شهادت حضرت فاطمه زهرا
به ایام فاطمیه و روزهای سوگواری حضرت فاطمه نزدیک میشویم. در ادامه به تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا در سال 1403 و زندگینامه ایشان میپردازیم.
همچنین بخوانید: نماز استغاثه به حضرت زهرا
شهادت حضرت فاطمه زهرا ۱۴۰۳ چه روزی است؟ چند شنبه و چندمه؟
شهادت حضرت فاطمه الزهرا (س) واقعهای است که منابع شیعه و سنی آن را تایید کردهاند. برخی افراد به دلیل عدم آشنایی با تاریخ و احادیث درباره صحت آن دچار شک و گمان شده اند. اما این حقیقت نه تنها یکی از فرضیه های منابع معتبر شیعه است، بلکه مهم ترین کتب اهل سنت نیز بر آن گواهی می دهند.
تاریخ و احادیث اهل سنت و شیعه گواهی بر شهادت طاقت فرسا اوست که بزرگترین قافیه تاریخ بشریت را تشکیل می دهد. به طوریکه تلاش همه جانبه عوامل این مصیبت نتوانست تأثیر آنها را از این فاجعه دردناک حذف کند. در ادامه به تاریخ شهادت این حضرت و بخشی از زندگینامه ایشان میپردازیم.
تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا در تقویم شمسی:
تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا سال 1403 در تقویم شمسی مصادف است با:
پنج شنبه، ۱۵ آذر ۱۴۰۳
۱۴۰۳/۰۹/۱۵
تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا در تقویم قمری:
تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا سال 1446 در تقویم قمری مصادف است با:
الخمیس، ٣ جمادي الثانيه ١٤٤٦
۱۴۴۶/۰۶/۰۳
تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا در تقویم میلادی:
تاریخ شهادت حضرت فاطمه زهرا سال 2024 در تقویم میلادی مصادف است با:
Thursday, December 5, 2024
2024-12-05
ولادت حضرت فاطمه (س)
حضرت فاطمه الزهرا در سال پنجم بعثت در روز 20 جمادی الثانی در شهر مکه چشم به جهان گشودند. ایشان از اولین همسر رسول گرامیمان خدیجه به دنیا آمد. حضرت زهرا در این بیت شریف پرورش یافت که قریش پیش از نازل شدن پیام بر محمد، بر صدق و امانت آن گواهی دادند.
فاطمه الزهرا (س) اولین روزهای کودکی خود را در مرحله ظلم و ستم زندگی کرد که مردم قریش با مسلمانان رفتار کردند، اما این فقط ایمان او را افزایش داد. ایشان اخلاق را از مادر و پدر خود الگو گرفته بودند، از این رو او نمونه دختر صالحی بود که مظهر اخلاق و ارزش های والایی بود، به طوری که اصحاب زیادی برای خواستگاری او از پدرش با هم رقابت کردند که در این کار موفق نبودند، تا اینکه مولای ما علی رضی الله عنه پس از جنگ بزرگ بدر آمد تا او را از پیامبر خواستگاری کند. پیامبر اکرم (ص) نیز او را به عقد ایشان درمی آورد.حضرت فاطمه حسن و حسین دو نوه پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم را به دنیا آورد که آنها از سروران جوانان بهشت باد.
همچنین بخوانید: متن زیارت حضرت فاطمه زهرا با معنی و فایل صوتی
نقش حضرت فاطمه در دعوت به اسلام
حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم در آغاز دعوت خود در معرض موانع و آسیب های فراوان قوم قرار گرفت و نه دور و نه نزدیک از آن در امان نبودند و یکی از دختران پیامبر صلی الله علیه و آله که وظیفه دفاع از پیامبر اکرم و تهذیب آستان نبوت را در آن ایام بر عهده گرفت خانم فاطمه الزهرا رضی الله عنه می باشد. ایشان با تمام قوا و استواری از پدر و پیام او حتی در تاریک ترین و سخت ترین شرایط دفاع کرد، چنان که سه سال در محاصره هاشمیان در شعبه مکه، در برابر هاشمیان صبور بود.
