مطمئنا به هر شهری در ایران که سفر کنید برای یکبار هم که شده غذای محلی آن شهر را امتحان کنید شاید یکی از بخش های خاطره انگیز سفر همین خوردن خوراکی مخصوص شهرهای مختلف کشور باشد. با سرد شدن هوا شاید یکی از دلچسب ترین غذاها آش باشد.
آش از غذاهای اصیل و سنتی ایران است که در سراسر ایران و براساس طبیعت مناطق جغرافیایی پخته می شود. این غذا از تنوع زیادی برخوردار است که شامل: آش رشته، آش جو، آش دوغ، آش ماست، آش شله قلمکار، آش میوه، آش ترش، آش انار، آش ترخینه، آش شلغم، آش غوره و غیره می باشد. مواد تشکیل دهنده بیشتر آش ها عبارتند از: انواع سبزی ها، انواع حبوبات و پیاز داغ.
به گزارش آلامتو به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ در این مطلب برخی آش های معروف کشورمان را به شما معرفی می کنیم تا بدانید هر آشی غذای کجاست:
آذربایجان
یارما آشی و یارما شورباسی(آش وشوربای بلغور) از غذاهای مرسوم و محلی استان آذربایجان شرقی است. در آذربایجان غربی هم اوماج آشی (آش اوماج ) از جمله غذاهای سنتی به حساب می آیند.
قم
قمی ها یک آش و آبگوشت به اسم آش قنبید دارند . خوب است بدانید یکی از کاربرد های قنبید در درمان بیماری سنگ کلیه است!
همدان
آش میوه از غذاهای معروف این استان است. آش میوه یکی از آش های مناطق آذربایجان و استان اردبیل نیز هست. این آش به دلیل داشتن انواع و اقسام میوه های خشک و برگه هایی چون: زردآلو، آلوی خورشی، آلبالو و آلو قیسی، سبک و شستشو دهنده دستگاه گوارش است.
برای پختن آش میوه نیازی به سبزی نیست و ولی در صورت تمایل می توان به آن تره، جعفری، گشنیز و برگ چغندر افزود، در غیر این صورت آین آش بدون سبزی تهیه می شود.
فارس
آش انار از غذاهای معروف شیرازی اند. همانطور که از نام این آش پیداست، یکی از مهم ترین مواد مورد استفاده در این آش آنار دان شده یا رب انار است. انار یکی از میوه های خوشمزه پاییزی است که علاوه بر مصرف خام آن می توان در پخت انواع غذاها و آش ها استفاده کرد. استفاده از آب انار تازه در این آش طعم ملس و خوشمزه ای به آن می دهد، ولی در صورت نبود انار می توان از رب رقیق شده آن استفاده کرد.
خراسان جنوبی
اگر به خراسان جنوبی رفتید آش شلغم یادتان نرود. آش شلغم، یکی از آش های پرخاصیت ایرانی است که بیشتر، آن را به عنوان غذای مناسب برای بیماران سرماخورده می شناسند و معمولاً در روزهای پاییز و زمستان پخته می شود.
شلغم که به دلیل داشتن انواع ویتامین های A، B وC ، بهترین درمان برای تسکین خارش و دردهای مفصلی، سرماخوردگی، ورم لوزه ها و آنژین شدید و گلودرد است،
مازندران
آش ترش یا آش گزنه از آش های معروف استان مازندران است که بیشتر در آخرین چهارشنبه سال توسط مازندرانی ها پخته می شود. برخی معتقدند که طبخ ترش آش یا همان آش ترش در واقع اظهار دلسردی از سال کهنه و استقبال از سال نو می باشد. امروزه برخی مردم این منطقه آش ترش را در آخرین چهارشنبه سال به نیت مردگان خود خیرات می کنند.
سمنان
آش گزنه و آش زرشک از غذاهای سنتی این منطقه است.
اردبیل
اردبیل است ومزه آش دوغ اش. در هوای خنک اردبیل، خوردن آش دوغ محلی خیلی مزه می دهد. در این آش از ماست یا دوغ تازه، سبزی آش یا سبزی های محلی و یا کوهی، برنج، نخود، تخم مرغ، سیر، نمک استفاده می شود، آش دوغ را هنوز هم در مناطق آذربایجان در مراسم های عروسی و دیگر مراسم ها سرو می کنند.
زنجان
غذاهای محلی استان زنجان را انواع آش چون: آش بلغور، آش رشته، آش انار، یوتی آش تشکیل می دهد. آش رشته یکی از معروف ترین و شناخته ترین آش های ایرانی است که تقریباً در سراسر شهرهای ایران پخته می شود. این آش نه تنها در مراسم های سنتی و مذهبی تهیه می شود بلکه در تمامی فصول سال و در سفره های نذری و افطاری نیز جایگاه خاصی دارد..
یزد
آش شولیو آش شلغم از غذاهای خوشمزه یزد است.
لرستان
آش بادمجان و آش ترخینه از خوراکیهای معروف استان لرستان است. ترخینه از ترکیب بلغور گندم و جو در دوغ به دست می آید. بدین صورت که بلغور را به مدت چند ساعت با دوغ می پزند.
بعد از پختن این ترکیب خمیری به دست می آید که آن را به صورت گلوله در آورده و در زیر آفتاب خشک می کنند. تکه های خشک ترخینه را می توان با افزودن حبوبات و سبزی های معطر به صورت آش ترخینه آماده کرد.
آش محلی شهر شما چیست؟ آنرا از طریق بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
4 دیدگاه
کی گفته اش ترخینه مال لرستان مال کرمانشاه
فقط آش اردبیل
آش غلغل خوزستان و آش آبادانی
بسیار عالی
ممنون