شدن ،نه تنها این چرخه را از بین می­‌برید بلکه روزتان را به شیوه بهتری نیز مدیریت می‌­کنید.

2. پرانرژی خواهید بود

در طب سنتی هندی توصیه شده که یک ساعت زودتر از طلوع خورشید بیدار شوید تا چرخه بدن­تان با ریتم خورشید هماهنگ شود.گفته­ می­‌شود این زمان ، زمانی خوب و نیک است که تغییر و تحولات خاصی در میزان انرژی بدن رخ می­‌دهد و در این هنگام محیط آرام و ساکت است. بنابراین ارتعاشات مثبت تولید شده و احساس آرامش بعد از یک خواب خوب را به شما می­‌دهد و به این ترتیب پرانرژی خواهید بود.

3. برای ورزش وقت خواهید داشت

بسیاری از افرادی که به­‌دلیل دیر بیدار شدن ، تمام روز را در شتاب و عجله‌اند از این شاکی هستند که زمانی برای ورزش کردن ندارند. زود بیدار شدن و ورزش کردن یا تمرین یوگا ، بهترین شیوه آغاز کردن روز و شاداب شدن است.

4. شادتر خواهید بود

هرچند احساس انرژی و طراوت بعد از ورزش صبح زود خودش به اندازه کافی شما را در طول روز شاداب نگه می­‌دارد اما شواهد نشان می­‌دهد افراد سحرخیز در کارشان هم احساس مثبت و اعتماد بنفس بیشتری خواهند داشت که منجر به شادی در دراز مدت می­‌شود.

5. خلاق‌تر خواهید بود

بیشترین خلاقیت در طول روز،صبح هنگام است.مغزتان به­‌خوبی استراحت کرده و ارتباطات و مسیرهای عصبی در طول شب بازسازی و شارژ شده‌اند ، از نظر ذهنی ، شما در صبح متمرکز تر هستید و می­‌توانید سریعتر فکر کنید.اگر تابع قانون “سحرخیز باش تا کامروا باشی” باشید ، نیمی از کارهای مهم­تان درنیمه اول روز انجام خواهد شد.

6. خواب بهتری خواهید داشت

واضح است که اگر صبح­‌ها زودتر بیدار شوید و فعالیت‌های روزانه‌­تان را زودتر شروع کنید ، زودتر هم به رختخواب خواهید رفت چون درپایان روز ، زودتر احساس خستگی می‌کنید ،سریع­تر هم به خواب می­‌روید.این یعنی این­که ناخودآگاه برنامه خواب برای خودتان تنظیم کرده‌اید که در نتیجه کیفیت خواب‌تان را بالا می­‌برد.

7. ریسک افسردگی را کم خواهید کرد

مطالعات نشان می­‌دهد شب زنده‌دارها , در مقایسه با سحرخیزها سه برابر بیشتر در معرض افسردگی هستند.به گفته پژوهشگران ،افکار منفی بیشتر به سراغ شب زنده‌دارها می­‌رود و در نتیجه نگرانی و افسردگی‌شان بیشتر است.

اگر دیر بیدار شوید هیچ­گاه نمی­‌توانید زمانی را که از دست داده‌اید جبران کنید و این باعث می­‌شود احساس کنید کنترل زندگی­تان را از دست داده‌اید.آنهایی که دیر بیدار می­‌شوند همیشه اعتماد بنفس‌شان ضعیف­تر است چون برای برنامه‌ریزی بهتر، وقت ندارند.در نهایت هرگز وقتی که به رختخواب می‌­روید احساس رضایت ندارید و این موجب افسردگی خواهد شد.


نظر خود را بیان کنید