شهادت حضرت فاطمه زهرا
در مورد تاریخ شهادت حضرت زهرا روایات مختلفی وموجود دارد. در برخی منابع نقل شده است که ایشان پس از رحلت سرور مخلوقات محمد صلی الله علیه و آله و سلم آن حضرت به شدت اندوهگین شد و از شدت غم و اندوهش، ایام او دیری نپایید.
علمای اهل سنت متفق القول متفق القول کردند که او به دلیل بیماری سخت از دنیا رفت و مرض از غم رحلت پیامبرمان حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم بود و این بیماری او را به این امر واداشت.
روایتی نیز وجود دارد از مباحثه امام حسن مجتبی با مغیره بن شعبه در حضور معاویه، که به مجروح شدن حضرت فاطمه به دست این فرد اشاره دارد که موجب سقط جنین این بانو و در نهایت شهادت ایشان شد. در جایی دیگر نیز امام صادق (ع) علت شهادت بانو فاطمه زهرا (س) را مجروح شدن با غلاف شمشیر و سقط جنین ذکر کردند که موجب بیماری و درگذشت ایشان شد.
در برخی کتب تاریخی این مدت 75 روز پس وفات پیامبر ذکر است که وفات ایشان را مصادف با 13 جمادی الاول میداند. منابع دیگر آن را 95 روز پس از رحلت پیامبر و در تاریخ 3 جمادی الاثانی میدانند.
همچنین بخوانید: تسبیحات حضرت زهرا
محل آرامگاه حضرت فاطمه الزهرا(س)
خانم فاطمه الزهرا اولین متوفی است که به گفته ابن عبدالبر رحمه الله برای او تابوت درست شده است. این تابوت را بنا به وصیتش برای او درست کردند، علاوه بر این که از مولای ما علی خواسته بود که او را به همراه اسماء بنت عمیس بشوید.
مولای ما علی (ع) به خاطر از دست دادن ایشان ضربه بزرگی خورد و خودش در تاریکی شب مراقب دفن او بود. دلیل دفن آن حضرت در شب این بود که این کار بر اساس وصیت او بود تا دشمنان و کفار از محل آن مطلع نباشند.
در مورد محل قبر حضرت فاطمه الزهرا (س) روایاتی وجود دارد که در این مورد صحبت شده است، در برخی منابع گفته شده که ایشان در بقیع دفن شده است، و برخی دیگر می گویند که محل دفن حضرت فاطمه در بخشی از منزل خود بوده است.
همچنین بخوانید: انشا در مورد حضرت فاطمه زهرا (س)
سخن آخر
در این مقاله به تاریخ شهادت حضرت فاطمه اشاره کردیم و سعی کردیم بخش هایی از زندگینامه این بانوی بزرگوار را با شما به اشتراک بگذاریم. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما واقع شده باشد.
✜ دعا و مناجات
- متن و خواص سوره رعد برای چشم زخم، ازدواج و بچه دار شدن + صوتی
- ذکرهای روز عرفه چیست؟ صلوات امام صادق در روز عرفه + فضیلت اذکار روز عرفه
- متن فاتحه کبیره با معنی و فایل صوتی + تاثیرات فاتحه کبیره برای اموات
- نماز هدیه به والدین فوت شده در مفاتیح چگونه است؟ نیت نماز هدیه به والدین
- نماز دهه اول ذی الحجه از کی شروع میشود؟ + نیت نماز دهه اول ذی الحجه
- متن و خواص سوره انبیا برای حاجت، ازدواج، و صالح شدن فرزند + معنی و صوتی
- متن کامل صلوات ناریه با معنی و خواص آن برای حاجت گرفتن + طریقه ختم
- متن و خواص دعای مکنون برای حاجت + طریقه ختم و فایل صوتی
- دعای قبل و بعد از وضو گرفتن با معنی و فضیلت های آن + صوتی
- متن و خواص سوره بلد برای حاجت و گریه نوزاد + ترجمه و فایل صوتی
- چگونه دعای شرف الشمس را بنویسیم؟ طریقه و آداب نوشتن دعای شرف شمس
- متن دعای طلای قرآن برای رفع گرفتاری عظیم + چگونگی استفاده از این دعا