تاریخ دقیق تیر روز یا جشن تیرگان در سال 1402 کی و چه روزی است؟


تاریخ دقیق تیر روز یا جشن تیرگان در سال 1401 کی و چه روزی است؟

تیر روز یا جشن تیرگان

«تیرگان» جشن باستانی ایرانیان است. ایرانیان از زمان مادها در سراسر ایران آن را با شکوه جشن گرفتند. پس از حمله محمود افغان و به دلایلی هنوز نامعلوم، «تیرگان» به فراموشی سپرده شد. اکنون فقط در میان زرتشتیان، ارامنه و برخی از روستاهای استان‌های گیلان، خراسان و مازندران جشن گرفته می‌شود. در ادامه تاریخ جشن تیرگان را در تقویم شمسی، میلادی و قمری ارائه داده ایم.


تاریخ تیر روز یا جشن تیرگان در سال 1402 کی و چه روزی است؟

تاریخ دقیق جشن تیرگان در تقویم شمسی:

تاریخ دقیق جشن تیرگان سال 1402 در تقویم شمسی مصادف است با:

سه شنبه، ۱۳ تیر ۱۴۰۲
۱۴۰۲/۰۴/۱۳


تاریخ دقیق جشن تیرگان در تقویم میلادی:

تاریخ دقیق جشن تیرگان سال 2023 در تقویم میلادی مصادف است با:

Tuesday, July 4, 2023
2023-07-04


تاریخ دقیق جشن تیرگان در تقویم قمری:

تاریخ دقیق جشن تیرگان سال 1402 در تقویم قمری مصادف است با:

الثلاثاء، ١٥ ذوالحجه ١٤٤٤
۱۴۴۴/۱۲/۱۵


اهمیت جشن تیرگان

جشنواره تیرگان به ترویج هنر و فرهنگ ایرانی می پردازد. در جشنواره‌های تیرگان، هنرمندان مشهور محلی و بین‌المللی برای تجلیل از فرهنگ و میراث ایرانی متحد می‌شوند. بازدیدکنندگان تیرگان می توانند غذاهای خوش طعم ایرانی را نیز امتحان کنند. همچنین فرصتی برای بازدید از چایخانه سنتی و بازاری است که در آن کالاهایی از جمله هنر و صنایع دستی، ادبیات فارسی، شیرینی های عجیب و غریب، ادویه جات و آلات موسیقی سنتی به نمایش گذاشته می شود.

تاریخچه جشن تیرگان


تاریخچه جشن تیرگان

تیرگان به جشن باستانی ایران اطلاق می شود. در مورد منشا آن افسانه های مختلفی وجود دارد. یکی از افسانه ها توصیف می کند که چگونه ایران و توران، دو دشمن دیرینه، تصمیم گرفتند با ترسیم مرزهای بین دو امپراتوری، اعلام صلح کنند. آرش بهترین کماندار ارتش ایران برای پرتاب تیر به کوه دماوند صعود کرد که محل فرود تعیین کننده مرز بود. ایرانیان با امید نظاره گر این تیر بودند که از سپیده دم تا ظهر می گذشت و مرزهای ایران را فراتر از هر انتظاری گسترش می داد. آنچه حاصل شد گنجاندن بسیاری از فرهنگ های متنوع در سراسر خاک ایران بود.


پیدایش جشن تیرگان

در مورد پیدایش جشن تیرگان افسانه های مختلفی وجود دارد. یکی از افسانه‌ها اسطوره‌های ایران باستان را توصیف می‌کند که در آن قهرمان اساطیر ایرانی به نام آرش کماندار با پرتاب تیری که محل فرود مرز بین دو کشور را مشخص می‌کرد، اختلاف ایران و توران را حل کرد. در دین زرتشتی همه ماه ها، روزهای هفته ها و ماه ها یک نام دارند. هر گاه یک ماه و یک روز به همین نام ها مصادف می شد، مردم آن روز را جشن می گرفتند. در مورد جشن تیرگان نیز صادق است زیرا در سیزدهمین روز ماه که هر دو ماه و روز به نام تیر شناخته می شود جشن گرفته می شود.


☀ فال روزانه بر اساس ماه تولد