نماز عید غدیر چگونه است؟

برای آشنایی با نحوه خواندن نماز عید غدیر و تعداد قنوت و رکعات آن این مطلب را تا انتها دنبال کنید.

نماز عید غدیر

عید غدیر یکی از اعیاد بزرگ مسلمانان جهان است. در این روز به خصوص شیعیان اعمال خاصی را دنبال می کنند که ثواب و برکات فراوانی برای آنها دارد، از جمله نماز عید غدیر. در این مطلب از آلامتو به شرح این موضوع می پردازیم که نماز عید غدیر چگونه است؟ چند قنوت دارد و چند رکعت است؟

همچنین بخوانید: نماز استغفار

نماز عید غدیر چگونه است؟

یکی از نمازهای مستحبی ارزشمند برای مسلمانان، نماز مخصوص روز عید غدیر است. این نماز شامل دو رکعت است که در هر رکعت از آن پس از خواندن سوره حمد، 10 مرتبه سوره توحید و 10 مرتبه آیة الکرسی و 10 مرتبه نیز سوره قدر باید خوانده شود.

خواندن نماز عید غدیر دارای آداب خاصی است. از جمله این غسل واجب برای به جا آوردن آن وجود دارد که باید انجام شود. نکته دیگر در مورد زمان خواندن نماز است. مستحب موکد است که این نماز نیم ساعت قبل از ظهر عید غدیر خوانده شود.

درباره ثواب و فضیلت به جا آوردن این نماز از امام صادق علیه السلام روایت شده است: هر کسی که نماز عید غدیر را به جا آورد ثوابی معادل صد هزار حج و صد هزار عمره خواهد برد و هر حاجت و خواسته ای از خداوند داشته باشد، مستجاب خواهد شد. برای تاکید بر اهمیت خواندن این نماز، اما صادق علیه السلام فرمودند حتی اگر وقت خواندن این نماز گذشت، قضای آن را بجا بیاورید.

همچنین بخوانید: نماز وتر

نماز شب عید غدیر چند قنوت دارد و چند رکعت است؟

نماز شب عید غدیر چند قنوت دارد و چند رکعت است؟

یکی از اعمال شب عید غدیر خواندن نماز مخصوص این شب است که از آن در کتاب اقبال الاعمال سید بن طاووس و مفاتیح الجنان یاد شده است.

نماز شب عید غدیر دارای 12 رکعت است که فقط به خواندن یک قنون در آخرین رکعت تاکید شده است و در پایان دوازدهمین رکعت نیز باید سلام گفته شود. در هر رکعت از این نماز یک مرتبه سوره حمد و ده مرتبه سوره توحید و یک مرتبه آیت الکرسی خوانده می شود و پس از هر دو رکعت تشهد گفته می شود. در آخرین رکعت یا دوازدهمین رکعت به این ترتیب است که هفت مرتبه سوره حمد و هفت مرتبه سوره توحید خوانده شده و به جای ذکر قنوت، دعای زیر خوانده شود:

لا اله الا الله وحده لا شریک له، له الملک و له الحمد یحیی و یمیت و یمیت و یحیی و هو حی لا یموت بیده الخیر و هو علی کل شی قدیر.

(خدایی جز خدای یگانه نیست. یکتا و بی همتاست، فرمانروایی و ستایش مخصوص اوست. زنده می کند و می میراند و می میراند و زنده می کند و او زنده و پابرجاست. خیر و نیکی به دست اوست و او بر همه چیز توان و قادر است.)

سپس به رکوع رفته و پس از آن باید سجده کرد و در حالت سجده، 10 مرتبه ذکر زیر گفته شود:

سبحان من احصی کل شی علمه سبحان من لا ینبغی التسبیح الا له سبحان ذی المن و النعم سبحان ذی الفضل و الطول سبحان ذی العز و الکرم اسالک بمعا قد العز من عرشک و منتهی الرحمه من کتابک و بالاسم الاعظم و کلماتک التامه ان تصلی علی محمد رسولک و اهل بیته الطیبین الطاهرین و ان تفعل بی کذا و کذا و سپس بگوید انک سمیع مجیب. [ به جای کذا و کذا، حاجات خود را بطلبد ]

(منزه است خدایی که دانش او همه چیز را به شماره درآورده است. منزه است خدایی که تسبیح جز برای او شایسته نیست. منزه است خداوند صاحب جود و نعمت ها. منزه است خداوند تفضل کننده و بخشنده. منزه است خداوند سرافراز و گرامی، از تو می خواهم به حق گره گاههای سربلند از عرشت و منتهای رحمت از کتابت و به اسم اعظمت و سخنان کاملت، برمحمد(صلی الله علیه و آله و سلم ) فرستاده ات و خاندان پاک و پاکیزه او درود فرست و تقاضای مرا درباره ی ……برآورده ساز. به راستی که تو شنوا و اجابت کننده هستی )

سپس، از سجده بلند شده و سجده دوم نیز به همین ترتیب ادا شود و در پایان، تشهد و سلام را خوانده و نماز را به انتها می رسد.

نکته: کیفیت خواندن این نماز در مفاتیح الجنان به شکل ارائه شده می باشد، اما در مفاتیح نوین به صورت شش نماز دو رکعتی با شش سلام در پایان هر نماز آمده است. برای اطلاعات دقیقتر می توانید با دفتر مرجع تقلید خود مشورت کنید.

همچنین بخوانید: نماز استغاثه به امام زمان

سخن آخر

امیدواریم در این مطلب از آلامتو با موضوع نماز عید غدیر چگونه است و چند قنوت دارد و چند رکعت است، پاسخ سوالات خود درباره این نماز پرفضیلت را یافته باشید و از برکات آن بهره کافی ببرید.