رحلت پیامبر
در این مطلب از آلامتو میگوییم تاریخ رحلت پیامبر در سال 1402 کی و چه روزی است و به بخشهایی از زندگی ایشان میپردازیم.
تاریخ رحلت پیامبر (رسول) ۱۴۰۳ چه روزی است؟ چند شنبه و چندمه؟
رحلت حضرت محمد (ص) هر ساله در بیست و هشتمین روز از ماه صفر برگزار میشود. هر سال این تاریخ تعطیلات رسمی در ایران بر اساس رؤیت ماه تغییر می کند. این روز نه تنها مصادف با رحلت حضرت محمد (ص) بلکه شهادت امام حسن (ع) است. هر دوی اینها رویدادهای مهمی برای مسلمانان شیعه هستند.
تاریخ رحلت پیامبر در سال 1403 مصادف است با:
تاریخ دقیق رحلت پیامبر 1403 در تقویم شمسی مصادف است با:
دوشنبه، ۱۲ شهریور ۱۴۰۳
۱۴۰۳/۰۶/۱۲
تاریخ رحلت پیامبر در تقویم میلادی 2024 مصادف است با:
تاریخ دقیق رحلت پیامبر در تقویم میلادی سال 2024 مصادف است با:
Monday, September 2, 2024
2024-09-02
تاریخ رحلت پیامبر در تقویم قمری 1446 مصادف است با:
تاریخ دقیق رحلت پیامبر در تقویم قمری سال 1446 مصادف است با:
الاثنین، ٢٨ صفر ١٤٤٦
۱۴۴۶/۰۲/۲۸
زندگینامه حضرت محمد (ص)
خانواده پیامبر اکرم (ص)
پدر حضرت محمد عبدالله و مادر ایشان آمنه نام دارند. حضرت عبدالله پیش از به دنیا آمدن فرزندش محمد به علت بیماری از دنیا رفت و مادر ایشان قبل از شش سالگی این حضرت فوت کرد و او تحت سرپرستی پدربزرگش عبدالمطلب قرار گرفت و ایشان از وی مراقبت کرد. اما عبدالمطلب نیز دو سال بعد درگذشت. در بستر مرگ، عبدالمطلب محمد را به پسرش ابوطالب سپرد.
هنگامی که محمد دوازده ساله بود، با عمویش ابوطالب در یک سفر تجاری به شام رفت و تا بصره پیش رفتند. این سفر چند ماه طول کشید. در بصره بود که راهب مسیحی بحیرا با محمد ملاقات کرد. نقل است که به ابوطالب گفت: با این پسر برگرد و او را از کینه یهودیان دور نگهدار، زیرا رسالت بزرگی در انتظار برادرزاده توست.
جوانی محمد
پس از این سفر، به نظر می رسد که دوران جوانی محمد بدون حادثه گذشته است، اما همه مراجع در نسبت دادن آداب و طهارت اخلاقی که در میان مردم مکه کمتر دیده می شد، به او اتفاق نظر دارند. منش عادلانه و رفتار شرافتمندانه جوانان محجوب مورد تأیید شهروندان مکه قرار گرفت و با رضایت عمومی لقب «محمد الامین» را دریافت کرد. دوره نوجوانی و جوانی او در کنار عموی خود و مشغول به نگهداری از گلههای دام ابوطالب گذشت.
ازدواج محمد
هنگامی که محمد بیست و پنج ساله بود، بار دیگر به عنوان تاجر به همراه بانوی نجیب و ثروتمند قریشی به نام خدیجه به سوریه سفر کرد. و پس از اثبات وفاداری خود به منافع تجاری آن خانم، خیلی زود با او ازدواج کرد. این ازدواج بسیار خوش شانس و خوشبخت بود. خدیجه از شوهرش بسیار بزرگتر بود، اما علیرغم اختلاف سنی بین آنها، از هر دو طرف ارادت محبت آمیزی وجود داشت. این ازدواج قلب پرمهر زنی را به او داد که همیشه آماده بود تا او را در ناامیدی تسلی دهد.
شرایط مکه در دوران جوانی حضرت محمد (ص)
محمد تا سی سالگی تقریباً با دنیای بیرون رابطهای نداشت. از زمان مرگ پدربزرگش، قدرت در مکه بین بزرگان قبایل تقسیم شد. اگرچه روابط خانوادگی تا حدی از شهروندان محافظت می کرد، مردم سایر سرزمینها اغلب در معرض آزار و اذیت و سرکوب قرار می گرفتند. در بسیاری از موارد، نه تنها کالاهایشان، بلکه حتی از همسران و دخترانشان نیز ربوده شد. به تحریک محمد گروهی با هدف سرکوب بی قانونی و دفاع از هر فرد ضعیف – خواه مکی یا غریب، آزاد یا برده – در برابر هر گونه ظلم و ستم احیا شد.
