انشا در مورد رضایتمندی

موضوع انشاء درباره رضایت از زندگی و شغل

رضایتمندی یکی از ویژگی هایی است که انسان خوشبخت از مزایای آن بهره میبرد؛ در مسیر خوشبختی باید بتوانید رضایتمندی را در اولویت خود قرار دهید تا بیشترین لذت را از زندگی خود ببرید.

در این بخش مجموعه ای از مقالات مرتبط با رضایت از زندگی را برای شما آماده کرده ایم تا بتوانید انشایی کامل باموضوع رضایتمندی را آماده کنید.


رضایتمندی چیست؟

life-satisfaction

رضایتمندی در زندگی چیست؟

آیا شما از زندگی خود رضایت دارید؟ رسیدن به رضایت از زندگی شما را تبدیل به یک انسان شاد و خوشبخت خواهد کرد و البته جالب است که این رابطه به صورت برعکس نیز صدق میکند.

به گزارش آلامتو و به نقل از سپیده دانایی؛ مفهوم رضایت از زندگی، هرچند که با مفاهیم دیگری مانند خوش‌بینی و شادکامی نزدیک است، اما تعریف خاص خود را دارد. رضایت از زندگی به معنی احساس فرد در مورد عملکرد و شرایط زندگی‌اش و یا به عبارت دیگر ارزیابی سلامت و بهزیستی‌اش است.

سازمان بهداشت جهانی، کیفیت زندگی را به صورت زیر تعریف کرده است:

درک و آگاهی افراد از موقعیت خود در زندگی در متن فرهنگ و نظام ارزشهای محل زندگیشان و در ارتباط با اهداف، انتظارات، استانداردها و مسائل مربوط به خود فرد میباشد و با عوامل زیر مرتبط است:

  • سلامت جسمانی
  • وضعیت روانی
  • میزان استقلال
  • روابط اجتماعی
  • باورها و ارزشها

این درک و آگاهی به دو صورت عینی و ذهنی بروز میکند. جنبه عینی کیفیت زندگی همان شیوة رفتارهای قابل مشاهده فرد در جنبه های مختلف زندگی است، از اینرو مردم با مشاهده نحوة زندگی یک فرد میتوانند در مورد کیفیت زندگی او قضاوت کنند.

ادامه مقاله: رضایت مندی چیست؟

رضایت از زندگی چیست؟

آیا شما از زندگی خودتان لذت میبرید؟ رضایت از زندگی را چگونه تعریف میکنید و چه راهکاری برای تقویت آن دارید؟

life satisfaction

رضایت از زندگی

مفاهیم و هیجانات مثبتی همچون نشاط، شادی، لذت از زندگی، رضایت از زندگی و… بسیار به‌هم نزدیک هستند.

تجربه‌ی شادمانی و رضایت از زندگی، هدف برتر در زندگی افراد بشر به‌شمار می‌رود؛ لذا افراد در طول زندگی خود در تلاش برای دستیابی به آن هستند. دینر، محققی که در زمینه‌ی رضایت از زندگی تحقیقات بسیاری انجام داده است، معتقد است رضایت از زندگی، از نگرش و ارزیابی عمومی فرد نسبت به کلیت زندگی خود یا برخی از جنبه‌های زندگی همچون زندگی خانوادگی، شغلی، اوقات فراغت، درآمد و… منشاء می‌گیرد.

در واقع رضایت از زندگی بازتاب فاصله میان ایده‌آل‌های شخص و وضعیت فعلی او است و هر چه شکاف میان ایده‌آل‌های شخص و وضعیت فعلی فرد بیشتر شود، بالطبع رضایتمندی او کاهش می‌یابد.

در یک تعریف کوتاه و مفهومی، رضایت از زندگی را، احساس خرسندی کلی فرد از زندگی تعریف می‌کنند. اما با توجه به اهمیت مفاهیم و هیجانات مثبت، مانند لذت از زندگی و شادی، با مروری در تاریخچه‌ی علم روانشناسی می‌بینیم این علم در مسیر خود، از پرداختن به وجه مثبت زندگی و هیجانات مثبت غافل مانده است؛ اما چرا؟

جهت‌گیری تحقیقات روا‌ن‌شناسی در گذشته، پیرامون ویژگیهای شخصیتی و ذهنی انسان صرفا به سمت عوامل منفی و بیماری‌های ذهنی گرایش داشت؛ به‌طوری که دغدغه‌های عمده‌ی علم روا‌ن‌شناسی شامل مواردی چون درد، عصبانیت، خشونت، بیماری‌های ذهنی و روانی، خودکشی، ترس، نگرانی، افسردگی و مواردی این چنین بوده است. تا جایی که ۸۳ درصد از تحقیقات انجام‌شده، پژوهش‌‌های مربوط به احساسات منفی را گزارش می‌دهند.

ادامه مقاله: رضایت از زندگی چیست؟

راه های راضی بودن از زندگی

در ابتدا پیشنهاد میکنیم مقاله رضایت از زندگی چیست را با دقت بخوانید و سپس اگر به دنبال راضی بودن از خودتان و زندگی‌تان هستید این مقاله را مطالعه کنید.

رضایت از زندگیاگر از بینی بزرگ، ظاهر نامرتب همسرتان، طعنه های مادرشوهر، دوست حسود و کلا از ساز ناکوک روزگار خسته شده اید، با مطلب امروز ما همراه باشید.

بسیاری از روانشناسان و مشاوران خانواده، معتقدند که ریشه تمام مشکلات ما در «رضایت نداشتن» نهفته است و رضایت یعنی شاد بودن از آنچه هستیم و آنچه داریم.

شاید شما نیز درگیر مشکلات مختلفی در حوزه شخصی، خانوادگی و همچنین در زمینه ارتباط با همکار، همسر، فرزند و دیگران هستید. به نظر می رسد که گمشده اصلی در زندگی امروزه، نحوه برخورد و روبه رو شدن مان با مشکلات و ناملایمات است. در ادامه با اقتباس از کتاب کوچک رضایت نوشته «لئو بابوتا» با چهار گام اساسی برای کسب رضایت در زندگی آشنا می شویم.

ادامه مقاله: راضی بودن از زندگی

رضایت اقتصادی چیست؟

وقتی که پول و درآمد شما کافی نیست، نمی‌توان به راحتی رضایت اقتصادی کسب کرد. قرض، حساب‌های خالی، و درآمد بسیار کم همه می‌توانند از نظر احساسی شما را تخلیه کنند.

رضایت اقتصادی در زندگی

رضایت اقتصادی در زندگی

این موقعیت‌ها برای همه ما بسیار معمول هستند. اما بعضی از مردم فهمیده‌اند چگونه می‌توان رضایت اقتصادی داشت. راز آنها چیست؟ باید بدانید که این واقعا یک معما نیست و اصولی برای داشتن ثبات و رضایت اقتصادی وجود دارند.

در اکثر مواقع، پیداکردن عادات اقتصادی بهتر و هوشمندانه‌تر است که باعث می‌شود شما به آرامش دست پیدا کنید – چیزی که هر کسی می‌تواند فرا بگیرد.

در ادامه به بررسی 8 عادت افرادی که دارای رضایت اقتصادی هستند می‌پردازیم.

ادامه مقاله: رضایت اقتصادی چیست؟

احساس خوشبختی چیست؟

Happinessخوشبختی چیزی است که همه دوست دارند داشته باشند. ممکن است فردی موفق باشید یا پول بسیاری داشته باشید، اما بدون خوشبختی بی‌معنا و مفهوم خواهد بود.

به همین دلیل تصمیم گرفته‌ایم کمی به معنای خوشبختی بپردازیم.

ابتدا با تعریف لغوی آن شروع می‌کنیم.

در لغت‌نامه دهخدا، خوشبختی، سعادت، نیک‌اختری و مقابل شقاوت یا بدبختی تعریف شده است. در لغت‌نامه مریام وبستر انگلیسی، خوشبختی به این دو معنی آمده است:

وضعیت سلامت و شادی یک تجربه لذت‌بخش و راضی‌کننده

این تعریف نقطه شروع بسیار خوبی است که می‌توانیم استفاده‌های بیشتری از آن بکنیم. بهترین راه برای این کار این است که نظر اندیشمندان بزرگ تاریخ را بدانیم. به همین دلیل گفته‌های ۱۰ نفر از بزرگترین فلاسفه و اندیشمندان تاریخ درمورد خوشبختی را برایتان گرد آورده‌ایم. هرکدام از این تعاریف معانی عمیقی دارند که برای جذب بهتر آنها وقت بگذارید.

