چگونه مشتریان وفادار داشته باشیم؟

8 راه برای ایجاد وفاداری در مشتری

چگونه مشتریان وفادار داشته باشیم؟ 8 راه برای ایجاد وفاداری در مشتری

بزرگ و کوچیک بودن کسب و کار مهم نیست، کار شما تو هر رنج و گستره ای که باشه وفاداری مشتری یه فاکتور خیلی مهمه.

مشتری هایی که خرید تکرار شده دارن تا 67 درصد بیشتر از مشتری های جدید هزینه می کنن. به علاوه ی اون، هزینه هایی که صرف جذب مشتری جدید میشه تا ده برابر هزینه ی نگه داشتن مشتری های فعلی هم میرسه. این آمار و ارقام به وضوح به ما میگن که سرمایه گذاری روی مشتری های فعلی و ایجاد وفاداری توی اونا خیلی به صرفه و مفید میتونه باشه، صد البته اگه درست انجام بشه!

اگه میخواید توی مشتری هاتون وفاداری ایجاد کنید که برای خرید پیش شما برگردن، به هشت تا روشی که در ادامه توضیح میدیم دقت کنید و ازشون استفاده کنید.


  1. برای برقراری ارتباط با مشتری راه ایجاد کنید

ارتباط مداوم با مشتری باعث میشه اسم شما توی ذهنش بمونه و ماندگار بشه. همچنین میتونه کمک کنه که اطلاعات مثبت و مهم رو در خصوص کارتون بهش منتقل کنید و همراه خودتون نگهش دارید.

وقت بذارید و یه پایگاه داده برای اطلاعات تماس و خصوصیات مشتری هاتون تهیه کنید که اسم، شماره، ایمیل و.. اون ها رو توش منظم و در دسترس قرار بدید. از این پایگاه داده می تونید برای به روز رسانی های ساده، تبریک تولد یا مناسبت های دیگه استفاده کنید و با مشتری ارتباط بگیرید.

شبکه های اجتماعی یه روش عالی دیگه برای ارتباط فعال با مشتری هاست. حواستون باشه که اگه بی رویه از تبلیغات توی ارتباطاتتون استفاده کنید ممکنه مشتری زده بشه، پس میزان گنجوندن تبلیغات رو کنترل کنید که یه تصویر صمیمی و مثبت توی ذهن مشتری ثبت بشه.

حتما از پیام ها و پست هایی استفاده کنید که سرگرم کننده ن و یا راجع به اطلاعات مفید و جالب هستن.


  1. برای مشتری های وفادار امتیاز در نظر بگیرید

یکی از بهترین – و شاید به صرفه ترین – راه های تشویق وفاداری توی مشتری هاتون، هدیه دادن به قابل اعتمادترین مشتری تونه. این هدیه میتونه چیزای مختلفی باشه؛ تخفیف برای کالای خاص، ملاقات ویژه، کالای هدیه (اشانتیون) یا حتی اولویت دادن برای کالاهایی که موجودی محدود دارن. تاثیر این روش ثابت شده و فوق العاده ست. این روش به مشتری احساس ویژه بودن میده و خیلی تشویق کننده ست.

با در نظر گرفتن هدیه برای وفادارترین مشتری ها، شما نه تنها تشویقشون می کنید که وفاداری شون رو حفظ کنن، بلکه به بقیه مشتری ها هم یه انگیزه میدید که تبدیل به یه مشتری ثابت بشن که از این مزایا بهره مند بشن.


  1. برنامه های مختلف برای پرداخت در نظر بگیرید

یه عده از مشاغل هستن که کسب و کارشون تحت تاثیر وقایع خاص در طول ساله و میشه گفت فصلی هستن. این باعث میشه توی دوره خاصی از سال کارشون رونق داشته باشه و توی دوره های دیگه دچار رکود و افت فروش بشن و مشکلات مالی گریبان گیرشون بشه.

به عنوان مثال، شرکت هایی که کار کشت و فروش عمده ای آجیل رو انجام میدن، اواخر زمستون و اوایل بهار کارشون موفق تر از همیشه ست، این در حالیه که در طول بقیه فصول ممکنه فروش براشون به خوبی این موقع از سال نباشه.

پیشنهادی که برای اینجور کسب و کار ها میشه اینه که پروسه پرداخت رو قسطی کنن؛ به فروشگاه هایی که از شما خرید می کنن پیشنهاد بدید از چند ماه قبل از -توی این مثال خاص- عید خرید رو ثبت کنن و به صورت قسطی پرداخت کنن. اینطوری مجبور نمیشن توی اوقات سال نو یکدفعه یه مبلغ هنگفت رو پرداخت کنن که بهشون فشار بیاد.

این کار هم پرداخت رو واسه خریدار راحت تر میکنه هم سود شما رو به صورت یکنواخت و مرتب توی سال پخش میکنه که برای فصل هایی که فروش‌ به اون اندازه بالا نیست باز هم سود داشته باشید و دچار مشکل نشید.

این طرح به خصوص برای خریدار ایده آله، در حدی که نه تنها به یه مشتری وفادار تبدیل میشه بلکه احتمال این که شما از سمت اون به بقیه پیشنهاد بشید هم بالا میره و تجربه ثابت کرده که باعث تا 400% افزایش فروش هم شده.


  1. ارائه خدمات عالی به مشتری

قطعا جمله ی “همیشه حق با مشتریه” رو ده ها بار شنیدید، درسته که این‌ نکته خیلی بدیهی به نظر میرسه و همه جا تکرار میشه، ولی این به خاطر اهمیت بسیار بسیار بالاشه!

توی سال 2013 ، 51% از مشتری های یه شرکت به دلیل نارضایتی از خدماتی که دریافت می کردن شرکت رو کنار گذاشتن و رابطه تجاری شون رو قطع کردن، این آمار اهمیت این‌ نکته رو به خوبی نشون میده. مشتری ها رفتار کارکنان یه شرکت رو کاملا و به خوبی یادشون می مونه، چه رفتاری که تجربه کردن خوب بوده باشه و چه بد.

چیزی که قطعیه اینه که اونا رفتار کارکنان و خدمات رو فراموش نمی کنن و راجع بهش با دوستان و اعضای خانواده شون حرف میزنن، این برای شما بسته به نوع خدماتتون نتایج متفاوتی میتونه داشته باشه؛ اگه مشتری با کارکنان خوش برخورد، صبور و خوش مشرب برخورد داشته باشه قطعا این تجربه مثبت به گوش بقیه میرسه و ترغیب میشن. برعکس اگه تجربه ی منفی و ناخوشایندی داشته باشه باعث میشه به بقیه توصیه کنه سمت شرکت شما نیان.


  1. زیاد به تکنولوژی تکیه نکنید

توی جامعه پیشرفته ی فعلی که تکنولوژی پیشرفته به همه امکان اینو داده که از راه های مختلف پیام و ایمیل رد و بدل کنن، ما همچنان می تونیم با بقیه انسان ها تعامل مستقیم داشته باشیم.

حتما خودتون هم تجربه ش رو داشتید که در طول استفاده از خدمات دیجیتال و پیگیری سوال ها از طریق پاسخگو های کامپیوتری، نتیجه ای نگیرید و در نهایت از سر استیصال با یکی از شماره های شرکت مورد نظرتون تماس بگیرید که با یه عامل انسانی از اون شرکت صحبت‌ کنید. چون ما به عنوان انسان زبون همدیگه رو بهتر می فهمیم و برقراری ارتباط با یه انسان خیلی بیشتر از ارتباط با یه کامپیوتر به ما حس امنیت و اطمینان خاطر میده.

برای همین باید بدونید، با این که خدمات تلفنی اتوماتیک باعث میشه توی هزینه ها صرفه جویی بشه، ولی این که چند تا نماینده آموزش دیده داشته باشید که به صورت تعامل مستقیم پاسخگوی مشتری ها باشن، وفاداری اون ها رو تا حد قابل توجهی بالا میبره.


  1. برای پروژه های تازه، خدمات در نظر بگیرید

بعضی از کافی شاپ های زنجیره ای مثل Starbucks برنامه های خاصی برای ایجاد وفاداری توی مشتری دارن که اونا رو به گرفتن اشتراک ترغیب میکنه. خدمات به اعضای جدید توی یه اشتراک خاص جزو ایناست، برای مثال اگه شما یه اشتراک برای اولین بار بگیرید، چند تا نوشیدنی اول رایگانه. شما به راحتی می تونید این روش رو روی کار خودتون، بسته به نوعش، اعمال کنید.

از نمونه های داخلی این روش میشه باشگاه فیروزه ای اپراتور همراه اول رو مثال زد که برای اعضای باشگاه فیروزه ای بر اساس امتیازشون خدمات خاصی در نظر میگیره.


  1. لبخند بزنید

این هم مثل روش 4 کاملا بدیهیه، ولی خیلی مهمه که شما همیشه به یادش داشته باشید.

یه مطالعه تجاری که توی انگلستان انجام شد عباراتی که فروشنده ها موقع ورود مشتری برای استقبال از اون ها استفاده میشد رو ثبت کردن و بعد میزان پولی که مشتری ها توی اون فروشگاه ها خرج می کردن رو بررسی کردن.

این مطالعه نشون داد که خریدار هایی که با استقبال گرم و لبخند روبرو می شدن، 67% بیشتر از اونایی که با استقبال رو به رو نشدن خرید کرده بودن.

یه چهره بشاش مزین به یه لبخند دوستانه شاید جزئی به نظر برسه، ولی نتیجه مثبتش برای شما خیلی زیاد میتونه باشه.


  1. به مشتری برای وفادار شدن، دلیل بدید

بذارید این مورد رو با یه مثال قابل درک شروع کنیم. یه عقیده جمعی و مرسوم توی بازار اینه که کمپانی Apple وفادارترین مشتری ها رو در سطح جهان داره.

مشتری های Apple هر جای دنیا که باشن، سعی میکنن نشون بدن که چقدر این کمپانی و برند رو دوست دارن. با کارایی مثل استفاده از برچسب لوگوی Apple، خالکوبی کردنش و دفاع از محصولاتش در مقابل سیستم های رقیب مثل Android و Windows.

اخیراً ، دانشمندان علوم مغز و اعصاب مغز طرفدارای اپل رو اسکن کردن و متوجه شدن که قسمتی از مغز که وقتی افراد مذهبی به خدا فکر می کنن به کار میفته، وقتی این مشتری ها به محصولات مورد علاقه شون فکر می کنن، فعال می شه!

این نشون می ده اگه شما خدمات یا محصولاتی رو ارائه دهید که واقعا مورد پسند مشتری باشه، مشتری نسبت بهشون اشتیاق غیرقابل وصفی پیدا میکنه و هر جا صحبت از شما بشه، این ذوق و دید مثبت رو با هیجان بروز میده. بنابراین هرچقدر هم که شما وقت و هزینه صرف ابعاد مختلف تجارتتون بکنید، در نهایت یکی از فاکتور های اساسی که حرف آخر رو میزنه اعتماد مشتری به کیفیت محصول شماست.

جمع بندی: تو فضای کسب و کار امروز ، هر چقدر به اهمیت وفاداری مشتری تاکید بشه کمه. نکاتی که ذکر شد اگه درست رعایت و پیاده سازی بشه به شما کمک می کنه مشتری های معمولی خودتون رو به مشتری های وفادار تبدیل کنید که مایلن تا سال های سال مشتری ثابت شما بمونن.


نظر خود را بیان کنید