روز جهانی حقوق بشر 2024 چه روزی است؟ + متن کامل اعلامیه جهانی حقوق بشر


روز جهانی حقوق بشر

روز جهانی حقوق بشر

روز حقوق بشر مربوط به یک کشور و یا سرزمین خاصی نبوده و آن را به عنوان یکی از روز های مهم بین المللی در تمام نقاط دنیا می شناسند. باید بدانید که این روز مهم را در پاریس توسط یک پیمان جهانی در سازمان ملل متحد تصویب شده است و تمامی دنیا و حکومت های دنیا نیز موظف هستند که به تمامی مفاد این پیمان بین المللی عمل کنند زیرا که این مفاد شامل تمامی حقوق مردم دنیا می باشند که مستحق آن هستند که در سطح جهانی رعایت شوند و در غیر این صورت نیز باید دولت نقض کننده ی آن مورد محاکمه و دادرسی قرار بگیرد.

امروز ما در آلامتو مطالبی تحت عنوان روز جهانی حقوق بشر 2024 چه روزی است؟ برای شما جمع آوری کرده ایم و امیدواریم که شما از خواندن این مطالب لذت ببرید.

روز جهانی حقوق بشر 2024 چه روزی است؟

به طور کلی همان طور که در بالا نیز به آن اشاره شد هر ساله در تاریخ ثابتی یعنی در 10 دسامبر این روز بین المللی و مهم را که اصل آن در سال 1948 در پاریس و در نتیجه مستقیم جنگ جهانی دوم به تصویب رسیده است گرامی می دارند و از این روز به عنوان روزی که در آن حقوق تمامی مردمان در سرتاسر دنیا چه فقیر و چه غنی نوشته شده است و تمامی دولت و حکومت ها موظف به رعایت آن هستند یاد می کنند.

روز جهانی حقوق بشر 2024 چه روزی است؟

روز جهانی حقوق بشر در تقویم شمسی:

سه شنبه، 20 آذر 1403

1403/9/20

روز جهانی حقوق بشر در تقویم قمری:

الثلاثاء ، ۸ جمادی الثانی ۱۴۴۶

1446/6/8

روز جهانی حقوق بشر در تقویم میلادی:

2024,Tuesday, December10

2024-12-10

روز حقوق بشر در تقویم میلادی:

متن کامل اعلامیه جهانی حقوق بشر

مقدمه
ازآنجا که شناسایی حیثیت ذاتی کلیه اعضاي خانواده بشري وحقوق یک سان وانتقال ناپذیر آنان اساس آزادي، عدالت وصلح را درجهان تشکیل میدهد. ازآنجا که عدم شناساي وتحقیر حقوق بشر منتهی به اعمال وحشیانهیی گردیده است که روح بشریت را به عصیان وادشته وظهور دنیایی که درآن افراد بشردربیان عقیده، آزاد و ازترس وفقر، فارغ باشند به عنوان بالاترین آمال بشراعلام شده است. ازآنجا که اساساً حقوق انسانی را باید با اجراي قانون حمایت کرد تا بشربه عنوان آخرین علاج به قیام برضد ظلم وفشار مجبورنگردد. از آنجا که اساساً لازم است توسعه روابط دوستانه بین الملل را مورد تشویق قرار داد . آنجا که مردم ملل متحد، باور خود را به حقوق اساسی بشرو مقام وارزش فرد انسانی وتساوي حقوق زن و مرد مجدداً درمنشور، اعلام کرده اند و تصمیم راسخ گرفته اند که به پیشرفت اجتماعی کمک کنند و درمحیط آزاد، وضع زنده گی بهتر بوجود آورند . از آنجا که دول عضو متعهد شده اند که احترام جهانی ورعایت واقعی حقوق بشر و آزادي هاي اساسی را با همکاري سازمان ملل متحد تامین کنند . آز آنجا که حسن تفاهم مشترکی نسبت به این حقوق و آزادي ها براي اجراي کامل این تعهد کمال اهمیت را دارد . مجمع عمومی این اعلامیه جهانی حقوق بشر را آرمان مشترکی براي تمام مردم و کلیه ملل اعلام میکند. تا جمیع افراد و همه ارکان اجتماع این اعلامیه را دایماً مد نظر داشته باشند و مجاهدت کنند که به وسیله تعلیم وتربیت، احترام به این حقوق و آزادي ها توسعه یابد و با تدابیر تدریجی ملی و بین المللی شناسائی و اجراي واقعی و حیاتی آنها چه درمیان خود ملل عضو وچه دربین مردم کشورهایی که درقلمرو آنها می باشند تامین گردد.

