روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر سال 1404 کی و چه روزی است؟


روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در سال 1401 کی و چه روزی است؟

در این پست از آلامتو به تاریخ روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در سال 1404 و شرح تاریخچه آن می‌پردازیم.

روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر سال 1404 کی و چه روزی است؟

گرامیداشت روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر نماد ارج نهادن به روحیه همدلی و همکاری همه انسان‌ها با عقاید، ملیت‌ها، رنگ‌ها و نژادهای مختلف است که در بحران‌های مختلف طبیعی و فجایع انسانی به همنوعان خود کمک می‌کنند. هر ساله، رویدادهای مختلفی را به این مناسبت ترتیب می‌دهند تا از نقش منحصر به فرد و حیاتی این جنبش برای کمک به مردم آسیب دیده در سراسر جهان یاد کنند. تاریخ این روز در ایران به شرح زیر است:

تاریخ روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در تقویم شمسی

تاریخ دقیق روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر سال 1404 در تقویم شمسی مصادف است با:

پنج شنبه، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۴۰۴/۰۲/۱۸


تاریخ روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در تقویم میلادی

تاریخ دقیق روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر سال 1404 در تقویم میلادی 2025 مصادف است با:

Thursday, May 8, 2025
2025-05-08


تاریخ دقیق روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر در تقویم قمری 1445

تاریخ دقیق روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر سال 1404 در تقویم قمری 1445 مصادف است با:

الخمیس‬، ١٠ ذوالقعده ١٤٤٦
۱۴۴۶/۱۱/۱۰


تاریخچه روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر

هشتم ماه می به مناسبت سالروز تولد هانری دونانت، بنیانگذار جنبش بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر به این عنوان انتخاب شده است. او در سال 1828 در ژنو به دنیا آمد و اولین جایزه صلح نوبل را دریافت کرد.

هنری دونانت، تاجر سوئیسی که در سال 1859 در یک سفر کاری از منطقه سولفرینو در شمال ایتالیا عبور می‌کرد، شاهد عذاب و درد هزاران سرباز زخمی بود که پس از نبرد وحشتناک سولفرینو بدون مراقبت رها شدند. در پی این مشاهدات دلخراش، او سه شبانه روز را با داوطلبان محلی برای مراقبت از سربازان مجروح گذراند. پس از این فاجعه بود که ایده تأسیس یک سازمان امدادی بی طرف به ذهنش خطور کرد و به دنبال آن کمیته بین المللی صلیب سرخ (ICRC) و بعداً نهضت بین المللی صلیب سرخ و هلال احمر متولد شد.

کمیته بین المللی صلیب سرخ در فوریه 1863 در ژنو، سوئیس فعالیت خود را آغاز کرد. در میان پنج عضو آن هنری دونانت نیز حضور داشت. در پایان سال، کمیته نمایندگان دولت را گرد هم آورد تا در مورد پیشنهاد دونانت برای انجمن‌های امدادی ملی، برای کمک به خدمات پزشکی نظامی، توافق کنند. در اوت 1864 دولت‌ها را متقاعد کرد که اولین کنوانسیون ژنو را تصویب کنند. این معاهده ارتش‌ها را موظف می‌کرد که از سربازان مجروح، از هر طرف که باشند، مراقبت کنند، و یک نشان واحد برای خدمات پزشکی معرفی کرد: یک صلیب سرخ روی زمینه سفید. نقش اصلی صلیب سرخ نقش هماهنگ کننده بود. اما به تدریج بیشتر درگیر عملیات میدانی شد، زیرا نیاز به یک واسطه بی طرف بین متخاصم آشکار شد.

همچنین بخوانید: گلچین اس ام اس تبریک روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر

تاریخچه هلال احمر ایران


تاریخچه هلال احمر ایران

دولت ایران در سال 1301 گروهی به نام جمعیت ملی را تاسیس کرد. اولین اساسنامه جمعیت شیر و خورشید ایران با موضوع جوانان در سال 1313 تنظیم شد. جمعیت هلال احمر ایران برای اولین بار در سال 1326 هجری شمسی با نام سازمان جمعیت شیر و خورشید سرخ تاسیس شد. پس از آن در سال‌های 1345 و 1346 تغییراتی در اساسنامه ایجاد گردید تا نظم بیشتری بر نحوه جذب و به کارگیری نیروهای داوطلب حاکم باشد. در سال 1348 هجری خورشیدی مرکزی به نام خانه جوانان تاسیس شد که مکمل فعالیت جمعیت بود و تحت نظر سازمان شیر و خورشید فعالیت می‌کرد. تاسیس خانه جوانان طی این سال ها و تا سال 1357 در شهرهای مختلف کشور گسترش یافت.

پس از پیروزی انقلاب تغییرات گسترده‌ای در ماهیت و ساختار “جمعیت” ایجاد گردید. در همان سال‌ها بود که تصمیم به تغییر نماد شیر وخورشید که آرم شاهنشاهی در نظر گرفته می‌شود، عملی شد. پس از آن نیز در سال 1359 اولین اساسنامه جمعیت هلال احمر ایران به تصویب رسید. در همان سال دکتر علی بهزاد نیا اقدام به تغییراتی در ساختار و فعالیت‌های جمعیت کرد. در دی سال 1362 خورشید نیز طی مصوبه مجلس شورای اسلامی عنوان جمعیت به “جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران” تغییر یافت.


همه چیز درباره نشان‌های صلیب سرخ و هلال احمر

اولین نشان در سال 1864 به وجود آمد. دولت‌های شرکت کننده در کنفرانس دیپلماتیک، که اولین کنوانسیون ژنو را در سال 1864 تصویب کردند، تصمیم گرفتند که یک علامت بی طرف واضح در میدان جنگ برای محافظت از کارکنان و تجهیزات پزشکی مورد نیاز است. آنها یک صلیب قرمز را روی زمینه سفید انتخاب کردند، دقیقاً معکوس پرچم سوئیس بی طرف. نماد به دست آمده این مزیت را داشت که به دلیل رنگ‌های متضادش به راحتی تولید می‌شد و از فاصله دور قابل تشخیص بود.

هدف اصلی کنفرانس 1864 ایجاد یک نشانه جهانی، خنثی و متمایز از حفاظت بود که توسط همه استفاده و به رسمیت شناخته شد. اما درست بیش از یک دهه بعد، در طول جنگ روسیه و ترکیه، امپراتوری عثمانی هلال احمر را به عنوان علامت محافظ خود پذیرفت، در حالی که هنوز صلیب سرخ را به رسمیت می‌شناسد و به آن احترام می‌گذارد. ایران نیز علامت خاص خود را پذیرفت و در سال 1929 دولت‌ها هر سه را رسماً به رسمیت شناختند.

این وضعیت تا سال 1980 ادامه داشت تا اینکه ایران علامت قدیمی شیر و خورشید قرمز را به نفع هلال احمر کنار گذاشت. از دهه 1990 نگرانی در مورد احترام به بی طرفی صلیب سرخ یا هلال احمر در برخی درگیری های دشوار وجود داشت. در سال 1992، رئیس وقت کمیته بین‌المللی صلیب سرخ علناً خواستار ایجاد یک نشان اضافی عاری از هرگونه مفهوم ملی، سیاسی یا مذهبی شد. در سال 2005 دولت ها یک علامت محافظ اضافی به نام کریستال قرمز را به کار گرفتند.

کریستال خالی بدون هیچ گونه نماد اضافی، حفاظت از افراد، ساختمان‌ها، وسایل نقلیه و غیره را در یک درگیری مسلحانه طبق قوانین بین المللی بشردوستانه اعطا می‌کند.


سخن آخر

صلیب سرخ و هلال احمر از مهمترین ارگان‌ها در شرایط بحران و برای کنترل عواقب ناشی از جنگ یا حوادث طبیعی است. در این پست به تاریخ روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر و شرح مختصری از پیشینه آن و شکل‌گیری نماد این سازمان‌های جهانی پرداختیم.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد