ولادت امام محمد باقر ۱۴۰۲ چه روزی است؟ چند شنبه و چندمه؟

تولد امام محمد باقر چه روزی است؟

تاریخ ولادت امام محمد باقر

ولادت امام محمد باقر

امام باقر (ع) در نخستین روز ماه رجب چشم به جهان گشودند. در این مطلب به تاریخ ولادت امام محمد باقر (ع) و شرحی از زندگینامه ایشان می‌پردازیم.


ولادت امام محمد باقر ۱۴۰۲ چه روزی است؟ چند شنبه و چندمه؟

تاریخ ولادت امام محمد باقر در تقویم شمسی:

تاریخ ولادت امام محمد باقر در سال 1402 در تقویم شمسی مصادف است با:

شنبه، ۲۳ دی ۱۴۰۲

۱۴۰۲/۱۰/۲۳


تاریخ ولادت امام محمد باقر در تقویم قمری:

تاریخ ولادت امام محمد باقر در تقویم قمری مصادف است با:

‫السبت‬، ١ رجب ١٤٤٥

۱۴۴۵/۰۷/۰۱


تاریخ ولادت امام محمد باقر در تقویم میلادی:

تاریخ ولادت امام محمد باقر سال 2024 در تقویم میلادی مصادف است با:

Saturday, January 13, 2024

2024-01-13

همچنین بخوانید: متن ادبی و کوتاه تبریک ولادت امام محمد باقر

ولادت امام محمد باقر (ع)


ولادت امام محمد باقر (ع)

امام محمد باقر (ع) در سال پنجاه و هفتم هجری در روز جمعه اول ماه رجب در شهر مدینه به دنیا آمد. پدر بزرگوارش امام سجاد علیه السلام و مادر بزرگوارش فاطمه دختر امام حسن علیه السلام است. او تنها امامی بود که از هر دو جناح مادر و پدر علوی بود.


پدر امام محمد باقر

پدرش امام بزرگوار علی بن حسین بن علی بن ابی طالب هاشمی، و به زین العابدین معروف است.


مادر امام محمد باقر

مادر امام باقر رحیمه الله، ام عبدالله بنت حسن بن علی بن ابی طالب رادیه است. در نتیجه این پیوند بزرگوار، سیدنا محمد باقر از پدر و مادرش دارای پیوند شریف با پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم است.


امامت امام محمد باقر (ع)

امام سجاد علیه السلام به فرمان خداوند و فرمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم فرزند خود امام محمد باقر علیه السلام را در سال 95 هجری قمری به امامت و امامت مردم منصوب کرد. تا سال 114 هجری قمری تا پایان عمر امام بود و مدت امامتش 19 سال است. علامه حجر مکی در صواعق محرقه می نویسد که او در علم و تقوا و نماز و مناجات، نسخه واقعی پدرش امام سجاد (ع) بوده است.


معنی باقر

باقر مشتق شده از کلمه «بقره» به معنای باز کردن یا گسترش دادن است. امام محمد باقر (علیه السلام) از آنجایی که علم و معارف در ابعاد مختلف را معرفی و گسترش داد و جریان های دانش را به گونه ای اجرا کرد که تا به حال دیده نشده بود، به این نام نامگذاری شد. علامه نورالله شوستری می فرماید که حضرت محمد صلی الله علیه و آله فرمودند که امام محمد باقر علیه السلام معرفی خواهد کرد:

امام محمد باقر (ع) مردم را به ادراکات دینی تعلیم می‌داد، تفسیر قرآن می‌آموخت، اخلاق زندگی را به آنان آموزش می‌داد و در تربیت، فرهنگ و ارشاد مردم بسیار می‌کوشید. او در طول عمر خود هزاران اصل کلامی و دینی و نیز موضوعات علمی را به مردم آموخت و معارفش به دست ما رسیده است.

امام محمد باقر (علیه السلام) مانند سایر ائمه در علم و دانش مانندی نداشت. علماى بزرگ از علم و دانش او بهره مى بردند و حل مشكلات را از او مى خواستند.


حضور در کربلا

امام محمد باقر (علیه السلام) حدود دو سال و نیم بود که ناگزیر به همراهی امام حسین (ع) و سایر اعضای خانواده اش در سفر کربلا شد. پس از طی مسیر طاقت فرسا مدینه تا کربلا، شاهد حوادث تکان دهنده و غم انگیز کربلا و سپس حوادث دلخراش در سوریه و عراق بود. پس از یک سال بازداشت در دمشق، در سال 62 هجری قمری در چهار سالگی به مدینه بازگشت.


شهادت و محل دفن امام محمد باقر (ع)

در سال 100 هجری قمری هشام بن عبدالملک خلیفه شد. او دشمن شناخته شده اهل بیت (علیهم السلام) بود و هیچ فرصتی را برای ایجاد سختی برای اهل بیت (ع) از دست نمی داد. علامه مجلسی می نویسد هشام در آخرین روزهای خلافت خود برای حج به مکه آمد. امام محمد باقر (علیه السلام) و فرزندش امام جعفر صادق (علیه السلام) نیز حضور داشتند. هشام مطلع شد که امام جعفر صادق علیه السلام در میان حاجیان خطبه فرمود که او و پدرش خلیفه خدا و فرمان او در زمین هستند و هر کس دوست و خیرخواه آنها بود به بهشت می رود و هر که دشمن آنها باشد مقدر می شود. به جهنم.

این امر هشام را خشمگین کرد و هنگامی که به دمشق رسید، به ابراهیم بن ولید والی مدینه دستور داد تا دو امام علیه السلام را به دربار او بفرستد. هشام قصد داشت امامان را در درباره خود مورد آزار قرار دهد، اما ائمه علیهم السلام نقشه‌های او را بر هم زدند و این امر دشمنی او را بیشتر شعله ور ساخت و دستور داد ائمه علیهم السلام را زندانی کنند. امام محمد باقر (علیه السلام) در زندان برای سایر زندانیان خطبه هایی ایراد می کرد که فضای شور و ارادت فراوان نسبت به امام (ع) و علیه هشام ایجاد می‌کرد و وخامت اوضاع و خطر قیام را احساس می‌کرد.

هشام دستور آزادی امام (علیه السلام) را صادر کرد. سپس به والی مدینه دستور داد که امام محمد باقر (علیه السلام) را مسموم کنند که همواره تهدیدی برای او می‌شد. والی مدینه، ابراهیم بن ولید، دستور را اجرا کرد و امام را در سال 114 هجری مسموم کرد.

امام محمد باقر (علیه السلام) مدت 57 سال در این دنیا زندگی کرد و در سال یکصد و چهاردهم هجری قمری در روز هفتم ماه ذی الحجه در مدینه این دنیا را ترک کرد. پیکرش در قبرستان بقیع در کنار قبور امام حسن (ع) و امام سجاد (ع) در مدینه به خاک سپرده شد.


سخن آخر

امام باقر (ع) از تاثیر گذارترین ائمه معصوم ما هستند و علت آن دانش فراوان ایشان و تلاش برای گسترش آن در سراسر جهان اسلام بوده است. در این مطلب به تاریخ روز ولادت امام محمد باقر سال 1402 و معرفی بخش‌هایی از زندگینامه ایشان پرداختیم. امیدواریم این مطلب مورد پسند شما واقع شده باشد.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد