وقتی صحبت از استودیو کروماکی می‎شود، یعنی قرار است با یکی از جالب‎ترین و کاربردی‎ترین تکنیک‌های سینما و تلویزیون روبرو شویم. در واقع بهتر است بگویم، قرار است با یکی از متدهایی جلوه‎های ویژه آشنا شویم. از جلوه‎های ویژه در زمینه‎های بسیاری زیادی استفاده می‎شود که از آن جمله می‎توان به فیلم‎های سینمایی، کلیپ‎ها، بازی‌ها و رسانه‌های خبری اشاره کرد. از این حقه سینمایی برای اولین بار در سال 1898 استفاده شد.

کروماکی و استودیو کروماکی چیست؟

در استودیو کروماکی، دیوارهایی در ابعاد مختلف تعبیه خواهد شد  که رنگ آنها سبز یا آبی است. در کنار آن از دیوارهایی به رنگ سفید نیز استفاده شده، که از آن تحت عنوان وایت روم یاد می‎شود. برای اینکه در جریان فیلمبرداری، استودیو از نور کافی برخوردار باشد، با استفاده از داربست، در فضای بالای آن تجهیزات نورپردازی قرار خواهد گرفت. نورپردازی باید به‌گونه‎ایی انجام شود تا تصاویر با کمترین میزان سایه مواجه شوند و در عین حال پرده و سوژه به بهترین نحو از یکدیگر جدا باشند.  مجموعه این شرایط به فیلمسازان اجازه می‎دهد تا تصویر مورد نظر خود را فیلمبرداری کنند.

منظور از تصاویر کروماکی چیست؟

در تصاویر کروماکی، شخص و یا سوژه در مقابل دیواره‌های سبز و یا آبی قرار خواهد گرفت.  پس از پایان فیلمبرداری، این رنگ‌ها از پس زمینه حذف شده و تصاویر اصلی در آن گنجانده خواهد شد. در واقع با استفاده از این تکنیک می‎توان چندین فیلم و یا تصویر را بر روی یکدیگر قرار داد. این امر به شما امکان می‎دهد تا تصویر مورد نظر خود را حذف و یا اضافه نماید.

استفاده از این تکنیک به فیلمسازان اجازه می‎دهد تا با صرف هزینه کمتری، صحنه‎های مورد نظر خود را فیلمبرداری کنند، چراکه در این شرایط نیازی به لوکیشن‌های خاص نیست. از سویی دیگر گاهی فیلمبرداری از صحنه در محل واقعی آن غیر ممکن است، در این صورت تصاویر کروماکی به شیوه‎ایی موثر برای خلق صحنه‌ها کمک خواهند کرد. بوسیله آنها می‎توان صحنه‎های باورپذیری را برای بیننده به تصویر کشید.

بهترین جنس برای کروماکی چیست؟

پارچه از رایج‎ترین متریال‎هایی است که از آن برای پرده کروماکی استفاده می‎شود. جنس آن می‎تواند پلیمر و یا پارچه‎های بافته شده باشد. پلیمر نوعی پارچه مخصوص کروماکی بوده که از الیاف پنبه، ابریشم، پشم و یا کتان تهیه می‌شود. این پارچه‎های از لطافت خوبی برخوردار بوده و در عین حال بسیار منعطف و نرم هستند.

استفاده از بک گراند ( تصویر پس زمینه) کاغذی نیز در این تکنیک رایج است. آنها یکبار مصرف هستند و با توجه به قیمتی که دارند، از ماندگاری خوبی برخوردار نیستند.

بک گراند وینیل نیز می‎تواند گزینه‎ایی مناسب برای این منظور باشد. آنها به‎گونه‎ایی طراحی و ساخته شده‌اند که نور حاصل از فلاش را بازتاب نخواهد داد. استفاده از فون عکاسی در عکاسی‎های تبلیغاتی و پرتره بسیار رایج است. این فون‌ها نسبت به سایر پرده‌های دیگر از قیمت بیشتری برخوردار هستند.

برای خرید پرده کروماکی به این نکات دقت کنید.

پرده‌های کروماکی به صورت تک رو  دورو طراحی و ارائه می‎شوند، بهتر است برای عکاسی از انواع دورو آن استفاده نمایید، به این ترتیب بنا به نیاز و هدف خود می‌توانید از هر دو رنگ آن استفاده نمایید.

در مرحله بعدی باید سراغ پرده‌هایی بروید که توانایی انعکاس نور را  نداشته باشند، بنابراین در انتخاب خود  باید به میزان مات بودن آن توجه داشته باشید.

اگر قصد خرید، پرده‎های پارچه‎ایی را دارید، الیاف کتان می‎تواند گزینه‎ایی مناسب برای اجرای تکنیک‎های کروماکی باشد. آنها دوام خوبی  داشته  و در عین حال از خاصیت کشسانی مطلوبی نیز برخوردار هستند. نکته مهم در استفاده از این پرده‌ها  این است که هنگام نصب، هیچگونه چروکی در آنها دیده نشود.

بهترین رنگ برای کروماکی چیست؟

بهترین رنگ برای پرده کروماکی، سبز یا آبی است. این رنگ‎ها کمترین هماهنگی با پوست بدن انسان را داشته و از این رو گزینه‎ایی مناسب برای اجرای این تکنیک هستند. خوب است بدانید که برای این پرده، می‌توان از رنگ‎های دیگر نیز استفاده نمود. یکی از مهمترین دلایلی که سبب می‎شود بیشتر از رنگ سبز در این تکنیک استفاده شود، میزان حساسیت سنسورهای  اغلب دوربین‌های تصویربرداری به این رنگ است.

کروماکی و استودیو کروماکی چیست؟

این امر سبب می‎شود تا کمترین میزان نویز در رنگ سبز دیده شود. هنگام خرید پرده، دقت کنید که رنگ آن 100 درصد آبی و یا سبز باشد. در واقع هدف این است که در رنگ مورد نظر، رنگ دیگری وجود نداشته باشد. به عنوان مثال ممکن است، آبی 100 درصد را با سرمه‎ایی اشتباه بگیرید. باید بدانید که سرمه‎ایی ترکیبی از آبی و مشکی است و در برخی مواقع رنگ قرمز نیز در آن دیده می‎شود.

از پرده آبی معمولا برای فیلمبرداری صحنه‎هایی که نورپردازی آنها کمتر از حد رایج است، استفاده خواهد شد. همچنین آنها گزینه‎ایی مناسب برای فیلمبرداری در طبیعت هستند. چرا که رنگ غالب در طبیعت سبز بوده و پرده سبز در این شرایط نمی‎تواند کاربردی باشد.

صفحه کروماکی چگونه کار می کند؟

در کروماکی با استفاده از پرده سبز و نرم‎افزارهای طراحی شده، صحنه و تصاویر مورد نظر بازسازی خواهند شد. تصاویر و فیلم‎ها از قبل تهیه شده‌اند و تنها به پرده سبز اضافه می‌شوند. در این صورت نمایی واقعی از یک صحنه به نمایش در خواهد آمد.

اگر به خلق تصاویر با استفاده از این تکنیک علاقمند هستید، حتما نباید در آن حرفه‎ایی باشید. کافی است در کنار پرده‌ سبز، علم استفاده از نرم‎افزارهای آن را داشته باشید.

در این زمینه نرم‎افزارهای مختلفی طراحی و ارائه شده است که از جمله آنها می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

OBS Studio : از آن به عنوان یکی از ساده‎ترین نرم‌افزارهای رایگان در این زمینه یاد می‎شود که در زمینه لایو استریم قدرتمند عمل کرده است.  می‎توانید از آن در مک، ویندوز و لینوکس استفاده نمایید.

Adobe After Effect : اگر مبتدی هستید، بهتر است به سراغ این نرم‌افزار نروید. این برنامه برای خلق تصاویر متحرک، ترکیب‏بندی و جلوه‎های بصری طراحی شده است. امکانات بسیار خوبی برای آن در نظر گرفته شده  که به خوبی  نیازهای کاربر را تامین خواهد کرد.

VSDC Editor :از این نرم‎افزار نیز به عنوان یکی از ساده‎ترین برنامه‎ها در این زمینه یاد می‌شود. اگر در این کار مبتدی هستید و صرفا قصد تهیه فیلم در شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام را دارید، استفاده از این  نرم‎افزار به شما پیشنهاد می‎شود.