تاریخ دقیق روز جهانی مساجد در سال 1401 کی و چه روزی است؟


تاریخ دقیق روز جهانی مساجد در سال 1401 کی و چه روزی است

به مناسب فرارسیدن روز جهانی مساجد نگاهی به تاریخ دقیق روز جهانی مساجد در سال 1401 و علت انتخاب آن می‌اندازیم. با ما همراه باشید.


تاریخ روز جهانی مساجد در سال 1401 کی و چه روزی است؟

تاریخ دقیق روز جهانی مساجد در تقویم شمسی:

تاریخ دقیق روز جهانی مساجد سال 1401 در تقویم شمسی مصادف است با:

یکشنبه، ۳۰ مرداد ۱۴۰۱

۱۴۰۱/۰۵/۳۰


تاریخ دقیق روز جهانی مساجد در تقویم میلادی:

تاریخ دقیق روز جهانی مساجد سال 2022 در تقویم میلادی مصادف است با:

Sunday, August 21, 2022

2022-08-21


تاریخ دقیق روز جهانی مساجد در تقویم قمری:

تاریخ دقیق روز جهانی مساجد سال 1444 در تقویم قمری مصادف است با:

الأحد، ٢٣ محرم ١٤٤٤

۱۴۴۴/۰۱/۲۳

علت انتخاب 21 آگوست به عنوان روز جهانی مساجد


علت انتخاب 30 مرداد (21 آگوست) به عنوان روز جهانی مساجد

21 آگوست مقارن با 20 مرداد با درخواست جمهوری اسلامی ایران و با موافقت سازمان کنفرانس اسلامی به عنوان روز جهانی مساجد انتخاب شد. علت انتخاب این روز برای این عنوان، واقعه‌ای است که 55 سال پیش در مسجد الاقصی، یعنی قبله اول مسلمین رخ داد.

مقامات صهیونیستی از زمان تکمیل اشغال فلسطین در سال 1967 به دنبال تخریب مسجد الاقصی بودند. از طریق تجاوزات متعدد و مکرر، هدف تخریب مسجد برای ساختن «معبد» یهودی بر ویرانه‌های آن بود. این ایده ای است که عمیقاً در ذهن آنها ریشه دارد و به شدت در گفتار و رفتار آنها وجود دارد. یک صهیونیست استرالیایی به نام دنیس مایکل روهان مسجد الاقصی را به آتش  کشید. مساحت سوخته مسجد از 1500 متر مربع فراتر رفت.

وقایع همراه نشان داد که مقامات اشغالگر در آتش سوزی، آب مسجد الاقصی و اطراف آن را قطع کردند و خودروهای آتش نشانی شهرداری قدس که توسط نیروهای اشغالگر اسرائیلی اداره می شود. همچنین به طور عمدی از محل شومینه به تعویق افتاد. امری که ساکنان عادی شهر را واداشت تا با لباس ها و ابزار ابتدایی خود آتش را خاموش کنند.

این آتش سوزی محکومیت بین المللی را برانگیخت. شورای امنیت سازمان ملل متحد تشکیل جلسه داد و قطعنامه 271 خود را در سال 1969 صادر کرد که اسرائیل را محکوم کرد.

روز جهانی مساجد در ایران

ایران به عنوان یک کشور اسلامی مساجد زیادی دارند. برخی از این مساجد دارای قدمت تاریخی هستند و حالا به عنوان بخشی از میراث باستانی ما مورد توجه بازدیدکنندگان داخلی و خارجی قرار گرفته‌اند. با فرا رسیدن روز جهانی مساجد برنامه‌هایی از تاریخ 30 مرداد تا 5 شهریور برای یک هفته تکریم و تجلیل گسترده از مساجد در سراسر ایران برگزار می‌گردد.

از آنجاییکه مسجد را می توانید اولین پایگاه اتحاد و یکپارچگی مسلمانان در نظر گرفت، هر ساله در این ایام شعاری در نظر گرفته شده و فعالیت‌های برنامه ریزی شده این هفته حول آن شعار صورت می‌گیرد. از جمله این فعالیت‌ها می‌توان به سخنرانی ها، برگزاری همایش ها، مسابقات قرآنی، برنامه ریزی برای جمع آوری کمک های مردمی و … اشاره کرد.


اهمیت وجود مساجد در کشورهای اسلامی

همانطور که گفته شد مساجد صرفاً مکانی برای عبادت و مناجات با پروردگار نیستند و محلی برای امور اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و نظامی هم به حساب می آید. در واقع مساجد مکانی است برای:

  • مشورت و تصمیم گیری مسلمانان در کنار هم،
  • تعاون و همکاری درباره امور لازم الاجرا،
  • گردهمایی و نمایش وحدت و همدلی،
  • پایگاهی برای آموزش ابتدایی ترین امور نظامی جهت دفاع از کشور،
  • مکانی برای تعلیم و تعلم و برطرف کردن سوالات و شبهات دینی،
  • مکانی برای تلفیق و پیوند دین و سیاست

مهمترین مساجد ایران

مساجد ایران را می تواند از بهترین معماری ها در جهان اسلام نام برد. مساجدی که در طراحی و ساخت آن از نقوش خیره کننده و رنگ های سرزنده استفاده شده تا مناظری دیدنی ایجاد کند. در ادامه به معرفی برخی از مشهورترین این مکان های مقدس زیبا که قلب و چشم را مسحور خود می‌کند می‌پردازیم.

  • مسجد نصیرالملک شیراز
  • مسجد جامع یزد
  • مسجد شیخ لطف الله اصفهان
  • مسجد وکیل شیراز
  • مسجد شاه چراغ شیراز
  • مسجد کبود تبریز
  • مسجد شاه اصفهان
  • مسجد گوهرشاد مشهد
  • مسجد آقا بزرگ کاشان
  • حرم فاطمه معصومه (س)، قم

سخن آخر

در این پست به تاریخ دقیق روز جهانی مساجد در سال 1401 و علت انتخاب این روز به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران اشاره کردیم. این روز به حمایت از مسجد الاقصی و تمامی مساجد مسلمانان در سراسر دنیا انتخاب شده است. نکته ای که در اینجا باید به آن اشاره کنیم این است که است بسیاری از مردم چه در ایران یا سایر کشورها، مسجد الاقصی را با قبه الصخره اشتباه می‌گیرند. در واقع مسجد الاقصی دارای گنبدی است به رنگ سبز و در نزدگی قبه الصخره است که گنبدی طلایی دارد. آتش سوزی صورت گرفته در سال 1967 در مسجد الاقصی بوده است. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما واقع شده باشد.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد