روز جهانی گیاهخواری
گیاهخواری یک رژیم غذایی محبوب در سالهای اخیر است. در ادامه تاریخ دقیق روز جهانی گیاهخواری در سال 1401 را به شما ارائه داد و به مزایای آن میپردازیم.
تاریخ روز جهانی گیاهخواری در سال 1401 کی و چه روزی است؟
تاریخ دقیق روز جهانی گیاهخواری در تقویم شمسی:
تاریخ دقیق روز جهانی گیاهخواری سال 1401 در تقویم شمسی مصادف است با:
۱۴۰۱/۰۷/۰۹
تاریخ دقیق روز جهانی گیاهخواری در تقویم میلادی:
تاریخ دقیق روز جهانی گیاهخواری سال 2022 در تقویم میلادی مصادف است با:
Saturday, October 1, 2022
2022-10-01
تاریخ دقیق روز جهانی گیاهخواری در تقویم قمری:
تاریخ دقیق روز جهانی گیاهخواری سال 1444 در تقویم قمری مصادف است با:
السبت، ٤ ربيع الاول ١٤٤٤
۱۴۴۴/۰۳/۰۴
روز جهانی گیاهخواری
هر ساله روز اول اکتبر به عنوان روز جهانی گیاهخواری در سراسر جهان با هدف ترویج مزایای مختلف گیاهخواری و امکانات تقویت کننده زندگی گیاهخواری برگزار میشود. بسیاری از مردم این روز را با ترک گوشت حداقل برای یک روز جشن میگیرند و تاثیر آن را بر زندگی خود و دیگران مشاهده میکنند.
روز جهانی گیاهخواری روزی است برای همه که نگاهی به عادات غذایی خود بیاندازند و در مورد اینکه چگونه این عادات غذایی ممکن است بر سلامت، جامعه و محیط زیست تأثیر بگذارند فکر کنند. همچنین روزی است که به افراد امکان می دهد سبک زندگی گیاهخواری را بدون تعهد کامل به آن امتحان کنند.
پرهیز از خوردن گوشت شامل گوشت قرمز، مرغ، آبزیان و گوشت هر حیوان دیگر است. فردی که از خوردن گوشت خودداری میکند میتواند انگیزههای مختلفی مثل اخلاقی، مذهبی، محیط زیستی یا سلامتی داشته باشد. گیاهخواری نیز شکلهای مختلفی دارد، برخی از افراد حتی از سایر محصولات حیوانی از جمله شیر و تخم مرغ نیز پرهیز میکنند که به آنها وگان گفته میشود.
تاریخچه روز جهانی گیاهخواری
تاریخچه روز جهانی گیاهخواری به سال 1978 میلادی برمیگردد. گرامیداشت روز جهانی گیاهخواری توسط انجمن گیاهخواران آمریکالی شمالی در سال 1977 با ترویج بیشتر اتحادیه بین المللی گیاهخواران در سال 1978 تاسیس شد. هدف اصلی از برگزاری این روز آگاهی و ترویج زندگی گیاهخواری بود.
در طول چهار دهه گذشته دنبال کردن گیاهخواری محبوبیت بیشتری پیدا کرده است زیرا افراد بیشتری شروع به بررسی مسائل اخلاقی، اقتصادی و زیست محیطی پیرامون مصرف کردند.
اهمیت روز جهانی گیاخواری
غذای گیاهی بدون شک برای سلامت انسان بسیار مفید است و در عین حال برای محیط زیست نیز مزایایی دارد. بسیاری از بیماریها از جمله بیماری قلبی، دیابت، بالا بودن وزن و سایر موارد را میتوان با دنبال کردن یک رژیم گیاهخواری تایید شده، کنترل کرد. همچنین از آنجایی که هیچگونه کشتار حیوانی در کار نیست، به حفظ سوخت فسیلی نیز کمک میکند. از کوچک تا بزرگ، گیاهخوار بودن مزایای خاص خود را دارد و بنابراین افزایش آگاهی و ترویج گیاهخواری مهم است. به همین منظور روز جهانی گیاهخواری در اول اکتبر گرامی داشته میشود.
مزایای گیاهخواری
برخی از مزایای گیاهخواری برای سلامتی عبارتند از:
- افرادی که رژیم گیاهخواری مصرف میکنند کمتر به بیماریهای قلبی عروقی یا قلبی مبتلا میشوند.
- رعایت منظم یک رژیم غذایی گیاهی سالم میتواند به پیشگیری و درمان دیابت نوع 2 کمک کند.
- مطالعات نشان داده است که گیاهخواران در مقایسه با افراد گوشت خوار فشار خون پایینتری دارند.
- گیاهخوارای اغلب دارای شاخص توده بدنی (BMI) و کلسترول بد (LDL) پایینتر هستند.
- رژیم غذایی گیاهی نسبت به رژیم غذایی مبتنی بر گوشت، آسیب کمتری به محیط زیست وارد میکند و بنابراین پایدارتر است.
همچنین بخوانید: رژیم غذایی وگان چیست و چه تفاوتی با گیاهخواری دارد؟
دانستنیهای جالب درباره گیاهخواری
- مطالعهای که اخیراً در بریتانیا انجام شد نشان داد که ضریب هوشی یک کودک میتواند برای پیشبینی اینکه آیا آن کودک گیاهخوار میشود یا خیر، استفاده میشود. طبق این مطالعه، هر چه ضریب هوشی کودک بالاتر باشد، احتمال گیاهخوار شدن آنها بیشتر می شود.
- کشوری که بیشترین جمعیت گیاهخواری را دارد، هند است. حدود دو سوم از گیاهخواران جهان در حال حاضر در هند زندگی می کنند و این کشور بیش از هر کشور دیگری در جهان گیاهخوار است.
- گیاهخواران معروف عبارتند از مهنداس گاندی، جین گودال، سری چینموی، جورج بنارد شاو، جان هاروی کلوگ، میت لوف، بنجامین فرانکلین، سر آیزاک نیوتن، مارک تواین و هنری فورد.
سخن آخر
در این پست به تاریخ روز جهانی گیاهخواری در سال 1401 پرداختیم. امسال با اطلاع رسانی به دیگران در مورد فواید گیاهخواری تفاوت ایجاد کنید. شما به ایجاد دنیایی بهتر کمک خواهید کرد زیرا رژیم گیاهخواری فواید سلامتی ثابت کرده است، جان حیوانات را نجات می دهد و به حفظ زمین کمک می کند. اگر این مطلب را مفید میدانید میتوانید آن را در دیگر شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید.