وفات حضرت زینب ۱۴۰۲ چه روزی است؟ چندمه و چند شنبه است؟

وفات حضرت زینب چندمه؟

تاریخ وفات حضرت زینب

وفات حضرت زینب

حضرت زینب یکی از بزرگترین زنان اسلام بودند که تاثیر ایشان بر حفظ دین ما انکار ناپذیر است. در این مطلب به تاریخ وفات حضرت زینب در سال 1402 و مختصری از زندگینامه ایشان می‌پردازیم.


وفات حضرت زینب ۱۴۰۲ چه روزی است؟ چندمه و چند شنبه است؟

تاریخ وفات حضرت زینب در سال 1402 در تقویم شمسی:

تاریخ وفات حضرت زینب در تقویم شمسی مصادف است با:

شنبه، ۷ بهمن ۱۴۰۲

۱۴۰۲/۱۱/۰۷


تاریخ وفات حضرت زینب در تقویم قمری سال 1445:

تاریخ وفات حضرت زینب در تقویم قمری مصادف است با:

‫السبت‬، ١٥ رجب ١٤٤٥

۱۴۴۵/۰۷/۱۵


تاریخ وفات حضرت زینب در تقویم میلادی سال 2024:

تاریخ وفات حضرت زینب سال 2024 در تقویم میلادی مصادف است با:

Saturday, January 27, 2024

2024-01-27


زندگینامه حضرت زینب (س)

حضرت زینب در پنجم جمادى الاول سال 5 هجرى به دنیا آمد. اما این تاریخ مبهم است زیرا بنابر برخی منابع او در اول شعبان سال 5 هجری به دنیا آمده است. او سومین فرزند امام علی (ع) و همسرش حضرت فاطمه (س) بود. دو فرزند اول، حضرت امام حسن (ع) و حضرت امام حسین (ع) بودند. حضرت زینب توسط خود حضرت محمد (ص) به این نام نامیده شد. این نام به معنای “زیور پدرش” است. حضرت زینب (س) در سنین پایین به دلیل وفات مادرش حضرت فاطمه (س) باید نقش مادری را ایفا کند که در آن سن بسیار دشوار بود. با این حال به خوبی از عهده آن برآمد.

همچنین بخوانید: متن پیامک تسلیت وفات حضرت زینب (س)

ازدواج حضرت زینب (س) و تشکیل خانواده

حضرت زینب با عبدالله بن جعفر که برادرزاده پدرش امام علی (ع) بود ازدواج کرد. پس از ازدواج، هر دوی آنها زندگی ساده و فروتنانه ای دارند، هر چند عبدالله به اندازه کافی ثروتمند بود. آنها بیشتر درآمد خود را به امور خیریه اهدا می کنند. به دلیل خیریه و سخاوت خود، او را به عنوان “اقیانوس بزرگواری” لقب دادند. حضرت زینب چهار پسر محمد، عباس، عون و علی و یک دختر ام کلثوم به دنیا آورد.


حضرت زینب عالم بزرگوار

حضرت زینب از محمّد (صلی الله علیه و آله و سلم) و پدرش امام علی (ع) که از علم و دانش بالایی برخوردار بودند، دانش فراوانی آموخته بود. این حقایق به حضرت زینب کمک کرد تا علم زیادی به دست آورد. وقتی حضرت علی به کوفه رفت، حضرت زینب و اهل بیتش نیز با آنان کوچ کردند. در کوفه، زنان کوفه از طریق همسرانشان درخواست کردند که حضرت زینب با علم و دانش وسیع خود آنان را تربیت کند. حضرت علی (ع) درخواست آنان را پذیرفت و حضرت زینب با درایت و علم خود به پرورش این زنان پرداخت. همچنین بارها آمده است که شیوه تدریس و سخنرانی زینب (س) بسیار شیوا و تأثیرگذار بوده است.

حضرت زینب در واقعه کربلا


حضرت زینب در واقعه کربلا

شهرت کربلا به دو دلیل است، یکی قیام و شهادت حضرت حسین (ع) و دیگری به خاطر استقامت و شجاعت یکی از بزرگوارترین زنان تاریخ اسلام حضرت زینب (س) است. حضرت زینب در این جنگ آن رشادت و استقامت و پارسایی را الگو قرار داد که در تاریخ جهان یافت نمی شود. حضرت زینب به عنوان یک بانوی واقعاً شجاع و بزرگوار جلوه گر شد و زمانی که امیدشان به جان خود را از دست دادند، لشکر مسلمانان را رهبری کرد.

در آن زمان حضرت زینب صبر زیادی از خود نشان می دهد. او برای شهادت دو پسرش سوگواری نکرد زیرا آنها در راه خدا جان باختند. پس از شهادت برادر و پسرش این جملات تاریخی را گفت: «پروردگارا! قربانی حقیر ما را در برابر خود بپذیر.»

پس از جنگ هنگامی که او با لشکر مسلمانان به کوفه بازگشت، والی کوفه برادرزاده‌اش زین العابدین را به اعدام محکوم کرد. با این دستور برای محافظت از او خود را محافظ وی قرار داد و گفت: به خدا قسم او را رها نمی کنم. اگر می‌خواهی او را بکشی، باید من را نیز به همراه او بکشی.» به این ترتیب از به شهادت رساندن ایشان جلوگیری کرد. پس از این همه، حضرت زینب و لشکر حسینی باقی مانده که بیشتر آنها زنان و کودکان بودند به پایتخت یزید به نام دمشق نقل مکان کردند. در آنجا خاندان پیامبر را در شهر گرداند و به آنها توهین کردند. حضرت زینب(س) برخاست و پس از بیان هویت، خطبه معروف را در حضور یزید ایراد کرد که این امر با شجاعت بسیار همراه بود و موجب شهرت بیشتر ایشان شد.

همچنین بخوانید: اشعار کوتاه تسلیت وفات حضرت زینب (س)

وفات و قبر حضرت زینب (س)

حضرت زینب (س) پس از چند ماه اقامت در مدینه در 15 رجب سال 62 هجری قمری در سن 57 سالگی درگذشت. در مورد علت مرگ ایشان ابهام وجود دارد. بر اساس برخی منابع، وی بر اثر بیماری سفر درگذشت، در حالی که برخی می گویند توسط ارتش یزید به شهادت رسید. محل قبر ایشان مانند علت مرگ وی نیز در برخی منابع مبهم است. در اغلب منابع آمده است که قبر او در مسجد سیده زینب در شهر شام سوریه است. اما برخی می گویند قبر او در مسجد السیدة زینب قاهره است.


سخن آخر

در این مطلب از آلامتو به تاریخ وفات حضرت زینب در سال 1402 اشاره کردیم. همچنین شرحی از زندگی پر مشقت ایشان را ارائه دادیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد