تاریخ روز قلم 1403 چه روزی است؟ چند شنبه و چندمه؟

روز قلم امسال

تاریخ دقیق روز قلم در سال 1401 کی و چه روزی است؟

روز قلم

به پیشنهاد انجمن قلم ایران و تصویب شورای فرهنگ عمومی روز چهاردهم تیرماه در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران به نام روز قلم نام گرفته است. در سال ۱۳۸۱ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و به پیشنهاد انجمن قلم ایران به ثبت رسیده است. قلم در تارخ ایران بسیار موثر بوده است. کلام و نوشته ها در طول تاریخ توانسته اند رویداد های مهمی را رقم بزنند. به همین دلیل به پیشنهاد انجمن قلم ایران روز چهاردهم تیر ماه به نام روز قلم در تاریخ ایران ثبت شده است. در ادامه تاریخ روز قلم را در تقویم شمسی، میلادی و قمری ارائه داده ایم.


تاریخ دقیق روز قلم در سال 1403 کی و چه روزی است؟

تاریخ دقیق روز قلم در تقویم شمسی:

تاریخ دقیق روز قلم سال 1403 در تقویم شمسی مصادف است با:

پنج شنبه، ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۴۰۳/۰۴/۱۴


تاریخ دقیق روز قلم در تقویم میلادی:

تاریخ دقیق روز قلم سال 2024 در تقویم میلادی مصادف است با:

Thursday, July 4, 2024
2024-07-04


تاریخ دقیق روز قلم در تقویم قمری:

تاریخ دقیق روز قلم سال 1403 در تقویم قمری مصادف است با:

الخمیس‬، ٢٧ ذوالحجه ١٤٤٥
۱۴۴۵/۱۲/۲۷

تاریخچه روز قلم


تاریخچه روز قلم

در این روز، هوشنگ، پادشاه پیشدادی ایران، نویسندگان و کاتبان را به رسمیت شناخت و آنان را گرامی داشت. پس از آن مردم آن روز را جشن گرفتن و گرامی داشت قلم و نویسندگی به روز جشن تیرگان اضافه شد. با توجه به نوشته‌ ابوریحان بیرونی، سیزدهم تیرماه، روز ستاره‌ تیر یا عطارد است و، چون عطارد، کاتب ستارگان است، می‌توان سیزدهم تیرماه را روز قلم دانست. نویسندگان و شاعران سرشناسی، چون محمدعلی سپانلو پس از انقلاب پیشنهاد دادند که روز سیزدهم تیر ماه به نام روز قلم در تاریخ ثبت شود. اما در نهایت پیشنهاد انجمن قلم ایران پذیرفته شد و روز چهاردهم به تصویب شورای فرهنگ عمومی به نام روز قلم ثبت شده است. اما در نهایت این روز مهم در تاریخ هنوز بین مردم ناشناخته است و بسیاری از مردم از عنوان این روز به عنوان روز قلم نا آگاه هستند.

هدف روز قلم


هدف روز قلم

در رشد و توسعه تمدن بشری قلم اهمیت و جایگاه ویژه‌ای دارد. به همین دلیل در زیر به بیان اهمیت قلم خواهیم پرداخت.

  1. امیر مؤمنان علی علیه‌‏السلام می ‏فرماید: دانش را با نوشتن در بند کنید تا باقی بماند و از کفتان نرود.بانبراین قلم و نوشتن این امکان را می دهد که مطالب و دانش فراموش نشوند و نسل به نسل منتقل شوند.
  2. نوشتن مطالب و ثبت آن ها می تواند به بشریت کمک کند تا مطالب و دست آورد های گذشتگان نسل به نسل منتقل شود و مطالب ازبین نروند.
  3. علامه طبرسی رحمه الله علیه در این باره می‌نویسد: بیان دو گونه است؛ بیان زبان و بیان قلم. بیان زبان، با گذشت زمان کهنه شده و از بین می‏‌رود، ولی بیان قلم تا ابد باقی است. در صورت وجود قلم و نوشتن مطالب عمیق تر و پر محتوا تر خواهد بود. زیرا هنگام نوشتن تامل وجود دارد.

جایگاه قلم در اسلام

برای معرفی جایگاه قلم در اسلام تنها کافی است که این آیه را مطرح کنیم که : ن وَ الْقَلَمِ وَ ما یَسْطُرُونَ به معنای: سوگند به قلم و آنچه نویسند. پس از پایان برخی جنگ‌ها، پیامبر (ص) دستور می‌فرمود: اسیرانی که به ده نفر از مسلمانان خواندن و نوشتن بیاموزند، آزاد شوند.  این عمل نشان می دهد که جایگاه قلم و خواندن و نوشتن به چه میزان در اسلام اهمیت دارد. بنابراین انتخاب یک روز از تاریخ به نام روز قلم عملی صحیح و پسندیده است.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد