چگونه حرفه ای رفتار کنیم؟

۳۱ عادت غیرحرفه‌ای که همکاران شما را آزار خواهد داد

حرفه ای در محیط کار

ساعات کاری ما، ساعاتی است که در کنار همکاران و کافرمایمان سپری می کنیم، از آنجا که ساعت های زیادی از روزمان را با این افراد و در این محیط می گذرانیم، ارتباطی درست و رفتاری مناسب با همکاران از اصول اساسی کار کردن محسوب می شود.

قاعدتا هر شخص یک سری رفتار آزاردهنده دارد که در محیط هایی مانند محیط کار می تواند همکاران فرد را تحت تاثیر قرار داده و آزار دهد.

آیا تا به حال به رفتارهای بدتان که ممکن است برای همکاران تان آزاردهنده باشد، فکر کرده اید؟ در این مطلب از مجله آلامتو به معرفی 31 رفتار نامناسب در محیط کار می پردازیم، لطفا تا انتها با ما همراه باشید.


  1. دیر رسیدن به محل کار

وقت شناسی یکی از مهم ترین اصول کار است. ممکن است دیر رسیدن شما فشار کاری را روی همکاران تان افزایش داده و از این لحاظ باعث ناراحتی آن ها شوید.

رفتار حرفه ای این است که به موقع در محل کارتان حاضر باشید و آنچه وظیفه شماست و ازشما انتظار می رود را انجام دهید.


  1. تاخیر در رسیدن به جلسات

تاخیر در حضور در جلسات نشان می دهد که شما ارزشی برای وقت همکاران خود قائل نیستید و می تواند برای همکاران و کارفرمای شما بسیار آزاردهنده باشد.

منتظر نگه داشتن دیگران یکی دیگر از رفتارهای بد است که اگر شما هم درگیر آن هستید بهتر است هر چه زودتر در صدد اصلاح آن برآیید و به موقع در جلساتتان حاضر شوید.


  1. تظاهر دروغ به بیماری

برخی از افراد برای مرخصی گرفتن به دروغ متوسل می شوند و به این بهانه در محل کار حاضر نمی شوند.

اگر شما هم از آن دسته افراد هستید که به بهانه بیماری روزهایی از ماه را مرخصی می گیرید، این نیز یک رفتار غیر حرفه ای است، این رفتار غیرحرفه ای ثابت می کند که شما لیاقت ترفیع را ندارید.


  1. غذا خوردن پشت میز کار

کارشناسان معتقدند که هرگز نباید غذایتان را پشت میز کار میل کنید، چرا که برای سلامتی تان مضر است.

صرف نظر از ناسالم بودن این کار، غذا خوردن شما می تواند پشت میز و راه انداختن بوی غذا در محیط می تواند برای همکاران تان بسیارآزاردهنده و نارات کننده باشد.

نمونه هایی از چیزهایی که هرگز نباید پشت میز کار بخورید:

  • ماهی ای که دوباره گرم شده باشد
  • تخم مرغ پخته شده
  • پیاز خام
  • سیر
  • سالاد تن

  1. نگرش بدبینانه و منفی

بدبینی مداوم و مخالفت همیشگی می تواند باعث آزار دادن همکاران تان شود و انگیزه آن ها برای کار را از بین ببرد.

از گفتن عباراتی مانند “این روش کارساز نیست”، “این خیلی سخت به نظر می رسد” یا “من نمی دانم چگونه شروع کنم” باید اجتناب شود. به همین ترتیب، زیاد شکایت کردن، شما را در شرایط بدی قرار می دهد.

اگرچه ممکن است مواقعی وجود داشته باشد که همه تمایل به شکایت از رئیس، همکار یا یک کار را داشته باشند، اما ابراز آن فقط باعث می شود غیرحرفه ای به نظر برسید و در صورتی که شکایت و مخالفت تان را مداوم تکرار کنید اوضاع بدتر خواهد شد.

هیچ چیز مانند سر و کار داشتن با یک همکار بدبین و مخالف، نمی تواند انرژی فرد را تخلیه کند.

جالب است بدانید که طبق یک نظر سنجی، اکثر کارفرمایان معتقدند که امکان ترفیع و پیشرفت در افرادی که نگرش بدبینانه و منفی دارند، به مراتب خیلی کمتر است.


  1. پرسیدن سوالات بسیار زیاد در مورد هر پروژه جدید

برخی از افراد هستند که زمانی که شرح وظایف خود را دریافت می کنند، شروع به 20 سوالی بازی کردن می کنند و به طور مداوم سوال می پرسند. در بین ممکن است سوالات بسیار بدیهی و یا مسخره بپرسند که این ثابت می کند این فرد تمایلی به انجام این کار ندارد.

پرسیدن سوال بد نیست، وقتی وظیفه جدیدی به شما محول می شود، خوب به آن فکر کنید و بعد سوالاتی که دارید را جمع و جور کنید و آن ها را به شیوه ای سازمان یافته مطرح کنید.


  1. شلخته بودن

برای حرفه ای بودن در محل کار چه کنیم

فرقی نمی‌کند که شما پشت میز تان باشید یا در اتاق استراحت، شلخته بودن هرگز توصیف خوبی برای یک فرد نیست.

شلخته بودن و رها کردن ظرف های غذا و یا سایر زباله های مربوط به شما، فقط و فقط نشانه عدم مسئولیت پذیری و عدم بلوغ شماست.

به یاد داشته باشید که فضای کاری شما بازتابی از خودتان و شخصیت شماست. بیایید با هم روراست باشیم، هیچ کس دوست ندارد همکاری شلخته داشته باشد و قطعا این ویژگی همکاران فرد را بسیار آزار خواهد داد.


  1. حواس پرتی در جلسات

قبول کنید که تمرکز کامل روی دو چیز به طور همزمان غیر ممکن است.

ارسال پیام کوتاه، وب گردی در لپ تاپ، ارسال ایمیل و یا هر کار مشابه این، در طول جلسه به سایر افراد جلسه، به ویژه رئیس شما نشان می دهد که توجهی به جلسه و موضوع مورد بحث ندارید.

و چه چیزی بدتر از داشتن یک کارمند حواس پرتی که توجهی به کاری که باید داشته باشد، ندارد؟


  1. قطع صحبت همکارانتان

وقتی فردی در حال صحبت کردن است و ما ناگهانی صحبت او را قطع می کنیم و به قول معروف به میان صحبت او می دویم، این حرکت غیرحرفه ای اثبات چیزی جز بی احترامی و توهین به فردی که در حال صحبت بود، نیست.

درست است که مشارکت با همکاران می تواند امتیاز ویژه ای برای شما محسوب شود، اما زمان نامناسب این مشارکت می تواند این امتیاز را به کل نابود کند.


  1. نگرش همه چیز را بلد بودن

حتما شما هم با افرادی رو به رو شده اید که به گونه ای رفتار می کنند که گویی بقیه هیچ چیز نمی دانند و این خودشان هستند که همه چیز را می دانند.

راستش را بخواهید تحمل این چنین افرادی برای هیچکس راحت نیست، چرا که این فرد مدام می خواهد اثبات کند که فقط خودش است که همه چیز را می داند.


  1. لاف زدن برای همکاران

درست است، وقتی به یک دستاورد یا اتفاق خوبی که برای ما رخ داده افتخار می کنیم، طبیعی است که بخواهیم آن را با دیگران نیز در میان بگذاریم. اما زمانی که بازگو کردن این اتفاقات خوب، به لاف زدن تبدیل شود می تواند بسیار خسته کننده و غیرقابل تحمل شود.

نشانه هایی که می گویند فردی در حال لاف زدن است عبارتند از:

  • قضیه را با یک نگاه از بالا به پایین نسبت به دیگران، تعریف می کند.
  • برای بالا بردن خود از تخریب دیگران کمک می گیرد.
  • به طور مدام برتری های خود را عنوان می کند.
  • از روند واقعی داستان فراتر می رود و به آن شاخ و برگ می دهد.

همکار بودن با یک فرد لاف زن می تواند بسیار آزاردهنده باشد، بد نیست یاد بگیریم که مقداری فروتنی را امتحان کنیم.


  1. آرایش و مرتب کردن خود پشت میز کار

آرایش کردن، مرتب کردن خود و نظافت در ملاعام یک حرکت ناخوشایند محسوب می شود. بهتر است در صورتی که نیاز به تجدید آرایش یا مرتب کردن خود دارید این کار را جلوی آینه دستشویی انجام بدهید.


  1. رعایت نکردن بهداشت شخصی

آراسته و مرتب بودن در محیط کار یکی از مهم ترین مواردی است که هرکس باید به آن پایبند باشد.

عدم رعایت بهداشت و نظافت شخصی، پوشیدن لباس هایی چروک و شل و ول، موهایی نامرتب و … نشانه هایی هستند که نشان می دهند فرد هیچ ارزشی برای محیط کار و همکارانش قائل نیست.

قطعا این رفتار غیرحرفه ای به آزار همکاران ختم نمی شود و در ارتباطات اجتماعی و ارتباط با مشتریان نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت.


  1. بحث کردن در مورد مشکلات شخصی

بیایید قبول کنیم که محل حرف زدن از مشکلات شخصی زندگی مان، محیط کار نیست. با مطرح کردن مشکلات شخصی مانند مشکلات با همسر، جدایی و … خودمان و دیگران را از تمرکز بر روی کار باز می داریم و این باعث می شود که نتوانیم به خوبی از پس وظیفه ای که به ما محول شده برآییم.


  1. صحبت در مورد مسائل سیاسی یا حزبی

شما آنقدر وقت خود را در محل کار می گذرانید که ممکن است با همکاران و رئیسان خود رابطه ای صمیمی برقرار کرده باشید و این باعث شود احساس کنید که حق دارید نظرات خود را بیان کنید.

از آن جا که تفاوت نظرهای زیادی در مورد مسائل سیاسی و حزبی وجود دارد، بحث کردن در این مورد می تواند جوی متشنج ایجاد کند و تمرکز شما و همکاران تان را از کار منحرف کند و این می تواند رئیس و کارفرمای شما را ناراحت کرده و آزار دهد.


  1. بیش از حد فضول بودن

چگونه حرفه ای باشیم

بین کنجکاوی و مزاحمت مرزی باریک وجود دارد که شما هرگز نباید از آن عبور کنید.

اگر بخواهم فرق این دو را بهتر توضیح بدهم باید آن را با کر یک مثال عنوان کنم، مثلا کنجکاوی یعنی این که شما از رئیس تان می پرسید فرد جدیدی که استخدام شده چه کسی است و مزاحمت و فضولی زمانی است که به پرونده های رئیس سرک می کشید تا بدانید این فرد چقدر درآمد دارد.

می بینید؟ این یک کار بسیار آزاردهنده است و می تواند تبعات و نتایج منفی به دنبال داشته باشد.


  1. حرف زدن در دستشویی

هرگز با فردی که درون دستشویی است حرف نزنید، این یک کار بسیار بی ادبانه و ناخوشایند است. می توانید صبر کنید که او از دستشویی خارج شود و دست هایش را بشوید و سپس با او گفتگو کنید.


  1. فروش و بازاریابی بین همکاران

چه بسیار مورادی را دیده ایم که افراد شرکت، در حال صحبت با همکاران خود برای فروش و بازاریابی کالای خود هستند. این کار می تواند وقت کارمندان شرکت را بگیرد و افراد را در موقعیت ناجوری قرار می دهد.

معمولا توصیه می شود که در حین کار و بین همکاران از این گونه بحث و گفتگوها پیشگیری شود و قطعا تخطی از قوانین می تواند زمینه ای برای اخطار به فرد مذکور فراهم کند.


  1. درخواست امضا یا کمک مالی

پیش از اینکه برای مطلع کردن همکاران خود در مورد انگیزه تان، گام بردارید، سیاست‌ها و دستورالعمل‌های شرکت را مطالعه کنید. اغلب شرکت‌ها ترویج دلایل شخصی، به ویژه در زمان شراکت را منع می‌کنند، زیرا این امر مخرب تلقی می ‌شود.


  1. نوشیدن نوشیدنی هایی که می تواند تعادل فرد را بهم بریزد

صرف نظر از اینکه مشروبات الکلی بخشی از فرهنگ کار شرکت شماست یا خیر، هنوز هم نوشیدن زیاد و سنگین در محل کار ایده خوبی نیست، چرا که باعث می شود فرد از حالت عادی خارج شود و نتواند به خوبی به وظایفی که به او محول شده بپردازد.


  1. اظهار نظر در مورد ظاهر کسی

حتی اگر هیچ قصد و نیتی در پی تعریف از ظاهر همکارتان ندارد، باز هم بهتر است این کار را انجام ندهید چرا که همکار شما ممکن است نظرات شما درباره ظاهرش را آزار دهنده یا تبعیض آمیز ببیند.

بهتر است به جای تعریف از ظاهر او، به تعریف های معتبر مربوط به کار اکتفا کنید.


  1. پر سر و صدا بودن

حرف زدن با تلفن با صدای بلند، پخش کردن موسیقی و یا هر سر و صدایی از جانب شما، می تواند تمرکز همکاران تان برای انجام کار را مختل کرده و باعث ایجاد مزاحمت برای آن ها شود.

پر سر و صدا بودن، به ویژه در یک دفتر کار، تأثیر قابل توجهی در تمرکز و بهره وری همکاران شما دارد و می تواند عملکرد شرکت را بسیار تحت تاثیر قرار دهد.

سعی کنید با پایین آوردن صدای موسیقی به همکاران خود نشان دهید که به آنها احترام می گذارید و برای آن ها ارزش قائل هستید.


  1. برقراری تماس شخصی در تمام طول روز

صحبت یا ارسال پیامك با دوستان یا خانواده به طور مداوم در طول ساعات کاری، رفتاری غیر حرفه ای است و می تواند برخلاف سیاست های شركت باشد.

مکالمات تلفی با دوستان و خانواده را برای ساعات بعد از کار نگه دارید و از این طریق موجب ناراحتی کارفرما و همکاران تان نشوید.


  1. استقبال نکردن از افراد تازه استخدام شده

حتی اگر فردی که به تازگی به جمع همکاران شما پیوسته، فرد مورد علاقه شما نیست، باز هم نباید در مواقعی که به کمک شما نیاز دارد، شانه خالی کنید. به علاوه از شایعه درست کردن یا شاخ و برگ دادن به شایعات پشت سر او نیز بپرهیزید.

مواظب باشید هر انتقادی که نسبت به عملکرد کسی وارد می کنید، سازنده، سنجیده و سزاوار باشد.


  1. پخش و پلا کردن وسایل در همه جا

پخش کردن وسایل مربوط به شما در همه جا، می تواند فضای شخصی همکاران تان را سلب کند. علاوه بر آزار دادن همکاران، این رفتار می تواند شما را فردی نامرتب و شلخته جلوه دهد و نظر دیگران را نسبت به شما تحت تاثیر قرار دهد.


  1. فحش دادن

استفاده از کلمات نامناسب در توصیف هر چیز، یک رفتار غیرحرفه ای و بی ادبانه است که باعث می شود همکاران تان از شما دور شوند و احساس خوبی از ارتباط داشتن و صحبت کردن با شما نداشته باشند.

فحش دادن به دیگران نشان می دهد که شما قادر نیستید با آرامش و اندیشه با یک موقعیت کنار بیایید و این می تواند شما را در شرایط دشواری قرار دهد. طبق نتایج یک نظرسنجی، اغلب کارفرمایان معتقدند که یک فرد بی ادب لایق ارتقای شغلی نیست.


  1. نشان دادن عادت های عصبی

تکان دادن مداوم پا، چک کردن مداوم گوشی، بازی کردن با دسته کلید، ضربه زدن با خودکار و…. همه و همه عادت هایی هستند که ممکن است حتی خودتان هم متوجه آن ها نباشید اما همکاران تان به خوبی متوجه تکرار آن شوند.

نشان دادن این عادت ها در محل کار، نه تنها می توانند باعث حواس پرتی دیگران شوند، بلکه می تواند نشان دهد که شما خسته و کسل شده اید.


  1. شرکت نکردن در رویدادهای کاری

چه دلیل شرکت نکردن تان خجالتی بودن تان باشد و چه اینکه احساس می کنید کارهای مهم تری برای انجام دادن دارید، این می تواند این احساس را در همکاران تان ایجاد می کنید که فردی ضد اجتماع و متکبر هستید.


  1. عادات ناخوشایند در ایمیل دادن

فرم ایمیل نامناسب می تواند یکی دیگر از رفتارهای غیرحرفه ای باشد. منظور من از ارسال ایمیل به روش درست، این نیست که حتما ایمیل تان را به نثری روان بنویسید، بلکه اگر بتوانید کمی محترمانه تر و با اصول درست تر پیش بروید قطعا شروع بهتری خواهید داشت.


  1. سرزنش کردن دیگران در ملأعام

استفاده از قدرت برای سرزنش زیردستان در جمع یکی دیگر از رفتارهای غیرحرفه ای در محیط کار است و می تواند شما را فردی متکبر و خودخواه جلوه دهد.


  1. قضاوت کردن دیگران

اگر تازه کار خود را در یک شرکت آغاز کرده اید، به همه فرصت بدهید. سعی کنید ذهنیتی باز و نگرشی مثبت نسبت به همه داشته باشید. ارائه نظرات منفی در مورد کسانی که با آنها کار می ‌کنید، موجب خدشه دار شدن تفکر انتقادی شما در طولانی مدت خواهد شد.


1 دیدگاه

  1. طراحی سایت کرج

    سایت خوبی دارید امیدوارم که موفق باشید

    آدرس سایت ماست خوشحال میشیم به سایت ما سر بزنید ممنون

نظر خود را بیان کنید