اعتیاد به مواد مخدر حالتی است که شخص با مصرف یک ماده ی شیمیایی به صورت جسمی و روانی به آن ماده خو می گیرد.

اعتیاد در لغت به معنای پاسخ فیزیولوژیکی بدن نسبت به مصرف مکرر مواد اعتیادآور است. اما در واقع اعتیاد فقط به معنی حضور یك ماده ی مخدر یا محرك در خون نیست، بلکه متاسفانه بیماری اعتیاد در تمام جوانب زندگی فرد بروز کرده و به عنوان عارضه ای زندگی خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی فرد را درگیر می کند.

ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که اعتیاد تنها به مواد غیر مجاز گفته نمی شود. به این معنا که ممکن است حتی افراد به دارو های مجاز نیز با مصرف مکرر، اعتیاد پیدا کرده و به آن وابستگی و جسمی و روحی پیدا کنند.

اعتیاد به برخی از مواد، از همان اولین بار مصرف آغاز شده و به مرور پیشرفت می نماید. این پیشرفت تا جایی ادامه می یابد که بدن نسبت به دوز قبلی مقاومت پیدا کرده و دیگر با مصرف همان دوز اثرات قبلی در فرد بروز نمی کند. بنابراین فرد مجبور به بالا بردن دوز مصرفی شده، تا جایی که یا تصمیم به ترک می گیرد و یا در اثر سو مصرف مواد جان خود را از دست می دهد.

امروزه وابستگی به مواد مخدر یکی از مشکلات مهم جوامع است که می تواند به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم بر زندگی تمامی افراد جامعه اثر گذار باشد.

با توجه به مضرات اعتیاد به مواد مخدر، انواع روند درمانی براساس نوع ماده ی مصرفی و شدت وابستگی به آن وجود دارد. مشاوره ترک اعتیاد به مواد مخدر می تواند در انتخاب روند درمان و نیز عدم بازگشت به سمت مصرف مواد شما را یاری دهد. ترک اعتیاد به معنای بهبودی کامل و بازگشت به زندگی پیش از مصرف مواد است. برای مشاوره با کارشناسان سلام مشاور کافی است با شماره 02166081200 تماس بگیرید.

بهترین روش ترک اعتیاد

 ترک اعتیاد روند پیچیده ای است که بایستی در تمام ابعاد به صورت کامل و جامع انجام شود تا نتیجه ی مورد نظر حاصل شود.

قطعا روز های اول ترک به دلیل بروز عوارض در افراد، خصوصا در دوز های مصرفی بالا، دارای سختی های زیادی بوده و نیازمند کمی تحمل است. در روز های اول بایستی فرد افکار خود را تحت کنترل بگیرد و با فکر کردن به نکات مثبت زندگی و نیز تحمل این عوارض در تصمیم خود ثابت قدم بماند.

پس از گذشت از روز های سخت اولیه، ترک کردن روال عادی خود را پیش می گیرد و فرد فقط بایستی از بازگشت به سمت مواد خودداری کند.

برای ترک اعتیاد روش های متفاوتی وجود دارد که برای این منظور می توانید از مراکز ترک اعتیادی مانند مرکز سلام مشاور کمک بگیرید اما  آشنایی یا بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد در خانه نیز می تواند شما را در راستای ترک وابستگی به مواد مخدر در کنار خانواده یاری دهد.

توجه کنید که گام اول در ترک اعتیاد خواستن است. صرف فعل خواستن و تمایل به ترک و بازگشت به زندگی می تواند مهم ترین گام برای رسیدن به هدف ترک کامل باشد. پس از آن که تصمیم به ترک گرفتید پشیمان و دلسرد نشوید و از سختی های راه نترسید.

ناگفته نماند که خانواده کلیدی ترین بخش ترک اعتیاد می باشد. چرا که خانواده ها می توانند با حمایت های عاطفی و ماندن در کنار فرد معتاد در تمام طول مدت ترک، به او انرژی مضاعفی را برای ترک بدهند.

بعد از ترک مواد مخدر نیز فرد مصرف کننده بایستی حداقل یک سال تحت نظر روانپزشک باشد و دارو های لازم را دریافت نماید.

همچنین فعالیت های ورزشی منظم و روزانه و کار کردن برای پر کردن اوقات فراغت نیز می تواند از بازگشت به اعیتاد در افراد جلوگیری نماید.

چگونه متوجه علائم اعتیاد شویم؟

با پایین آمدن سن مصرف مواد مخدر و اعتیاد، نیاز به اطلاعات به روز و مفید در این زمینه می تواند برای خانواده ها بسیار با اهمیت و حیاتی باشد. دانستن علائم اعتیاد به مواد مخدر می تواند به تشخیص به موقع توسط خانواده ها کمک نماید، تا خانواده ها بتوانند هر چه سریع تر فرد معتاد را از دام این بیماری رهایی بخشند.

از آن جایی که در روز های اول مصرف، نشانه های اعتیاد به مواد مخدر در فرد قابل تشخیص نیست، اطرافیان دیر به اعتیاد فرد پی می برند. اما می توان با در نظر گرفتن تغییرات رفتاری و یا حتی ظاهری که در فرد معتاد به مواد مخدر ایجاد می شود، توجه خانواده ها را برای رسیدگی هر چه سریع تر به این موضوع جلب نمود.

بسیاری از خانم ها به دنبال پاسخ این پرسش هستند: چگونه بفهمیم شوهرمان معتاد است؟

آیا واقعا راه تشخیصی برای یافتن این پرسش وجود دارد؟

در پاسخ به این پرسش می توانیم چنین بیان کنیم که اگر چه بهترین، سریع ترین و دقیق ترین روش تشخیص اعتیاد در افراد انجام آزمایشات مربوطه است اما روش های تشخیصی دیگری نیز وجود دارد که می توان به وسیله ی آن ها به وجود اعتیاد در افراد پی برد.

گرچه گاها دیده شده که با خوردن مواد غذایی یا دارو های خاص نتایج آزمایشات مربوط به اعتیاد را تغییر می دهند اما شما می توانید با دانستن اطلاعات مربوط به خلق و خو و رفتار و به صورت کلی ظاهر افراد تا حدودی از اعتیاد و وابستگی آن ها به مواد مخدر آگاه شوید.

تغییرات در خلق و خو، میل جنسی، شخصیت، خواب، مشکلات گوارشی، کاهش یا افزایش وزن، فساد دندان ها و … می تواند از علائمی باشد که نشان دهنده ی اعتیاد در فرد است.

برای این منظور شما می توانید با متخصصین و مشاورین مجربی که تجربه ی کافی در برخورد با معتادین را داشته اند مشورت کرده و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.

لازم به ذکر است که نوع ماده ی مخدر و شدت مصرف می تواند در علائم و نشانه ها تاثیر گذار باشد. به طور مثال رفتار معتادین به شیشه با رفتار معتادین به تریاک متفاوت است.