روز صنعت چاپ ۱۴۰۲ چه روزی است؟ چند شنبه و چندمه؟


روز صنعت چاپ 

روز صنعت چاپ

صنعت چاپ یکی از مهم ترین و حیاتی ترین صنایع است. از طریق این صنعت اطلاعات و افکار نویسنده و تولید کننده محتوا به دیگران منتقل می شد. این صنعت تاثیری عمیقی بر افکار، احساسات و عقاید جوامع داشته است. به همین دلیل در تقویم روزی به نام روز ملی صنعت چاپ در نظر گرفته شده است. در ادامه تاریخ دقیق روز صنعت چاپ را در تقویم شمسی، میلادی و قمری ارائه داده ایم.


روز صنعت چاپ ۱۴۰۲ چه روزی است؟ چند شنبه و چندمه؟

تاریخ دقیق روز صنعت چاپ در تقویم شمسی:

تاریخ دقیق روز صنعت چاپ 1402 در تقویم شمسی مصادف است با:

شنبه، ۱۱ شهریور ۱۴۰۲
۱۴۰۲/۰۶/۱۱


تاریخ دقیق روز صنعت چاپ در تقویم میلادی:

تاریخ دقیق روز صنعت چاپ در تقویم میلادی سال 2023 مصادف است با:

Saturday, September 2, 2023
2023-09-02


تاریخ دقیق روز صنعت چاپ در تقویم قمری:

تاریخ دقیق روز صنعت چاپ در تقویم قمری سال 1402 مصادف است با:

‫السبت‬، ١٦ صفر ١٤٤٥
۱۴۴۵/۰۲/۱۶


تاریخچه روز صنعت چاپ

تاریخچه چاپ از 3500 سال قبل از میلاد آغاز می شود، زمانی که تمدن های اولیه عیلام و سومری از مهرهای استوانه ای برای تأیید اسناد نوشته شده با گل استفاده می کردند. سایر اشکال اولیه عبارتند از مهرهای بلوکی، ضرب سکه های چکشی، نقش های سفالی و چاپ پارچه. در ابتدا روشی برای چاپ نقوش بر روی پارچه‌هایی مانند ابریشم، چاپ روی چوب برای متون روی کاغذ در قرن هفتم در چین در زمان سلسله تانگ آغاز شد که منجر به گسترش تولید کتاب و چاپ روی چوب در سایر نقاط آسیا مانند کره و ژاپن شد. چاپ بلوک چوبی نیز تا اواسط قرن پانزدهم در اروپا مورد استفاده قرار می گرفت. مخترع آلمانی اواخر قرون وسطی، یوهانس گوتنبرگ، اولین ماشین چاپ را بر اساس ماشین های پرس مکانیکی شناخته شده قبلی و فرآیندی برای تولید انبوه ایجاد کرد. این صنعت امکان ارتباط ایده ها و به اشتراک گذاری دانش را در مقیاسی بی سابقه فراهم کرد که منجر به گسترش جهانی ماشین چاپ در اوایل دوره مدرن شد. در کنار توسعه چاپ متن، روش‌های جدید و کم‌هزینه‌ای برای بازتولید تصویر، از جمله لیتوگرافی، چاپ صفحه و فتوکپی توسعه یافت.

تاریخچه روز صنعت چاپ


چاپ چوبی

چاپ چوبی چاپ قدیمی است! به عنوان اولین نوع چاپ شناخته می شود و اولین بار در حدود سال 200 بعد از میلاد در چین توسعه یافت. چاپ چوب همانطور که از نام آن پیداست، شامل کنده کاری یک طرح در یک بلوک چوبی است. پس از کنده کاری چوب، قسمت برجسته شده جوهر می شود و کاغذ (یا پارچه، همانطور که بود) روی آن قرار می گیرد. سپس جوهر با اعمال فشار به پشت کاغذ به صورت دستی یا با فشار برای ایجاد تصویر منتقل می شود. از باقیمانده‌های چوبی برای تولید آثار هنری تزئینی و حروف‌نویسی استفاده می‌شود.


صنعت چاپ در اسلام

عصر طلایی اسلام شاهد چاپ متن، از جمله قطعاتی از قرآن و حدیث، با استقبال از صنعت کاغذسازی چینی بود، آن را توسعه داد و به طور گسترده در جهان اسلام پذیرفت که منجر به افزایش عمده در تولید متون خطی شد. تکنیک چاپ در مصر با تکثیر متون روی نوارهای کاغذی و عرضه آنها در نسخه های مختلف برای پاسخگویی به تقاضا مورد استفاده قرار گرفت. چاپ بلوک که در زبان عربی به نام ترش شناخته می شود، نیز در قرن نهم و دهم، بیشتر برای دعا و تعویذ، توسعه یافت. شواهد نشان می دهد که بلوک های چاپی از مواد غیر چوبی، احتمالاً قلع، سرب یا خاک رس ساخته شده اند. اروپا چاپ بلوک چوبی را از جهان اسلام پذیرفت.


صنعت چاپ در اوروپا

چاپ با دستگاه چاپ در اروپای مسیحی به عنوان روشی برای چاپ روی پارچه انجام می شد، که تا سال 1300 رایج بود. تصاویر چاپ شده روی پارچه برای مقاصد مذهبی می توانستند استفاده مهمی داشته باشند. و زمانی که کاغذ به راحتی در دسترس قرار گرفت، در حدود سال 1400 میلادی رسانه خیلی سریع به تصاویر مذهبی کوچک چوبی و کاغذی منتقل شد.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد