آیه قرآن برای زیاد شدن شیر مادر

تغذیه با شیر مادر اهمیت زیادی بر سلامت نوزاد دارد. در کنار انواع روش‌ها برای بهبود شیردهی، می‌توان از آیه قرآن برای زیاد شدن شیر مادر نیز بهره گرفت. در ادامه به برخی از این آیات و ادعیه اشاره می‌کنیم.

دعا و آیه برای زیاد شدن شیر مادر

در کتب دعا و روایات ما ادعیه و آیاتی برای رفع برخی از مشکلات به مومنان توصیه شده است. از جمله آیه قرآن برای زیاد شدن شیر مادر و دعای مجرب افزایش شیر نیز ارائه شده است که در ادامه به شرح آن می پردازیم.

همچنین بخوانید: متن دعای نور کامل با معنی

آیه قرآن برای زیاد شدن شیر مادر

سلامتی نوزاد در گرو تغذیه مناسب است و هیچ چیز برای کودک بهتر از شیر مادر نیست. گاهی مادران جوان به خصوص در روزهای اول زایمان شیر کافی برای سیر کردن نوزاد ندارند که این می تواند موجب نگرانی آنها شود. در ادامه چندین دعای افزایش شیر مادر را ارائه می کنیم که موجب رفع استرس و نگرانی و باعث می شود شیر بیشتری برای تغذیه نوزاد داشته باشید.

آیه پانزدهم از سوره محمد (ص) را در حالیکه وضو دارید با گلاب و زعفران روی کاغذی بدون خط نوشته و در ظرفی که آب پاک دارد بیندازید. مادر باید این آب را در سه نوبت میل کند.

“فِیهَا أَنْهَارٌ مِّن مَّاءٍ غَیْرِ آسِنٍ وَأَنْهَارٌ مِّن لَّبَنٍ لَّمْ یَتَغَیَّرْ طَعْمُهُ وَأَنْهَارٌ مِّنْ خَمْرٍ لَّذَّهٍ لِّلشَّارِبِینَ وَأَنْهَارٌ مِّنْ عَسَلٍ  مُّصَفًّى”  (سوره مبارکه محمد صلی الله علیه و آله ،آیه ۱۵)


دعای سریع الاجابه افزایش شیر مادر

همچنین دعای مجرب و سریع الاجابه افزایش شیر مادر به روایت از امام رضا (ع) در خواص السور آمده است: ایشان فرمودند چنانچه زنی شیر کمی داشته باشد، کلمه “الرقیب” را روی کاسه ای چینی بنویسد و آن را با آب نیسان که به آن دعا خوانده شده باشد شسته و آن آب را به زن شیرده بدهند تا شیرش زیاد شود.

در حاشیه منهاج سمنانی (ره) و تسهیل الدواء دعای زیاد شدن شیر مادر آمده است به این ترتیب که باید، آیه زیر را بنویسید و بشویید و به زن بدهید تا شیرش زیاد شود:

“ثُمَّ قَسَتْ قُلُوبُکُم مِّن بَعْدِ ذَٰلِکَ فَهِیَ کَالْحِجَارَهِ أَوْ أَشَدُّ قَسْوَهً ۚ وَإِنَّ مِنَ الْحِجَارَهِ لَمَا یَتَفَجَّرُ مِنْهُ الْأَنْهَارُ ۚ وَإِنَّ مِنْهَا لَمَا یَشَّقَّقُ فَیَخْرُجُ مِنْهُ الْمَاء” (سوره مبارکه بقره، آیه ۷۴)

پس با این معجزه باز چنان سخت دل شدید، که دلهایتان چون سنگ یا سخت‌تر از آن شد، چه آنکه از پاره‌ای سنگها نهرها بجوشد و برخی دیگر از سنگها بشکافد و آب از آن بیرون آید و پاره‌ای از ترس خدا فرود آیند. و (ای سنگدلان بترسید که) خدا از کردار شما غافل نیست.

همچنین بخوانید: دعای توسل همراه ترجمه فارسی

دعای افزایش شیر مادر


آیه قرآن برای اهمیت شیر مادر

با پیشرفت علم متخصصین علوم پزشکی به این نتیجه رسیدند که بهترین و مفیدترین منبع تغذیه برای نوزاد تا سن دو سالگی شیر مادر است. اما کتاب مقدس مسلمانان یعنی قرآن در سال 600 میلادی به این موضوع اشاره کرده است و حتی در روایات صادر شده از ائمه معصوم نیز بارها به این موضوع پرداخته شده است.

  • از آیات قرآنی که در آن از دو سال شیردهی به نوزاد صحبت شده است می توان به آیه 14 از سوره لقمان اشاره کرد که می گوید:

«و وصّینا الانسان بوالدیه حملَته امّه وَهناً علی وَهن و فصاله فی عامین ان اشکُر لی و لوالدیک الیّ المصیر»؛

و انسان را سفارش کردیم به پدر و مادرش که مادرش در حالی که ضعفی بالای ضعف داشت، او را حمل کرد و او را دو سال شیر داد که شکرگزار من و پدر و مادرت باش که بازگشت به سوی من است.


مدت زمان شیردهی به نوزاد در قرآن

  • در آیه 233 سوره بقره نیز به اهمیت شیر مادر برای نوزاد و دو سال شیردهی اشاره شده است:

وَالْوَالِدَاتُ يُرْضِعْنَ أَوْلَادَهُنَّ حَوْلَيْنِ كَامِلَيْنِ ۖ لِمَنْ أَرَادَ أَنْ يُتِمَّ الرَّضَاعَةَ ۚ وَعَلَى الْمَوْلُودِ لَهُ رِزْقُهُنَّ وَكِسْوَتُهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ ۚ لَا تُكَلَّفُ نَفْسٌ إِلَّا وُسْعَهَا ۚ لَا تُضَارَّ وَالِدَةٌ بِوَلَدِهَا وَلَا مَوْلُودٌ لَهُ بِوَلَدِهِ ۚ وَعَلَى الْوَارِثِ مِثْلُ ذَٰلِكَ ۗ فَإِنْ أَرَادَا فِصَالًا عَنْ تَرَاضٍ مِنْهُمَا وَتَشَاوُرٍ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْهِمَا ۗ وَإِنْ أَرَدْتُمْ أَنْ تَسْتَرْضِعُوا أَوْلَادَكُمْ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ إِذَا سَلَّمْتُمْ مَا آتَيْتُمْ بِالْمَعْرُوفِ ۗ وَاتَّقُوا اللَّهَ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ

و مادران بایستی دو سال کامل فرزندان خود را شیر دهند، البته آن کسی که خواهد فرزند را شیر تمام دهد؛ و به عهده صاحب فرزند است (یعنی پدر) که خوراک و لباس مادر را به حد متعارف بدهد، هیچ کس را تکلیف جز به اندازه طاقت نکنند، نه مادر باید در نگهبانی فرزند به زحمت و زیان افتد و نه پدر بیش از حدّ متعارف برای کودک متضرر شود.

 و اگر کودک را پدر نبود وارث باید در نگهداری او به حد متعارف قیام کند. و اگر پدر و مادر به رضایت و مصلحت دید یکدیگر بخواهند فرزند را از شیر بگیرند هر دو را رواست، و اگر خواهید که برای فرزندان دایه بگیرید آن هم روا باشد در صورتی که دایه را حقوقی به متعارف بدهید. و از خدا پروا کنید و بدانید که خداوند به کردار شما بیناست.

  • یکی از این روایات از حضرت علی علیه السلام است که فرمودند:

«برای طفل شیر خوار، هیچ شیری مبارک تر از شیر مادرش نیست».

همچنین بخوانید: چهار قل برای چشم نظر

سخن آخر

بسیاری از افراد به تاثیر دعای مجرب و سریع الاجابه افزایش شیر مادر اعتقاد دارند. می توان گفت ادعیه و آیات قرآن با بازگردان آرامش به مادر و کاهش استرس نقش قابل توجهی در زیاد شدن شیر مادر دارند. با این حال فراموش نکنیم که مادران باید در کنار آن به تغذیه مناسب و کافی برای آمادگی بدن در تولید شیر کمک کنند.