ولادت امام سجاد (زین العابدین)
یکی از اعیاد ماه شعبان ولادت امام سجاد است. در این مطلب به تاریخ ولادت امام سجاد (زین العابدین) در سال 1403 می پردازیم.
تاریخ ولادت امام سجاد ۱۴۰۳ چه روزی است؟ چند شنبه و چندمه؟
تاریخ ولادت امام سجاد (زین العابدین) در سال 1403 در تقویم شمسی:
تاریخ ولادت امام سجاد (زین العابدین) در تقویم شمسی مصادف است با:
۱۴۰۳/۱۱/۱۶
تاریخ ولادت امام سجاد (زین العابدین) در تقویم قمری:
تاریخ ولادت امام سجاد (زین العابدین) در تقویم قمری 1446 مصادف است با:
الثلاثاء، ٥ شعبان ١٤٤٦
۱۴۴۶/۰۸/۰۵
تاریخ ولادت امام سجاد (زین العابدین) در تقویم میلادی:
تاریخ ولادت امام سجاد (زین العابدین) سال 2025 در تقویم میلادی مصادف است با:
Tuesday, February 4, 2025
2025-02-04
زندگینامه امام سجاد (زین العابدین)
- نام و نسب: علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب.
- معروف ترین کنیه او زین العابدین استاد سجده است.
- کنیه: ابومحمد.
- پدر: حسین بن علی علیه السلام
- مادر: شاه زنان شهربانو.
- تاریخ ولادت: 5 شعبان سال 38 هجری قمری
- محل تولد: مدینه.
- مدت عمر: 57 سال و در واقعه اطف کربلا 23 سال داشت.
- مدت امامت آن حضرت: 34 سال، یعنی از روز عاشورا سال 61 هجری تا سال 95 هجری.
- بر مهر او نوشته شده بود: برای هر اندوهی خدا مرا بس است.
- همسران او: از همسرانش: فاطمه ام عبدالله دختر امام حسن.
- شهادت او: شنبه یا یکشنبه 25 ماه محرم الحرام سال 95 هجری قمری.
- دلیل شهادتش: مسمومیت توسط ولید بن عبدالملک بن مروان بن الحکم.
- دفن: جنت بقیع / مدینه.
همچنین بخوانید: نماز امام سجاد برای حاجت، ازدواج و شفا چگونه خوانده می شود؟
تولد امام سجاد (زین العابدین)
امام سجاد علیه السلام در پنجم شعبان سال 38 هجری قمری در مدینه چشم به جهان گشود. او چهارمین معصوم امام علی، فرزند امام حسین، فرزند امام علی بن ابی طالب بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبدالمناف است. او چهارمین امام معصوم و فرزند امام حسین علیه السلام است و در میان اهل حدیث به فرزند آن دو حسن معروف است. او در میان اهل حدیث به ابن الخیراتین معروف است، پدرش حسین بن علی بن ابی طالب و مادرش شهربانو از دختران پادشاهان ایرانی بود.
کنیه های ایشان: زین العابدین، السجاد، ذوالقفنات، البکاء، منار القناطین، ابوالخیرتین و العابد و از معروف ترین آنها زین العابدین است.
ویژگی های شخصیتی و اخلاقی امام سجاد (ع)
از مهمترین ویژگی های اخلاقی امام سجاد علیه السلام می توان به عبادت های بی پایان ایشان به درگاه خدا اشاره کرد، تا آنجا که از اصحاب ایشان به نام مالک بن انس نقل می کند: علی بن حسین در هر شبانه روز هزار رکعت نماز به جا می آورد تا آنکه از دنیا رفت. لقب “زین العابدین” نیز به همین علت به ایشان داده شده است.
بخشندگی و کمک به مستمندان یکی دیگر از ویژگی های اخلاقی ایشان بود. این حضرت شبانه و به طور ناشناس به فقرا کمک می کردند. ابوحمزه ثمالی در روایات خود درباره امام سجاد (ع) آورده است که ایشان در طول شب مقادیری از آذوقه و خوراک را به دوش گذاشته و در تاریکی شب به محتاجان می رساند. ایشان معتقد بودند صدقه ای که در تاریکی شب بخشیده شود، غضب خداوند را خاموش خواهد کرد.
فرزندان امام سجاد (زین العابدین)
در برخی کتب روایت شده است که فرزندان زین العابدین (علیه السلام) پانزده نفر بودند، یازده پسر و چهار دختر. بزرگ ترین آنها از نظر سن و توانایی امام محمد بن علی است که ملقب به باقر بود. مادرش فاطمه دختر امام حسن (علیه السلام) از او چهار فرزند به دنیا آورد: حسن، حسین، محمد باقر و عبدالله و نزد او ملقب شد.
امامت امام سجاد (زین العابدین)
امام زین العابدین علیه السلام پس از پدر گرامیشان امام حسین علیه السلام سی و چهار سال زندگی کرد که دوران امامت آن حضرت علیه السلام است. امام سجاد پس از شهادت امام حسین علیه السلام در سال 61 هجری در سن 23 سالگی به امامت رسید و در 25 محرم سال 95 هجری قمری در سن 57 سالگی، بر اثر مسمومیت درگذشت. دوران امامت ایشان با دوره خلافت یزید بن معاویه، معاویه بن یزید، مروان بن حکم و عبدالملک بن مروان و ولید بن عبد المک همزمان بوده است.
آثار و کتب امام سجاد علیه السلام
آنطور که در برخی منابع آمده است امام سجاد علیه السلام مجموعه از ادعیه، پندها، احادیث، نقل های تاریخی از جنگ ها و … را به شکل کتب گردآوری کردند. از جمله این کتب می توان به صحیفه سجادیه، زیارت امین الله، رساله حقوق و … اشاره کرد.
همچنین بخوانید: دعای مخصوص امام سجاد (ع)
شهادت امام سجاد علیه السلام
حضرت زین العابدین علیه السلام در دوران حکومت ولید بن عبدالملک به شهادت رسیدند. برخی منابع مسموم شدن به دست ولید را علت شهادت ایشان اعلام کردند و در برخی دیگر نیز قتل توسط هشام بن عبدالملک برادر خلیفه را علت شهادت ایشان معرفی کردند. در مورد تاریخ شهادت ایشان نقل قول های متعددی وجود دارد از جمله 18، 22 و 25 محرم که روز 25 محرم از سندیت بیشتری برخوردار است.
محل دفن امام زین العابدین علیه السلام
امام زین العابدین (سجاد) علیه السلام در قبرستان بقیه و در کنار مرقد عموی بزرگوارشان، امام حسن (ع) به خاک سپرده شده اند.
سخن آخر
به ایام پر سعادت ولادت امام سجاد نزدیک می شویم، امیدواریم این مطلب با عنوان تاریخ ولادت امام سجاد (زین العابدین) در سال 1403 و معرفی بخشی از زندگی ایشان برای شما مفید بوده باشد و توانسته باشیم کمی شما را همراهان را با فضائل اخلاقی ایشان آشنا کرده باشیم.