تاریخ دقیق روز جهانی پریود در سال 1401 کی و چه روزی است؟


روز جهانی پریود

روز جهانی پریود

روز بهداشت قاعدگی (MHD، به طور خلاصه روز MH) یک روز آگاهی سالانه در 28 می (7 خرداد) است تا اهمیت مدیریت خوب بهداشت قاعدگی (MHM) در سطح جهانی را برجسته کند. این توسط سازمان غیر دولتی WASH United مستقر در آلمان در سال 2014 راه اندازی شد. در ادامه بخوانید: روز جهانی پریود 


تاریخ روز جهانی پریود در سال 1401 کی و چه روزی است؟

تاریخ دقیق روز جهانی پریود سال 1401 در تقویم شمسی مصادف است با:

شنبه، ۷ خرداد ۱۴۰۱
۱۴۰۱/۰۳/۰۷


تاریخ دقیق روز جهانی پریود در تقویم میلادی 2022:

تاریخ دقیق روز جهانی پریود سال 1401 در تقویم میلادی مصادف است با:

Saturday, May 28, 2022
2022-05-28


تاریخ دقیق روز جهانی پریود در تقویم قمری 1443:

تاریخ دقیق روز جهانی پریود سال 1401 در تقویم قمری مصادف است با:

‫السبت‬، ٢٦ شوال ١٤٤٣
۱۴۴۳/۱۰/۲۶


روز بهداشت قاعدگی

در کشورهای در حال توسعه، انتخاب زنان از مواد بهداشتی قاعدگی اغلب به دلیل هزینه ها، در دسترس بودن و هنجارهای اجتماعی محدود می شود. امکانات بهداشتی کافی و دسترسی به محصولات بهداشتی زنانه بخشی از راه حل است. ایجاد فرهنگی که از بحث استقبال می کند و آموزش کافی را برای زنان و دختران فراهم می کند از اهمیت یکسانی برخوردار است. تحقیقات نشان داده است که عدم دسترسی به محصولات مدیریت بهداشت قاعدگی می تواند دختران را در طول دوره قاعدگی هر ماه از مدرسه دور کند. روز بهداشت قاعدگی فرصتی برای انتشار اطلاعات در رسانه ها از جمله شبکه های اجتماعی است. کمپین های اطلاع رسانی عمومی می تواند به مشارکت تصمیم گیرندگان در گفتگوی سیاستی کمک کند. این روز فرصتی را فراهم می کند تا فعالانه از ادغام مدیریت بهداشت قاعدگی (MHM) در سیاست ها و برنامه های جهانی، ملی و محلی حمایت کنیم.

همچنین بخوانید: پریود نشدن و پریود نامنظم نشانه چیست و درمان پریود نشدن چیست؟

روز جهانی پریود


روز جهانی پریود چه روزی است؟

برای برخی، قاعدگی ممکن است یک ناراحتی باشد که زیاد به آن فکر نمی کنند. اما برای میلیون‌ها نفر دیگر، این طبیعی‌ترین عملکرد چرخه تولید مثل می‌تواند برابر با سوء استفاده باشد (شروع قاعدگی می‌تواند نشان دهنده آمادگی دختر برای ازدواج و فرزندآوری باشد، حتی اگر خودش هنوز بچه باشد). در میان ابتکارات برای حمایت از سلامت و بهداشت قاعدگی، UNFPA با آموزش، امکانات بهداشتی ایمن، از جمله در اردوگاه‌های آوارگان، و با کیت‌های حاوی لوازم ضروری مانند صابون، لوازم قاعدگی و لباس‌های زیر، به افرادی که عادت ماهانه می‌شوند دسترسی پیدا می‌کند. اخیرا، صندوق جمعیت ملل متحد هزاران کیت را در محیط های بشردوستانه در نتیجه درگیری (اوکراین و مولداوی، شمال اتیوپی) و بلایای طبیعی (هائیتی، فیلیپین، تونگا، مالاوی و موزامبیک) توزیع کرده است.
این روز در 28 می یعنی 7 خرداد برگزار می شود زیرا دوره های قاعدگی به طور متوسط ​​28 روز طول می کشد و افراد به طور متوسط ​​پنج روز در هر ماه پریود می شوند.


چرا روز 28 ام روز جهانی پریود است؟

انتخاب روز بیست و هشتم ماه اشاره ای به میانگین طول یک سیکل قاعدگی است. معمولا چرخه قاعدگی زنان 28 روزه است.


خطرات احتمالی بهداشت قاعدگی

وقتی پریود می شوند، گاهی اوقات افراد از روش هایی استفاده می کنند که نامناسب یا برای سلامتی آنها خطرناک است (پارچه، برگ، روزنامه، تکه های تشک یا حتی گل). نبود امکانات بهداشتی مناسب نیز مدیریت بهداشتی قاعدگی را دشوارتر می کند. خطر قابل توجهی از عفونت های دستگاه تناسلی (مانند عفونت های قارچی، واژینوز یا عفونت های ادراری) وجود دارد و درمان این شرایط برای آسیب پذیرترین افراد که دسترسی محدودی به سیستم مراقبت های بهداشتی دارند، دشوار است. سایر شرایط را می توان به دلیل عدم آگاهی از جانب کارکنان مراقبت های بهداشتی نادیده گرفت که منجر به کم خونی، عدم درمان سندرم شوک سمی، اندومتریوز یا درد به طور کلی می شود.

همچنین بخوانید:معرفی قرص باز شدن پریود و سریع ترین روش باز شدن قاعدگی

روز جهانی پریود چه روزی است؟ 


روز جهانی پریود و نابرابری اجتماعی

مشکل در دسترسی به محصولات دوره ای با کیفیت خوب و مکان های امن برای تغییر آنها بر بسیاری از جنبه های زندگی زنان و دختران تأثیر می گذارد و آنها را از مشارکت کامل در برخی از حوزه های زندگی اقتصادی، اجتماعی و خانوادگی باز می دارد. غیبت از مدرسه، غیبت از محل کار یا مجبور به ترک خانه در هنگام پریود شدن آنها نیز مانعی بر سر برابری زنان و مردان است زیرا این دیدگاه را تقویت می کند که زنان و دختران ادعای کمتری برای فضاهای عمومی دارند. علاوه بر این، زنان و افراد ترنس در رابطه با مدیریت بهداشت قاعدگی برابر نیستند. محصولات قاعدگی گران هستند و این امر نابرابری های اجتماعی را تشدید می کند.


کووید و بهداشت قاعدگی

همه‌گیری کووید-19 و محدودیت‌های ناشی از آن بر سلامت و بهداشت قاعدگی تأثیر گذاشته است. محدودیت‌های سفر، بسته شدن مراکز بهداشتی و درمانی و از دست دادن درآمد، همگی مشکلات بیشتری را در دسترسی به محصولات و اطلاعات بهداشت قاعدگی ایجاد کرده‌اند. چرخه های قاعدگی نیز به دلیل استرس مختل شده است. شرایط بحرانی به طور جهانی و غیرقابل انکار نشان می دهد که محصولات قاعدگی باید به عنوان اقلام ضروری در نظر گرفته شوند که همیشه باید برای اطمینان از سلامت و حیثیت هر فردی که عادت ماهانه می شود ارائه شود.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد