تسبیحات امیرالمومنین چیست

خواندن تسبیحات امیرالمونین هزار بلا را از مومن دور می‌کند. در این مطلب می‌گوییم تسبیحات امیرالمونین چیست و چه فضیلتی دارد.

تسبیحات امیرالمومنین

خواندن ذکرها و تسبیحات پس از نماز بر فضیلت نماز افزوده و خود نیز ثواب ویژه‌ای را شامل خواننده آن می‌کند. از جمله این ذکرهای پرفضیلت می‌توان به تسبیحات امیرالمونین اشاره کرد. در ادامه این متن شرح می‌دهیم که تسبیحات امیرالمومنین چیست و چه فضیلتی دارد؟ و ترتیب تسبیحات حضرت علی چگونه است.

همچنین بخوانید: تسبیحات حضرت زهرا

تسبیحات امیرالمومنین چیست؟

بسیاری از ما درباره تسبیحات حضرت فاطمه و توصیه به خواندن آن پس از نماز شنیده ایم. اما تسبیحاتی نیز به نام تسبیحات امیرالمونین علیه السلام در منابع معتبر موجود است که خواندن آن پس از نمازهای یومیه فضیلت بسیاری دارد. نمازگزار می‌تواند در پایان نماز در کنار تسبیحات حضرت فاطمه (س)، تسبیحات امام علی (ع) را نیز بخواند که بسیار ساده و کوتاه است.


فضیلت تسبیحات امیرالمومنین

در خصوص فضیلت تسبیحات امیرالمومنین علیه السلام، ایشان به یکی از یاران خود به نام براء بن عازب فرمودند: آیا می‌خواهی چیزی به تو بیاموزم که با انجام آن از اولیای خدا شوی؟ براء گفت:بلی

امام علی علیه السلام این تسبیحات را به وی آموختند و فرمودند: اگر کسی این تسبیحات را پس از هر نماز بخواند، خداوند هزار بلای دنیوی را از او مرتفع می کند که ساده ترین آنها بازگشت از دین است و در آخرت برای او هزار منزلگاه فراهم می‌کند که یکی از آنها مجاورت پیامبر اکرم (ص) است.

براء بن عازب از اصحاب حضرت رسول (ص) و حضرت علی (ع) بود. او کسی بود که در جنگ های بسیاری در کنار پیامبر (ص) حضور داشت و پس از وفات پیامبر از بیعت با ابوبکر امتناع وریزید و به کوفه مراجعه کرد.


تسبیحات امیرالمومنین بعد از نماز چگونه است؟

ذکر یا تسبیحات امیرالمومنین در کتبی مانند امالی شیخ صدوق معرفی شده است و در آن پیامبر اکرم (ص) به حضرت علیه علیه السلام سفارش کردند تا به این ترتیب ذکر گوید: «فَقَالَ یَا عَلِیُّ أَ وَ مَا تَدْرِی مَا إِطَابَةُ الْکَلَامِ مَنْ قَالَ إِذَا أَصْبَحَ وَ أَمْسَى سُبْحَانَ‏ اللَّهِ‏ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ‏ إِلَّا اللَّهُ‏ وَ اللَّهُ‏ أَکْبَرُ عَشْرَ مَرَّات‏»

ای علی! آیا می‌دانی که پاکیزه‌کردن سخن چگونه ممکن است؟ هر که در بامدادان و شبانگاهان “سبحان الله و الحمد لله و لا إله إلا الله” را ده مرتبه بگوید(سخنش را پاکیزه کرده است)

این روایت نشان دهنده سفارش برای تسبیح خداوند در آغاز و پایان روز است.

امام علی (ع) نیز به خواندن این تسبیحات پس از نمازهای روزانه توصیه کرده اند.

همچنین بخوانید: تسبیحات اربعه در نماز

ترتیب تسبیحات حضرت علی


ترتیب تسبیحات حضرت علی

ترتیب تسبیحات حضرت علی علیه السلام به شرح زیر است:

  • ١٠ بار سبحان الله
  • ١٠ بار الحمدلله
  • ١٠ بار الله اكبر
  • ١٠ بار لا اله الا الله

بعد از هر نماز.


تسبیح دیگر منسوب به حضرت علی (ع)

در کتاب مفاتیح الجنان تسبیح دیگری نیز منسوب به امام علی (ع) عرضه شده است که خواندن آن خالی از فضیلت نیست. این ذکر به ترتیب زیر است:

تسبیح دیگری در مفاتیح الجنان ذکر شده ، ومنسوب به امیر المومنین علیه السلام است :

سُبْحانَ الَّذى لا تَنْفَدُ خَزآئِنُهُ

منزه است آنکه تمام نشود خزینه هایش

سُبْحانَ الَّذى لا تَبیدُ مَعالِمُهُ

منزه است آنکه پایان نپذیرد نشانه هایش

سُبْحانَ الَّذى لا یَفْنى ما عِنْدَهُ

منزه است آنکه فانى نشود آنچه نزد او است

سُبْحانَ الَّذى لا یُشْرِکُ اَحَداً فى حُکْمِهِ

منزه است آنکه شریک نگیرد هیچکس را در حُکمش

سُبْحانَ الَّذى لاَ اضْمِحْلالَ لِفَخْرِهِ

منزه است آنکه از میان نرود فخر و عزتش منزه است

سُبْحانَ الَّذى لاَ انْقِطاعَ لِمُدَّتِهِ

منزه است آنکه دورانش پایان ندارد

سُبْحانَ الَّذى لا اِلهَ غَیْرُهُ

منزه است آنکه معبودى جز او نیست

همچنین بخوانید: صلوات ضراب اصفهانی

سخن آخر

امیدواریم این مطلب از آلامتو با معرفی تسبیحات امیرالمومنین، ترتیب و فضیلت خواندن آن پس از نماز برای شما همراهان مفید بوده باشد و بتوانید از برکات معنوی این ذکر بهره مند شوید.