شهادت امام حسن مجتبی ۱۴۰۲ چه روزی است؟ چند شنبه و چندمه؟

تاریخ شهادت امام حسن مجتبی امسال

تاریخ شهادت امام حسن مجتبی در سال 1401 کی و چه روزی است؟

شهادت امام حسن مجتبی

به ایام 28 صفر و شهادت مظلومانه امام حسن (ع) نزدیک می‌شویم. در ادامه می‌گوییم تاریخ شهادت امام حسن مجتبی در سال 1402 کی و چه روزی است و به بخشی از زندگینامه ایشان می‌پردازیم.


شهادت امام حسن مجتبی ۱۴۰۲ چه روزی است؟ چند شنبه و چندمه؟

تاریخ شهادت امام حسن مجتبی در سال 1402 مصادف است با:

تاریخ دقیق شهادت امام حسن مجتبی 1402 در تقویم شمسی مصادف است با:

پنج شنبه، ۲۳ شهریور ۱۴۰۲

۱۴۰۲/۰۶/۲۳


تاریخ شهادت امام حسن مجتبی در تقویم میلادی 2023 مصادف است با:

تاریخ دقیق شهادت امام حسن مجتبی در تقویم میلادی سال 2023 مصادف است با:

Thursday, September 14, 2023

2023-09-14


تاریخ شهادت امام حسن مجتبی در تقویم قمری 1445 مصادف است با:

تاریخ دقیق شهادت امام حسن مجتبی در تقویم قمری سال 1445 مصادف است با:

الخمیس‬، ٢٨ صفر ١٤٤٥

۱۴۴۵/۰۲/۲۸


زندگینامه امام حسن مجتبی (ع)

حسن بن علی بن ابیطالب، در 15 رمضان 3 هجری قمری در مدینه متولد شدند. ایشان نوه حضرت محمد (بنیانگذار اسلام) و پسر بزرگتر فاطمه الزهرا (س) بودند. ایشان از گروه پنج تن از مقدس ترین افراد شیعه است، کسانی که حضرت محمد (ص) عبای خود را بر آنها می پوشاند و آنها را اهل بیت خود می خواند. بسیاری از معاصران امام حسن (ع) پس از پدرش علی، وارث برحق مقام رهبری محمد می‌دانستند.

وقتی امام حسن به دنیا آمد، پیامبر صلی الله علیه و آله او را گرفت. سپس پیامبر در گوش راست حسن (علیه السلام) اذان و در گوش چپ او اقامه گفت. سپس قوچى براى او قربانى كرد (در مراسم عقیقه).

پیامبر او را حسن نامید. همچنین کنیه او را ابومحمد نامیده است، امام حسن (ع) جز این (ابومحمد) کنیه نداشت. ایشان در کودکی به مدت هفت سال با حضرت محمد (ص) زندگی کرد.

سیره امام حسن (ع)

هیچکس به اندازه امام حسن (ع) به رسول الله (ص) شبیه نبود. در منابع اهل سنت و شیعه این نقل قول از حضرت محمد (ص) در مورد حسن و حسین آمده است: «این دو فرزند من امام هستند، چه قیام کنند، چه بایستند و چه بنشینند».

این دو امام دارای سطح بالایی از تعلیمات و تربیت معنوی بوده اند که در آن زمان هیچ فردی از آن بهره‌مند نبوده است. تاثیر عنایت الهی در تمام جنبه های شخصیتی، اجزا و زوایای رفتاری ایشان مشخص می کرد. آنها توسط جدشان رسول خدا (ص) و تحت نظارت پدر گرامیشان حضرت علی علیه السلام و مادر ارجمندشان فاطمه (س) با الگوهای عالی و راهنمایی مستقیم و بر اساس تعالیم اسلامی تربیت شدند.

جانشینی امام حسن (ع) به خلافت و کناره گیری او

شهادت امام علی (ع) در 21 ماه رمضان سال 40 هجری قمری، آغاز امامت امام حسن (ع) بود. مسلمانان با او بیعت کردند و رسمیت بیعت را نهایی کردند. هنگامی که امیرالمؤمنین علیه السلام به شهادت رسیدند، امام حسن (ع) که حالا جانشین پدر خود و امام بعدی مسلمانان بودند به مردم خطاب کرد. حق خود را به آنها یادآوری کرد. پیروان پدرش با او بیعت کردند تا با کسانی که او جنگیدند و با کسانی که با آنها صلح کرد، صلح کنند.

به محض اینکه امام حسن (ع) زمام رهبری را در دست گرفت، مجبور شد با چالش معاویه بن ابوسفیان، که شروع به تلاش برای تضعیف او تلاش کرد، مقابله کند. امام حسن (ع) برای این مقابله لشکری گردآوری کرد اما نیت همه سربازان کمک به ایشان نبود و عده‌ای به سبب علاقمندی به جنگ و جمع آوری غنیمت به سپاه پیوستن و این امام را نگران می‌کرد.

در نهایت با وجود کشمکش‌های به وجود آمده و جنگ بین مسلمانان، امام حسن (ع) با رعایت مشیت الهی و برای جلوگیری از قتل عام معدود مسلمانان مخلص، با معاویه قرارداد صلح بست که برای نجات اسلام و توقف جنگ داخلی بود. امام حسن (ع) و معاویه تحت شرایطی با هم صلح کردند اما معاویه به مرور تمامی موارد صلح را زیر پا گذاشت. با همه اینها طول مدت خلافت امام حسن مجتبی (ع) از 40 هجری تا 50 هجری قمری ادامه داشت.

شهادت امام حسن مجتبی

شهادت امام حسن مجتبی (ع)

یکی از همسران امام (ع) جعده بنت اشعث بن قیس بود. معاویه با یهودا توطئه کرد تا به امام (ع) زهر بدهند. در مقابل 100000 درهم می گرفت و او را به عقد یزید در می آورد. این زن شیطان صفت در آب آشامیدنی امام حسن مجتبی (ع) سم ریخت و در نتیجه آن حضرت بلافاصله به شدت بیمار شد.

امام حسن علیه السلام در 28 صفر 50 هجری قمری پس از مصائب فراوان، چشم از جهان فروبست. ایشان درست قبل از شهادت، امور امامت را به برادرش امام حسین (ع) سپرد و او را سرپرست خاندان خود قرار داد.

امام حسن (ع) فرموده بود که قبل از دفن در جنت بقیع، بدن مطهر او را برای زیارت بر قبر پیامبر اکرم (ص) ببرند. هنگامی که بنی هاشم قصد انجام آخرین خواسته های امام (ع) را داشتند، عایشه و بنی امیه مانع شدند و گمان کردند که می خواهند او را در کنار جد گرامی ایشان دفن کنند. امام حسین (ع) نمی خواست خون بریزد و دستور داد جنازه را مستقیم به جنت بقیع ببرند و امام حسن (ع) را در کنار مادربزرگش فاطمه بنت اسد به خاک سپردند. امام حسن (ع) 48 ساله بود که به شهادت رسید.

هنگامی که جعده برای گرفتن پاداش خود نزد معاویه آمد، او پول را به او داد، اما از ازدواج او با یزید جلوگیری کرد و اعلام کرد که زنی که بتواند شوهری را مسموم کند، مطمئناً در مسموم کردن شوهر دیگر تردید نخواهد کرد.


سخن آخر

امیدوارم این مطلب درباره تاریخ شهادت امام حسن مجتبی و معرفی دوره‌های مختلف زندگی ایشان مورد پسند شما واقع شده باشد.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد