بیست و سوم ماه رمضان ۱۴۰۳ چند شنبه و چندم فروردین است؟


بیست و سوم ماه رمضان چند شنبه است؟

بیست و سوم ماه رمضان چند شنبه است؟

23 ماه رمضان آخرین شب لیله القدر مصادف است با جمعه، 15 فروردین 1403. در اعتقاد اسلامی، شبی است که برای اولین بار قرآن از بهشت ​​بر جهان نازل شد و همچنین شبی است که اولین آیات قرآن بر پیامبر اسلام نازل شد.بنابر بسیاری از منابع مسلمان، تاریخ دقیق آن نامشخص است، اما یکی از شب‌های فرد در ده روز آخر ماه مبارک رمضان، نهمین ماه تقویم اسلامی، بوده است. از آن زمان مسلمانان ده شب آخر ماه مبارک رمضان را با برکت ویژه می دانند. مسلمانان بر این باورند که شب قدر با برکت و رحمت فراوان خداوند فرا می‌رسد، گناهان آمرزیده می‌شود، دعاها پذیرفته می‌شود و حکم سالیانه بر فرشتگانی که به لطف خداوند آن را اجرا می‌کنند نازل می‌شود. در ادامه به این مسئله می پردازیم که شب بیست و سوم ماه رمضان چند شنبه و چندم فروردین است؟

همچنین بخوانید: دعای روز بیست و سوم ماه رمضان

تاریخ بیست و سوم ماه رمضان ۱۴۰۳ چند شنبه و چندم است؟

تاریخ دقیق بیست و سوم ماه رمضان در تقویم شمسی:

تاریخ دقیق بیست و سوم ماه رمضان در تقویم شمسی 1403 مصادف است با:

چهارشنبه، ۱۵ فروردین ۱۴۰۳

۱۴۰۳/۰۱/۱۵


تاریخ دقیق بیست و سوم ماه رمضان در تقویم میلادی:

تاریخ دقیق بیست و سوم ماه رمضان در تقویم میلادی 2024 مصادف است با:

Wednesday, April 3, 2024

2024-04-03


روز دقیق بیست و سوم ماه رمضان در تقویم قمری:

روز دقیق بیست و سوم ماه رمضان در تقویم قمری 1445 مصادف است با:

الأربعاء‬، ٢٣ رمضان ١٤٤٥

۱۴۴۵/۰۹/۲۳

اعمال شب بیست و سوم ماه رمضان

شب قدر بهترین فرصت برای طلب آمرزش گناهان از خداوند است و پروردگار در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان عنایت ویژه ای به بندگان خود دارد و در واقع آن را بهانه ای جهت آمرزش بندگان خود قرار داده است.بنابراین مسلمانان می توانند از این استفاده نماید و از پروردگار متعال با انجام اعمال توصیه شده برای ماه رمضان طلب آمرزش و استغفار نمایند. در بسیاری ازسخنان و در قرآن کریم آورده شده است که استغفار و طلب آمرزش از درگاه خداوند در شب قدر می تواند سبب آمرزیده شدن گناهان و مورد لطف و عنایت پروردگار قرار گرفتن شود. بنابراین می توان گفت مومنانی می خواهند طلب بخشش و آمرزش از خداوند متعال کنند بهترین زمان برای انجام این عمل در شب های قدر است. در ادامه به بررسی اعمال شب قدر خواهیم پرداخت.

غسل

غسل عملی است که به آن تنها در شب بیست و سوم توصیه نشده است و باید آن را در شب های قدر به جا آورد.  علاّمه مجلسی فرموده که غسل این شب ها را مقارن غروب آفتاب کردن بهتر است که نماز شام را با غسل بکند.

نماز

برای شب نوزدهم ماه مبارک رمضان پنجاه رکعت نماز مورد سفارش قرار گرفته با سوره‬ حمد و پنجاه مرتبه سوره زلزله.ضروری است که نماز در تمام شب های ماه رمضان علی الخصوص شب های قدر خوانده شود.

همچنین بخوانید: اعمال مخصوص، نماز و دعای شب 23 ماه مبارک رمضان چیست؟

اعمال شب بیست و سوم ماه رمضان 

 خواندن سوره عنکبوت

امام صادق(ع) فرمود: ” هركس در شب بيست و سوم، سوره‌هاي عنكبوت و روم را بخواند، به خدا سوگند! اهل بهشت است”.بنابراین خواندن سوره عنکبوت در شب بیست و سوم ماه رمضان سعادت اخروی افراد را به همراه خواهد داشت.

 بازکردن قرآن کریم و خواندن دعا

برای گشایش حاجات در شب قدر قرآن را بگشایید و بخوانید: اَللّهُمَّ اِنّی اَسْئَلُکَ بِکِتابِکَ الْمُنْزَلِ وَما فیهِ وَ فیهِ اسْمُکَ الاْکْبَرُ وَ اَسْماَّؤُکَ الْحُسْنی وَ ما یُخافُ وَ یُرْجی اَنْ تَجْعَلَنی مِنْ عُتَقاَّئِکَ مِنَ النّارِ

قرآن به سر گرفتن و استمداد از قرآن و 14 معصوم

آنکه مُصحَف شریف را بگیرید و بر سر بگذارید و بگویید:

اَللّهُمَّ بِحَقِّ هذَا الْقُرْآنِ وَ بِحَقِّ مَنْ اَرْسَلْتَهُ بِهِ وَ بِحَقِّ کُلِّ مُؤْمِنٍ مَدَحْتَهُ فیهِ وَ بِحَقِّکَ عَلَیْهِمْ فَلا اَحَدَ اَعْرَفُ بِحَقِّکَ مِنْکَ

پس هر کدام از ذکرهای زیر را ده مرتبه بگوید:

بِکَ یا اَللّهُ

بِمُحَمَّدٍ

بِعَلی

بِفاطِمَةَ

بِالْحَسَنِ

بِالْحُسَیْنِ

بِعَلِیّ بْنِ الْحُسَیْنِ

بُمَحَمَّدِ بْنِ عَلِی

بِجَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ

بِمُوسَی بْنِ جَعْفَرٍ

بِعَلِیِّ بْنِ مُوسی

بِمُحَمَّدِ بْنِ عَلِی

بِعَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ

بِالْحَسَنِ بْنِ عَلِی

بِالْحُجَّةِ

خواندن زیارت عاشورا

در روایت آمده: هنگامی که شب قدر می‌شود، منادی از آسمان هفتم از پشت عرش ندا سر می‌دهد که خدا هرکه را به زیارت مزار امام حسین علیه السلام آمده آمرزید.

شب زنده داری و احیاء

امیرالمومنین علیه السلام: «پیامبر خدا در دهه آخر ماه رمضان، بستر خود را جمع می کرد و کمرش را می بست و شب بیست و سوم، خانواده خود را بیدار می کرد. و در آن شب، به صورت خفتگان، آب می پاشید».دعائم الإسلام: فاطمه علیهاالسلام نمی گذاشت که کسی از خانواده اش در آن شب(شب بیست و سوم) بخوابد و [خواب] آنان را با کم خوردن درمان می کرد و از روز برای آن شب، آماده می شد و می فرمود: «محروم، کسی است که از خیر آن بی بهره بماند».

همچنین بخوانید: عکس پروفایل شب قدر + عکس نوشته های جدید و خاص برای استوری

دعاهای شب بیست و سوم ماه رمضان

دعاهای شب بیست و سوم ماه رمضان

خواندن دعای زیر در شب بیست و سوم ماه رمضان توصیه شده است. برای براورده شدن حاجات مومنان می توانند دعا های زیر را به نیت بر طرف شدن حاجات خود بخوانند.

محمّد بن عيسى به سند خود از امامان‏ صالح عليهم السّلام روايت كرده كه فرمودند:در شب بيست ‏وسوم از ماه رمضان اين دعا را به دفعات بخوان،در حال سجود و قيام و قعود.و بر هر حالى كه هستى در تمام ماه،و در طول حياتت تا جايى كه ممكن باشد،و هر زمانى كه به يادت آيد.بعد از ستايش پروردگار به بزرگوارى،و فرستادن صلوات بر پيامبر صلى اللّه عليه و آله مى‏گويى:

اَللهمَّ کُن لولیّکَ الحُجةِ بنِ الحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیهِ و عَلی ابائهِ فی هذهِ السّاعةِ، و فی کُلّ ساعَة وَلیّا و حافظا وقائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَیناً حَتّی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعاً و تُمَتّعَهُ فیها طَویلًا.

حجت بن الحسن كه درودهايت بر او و پدرانش باد،در اين ساعت،و در هر ساعت سرپرست و نگهبان و پيشوا و ياور و راهنما و ديده‏ باه(باش،تا او را با رغبت مردم در زمينت سكونت دهى،و زمانى طولانى بهره‏مندش سازى.

یا مُدَبّرَ الاُموُرِ ،یا باعِثَ مَن فی القُبُور،یا مُجرِی البُحُور،یا مُلَیّنَ الحَدیدِ لِداوُد ، صَل عَلی مُحَّمد وَافعَل بی کَذا وَ کَذا اَللیلَةَ الیلَةَ

اى تدبيرگر امور، اى برانگيزنده مردهاى در گور،اى روان كننده درياها،اى نرم كننده آهن براى داود،بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست‏ و با من چنين و چنان كن امشب،امشب
(به جاى«كذا و كذا»حاجات خود را بخواهد)

همچنین بخوانید: دعای شب قدر

دعاهای شب بیست و سوم ماه رمضان

و دست‌هاى‏ خود را در وقت خواندن «یا مدبّر الامور»تا آخر به سوى آسمان بردار و این دعا را در حال رکوع، سجود، ایستاده و نشسته بخوان و آن را تکرار کن و در شب آخر ماه رمضان هم بخوان.

اللَّهُمَّ امْدُدْ لِي فِي عُمُرِي وَ أَوْسِعْ لِي فِي رِزْقِي وَ أَصِحَّ لِي جِسْمِي وَ بَلِّغْنِي أَمَلِي وَ إِنْ كُنْتُ مِنَ الْأَشْقِيَاءِ فَامْحُنِي مِنَ الْأَشْقِيَاءِ وَ اكْتُبْنِي مِنَ السُّعَدَاءِ فَإِنَّكَ قُلْتَ فِي كِتَابِكَ الْمُنْزَلِ عَلَى نَبِيِّكَ الْمُرْسَلِ صَلَوَاتُكَ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَمْحُو اللَّهُ مَا يَشَاءُ وَ يُثْبِتُ وَ عِنْدَهُ أُمُّ الْكِتَابِ

خدايا عمرم را طولانى گردان،و روزى‏ام را وسعت بخش،و بدنم را تندرست بدار،و به آرزويم برسان،و و اگر در زمره بدفرجامان،هستم،مرا از آن گروه محو كن،و در گروه سعادتمندان ثبت فرما،كه تو در كتاب فرو فرستاده‏ به پيامبر مرسلت(درود تو بر او و خاندانش)فرمودى:خدا محو میكند آنچه را بخواهد و ثبت مى‏نمايد آنچه را اراده كند و كتاب جامع نزد اوست.

اللَّهُمَّ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِي وَ فِيمَا تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ وَ فِيمَا تَفْرُقُ مِنَ الْأَمْرِ الْحَكِيمِ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ مِنَ الْقَضَاءِ الَّذِي لا يُرَدُّ وَ لا يُبَدَّلُ أَنْ تَكْتُبَنِي مِنْ حُجَّاجِ بَيْتِكَ الْحَرَامِ فِي عَامِي هَذَا الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْكُورِ سَعْيُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُكَفَّرِ عَنْهُمْ سَيِّئَاتُهُمْ وَ اجْعَلْ فِيمَا تَقْضِي وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِيلَ عُمْرِي وَ تُوَسِّعَ لِي فِي رِزْقِي

خدايا قرار ده در آنچه حكم مى‏كنى،و مقدّر مى‏نمايى،از فرمان حتمى، در آنچه از كار حكيمانه جدا مى‏سازى در شب قدر،از حكمى كه بازگشت نپذيرد،و تغيير نيابد،اينكه مرا در اين سال از حاجيان خانه محترمت بنويسى،حاجيانى كه حجّشان پذيرفته،و سعيشان قبول افتاده،و گناهانشان‏ آمرزيده گشته،و بديهايشان محو شده است،و قرار ده در آنچه فرمان مى‏دهى و مقدّر مى‏نمايى كه عمرم را طولانى گردانى،و در روزى‏ام‏ وسعت بخشى.

يَا بَاطِنا فِي ظُهُورِهِ وَ يَا ظَاهِرا فِي بُطُونِهِ وَ يَا بَاطِنا لَيْسَ يَخْفَى وَ يَا ظَاهِرا لَيْسَ يُرَى يَا مَوْصُوفا لا يَبْلُغُ بِكَيْنُونَتِهِ مَوْصُوفٌ وَ لا حَدٌّ مَحْدُودٌ وَ يَا غَائِبا [غَائِبُ‏] غَيْرَ مَفْقُودٍ وَ يَا شَاهِدا [شَاهِدُ] غَيْرَ مَشْهُودٍ يُطْلَبُ فَيُصَابُ وَ لا يَخْلُو [لَمْ يَخْلُ‏] مِنْهُ السَّمَاوَاتُ وَ الْأَرْضُ وَ مَا بَيْنَهُمَا طُرْفَةَ [طَرْفَةَ] عَيْنٍ لا يُدْرَكُ بِكَيْفٍ [بِكَيْفَ‏] وَ لا يُؤَيَّنُ بِأَيْنٍ [بِأَيْنَ‏] وَ لا بِحَيْثٍ [بِحَيْثُ‏] أَنْتَ نُورُ النُّورِ وَ رَبُّ الْأَرْبَابِ أَحَطْتَ بِجَمِيعِ الْأُمُورِ سُبْحَانَ مَنْ لَيْسَ كَمِثْلِهِ شَيْ‏ءٌ وَ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ سُبْحَانَ مَنْ هُوَ هَكَذَا وَ لا هَكَذَا غَيْرُهُ

اى پنهان در حال آشكار بودنش،و اى آشكار در حال پنهان بودنش‏ و اى پنهانى كه مخفى نمى‏شود،اى آشكارى كه ديده نمى‏شود،اى به وصف آمده‏اى كه هيچ ممكنى به حقيقتش نمى‏رسد و هيچ حدّ بسته‏اى به او احاطه پيدا نمى‏كند،و اى غايب گم نشده،اى حاضرى كه مشهود نيست،تا آنكه جستجو شود و او را بيابند،آسمانها و زمين و آنچه بين آنهاست،به اندازه چشم برهم‏زدن از او خالى نيست،به كيفيتى معيّن دانسته نمى‏شود و محدود به مكان و جهت نمى‏گردد،تويى روشنايى نور،پروردگار پرورندگان،به همه امور احاطه كرده‏اى، منزّه است آن‏كه چيزى همانندش نيست،و او شنوا و بيناست،منزّه است آن‏كه داراى اين صفات است و براى غير او چنين صفاتى نيست.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد