یکی از روشهای نذر برای حاجت روایی خواندن نماز نذر است. برای آشنایی بیشتر با اینکه نماز نذر چیست و چگونه خوانده میشود، ادامه مطلب را دنبال کنید.
نماز نذر چیست؟
نماز نذر همانطور که از نام آن مشخص است، نمازی است که به نیت مستجاب شدن حاجات خوانده میشود. این نماز هم مانند سایر نذرها با رعایت چند شرط بر مومن واجب میشود. در صورتیکه شخص نیت کند و بگوید: بر من واجب باشد در صورت مستجاب شدن فلان حاجت، فلان نماز را بخوانم. چنانچه صیغه نذر به عربی یا فارسی با زبانهای دیگر خوانده نشده باشد، ذکر ” عاهَدتُ اللهَ أن أفعَل کَذا” میتواند برای آن گفته شود.
همچنین بخوانید: نماز استغاثه به حضرت زهرا
نماز نذر برای حاجت
نماز نذر برای حاجت در واقع نمازی است که بخاطر نذر بر فرد واجب میشود، به این صورت که فرد نذر میکند که در صورت برآورده شدن حاجتی که دارد به تعداد رکعات مشخص نماز را خوانده و به محضر ائمه اطهار یا … هدیه کند.
البته درباره نماز نذر اشاره شده است که باید صیغه آن خوانده شود و بدون خواندن صیغه نماز نذر این نماز محقق نمیشود. طریقه خواندن این صیغه به این ترتیب است که بگویید: “برای خدا به ذمه من باشد و یا بگوید که خدایا با تو عهد میبندم که …” البته در نوع خواندن صیغه اختلاف نظر وجود دارد و بهتر است که نظر مرجع تقلید خود را جویا شوید. نیت قلبی و از دل گذراندن صیغه و نیت نذر کافی نیست و باید حتماً به زبان آورده شود.
اگر نذر میسر نشد انجام آن به شخص واجب نیست و مستحب است. برخی افراد پیش از مشخص شدن نتیجه نذر سعی در ادای آن دارند اما انجام نذر پیش از محقق شدن آن بی خاصیت است و اگر فرد به حاجت برسد، آنجاست که انجام نذر واجب است و اعمالی که پیش از آن انجام گرفته به حساب نذر او منظور نمیگردد.
نماز نذر شده نباید چیزی باشد که محقق کردن آن غیر ممکن یا از عهده فرد خارج باشد، برای مثال شخص نیت کند که در نذر میکنم هر شب دو رکعت نماز به جا آورم.
همچنین بخوانید: نماز غفیله برای حاجت
نماز نذر چگونه خوانده می شود؟
نماز نذر نیز مانند دیگر نمازهای مستحبی خوانده میشود. مثلا نیت میکنید به اندازه دو ساعت نماز بخوانید یا دو رکعت نماز مستحبی به جا آورید، و پس از اتمام آن دو رکعت نماز دیگر میخوانی تا تعداد رکعات نذر شده تمام شود.
به خاطر داشته باشید که موارد ارائه شده در رساله برای نمازهای مستحبی از جمله عدم اعتنا به شک در رکعات نماز و غیره در نماز نذر که یک نماز مستحبی است نیز جاری میباشد.
ادا نکردن نماز نذر و شکستن عهد در صورت مستجاب شدن دعا، داارای کفاره است که این کفاره میتواند سیر کردن ده فقیر یا سه روز روزه باشد.
نماز نذر چند رکعت است؟
تعداد رکعت نماز نذر و مدت آن همان چیزی است که خودتان در نذر تعیین میکنید. برای مثال فرد نیت میکند صد نماز دو رکعتی بخواند.
نیت نماز نذر
نیت نماز نذر طبق نذری که در نظر گرفتید انجام میشود. هر نمازی را که برای خواندن آن نذر کردهاید را نیت میکنید، مثلا نیت میکنید که دو رکعت نماز مستحبی بجا میآورم، قربة الی الله. البته به خاطر داشته باشید که باید برای این نماز نذر صیغه نذر را گفته باشید.
همچنین بخوانید: نماز استغاثه به امام زمان
سخن آخر
همانطور که در این متن گفته شد نماز نذر یک نماز مستحبی است که در صورت محقق شدن حاجات بر فرد واجب شده و عدم ادای آن دارای کفاره میباشد و بر ذمه فرد باقی میماند. با این حال در صورتر مستجاب نشدن خواسته نیازی به ادای آن نیست اما خواندن نماز نذر شده نیز فاقد اشکال میباشد. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
✜ دعا و مناجات
- متن و خواص دعای یا علی یا عظیم با ترجمه + فایل صوتی
- متن دعای تواشیح اسماء الحسنی قبل افطار با معنی و فایل صوتی + pdf
- نماز مغرب و عشا چند رکعت است و چگونه خوانده میشود؟ آموزش کامل نماز خواندن
- متن دعای رویت هلال ماه رمضان + اعمال مخصوص شب و روز اول ماه رمضان
- متن دعای روز اول ماه رمضان با معنی همراه با فایل صوتی و فضیلت آن
- متن و خواص سوره منافقون برای حاجت + طریقه ختم و چله سوره منافقون
- دعای روزهای آخر ماه شعبان | مناجات و اعمال شب آخر ماه شعبان
- خواص سوره یونس برای بچه دار شدن و ازدواج + طریقه ختم آن
- خواص سوره عصر برای ازدواج و جنین + ختم سوره والعصر برای حاجت
- دعای مخصوص امام زمان با معنی و فضیلت های آن + صوتی
- متن دعای حیات طیبه حضرت زهرا و خواص آن + صوتی
- دوازده رکعت نماز عید مبعث چگونه خوانده می شود؟ چه فضایلی دارد؟