متن دعای باران از امام حسین، امام رضا و صحیفه سجادیه

دعای باران

خواندن دعای باران در ایام خشکسالی یکی از آداب و عادات مسلمانان است. در ادامه متن دعای باران از امام حسین، امام رضا و صحیفه سجادیه را می‌خوانید.


متن دعای باران

بسیاری از مومنان در روزهای سخت و مصائب زندگی به ائمه خود توسل کرده و از آنها کمک می‌خواهند. خشکسالی و کمبود بارندگی یکی از مشکلات است که زندگی بسیاری از افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. دعاهای مجربی در کتب ادعیه برای طلب بارش باران یافت می‌شود، از جمله دعای باران از امام حسین، متن دعای باران از امام رضا و دعای باران از صحیفه سجادیه که ما آنها را در ادامه متن گردآوری کردیم.

همچنین بخوانید: دعای گشایش کار و روزی

متن دعای باران از امام حسین (ع)

در دوران خلافت امام علی (ع) برای مدتی خشکسالی کوفه را در برگرفت. کوفیان به محضر امام علی علیه السلام رفتند و از ایشان خواستند تا برای بارش باران دعا کنند. در آن لحظه امام علی (ع) به فرزند خود امام حسین (ع) فرمودند: برخیز و از خداوند طلب باران کن. امام حسین (ع) برخواست و پس از درود و حمد بر جد گرامی خود حضرت محمد (ص) این دعا را خواندند:

«الَلَّهُمَّ مُعْطی الْخَیراتِ وَ مُنْزِلَ الْبَرکاتِ، ارْسِلْ السَّماءَ عَلَینا مِدْراراً وَ اسْقِنا غَیثَاً مِغْزاراً واسِعَاً غَدَقَاً مُجَلَّلًا سَحّاً سُفُوحاً ثَجّاجاً، تُنَفَّسُ بِهِ الضَعْفُ مِنْ عِبْادِک وَ تُحْیی بِهِ الْمَیتَ مِنْ بِلادِک آمین یا رَبِّ الْعالَمِین»؛

پروردگارا! ای بخشنده خیر و نیکی ها و فرستنده برکات! ما را از باران آسمان سیراب کن؛ بارانی فراوان، فراگیر، انبوه، پر وسعت، ریزان، روان و شکافنده زمین های خشک و تشنه که به وسیله آن دست بندگان ناتوانت را بگیری و زمین های مرده را زنده سازی آمین رب العالمین.


متن دعای باران از امام رضا (ع)

هنگامیکه امام رضا (ع) در خراسان حضور داشتند برای مدتی خشکسالی رخ داد و منافقین آن را مورد سوء استفاده قرار داده و شایع کردند که علت این قحطی ولیعهدی امام رضا (ع) توسط مامون است و خداوند آن را نمی‌پسندند و برکت خود را از زمین گرفته است. مامون به قصد توهین و لطمه به علی بن موسی الرضا در روز جمعه‌ای از امام رضا (ع) خواست تا برای بارش باران دعا کنند.

امام نیز فرمودند تا روز دوشنبه منتظر می‌مانیم. زیرا در عالم رویا رسول خدا و امام علی (ع) را زیارت کردم و ایشان فرمودند: تا دوشنبه صبر کن و سپس در اینروز به صحرا رفته و برای بارش باران به درگاه خداوند دعا کن، خداوند باران را می‌فرستند و عظمت و عزت تو بر مردم ثابت می‌گردد. در همان لحظه ابرها پدیدار شدند و مردم به خانه‌های خود بازگشتند. در آن هنگام، امام رضا علیه السلام دعای زیر را خواندند:

“اللهم یا رب انت عظّمت حقّنا اهل البیت فتوسلوا بنا کما امرت و اهلوا فضلک و رحمتک و توقعوا احسانک و نعمتک فاسقهم سقیاً نافعاً عاما غیر رایث و لاضائر ولیکن ابتداء مطرهم بعد انصرافهم من مشهد هم هذا الی منازلهم و مقارهم؛

خدایا! ای پروردگار من! تو حق ما اهل بیت را بزرگ شمرده‏ای این مردم به ما متوسل شده‏اند همچنان که خودت فرموده‏ای و به فضل و رحمت تو امیدوارند و چشم انتظار احسان و لطف تواند اینها را از باران سودمند و فراوان و بی‏ضرر و زیان خود سیراب گردان و این باران را پس از بازگشت آنان به خانه‏هایشان نازل فرما! “

همچنین بخوانید: دعای محبت

متن دعای باران از صحیفه سجادیه


متن دعای باران از صحیفه سجادیه

دعای باران نوزدهمین دعای صحیفه سجادیه است که خواندن آن در زمان خشکسالی و کمبود باران سفارش شده است. در متن این دعای باران از صحیفه سجادیه مناجات امام سجاد (ع) را با خداوند می‌خوانیم که طلب نجات از خشکسالی را دارند.

اللَّهُمَّ اسْقِنَا الْغَیثَ، وَ انْشُرْ عَلَینَا رَحْمَتَک بِغَیثِک الْمُغْدِقِ مِنَ السَّحَابِ الْمُنْسَاقِ لِنَبَاتِ أَرْضِک الْمُونِقِ فِی جَمِیعِ الْآفَاقِ.

بارخدایا، ما را به باران سیراب ساز، و رحمتت را بر ما بگستران به باران بسیار از ابری که برای رویانیدن گیاه شگفت‌انگیز در همه آفاق روان گشته.

وَ امْنُنْ عَلَی عِبَادِک بِإِینَاعِ الثَّمَرَةِ، وَ أَحْی بِلَادَک بِبُلُوغِ الزَّهَرَةِ، وَ أَشْهِدْ مَلَائِکتَک الْکرَامَ السَّفَرَةَ بِسَقْی مِنْک نَافِعٍ، دَائِمٍ غُزْرُهُ، وَاسِعٍ دِرَرُهُ، وَابِلٍ سَرِیعٍ عَاجِلٍ.

و بر بندگان خود با به بار آمدن میوه منّت گذار، و سرزمین‌های مرده را با شکفتن شکوفه‌ها زنده کن، و فرشتگان بزرگوار خود را به بارانی سودمند گواه گیر، بارانی بسیار و انبوه، و پیوسته با برکات گسترده، بارانی تند و سریع و شتابان.

تُحْیی بِهِ مَا قَدْ مَاتَ، وَ تَرُدُّ بِهِ مَا قَدْ فَاتَ وَ تُخْرِجُ بِهِ مَا هُوَ آتٍ، وَ تُوَسِّعُ بِهِ فِی الْأَقْوَاتِ، سَحَاباً مُتَرَاکماً هَنِیئاً مَرِیئاً طَبَقاً مُجَلْجَلًا، غَیرَ مُلِثٍّ وَدْقُهُ، وَ لَا خُلَّبٍ بَرْقُهُ.

تا هر چه مرده است به آن زنده نمایی، و آنچه از میان رفته به ما بازگردانی، و آنچه آمدنی است بیرون آوری و به سبب آن روزی‌ها را وسعت بخشی، ابری در هم فشرده، کامبخش و گوارا و فراگیرنده و خروشان که بارانش دائمِ ویران کننده، و برقش فریبنده (بدون باران) نباشد.

اللَّهُمَّ اسْقِنَا غَیثاً مُغِیثاً مَرِیعاً مُمْرِعاً عَرِیضاً وَاسِعاً غَزِیراً، تَرُدُّ بِهِ النَّهِیضَ، وَ تَجْبُرُ بِهِ الْمَهِیضَ

بارخدایا ما را به بارانی فریادرس و برطرف کننده قحطی سیراب کن، بارانی رویاننده گیاه، سبز کننده – دشت و دَمَن، وسیع و پرمایه، که به سبب آن گیاه روئیده پژمرده را خرم کنی، و آن را برای گیاه شکسته مومیایی قرار دهی.

اللَّهُمَّ اسْقِنَا سَقْیاً تُسِیلُ مِنْهُ الظِّرَابَ، وَ تَمْلَأُ مِنْهُ الْجِبَابَ، وَ تُفَجِّرُ بِهِ الْأَنْهَارَ، وَ تُنْبِتُ بِهِ الْأَشْجَارَ، وَ تُرْخِصُ بِهِ الْأَسْعَارَ فِی جَمِیعِ الْأَمْصَارِ، وَ تَنْعَشُ بِهِ الْبَهَائِمَ وَ الْخَلْقَ، وَ تُکمِلُ لَنَا بِهِ طَیبَاتِ الرِّزْقِ، و تُنْبِتُ لَنَا بِهِ الزَّرْعَ وَ تُدِرُّ بِهِ الضَّرْعَ وَ تَزِیدُنَا بِهِ قُوَّةً إِلَی قُوَّتِنَا.

بارخدایا بر ما بارانی فرست که به آن از تپه‌ها آب سرازیر گردانی، و چاه‌ها را لبریز کنی، و نهرها را روان سازی، و درختان را برویانی، و قیمت‌ها را در همه شهرها ارزان کنی، و چهارپایان را قوّت دهی و خلایق را زنده‌دل و نکوحال فرمایی، و روزی‌های پاکیزه را برای ما کامل گردانی، و کشت و زرع ما را برویانی، و پستان‌ها را پرشیر سازی، و نیرویی بر نیروی ما بیفزایی.

اللَّهُمَّ لَا تَجْعَلْ ظِلَّهُ عَلَینَا سَمُوماً، وَ لَا تَجْعَلْ بَرْدَهُ عَلَینَا حُسُوماً، وَ لَا تَجْعَلْ صَوْبَهُ عَلَینَا رُجُوماً، وَ لَا تَجْعَلْ مَاءَهُ عَلَینَا أُجَاجاً.

بارخدایا سایه آن ابر را بر ما باد گرم و زهرآگین مساز، و سردی آن را بر ما شوم و ناخجسته منما، و باریدنش را بر ما باران عذاب قرار مده، و آبش را در کام ما تلخ و ناگوار مگردان.

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَ ارْزُقْنَا مِنْ بَرَکاتِ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ، «إِنَّک عَلی کلِّ شَیءٍ قَدِیرٌ».

بارالها بر محمد و آلش درود فرست، و از برکات آسمان‌ها و زمین روزی ما ساز که تو بر هر چیز توانایی.

همچنین بخوانید: متن دعای توسل

سخن آخر

دعا یکی از راههای بیان خواسته ها به درگاه خداوند بخشنده است. در هنگام خشکسالی نیز خواندن دعای باران توسط ائمه و بزرگان دین سفارش شده است. در این پست از آلامتو نیز چندین دعای باران از جمله دعای باران از امام حسین (ع)، دعای باران از امام رضا و دعای باران از صحیفه سجادیه ارائه شد.