ماده یک : تمام افراد بشر آزاد به دنیا می آیند و از لحاظ حیثیت وحقوق با هم برابرند، همه داراي عقل و وجدان میباشند وباید نسبت به یکدیگر با روح برادري رفتارکنند.

ماده دوم : هرکس میتواند بدون هیچ گونه تمایز، مخصوصاً ازحیث نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقیده سیاسی یا هرعقیده دیگر و همچنین ملیت ها وضع اجتماعی، ثروت ولادت یا هر اعلامیه جهانی حقوق بشر موقعیت دیگر ازتمام حقوق وکلیه آزادیهایی که دراعلامیه حاضر ذکر شده است بهره مند گردد . برعلاوه هیچ تبعیضی به عمل نخواهد آمد که مبتنی بر وضع سیاسی، اداري، قضایی یا بینالمللی کشور یا سرزمینی باشد که شخص به آن تعلق دارد، خواه این کشور مستقل، تحت قیمومت یا غیر خود مختار بوده یا حاکمیت آن به شکلی محدود شده باشد .

ماده سوم : هرکس حق زنده گی، آزادي وامنیت شخصی دارد .

ماده چهارم : هیچ کس را نمیتوان دربرده گی نگاه داشت وداد وستد برده گان به هرشکلی که باشد ممنوع است .

ماده پنجم : هیچ کس را نمیتوان تحت شکنجه یا مجازات یا رفتاري قرار داد که ظالمانه ویا برخلاف انسانیت وشئون بشري یا موهن باشد .

ماده ششم : هرکس حق دارد که شخصیت حقوقی او درهمه جابه عنوان یک انسان درمقابل قانون شناخته شود .

ماده هفتم : همه در برابر قانون مساوي هستند وحق دارند بدون تبعیض ازحمایت یکسان قانون بر خوردار شوند درمقابل هرتبعیضی که ناقض اعلامیه حاضر باشد وبرعلیه هرتحریکی که براي چنین تبعیضی به عمل آید از حمایت یکسان قانون بهره مند شوند.

ماده هشتم : دربرابر اعمالی که حقوق اساسی فرد را مورد تجاوز قرار بدهد و آن حقوق به وسیله قانون اساسی یا قانون دیگري براي او شناخته شده باشد، هرکس حق رجوع موثر به محاکم ملی صالحه را دارد .

ماده نهم : هیچ کس نمیتواند خود سرانه توقیف، حبس یا تبعید شود . اعلامیه جهانی حقوق بشر

ماده دهم : هرکس با مساوات کامل حق دارد که دعوایش به وسیله دادگاه مستقل و بیطرفی، منصفانه و علناً رسیده گی شود و چنین دادگاهی درباره حقوق و الزامات او یا هر اتهام جزایی که به او منسوب شده باشد اتخاذ تصمیم بنماید.

ماده یازده هم : 1. هرکس که به جرمی متهم شده باشد بی گناه محسوب خواهد شد تا وقتی که درجریان یک دعواي عمومی که درآن کلیه تضمینهاي لازم براي دفاع او تامین شده تقصیر او قانوناً محرز گردد. 2. هیچ کس براي انجام یا عدم انجام عملی که درموقع ارتکاب آن عمل به موجب حقوق ملی یا بین المللی جرم شناخته نشود محکوم نخواهد شد به همین طریق هیچ مجازاتی شدید تراز آنچه که درموقع ارتکاب جرم بدان تعلق میگرفت درباره کسی اعمال نخواهد شد .

ماده دوازدهم : احدي درزنده گی خصوصی، امور خانواده گی، اقامتگاه یا مکاتبات خود نباید مورد مداخله هاي خود سرانه واقع شود و شرافت و اسم و رسمش نباید مورد حمله قرار گیرد، هرکس حق دارد که در مقابل این گونه مداخلات وحملات، مورد حمایت قانون قرار گیرد .

ماده سیزدهم : 1. هرکس حق دارد که درداخل هر کشوري آزادانه عبور و مرور کند و محل اقامت خود را انتخاب نماید. 2. هرکس حق دارد هر کشوري و ازجمله کشور خود را ترك کند یا به کشور خود بازگردد.

ماده چهاردهم : 1. هرکس حق دارد دربرابر تعقیب، شکنجه و آزار، پناهنده گی جستجو کند و درکشورهاي دیگر پناه اختیارنماید. 2. درموردي که تعقیب واقعاً مبتنی به جرم عمومی و غیرسیاسی یا رفتارهایی مخالف با اصول مقاصد ملل متحد باشد، نمیتوان ازاین حق استفاده نمود.

ماده پانزده هم : 1. هرکس حق دارد که داراي تابعیت باشد. 2. هیچ کس را نمیتوان خود سرانه ازتابعیت خود یا از حق تغییر تابعیت محروم کرد.

ماده شانزده هم :
اعلامیه جهانی حقوق بشر
1. هر ز ن ومرد بالغی حق دارد بدون هیچ گونه محدودیت ازنظر نژاد،ملیت،تابعیت،یا مذهب باهمدیگر زناشویی کنند و تشکیل خانواده دهند. درتمام مدت زناشویی و هنگام انحلال آن، زن وشوهر درکلیه امور مربوط به ازدواج، داراي حقوق مساوي میباشند. 2. ازدواج باید با رضایت کامل و آزادانه زن ومرد واقع شود. 3. خانواده رکن طبیعی و اساسی اجتماع است و حق دارد ازحمایت جامعه و دولت بهره مند شود.

ماده هفده هم : 1. هرشخص، منفرداً یا بطور جمعی حق مالکیت دارد. 2. هیچ کس را نمیتوان خود سرانه ازحق مالکیت محروم نمود .

ماده هژده هم : هرکس حق دارد که از آزادي فکر، وجدان و مذهب بهره مند شود. این حق متضمن تغییر مذهب یا عقیده و همچنین متضمن آزادي اظهار عقیده و ایمان میباشد ونیز شامل تعلیمات مذهبی و اجراي مراسم دینی است. هرکس میتواند ازاین حقوق منفرداً یا جمعاً به طور خصوصی یا به طور عمومی برخوردار باشد .

ماده نزده هم : هر کس حق آزادي عقیده و بیان دارد و حق مزبور شامل آن است که ازداشتن عقاید خود بیم و اضطرابی نداشته باشد و درکسب اطلاعات و افکار و دراخذ و انتشار آن با تمام وسایل ممکن و بدون ملاحظات مرزي، آزاد باشد.

ماده بیستم : 1. هر کس حق دارد آزادانه مجامع و جمعیتهاي مسالمت آمیز تشکیل دهد. 2. هیچ کس را نمیتوان مجبور به شرکت دراجتماعی کرد .

ماده بیست ویکم : 1. هرکس حق دارد که دراداره امور عمومی کشورخود، خواه مستقیماً وخواه با وساطت نمایندگانی که آزادانه انتخاب شده باشند،شرکت جوید. 2. هرکس حق دارد که باتساوي شرایط، بامشاغل عمومی کشور خود نایل آید. 3. اساس ومنشأ قدرت حکومت ارادهء مردم است این اراده باید به وسیلهء انتخاباتی بر گزار گردد که از روي صداقت وبه طور ادواري صورت پذیرد. انتخابات باید عمومی و بارعایت مساوات باشد و با رأي مخفی یا طریقهء نظیر آن انجام گیرد که آزادي رأي را تامین نماید .

ماده بیست ودو :
اعلامیه جهانی حقوق بشر
هرکس به عنوان عضو اجتماع حق امنیت اجتماعی دارد ومجاز است به وسیله مساعی ملی و همکاري بین المللی، حقوق اقتصادي،اجتماعی و فرهنگی خود را که لازمهء مقام و رشد آزادانه ء شخصیت اوست با رعایت تشکیلات ومنابع هرکشور به دست آورد .

ماده بیست وسوم : 1. هرکس حق دارد کارکند، کارخود را آزادانه انتخاب نماید،شرایط منصفانه و رضایتبخشی براي کارخواستار باشد ودرمقابل بیکاري مورد حمایت قرارگیرد. 2. همه حق دارند که بدون هیچ تبعیضی درمقابل کار مساوي، اجرت مساوي دریافت دارند. 3. هرکسی که کار میکند حق دارد مزد منصفانه و رضایت بخش دریافت دارد که زندگی او و خانواده اش را موافق حیثیت و کرامت انسانی تأمین کند و در صورت لزوم با دیگر وسایل حمایت اجتماعی کامل شود. 4. هرکس حق دارد که براي دفاع ازمنابع خود بادیگران اتحادیه تشکیل دهد و دراتحادیه ها نیز شرکت نماید.

ماده بیست وچهارم : هرکس حق استراحت وفراغت وتفریح دارد ومستحق محدودیت معقول ساعات کارو مرخصیهاي ادواري، با اخذ حقوق میباشد .

ماده بیست وپنجم : 1. هرکس حق دارد که سطح زنده گی سلامتی و رفاه خود وخانواده اش را ازحیث خوراك ومسکن و مراقبتهاي طبی وخدمات لازم اجتماعی تامین کند و همچنین حق دارد که درموقع بیکاري،بیماري،نقض اعضاء، بیوه گی، پیري یا درتمام موارد دیگري که به علل خارج از اراده انسان، وسایل امرار معاش ازبین رفته باشد. از شرایط آبرومندانه ء زنده گی برخوردار شود. 2. مادران و کودکان حق دارند که ازکمک ومراقبت مخصوصی بهره مند شوند. کودکان چه براثر ازداواج و چه بدون ازداواج بدنیا آمده باشند حق دارند که همه از حمایت اجتماعی برخور دار شود.

ماده بیست ششم : 1. هرکس حق دارد که ازآموزش وپرورش بهره مند شود.آموزش و پرورش لااقل تا حدودي که مربوط به تعلیمات ابتدایی واساسی است باید مجانی باشد. آموزش ابتدایی اجباري است.آموزش حرفه یی باید عمومیت پیدا کندو آموزش عالی باید با شرایط تساوي کامل، به روي همه باز باشد، همه بنا به استعداد خود بتوانند از آن بهره مند گردند. 2. آموزش و پرورش باید طوري هدایت شود که شخصیت انسانی هر کس را به حد کامل رشد آن برساند و احترام به حقوق و آزادیهاي بشر را تقویت کند. آمو زش و پرورش باید با اعلامیه جهانی حقوق بشر حسن تفاهم، گذشت واحترام به عقاید مختلف و دوستی بین تمام ملل، جمعیتهاي نژادي یا مذهبی وهمچنین توسعه فعالیتهاي ملل متحد را درراه حفظ صلح وتسهیل نماید. 3. پدرو مادر درانتخاب نوع آموزش وپرورش فرزندان خود نسبت به دیگران اولویت دارند .

ماده بیست و هفتم : 1. هرکس حق دارد آزادانه درزنده گی فرهنگی – اجتماعی شرکت کند، از فنون و هنر ها متمتع گردد ودرپیشرفت عملی وفواید آن سهیم باشد. 2. هرکس حق دارد از حمایت منافع معنوي و مادي آثار علمی،فرهنگی یا هنري خود برخوردار شود .

ماده بیست وهشتم : 1. هرکس حق دارد برقراري نظمی را بخواهد که از لحاظ اجتماعی و بین المللی، حقوق و آزادیهایی را که دراین اعلامیه ذکر گردیده است تامین کند وآنها را به مورد عمل بگذارد.

ماده بیست ونهم : 1. هرکس درمقابل آن جامعه یی وظیفه دارد که رشد آزاد وکامل شخصیت او را میسر سازد . 2. هرکس دراجراي حقوق واستفاده ازآزادیهاي خود، فقط تابع محدودیتهایی است که به وسیله قانون،منحصراً به منظور تامین شناسایی و مراعات حقوق وآزادیهاي دیگران و براي مقتضیات صحیح اخلاقی ونظم عمومی ورفاه همه گانی،درشرایط یک جامعه، دموکراتیک وضع گردیده است. 3. این حقوق و آزادیها، درهیچ موردي نمیتواند برخلاف مقاصد واصول ملل متحد اجرا گردد.

ماده سی وم : هیچ یک ازمقرارت اعلامیه حاضر نباید طوري تفسیر شود که متضمن حقی براي دولتی یا جمعیتی یا فردي باشد که به موجب آن بتواند هریک ازحقوق و آزادیهاي مندرج دراین اعلامیه را ازبین ببرد ویا درآن راه فعالیتی بنماید .

متن کامل اعلامیه جهانی حقوق بشر

سخن آخر

خوشحال و مفتخریم که تا انتهای این مطالب که امروز ما در آلامتو برای شما تحت عنوان روز جهانی حقوق بشر 2024 چه روزی است؟ فراهم کرده بودیم ما را دنبال و همراهی کردید و امیدواریم که در صورت تمایل این مطالب را با دوستان و آشنایانتان هم در میان بذارید.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد