شهادت امام حسن عسکری
امام حسن عسکری یازدهمین امام شیعیان است. در ادامه تاریخ شهادت امام حسن عسکری در سال 1403 را ارائه داده و بخشهایی از زندگینامه ایشان میپردازیم.
شهادت امام حسن عسکری ۱۴۰۳ چه روزی است؟
تاریخ دقیق روز شهادت امام حسن عسکری در تقویم شمسی:
تاریخ دقیق روز شهادت امام حسن عسکری سال 1403 در تقویم شمسی مصادف است با:
۱۴۰۳/۰۶/۲۲
تاریخ دقیق روز شهادت امام حسن عسکری در تقویم میلادی:
تاریخ دقیق روز شهادت امام حسن عسکری در تقویم میلادی سال 2024 مصادف است با:
Thursday, September 12, 2024
2024-09-12
تاریخ دقیق روز شهادت امام حسن عسکری در تقویم قمری:
تاریخ دقیق روز شهادت امام حسن عسکری در تقویم قمری سال 1446 مصادف است با:
الخمیس، ٨ ربيع الاول ١٤٤٦
۱۴۴۶/۰۳/۰۸
زندگینامه امام حسن عسکری
امام حسن عسکری یازدهمین امام شیعیان است که در دهم ربیع الثانی سال 232 هجری قمری در شهر در مدینه متولد شد. پدر ایشان امام علی النقی (ع) (امام هادی) و مادرشان حدیسه خاتون (سوسن) بود.
امام حسن عسکری(ع) تنها 22 سال داشتند که به امامت رسیدند. ایشان پس از شهادت پدر خود امام هادی (ع) طبق وصیت ایشان به امامت منصوب الهی رسیدند.
ایشان عمر کوتاهی داشت، فقط بیست و هشت سال، اما همین مدت کوتاه که با زنجیره ای از گرفتاری ها و مصیبت ها همراه بود. امام حسن عسکری (ع) در علم و بردباری و گذشت و سخاوت و فداکاری و تقوا بی همتا بود. وی در طول شش سال امامت خود، به دلیل محدودیت هایی که خلافت بر او وارد کرده بود، در اختفا و تقیه زندگی کرد. در آن زمان سرکوب شدید وجود داشت، زیرا جمعیت شیعه هم از نظر تعداد و هم از نظر قدرت به سطح قابل توجهی رسیده بود. همه می دانستند که شیعه معتقد به امامت است و هویت امامان شیعه نیز مشخص بود. لذا خلافت ائمه را بیش از هر زمان دیگری تحت نظارت دقیق خود قرار داد. از طریق هر وسیله ممکن و از طریق نقشه های مخفی سعی در حذف و نابودی آنها داشت.
ائمه در هر شرایطی به وظایف خود در هدایت مردم عمل کردند. امام حسن عسکری (ع) با محدودیتهای متعددی مواجه بود و حتی با مردم عادی شیعه ارتباط اجتماعی نداشت. امام برای رفع این مشکل، معتمدان خاصی را با توجه به علم فقهی، معاونت خود قرار دادند. این افراد تا جایی که می توانستند سوالات دینی پرسشگران را پاسخ میدادند. اما اگر نمی توانستند برخی از مشکلات کلامی را حل کنند، هر گاه فرصتی برای دیدار امام (ع) پیدا می کردند، آنها را در انتظار کسب راه حل به محضر امام عسکری (ع) رجوع می کردند. البته ملاقات چند نفر با امام(ع) می توانست با اجازه ی حکومت صورت بگیرد، ولی مسلماً گروه هایی که می خواستند امام(ع) را به طور مرتب ببینند، به آسانی میسر نبود.
خلافت دریافته بود که نخبگان شیعه معتقد بودند که امام یازدهم طبق روایاتی که از ایشان و همچنین نیاکانش نقل شده، فرزندی خواهد داشت که مهدی موعود (عج) است. ظهور مهدی در احادیث معتبر پیامبر در منابع اهل سنت و شیعه پیشگویی شده بود. به همین دلیل امام یازدهم بیش از سایر ائمه تحت نظر خلافت بود. خلیفه وقت تصمیم گرفته بود به هر وسیله ممکن به امامت در تشیع پایان دهد و یک بار برای همیشه درهای امامت را ببندد. دوران امام یازدهم با رشد چشمگیر حضور شیعیان در سراسر جهان اسلام مشخص شد. شبکه مخفی نمایندگانی که در زمان امام هادی (ع) برقرار بود، به دستور امام حسن عسکری (ع) به طور گسترده گسترش یافت.
شهادت امام حسن عسکری
با وجود تمام محدودیتهای اعمال شده امام حسن عسکری (ع) در طول شش سال امامت خود با خلفای عباسی به اسامی معتز، مهتدی و معتمد هم دوره بودند که هر یک به شکلی قصد جان ایشان را داشتند. معتز امام عسکری (ع) را به زندان انداخت و فرمان قتل ایشان را صادر کرد اما معتز سه روز بعد توسط ترکان کشته شد. پس از او مهتدی تصمیم به قتل امام گرفتند که ترکان جان او را گرفت.
امام حسن عسکری در هشتم ربیع الاول سال 260 هجری قمری با خوراندن زهر به دستور معتمد عباسی به شهادت رسید. بدن مطهر ایشان را در کنار مرقد پدر گرامیشان به خاک سرند. بعدها زیارتگاهی روی مرقد ایشان ساخته شد که به حرم عسکرین شناخته میشود.
همچنین بخوانید: دعای امام حسن عسکری
سخن آخر
در این پست از آلامتو گفتیم که تاریخ شهادت امام حسن عسکری چه روزی است و به شرح بخشهایی از زندگینامه ایشان پرداختیم. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما واقع شده باشد.