جشن آب پاشونک یا جشن آغاز تابستان
در نیمکره شمالی، انقلاب ژوئن (معروف به انقلاب تابستانی) زمانی رخ می دهد که خورشید در شمالی ترین مسیر خود در آسمان حرکت می کند. این نشانه شروع نجومی تابستان در نیمه شمالی کره زمین است. این انقلاب نشاندهنده آغاز رسمی تابستان در نیمکره شمالی است، زمانی اتفاق میافتد که زمین به نقطهای در مدار خود میرسد که در آن قطب شمال در حداکثر شیب خود (حدود 23.5 درجه) به سمت خورشید است، که منجر به طولانیترین روز و کوتاهترین شب میشود. ایرانیان این روز را جشن میگیرند که به آن جشن آب پاشونک یا جشن آغاز تابستان می نامند. در ادامه تاریخ جشن آب پاشونک را در تقویم شمسی، میلادی و قمری ارائه داده ایم.
تاریخ جشن آب پاشونک یا جشن آغاز تابستان سال 1402 چه روزی است؟
تاریخ دقیق جشن آب پاشونک در تقویم شمسی:
تاریخ دقیق جشن آب پاشونک سال 1402 در تقویم شمسی مصادف است با:
تاریخ دقیق جشن آب پاشونک در تقویم میلادی:
تاریخ دقیق جشن آب پاشونک سال 2023 در تقویم میلادی مصادف است با:
Thursday, June 22, 2023
2023-06-22
تاریخ دقیق جشن آب پاشونک در تقویم قمری:
تاریخ دقیق جشن آب پاشونک سال 1402 در تقویم قمری مصادف است با:
الخمیس، ٣ ذوالحجه ١٤٤٤
۱۴۴۴/۱۲/۰۳
انقلاب تابستانی چیست؟
در نیمکره شمالی، انقلاب ژوئن (معروف به انقلاب تابستانی) زمانی رخ می دهد که خورشید به بالاترین و شمالی ترین نقاط خود در آسمان می رسد. این نشان دهنده آغاز تابستان در نیمه شمالی کره زمین است. (در مقابل، انقلاب ژوئن در نیمکره جنوبی زمانی است که خورشید در پایین ترین نقطه خود در آسمان قرار دارد و شروع زمستان را نشان می دهد.)پس از انقلاب، به نظر می رسد که خورشید مسیر خود را معکوس کرده و در جهت مخالف برگشته است. زمان انقلاب ژوئن بر اساس تاریخ یا زمان تقویم خاصی نیست. همه چیز به زمانی بستگی دارد که خورشید از استوای سماوی به شمالی ترین نقطه خود می رسد. بنابراین، انقلاب همیشه در یک روز اتفاق نمی افتد. در حال حاضر، بین 20، 21 و 22 ژوئن جابجا می شود.
جشن آب پاشونک
جشن آب پاشونک یکی از جشن هایی است که ایرانیان باستان به مناسب آغازین روز فصل تابستان آن را برگزار می کردند. این جشن معمولا با هدف آب پاشیدن به صحرا ها بر پا می شده است و همچنان نیز ادامه دارد. فراهان، اراک، محلات و بسیاری از نواحی دیگر ایران هر ساله این جشن را برگزار می کنند.