نحوه درست ایستادن، نشستن و راه رفتن

تنها شما نیستید که از گردن درد رنج می برید؛

اگر میخواهید در زندگی تان دچار مشکل در ستون فقرات خود به خصوص گردن درد و کمردرد نشوید باید تمام کارهای روزانه خود را به صورت اصولی انجام دهید در این مقاله با ما همراه شوید تا اصول صحیح راه رفتن، نشستن و ایستادن را یاد بگیرید.

آیا تازگی در قسمت پایین کمر، درد پی در پی و متناوب احساس می‌کنید؟ شما تنها نیستید. از هرده نفر یک نفر از درد پایین کمر رنج می‌برند، و دلیل بیشتر ناتوانی‌ها در سراسر دنیا همین بوده و یک سوم ناتوانی‌های ناشی از کار را تشکیل می‌دهد. هرچند دلایل گوناگونی را می‌توان عامل این درد دانست اما یکی از عوامل مهم آزاردهنده درد کمر، وضعیت نادرست بدن است. یعنی شما می‌توانید با حفظ بدن در وضعیت درست هنگام نشستن یا ایستادن، احتمال بروز درد کمروگردن و سایر بیماری‌های مرتبط را به صفر برسانید. اما از کجا بدانیم که وضعیت درست نشستن روی صندلی چگونه است؟

اصولا وضعیت درست به حفظ بدن در راستای صحیح نسبت به جاذبه برمی‌گردد، بصورتی‌که ساختار بدن یعنی تراز و عضلات در وضعیتی باشند که کمترین فشار را متحمل شوند. در سبک زندگی مدرن شهری، که مشاغل پشت میز نشینی، ساعات طولانی نشستن را می‌طلبند، ضروریست که مراقب سلامتی ستون فقرات باشیم. یکی از ساده‌ترین و مداخله‌جویانه‌ترین اقدامات اولیه، حفظ وضعیت درست هنگام نشستن است.

براساس مطالعه‌ای از Sydney School of Public Health، بالاترین میزان ناتوانی‌های ناشی از کمردرد در آسیا و بخشی از آفریقا یافته می‌شوند. وضعیت نامناسب بدن در درازمدت می‌تواند موجب مشکلات مزمن گردن و پایین کمر شود. بنابراین، حفظ وضعیت درست هنگام نشستن و ایستادن بسیار مهم است. وضعیت صحیح، از فشار روی محور بدن کاسته و عضلاتی که حامی ستون فقرات هستند را عمود نگه می‌دارد، از فرسودگی و پارگی غیرطبیعی مفاصل کم کرده، کشیدگی و تنش عضلات را تسکین داده و از این‌رو از گردن درد، کمردرد، درد شانه و زانو و …پیشگیری می‌نماید. بالاخره وضعیت درست نشستن روی صندلی چیست؟

با کمر صاف و مستقیم بنشینید، شانه‌های‌تان را عقب نگه دارید، باسن‌‌تان باید با انتهای عمود صندلی درتماس باشد و هر سه انحنای طبیعی بدن باید هنگام نشستن حفظ شوند. می‌توانید از یک بالشتک کمری یا حوله کوچک لوله شده برای حفظ انحناهای طبیعی پشت‌تان استفاده کنید. برای رسیدن به وضعیت درست نشستن، در انتهای صندلی‌تان بنشینید و کاملا قوز و خمیده شوید، سپس خودتان را بالا بکشید و انحنای کمرتان را تا جایی که ممکن است بکشید، چند ثانیه نگه‌دارید، حالا این وضعیت را به آرامی رها کنید (حدود 10 درجه)، این وضعیت درست نشستن است.

هنگام نشستن روی صندلی، زانوهای‌تان را هم‌سطح یا کمی بالاتر از لگن‌تان نگه دارید و پاهای‌تان را روی هم نیندازید. بیشتر از سی دقیقه در یک وضعیت نمانید، همچنین باید ارتفاع صندلی را جوری تنظیم کنید که ران‌های‌تان در وضعیت موازی با زمین باشند. ضمنا توصیه‌هایی وجود دارند که به گفته کارشناسان باید همیشه درذهن‌تان داشته باشید، مثلا وقتی روی صندلی نشسته‌اید که می‌چرخد و پشتی‌اش عقب و جلو می‌رود، هنگام نشستن از ناحیه کمرتان آن را پیچ و تاب ندهید، درعوض تمام بدن‌تان را با صندلی بچرخانید.

همین‌طور هنگام ایستادن هم پاهای‌تان باید صاف و مستقیم باشد، روی کمرتان خم نشوید، به‌جای اینکه با همکارتان از راه دور حرف بزنید، بلند شوید و نزدیک میزش بایستید و با او گفتگو کنید. می‌توانید از پشتی‌هایی که در فروشگاه‌ها دردسترس هستند استفاده کنید، این پشتی‌ها، از پایین کمرتان به خوبی حمایت کرده و مخصوصا برای افرادی که نمی‌توانند کمر و باسن‌شان را تمام مدت چسبیده به صندلی نگه‌دارند، مفید است. همچنین داشتن یک صندلی مناسب هم مهم است. صندلی نامناسب نمی‌تواند از کمر و ران‌ها به اندازه کافی حمایت کند و درنتیجه صندلی‌هایی که درست طراحی نشده‌اند می‌توانند در درازمدت مشکلاتی برای سلامتی ایجاد کنند.


نظر خود را بیان کنید