محمد برخی از اختلافات مکه را حل می کند
هنگامی که محمد به سی و پنج سالگی رسید، با قضاوت خود اختلافی شدید را حل کرد که تهدیدی برای فرو بردن کل عربستان در یک سلسله جنگ های مکرر آن بود. توصیه های او همه طرفهای رقیب را راضی کرد.
همچنین بخوانید: شعر تسلیت رحلت پیامبر
مبعوث شدن به پیامبری
محمد اکنون به چهل سالگی خود نزدیک شده بود و ذهن او همیشه درگیر تفکر و تأمل عمیق بود. محمد تا سالها پس از ازدواجش عادت کرده بود در غار حرا در کوهی نزدیکی مکه خلوت کند. او گاهی به تنهایی و گاهی با خانواده برای دعا و مناجات با خداوند به این غار می رفت. در آنجا، او اغلب شبهای تمام را در اندیشه عمیق و ارتباط عمیق با خدای غیب و دانای عالم می گذراند. در یکی از آن دوران فرشته ای نزد او آمد. سپس از پیامبر خواست تا سخنانی را تکرار کرد. محمد پس از آن از کوه حرا نزد همسرش خدیجه بازگشت. خدیجه پس از شندین آنچه محمد تجربه کرده بود گفت: شاد باش ای شوهر عزیز و شاد باش، حقیقت است که تو پیامبر این قوم خواهی بود.
محمد رسالت خود را آشکار کرد
محمد پس از آن نیز آیاتی از آن فرشته دریافت کرد. او برخاست و به کاری که به آن فراخوانده شده بود مشغول شد. خدیجه اولین کسی بود که رسالت او را پذیرفت. او باید به آیات ایمان بیاورد و بت پرستی قوم خود را ترک کند و با صفای دل به او بپیوندد و با خدای متعال نماز بخواند.
حضرت محمد (ص) در آغاز رسالت خود تنها نزدیکان خود را به یکتا پرستی دعوت کرد و سعی می کرد آنها را از اعمال زشت نیاکانشان رهایی بخشد. پس از خدیجه، پسر عمویش علی همراه بعدی بود. محمد خود را آخرین پیامبر خدا معرفی کرد و ضمن ارائه آموزههای جدید، الهیات این ادیان قدیمی را پذیرفت. آموزههای الهامبخش او همچنین باعث اتحاد قبایل بادیهنشین عربستان شد، رویدادی که پیامدهای گستردهای برای بقیه جهان داشت.
مکاشفات و تعالیم او درباره یک خدای واحد خشم بسیاری از بازرگانان مکه را برانگیخت. موقعیت او در میان قبیله ناپایدار بود به طوریکه راهی مدینه شد. او به تعلیم آیات خود ادامه داد و جامعهای از پیروان ایجاد کرد. آنها به درگیری با قبیله قریش ادامه دادند تا اینکه سرانجام مکه تسلیم شد و حضرت محمد (ص) شهر را تصرف کرد.
حضرت محمد (ص) قبل از مرگ، جانشینی را معرفی نکرده بود. این امر منجر به ظهور فرقه های شیعه و سنی اسلام شد. شیعه معتقد بود که تنها کسانی که نسب مستقیم به پیامبر دارند می توانند جامعه مسلمانان را هدایت کنند و اهل سنت معتقد بودند که جانشین پیامبر باید با اجماع تعیین شود. شاخه های سنی و شیعه همچنان در اسلام تقسیم شده اند.
رحلت پیامبر اکرم (ص)
حضرت محمد (ص) در سن 63 سالگی چشم از جهان فروبست. اگر چه علت دقیق رحلت ایشان ثبت نشده است، اما به طور کلی تصور میشود که به علت بیماری بوده است. ایشان در هنگام وفات در منزل عاشیه همسر خود حضور داشتند و در همانجا به خاک سپرده شدند. در زمان حکومت خلفای بعدی، محوطه دفن گسترش یافت و به مسجد پیامبر (مسجد النبی) تبدیل شد.
سخن آخر
در این پست از آلامتو به تاریخ رحلت پیامبر اشاره کردیم. همچنین مختصری از زندگینامه حضرت محمد صلی الله علیه و آله در دورههای مختلف زندگی را ارائه نمودیم. امیدواریم این مقاله مورد پسند شما واقع شده باشد.