ولادت حضرت زینب ۱۴۰۲ چه روزی است؟ چندم و چند شنبه است؟

تولد حضرت زینب امسال

تاریخ ولادت حضرت زینب

ولادت حضرت زینب

ولادت حضرت زینب (س) مصادف با روز پرستار است. در ادامه تاریخ ولادت حضرت زینب در سال 1402 و بخشی از زندگینامه ایشان را ارائه می‌کنیم.


ولادت حضرت زینب ۱۴۰۲ چه روزی است؟ چندم و چند شنبه است؟

تاریخ ولادت حضرت زینب در سال 1402 در تقویم شمسی:

تاریخ ولادت حضرت زینب در تقویم شمسی سال 1402 مصادف است با:

یکشنبه، ۲۸ آبان ۱۴۰۲

۱۴۰۲/۰۸/۲۸


تاریخ ولادت حضرت زینب در تقویم میلادی:

تاریخ ولادت حضرت زینب سال 2023 در تقویم میلادی مصادف است با:

Sunday, November 19, 2023

2023-11-19


تاریخ ولادت حضرت زینب در تقویم قمری:

تاریخ ولادت حضرت زینب در تقویم قمری مصادف است با:

الأحد‬، ٥ جمادي الاولي ١٤٤٥

۱۴۴۵/۰۵/۰۵


زندگینامه حضرت زینب (س)

این روز در تقویم شمسی به عنوان روز پرستار نامگذاری شده است و در این روز از خدمات از قشر زحمتکش قدردانی می‌شود. علت انتخاب روز تولد حضرت زینب به عنوان روز پرستار، مراقبت و پرستاری‌های ایشان در ایامی است مادرگرامیشان در بستر بیماری بودند.

همچنین بخوانید: روز پرستار چه روزی است؟

ولادت حضرت زینب (س)

در مورد تاریخ ولادت حضرت زینب (س) اختلاف نظر وجود دارد. برخی می گویند پنجمین ماه جمادی الاول تقویم اسلامی و برخی دیگر می گویند اول ماه شعبان ششم هجری در مدینه منوره بوده است. ایشان دختر امام علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) در خانواده ای متشکل از حضرت محمد (ص) برجسته ترین شخصیت تاریخ اسلام به دنیا آمد. همسر پیامبر، سیده خدیجه (س)، زنی فداکار، مادربزرگ مادری او و مادربزرگ پدری او فاطمه دختر اسد بود که از حضرت محمد (صلی الله علیه و آله و سلم) مادر و پرستاری کرد.

وقتی حضرت زینب (س) به دنیا آمد، امام حسین (علیه السلام) که در آن زمان تقریباً سه ساله بود، او را دید، با خوشحالی ندا کرد و گفت: ای پدر، خداوند به من یک خواهر داده است. در این سخن، حضرت علی علیه السلام به گریه افتاد و چون امام حسین علیه السلام علت گریه او را پرسید، پدرش پاسخ داد که به زودی متوجه می شوی.

زمانی بود که از پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم خواسته شد که نام او را ببرد، هنگامی که فرشته جبرئیل نزد رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم آمد و این پیام را ابلاغ کرد که ای پیامبر خدا، این دختر از همان اوایل زندگی درگیر در مصیبت ها و آزمایش های این دنیا خواهد بود. ابتدا بر وفات تو گریه خواهد کرد. پس از آن برای از دست دادن مادرش، سپس پدرش و سپس برادرش حسن، ناله خواهد کرد. پس از این همه، او با آزمایش های سرزمین کربلا و مصیبت های آن صحرای تنهایی مواجه خواهد شد. در نتیجه موهایش خاکستری و پشتش خمیده می شود. وقتی اعضای خانواده این پیشگویی را شنیدند، همه اشک ریختند. امام حسین (علیه السلام) حالا فهمید که چرا پدرش قبلا گریه کرده بود.

زندگینامه حضرت زینب (س)


دوران کودکی حضرت زینب (س)

خانواده اسلام را به او آموختند و علاوه بر آن، در امور خانه به شدت آموخته بود. ایشان در خانواده ای آرمانی توسط مادری چون فاطمه، پدری چون علی، برادرانی چون حسن و حسین و جدّی چون حضرت محمد (ص) حاکم هر دو جهان تربیت شد.

طبق رویای او، زمانی که پدربزرگ مهربانش را از دست داد، بیش از هفت ساله نداشت. هنوز از غم و اندوه آن فارغ نشده بود که مادرش فاطمه (س) از دنیا رفت. پس از رحلت حضرت فاطمه، حضرت علی با ام البنین ازدواج کرد. بانوی مقدس به رسالت خانوادگی تربیت دختر جوان ادامه داد.

حضرت زینب (س) در اوایل عمر از جایگاه بسیار والایی در خانواده برخوردار بود. او بسیار صمیمی بود و برادرانش حسن و حسین او را دوست داشتند. او عادت داشت قبل از رفتن به نماز چهره برادرش را تماشا کند. روزی حضرت فاطمه این مطلب را به پدرش خبر داد و او با ناراحتی پاسخ داد: فرزند عزیزم این فرزندم زینب در کربلا با هزار و یک مصیبت روبرو می شود.

همچنین بخوانید: تبریک ولادت حضرت زینب و روز پرستار

زندگی زناشویی حضرت زینب (س)

حضرت زینب بنت علی (س) با پسر عموی خود عبدالله بن جعفر طیار که به ظاهر خوب و اخلاق خوش معروف بود ازدواج کرد. او در اوایل عمر تحت تربیت پیامبر(ص) قرار گرفت و بعد از رحلت پیامبر(ص) حضرت علی(ع) این مسئولیت را بر عهده گرفت. عبدالله بن جعفر طیار و زینب به مهمان نوازی و سخاوت و مهربانی با فقرا و یتیمان شهرت داشتند.

خداوند به آنان چهار پسر و یک دختر به نام‌های علی، عون، محمد، عباس و ام کلثوم عطا فرمود.


ویژگی های شخصیتی حضرت زینب (س)

حضرت زینب بنت علی (س) زندگی ای داشت که می توانست الگوی هر زنی باشد. وقتی بزرگ شد، مسئولیت تمام کارهای خانه را بر عهده گرفت. او همیشه ابزاری برای دلداری برادران و خواهرانش ایجاد می کرد. او با بهترین صفات والدین و پدر و مادر بزرگش به ارث رسیده است.

او در شخصیت خود بهترین ویژگی های کسانی را که او را بزرگ کردند منعکس می کرد. در متانت و آرامش، او را به ام المومنین خدیجه (س) مادربزرگش تشبیه کردند. در عفت و حیا نسبت به مادرش حضرت فاطمه زهرا (س)؛ به فصاحت به پدرش امام علی علیه السلام; در بردباری و صبر به برادرش امام حسن علیه السلام; و در دلاوری و آرامش دل به امام حسین علیه السلام. چهره او نشان دهنده هیبت پدر و احترام پدربزرگش بود.


سخن آخر

امیدواریم این مقاله با عنوان تاریخ ولادت حضرت زینب مورد پسند شما واقع شده باشد.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد