برای آگاهی از تاریخ دقیق روز معمار سال 1403 و مطالعه بخشی از زندگینامه شیخ بهایی این مطلب از آلامتو را تا انتها دنبال کنید.
روز معمار
در تقویم رسمی کشور سوم اردیبهشت به عنوان روز بزرگداشت شیخ بهایی و روز معمار انتخاب شده است. این روز فرصتی برای قدردانی از فعالیت های افراد فعال در این حرفه است. ناگفته نماند روز معمار در ایران را نباید با روز جهانی معماری اشتباه گرفت.
تاریخ دقیق روز معمار در سال 1403 چه روزی است؟
تاریخ روز معمار در تقویم شمسی:
تاریخ روز معمار سال 1403 در تقویم شمسی مصادف است با:
دوشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
۱۴۰۳/۰۲/۰۳
تاریخ روز معمار در تقویم میلادی:
تاریخ روز معمار سال 2024 در تقویم میلادی مصادف است با:
Monday, April 22, 2024
2024-04-22
تاریخ روز معمار در تقویم قمری:
تاریخ روز معمار سال 1445 در تقویم قمری مصادف است با:
الاثنین، ١٣ شوال ١٤٤٥
۱۴۴۵/۱۰/۱۳
تاریخچه روز معمار در ایران
در سال 1383، انجمن مفاخر معماری ایران طی مراسمی روز 3 اردیبهشت که مصادف با سالروز تولد شیخ بهایی بود را به عنوان روز معماری تعیین و در تقویم رسمی کشور وارد کردند. اولین دوره اعطای جایزه آن به سال 1386 برمی گردد. بعد از آن در سال 2009 این روز از طرف یونسکو به عنوان بزرگداشت شیخ بهایی نامگذاری شد.
پس از آن از سال 1388 روز سوم اردیبهشت به طور رسمی به عنوان روز معماری در تقویم ثبت شد. از آن سال به بعد هر ساله مراسم ها و همایش هایی با موضوع معماری و گردامیداشت معماران در سراسر کشور برگزار می گردد.
شیخ بهایی کیست؟
شیخ بهایی متولد هشتم اسفند ۹۲۵ خورشیدی در بعلبک و متوفی در هشتم شهریور ۱۰۰۰ خورشیدی در اصفهان می باشد. این فقیه، فیلسوف و ریاضیدان مشهور بعلبکی، از معماران برجسته اصفهان، پایتخت جدید صفویان بود. پس از اعدام شهید الثانی که در سال 966 مرشد پدرش بود، به همراه سایر اعضای خانواده به اصفهان و از آنجا به قزوین نقل مکان کرد.
پدر بهائی توسط شاه حماسب اول به سمت شیخ الاسلام منصوب شد.در چندین شهر مهم برای تبلیغ تشیع اثنی عشری در میان مردم. به گفته برخی از مراجع، بهائی در این سالها همراه پدرش بوده است. فرهیختگی بهائی مورد تحسین شاه عباس اول قرار گرفت که پس از مرگ زینب، پدرزن بهائی، وی را به عنوان شیخ الاسلام اصفهان منصوب کرد.
وی همچنین در منابع معاصر و متأخر به عنوان جادوگر برجسته ایران صفوی شناخته شده است. این گفتار به بررسی این موضوع میپردازد که تا چه حد تمایلات علمی نوفیثاغورثی و غیبی شیخ بهایی – که با بسیاری از همتایان علمی صفوی، مغول، ازبکها و عثمانیهای او مشترک است – باید زمینهای حیاتی برای درک دیدگاه بیسابقهی او برای طراحی مجدد اصفهان در نظر گرفته شود. به عنوان مدل ریاضی بهشت روی زمین، و همچنین پاسخهایی به آن دیدگاهی که توسط رقبای امپراتوری در سراسر جهان اولیه ایرانی مدرن، از جمله در وهله اول تاج محل تشکیل شده است.
در ایران شیخ بهایی به خاطر مهارت در ریاضی و معماری و مهندسی شهرت داشته است و هم اکنون نیز به همین صفات شناخته می شود که از آثار او می توان به معماری مسجد امام اصفهان و حصار نجف اشاره کرد. همچنین شاخصی برای تعیین وقت در طول شبانه روز از روی سایه یا ساعت آفتابی نیز در غرب مسجد امام وجود دارد که ساخت آن به شیخ بهایی نسبت داده می شود.
آثار شیخ بهایی
بهائی نویسندهای پرکار بود و شاید بیش از صد اثر به عربی و فارسی سروده بود. در میان شناختهشدهترین آنها، دو مجموعه، کشکول (نوشته شده در مصر) و مخلط قبلی هستند که هر دو مشتمل بر لقمههایی از اطلاعات در مورد موضوعات مختلف به سبک ادبی هستند. او آثاری در تفسیر، حدیث، صرف و نحو و فقه سروده است (مانند جامع عباسی و رساله منع مصرف گوشت ذبح شده اهل کتاب ). علاقه او به علوم در آثاری مانند رساله نجومی فی تشریح الافلاک مشهود است.
بهائی شاعر نیز بود و بیشتر به خاطر دو مَنَوی تمثیلی او ، نان و حلوا و شیر و شکر (هر دو به همراه آثار دیگر در قاهره منتشر شد و بعدها در تهران [ویرایش علم] به یادگار مانده است.
سخن آخر
امیدواریم این مطلب از آلامتو با عنوان روز معمار سال 1403 چه روزی است، روز معماری چند شنبه است مورد توجه شما قرار گرفته باشد و یادآوری خوبی برای گرامیداشت دوستان و آشنایان فعال در این حرفه باشد.