صلوات ابراهیمی
صلوات ابراهیمی یا همان صلوات ابراهیمیه یکی از صلواتهای اسلامی است که برای ذکر آن برای مداومت در جاری شدن خیر و برکت در زندگی و دور شدن مشکلات روحی و جسمی سفارش شده است. صلوات ابراهیمی در قرآن کریم یا دیگر کتب تشیع ارائه نشده است، اما در برخی از کتب احادیث اسلامی به آن اشاره شده است.
همچنین بخوانید: تسبیحات حضرت زهرا
صلوات ابراهیمی چگونه است؟
اللهم صل علی محمد و آل محمد کما صلیت علی ابراهیم و آل ابراهیم، إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ. و بارک علی محمد و آل محمد کما بارکت علی ابراهیم و آل ابراهیم، إِنَّکَ حَمِیدٌ مَجِیدٌ.
معنی صلوات ابراهیمی:
“خدایا! بر محمد و خاندانش، همانطور که بر ابراهیم و خاندانش صلوات فرستادی، صلوات بفرست و بر محمد و خاندانش، همانطور که بر ابراهیم و خاندانش برکت فرستادی، برکت بفرست. زیرا تو ستوده و شایان ستایش هستی.”
پیدایش صلوات ابراهیمی به امام علی علیه السلام و خاندان گرامی او نسبت داده میشود. آنطور که در برخی از منابع آمده است، امام علی علیه السلام این صلوات را به مردم آموخته و آن را به حضرت ابراهیم (ع) نسبت دادند. به علاوه در برخی از منابع نیز، پیدایش آن را به دوران رسول اکرم (ص) و فرماندهی ایشان در جنگ های اسلامی مرتبط دانستند. اما چیزی که مشخص است این است که نخستین اشارات به صلوات ابراهیمی در کتب احادیث اسلامی به قرن هشتم میلادی بازمیگردد.
در خصوص کیفیت صلوات ابراهیمی همین بس که حضرت محمد (ص) آن را بر صلوات بر خود مقدم دانستند. رسول گرامی اسلام، حضرت محمد (ص) در مورد اهمیت سلام و صلوات فرستادن بر دیگر انبیاء الهی فرمودهاند: «إذا ذکرتم الأنبياء الأولين، فصلوا عَلَیَّ ثم صلوا عليهم، وإذا ذکرتم أبي إبراهيم، فصلوا عليه ثم صلوا عَلَیَّ» «هرگاه از هریک ازانبیاء پیش از من ذکری به میان آوردید پس ابتدا برمن صلوات بفرستید و سپس بر آنها، اما آنگاه که نام جدم ابراهیم را به زبان آوردید نخست بر او صلوات فرستاده و سپس بر من. «العروة الوثقی، ج۲، ص۶۲۰»
اما علت این سفارش پیامبر چیست؟ آنطور که در منابع اسلامی وجود دارد زمانیکه فرشته وحی به حضرت ابراهیم درباره نبوت حضرت محمد در آینده خبر داد، ایشان بلادرنگ فرمودند: منم نیز ولایت او را میپذیرم و در قرآن نیز به آن اشاره شده است، از جمله در آیات «إِذْ قَالَ لَهُ رَبُّهُ أَسْلِمْ ۖ قَالَ أَسْلَمْتُ لِرَبِّ الْعَالَمِينَ» «در آن هنگام که پروردگارش به او گفت: به آئین اسلام در آی! او گفت: «در برابر پروردگار جهانیان اسلام آوردم.(تسلیم امر او هستم)». و در آیه 83 سوره صافات میفرماید: «وَإِنَّ مِنْ شِيعَتِهِ لَإِبْرَاهِيمَ» «و همانا ابراهیم از شیعیان او (علی) است». این توصیفات دلیل قانع کنندهای بر آن است که ایشان جایگاه ویژهای نزد رسول اکرم (ص) داشته باشند.
همچنین بخوانید: صلوات ضراب اصفهانی
صلوات ابراهیمی صوتی
خواص و فواید صلوات ابراهیمی
خواندن صلوات ابراهیمی با نیت قلبی خواص و فواید فراوانی به همراه دارد، از جمله:
- گشاده روی و آرامش روان و دور شدن مشکلات روحانی و جسمانی
- افزایش رزق و روزی و برکت در زندگی
- آرامش بخشیدن به دل
- دفع و دور کردن بلایایی که ممکن است بر شخص جاری شود
- درمان بیماریها و برطرف شدن کسالت عزیزان
- غلبه بر دشمنان و مخالفان و مانع شدن از آسیب و خسارت از سمت سایرین به شخص.
همچنین بخوانید: تسبیحات اربعه
طریقه ختم صلوات ابراهیمی
صلوات ابراهیمی به علت موقعیت ویژه و نیکویی که ابراهیم خلیل الله نزد خداوند داشت، بسیار مقبول بوده و در بسیاری از مراسمات مذهبی ختم آن برگزار میشود. مشهورتین طریقه ختم صلوات ابراهیمی تکرار 70 مرتبه این ذکر از صمیم قلب میباشد.
صلوات ابراهیمی برای اهل سنت در تشهد واجب است. شیعیان در هنگام تشهد بر حضرت محمد (ص) و خاندان او درود میفرستند و همچنین خواندن صلوات ابراهیمی نیز در هنگام تشهد امری مستحب است.
سخن آخر
امیدواریم این مطلب از آلامتو با عنوان صلوات ابراهیمی و خواص آن برای شما همراهان نیز مفید بوده باشد و از برکات معنوی آن بهره مند گردید.
✜ دعا و مناجات
- طریقه حاجت گرفتن تضمینی از حضرت عباس در هفت شب
- دعای ثروت سلیمان برای رزق و روزی، حاجت و خانه دار شدن + صوتی
- دعا برای 100 درصد حاجت گرفتن | حاجت گرفتن تضمینی در یک شب
- دعای معجزه اسا برای رواشدن حاجت در همان ساعت تضمینی + صوتی
- دعای رفع نحسی قمر در عقرب | چگونه نحسی قمر در عقرب را از بین ببریم؟
- متن و خواص سوره انشقاق برای زایمان راحت، حاجت و خانه دار شدن + صوتی
- متن دعای ۱۰۷ تسبیح یا دعای صحیفه جبرئیل + خواص و فایل صوتی
- ختم و نذر صلوات حضرت زینب برای حاجات و توسل فوری به ایشان
- متن دعای رقیه شرعیه برای ازدواج، رزق و روزی و چشم زخم + صوتی
- تسبیحات حضرت معصومه چگونه است و چه خواص و فضیلتی دارد؟
- خواص و طریقه ختم سوره احزاب برای ازدواج و افزایش خواستگار
- تسبیحات امیرالمومنین چیست و چه فضیلتی دارد؟ ترتیب تسبیحات حضرت علی