ادامه مقاله: خوشبختی چیست؟

رضایت شغلی چیست؟

رضایت شغلی چیست

این تصور غلط میان عموم وجود دارد که شما نمی‌توانید واقعا از کارتان لذت ببرید. بیشتر افراد طبق این فرضیه کار می‌کنند که کار، لزوما کسل‌کننده، استرس‌برانگیز و مایوس‌کننده است. اما عده کمی هم هستند که واقعا از بیدار شدن و رفتن سرکار هر روز صبح لذت می‌برند.

آیا خودتان را جزو این عده می‌دانید؟ اگر هریک از تجربیات زیر را داشته‌ باشید، می‌توانید با اطمینان بگویید که شغل مناسب خودتان را انتخاب کرده‌اید.


  1. کاری انجام می‌دهید که برای‌تان ارزشمند و پرمزیت است

اولین علامت نمایانگر این‌که شما حقیقتا از حرفه‌تان لذت می‌برید این است که این کار برای‌تان، ذاتا ارزشمند است. به‌عبارتی دیگر، پول، تنها انگیزه شما نیست.

به‌تمام معنی از دیدن نتایج لذت می‌برید و معمولا وقت‌کشی نمی‌نمایید یا صرفا منتظر پرداخت حقوق نیستید. این، مشخصه کار خوب و مناسب است که برای‌تان ارزشمند باشد.


  1. صبح‌ها با انگیزه از خواب بیدار می‌شوید

وقتی صبح آلارم ساعت‌تان به‌صدا در می‌آید و شما دکمه چرت کوتاه را برای آخرین بار می‌زنید، چه افکاری به ذهن‌تان می‌آید؟ اگر برای رفتن و شروع کار، انگیزه دارید بدانید که شغل درستی را انتخاب کرده‌اید.


  1. از عصرهای جمعه هراس ندارید

هرکسی می‌داند که احساسات عصرهای جمعه وقتی وحشتناک است که می‌دانید تعطیلات رو به اتمام است و شش روز کاری پیش‌رو دارید. اگر این نگرانی و هراس را عصرآخرین روز تعطیلات ندارید، پس به احتمال زیاد از شغل‌تان لذت می‌برید. برای‌تان روز کاری فرقی با روز تعطیل ندارد چون کاری را انجام می‌دهید که دوست دارید.


  1. صرفا در حالت حفظ بقا نیستید

خیلی از افراد به کار مانند یک مبارزه نگاه می‌کنند. آنها فقط سعی می‌کنند ادامه بقا بدهند. یکی از راه‌هایی که می‌توانید بفهمید کار درستی را انتخاب کرده‌اید این است که در این حالت نباشید. درعوض درحالت تاخت و تاز هستید.

هر روز در کارتان جوری نمایان می‌شوید که انگار کاملا آماده‌اید. این یکی از علامت‌های یک کارمند راضی و علاقه‌مند است.


  1. نمی‌توانید دست از صحبت درباره کارتان برای دیگران بردارید

آیا تابه‌حال شده که برای دوستان، خانواده و افراد کاملا غریبه درباره کارتان حرف بزنید؟ بیشتر اوقات شاید توجه چندانی به حرف‌های شما ندارند اما شما ادامه می‌دهید، تندوتند درمورد بزرگی و خوبی شرکت‌تان و این‌که چرا عاشق کارتان هستید صحبت می‌کنید. اگر چنین هستید، قطعا تصمیم درستی درمورد کارتان گرفته‌اید.


  1. خیلی کم به ساعت‌تان نگاه می‌کنید

وقتی صحبت از چک کردن مدام ساعت به میان می‌آید، کارمندان به دو نوع تقسیم می‌شوند. گروه اول مدام به ساعت نگاه می‌کنند و فکر می‌کنند” آیا عقربه دقیقه شمار دراین ساعات باقیمانده، اصلا حرکت می‌کند؟”

گروه دوم پیوسته به ساعت نگاه می‌کنند و فکر می‌کنند” چطور یک‌دفعه ساعت چهار شد؟!” اگر شما به ندرت به ساعت نگاه می‌کنید و از این متعجبید که زمان چقدر زود می‌گذرد می‌توانید مطمئن باشید که عاشق کارتان هستید.


  1. واقعا از صرف وقت با همکاران‌تان لذت می‌برید

وقتی واقعا آنهایی را که با شما کار می‌کنند دوست دارید، کارتان خیلی لذت‌بخش‌تر خواهد بود. اگر سریعا بعد از تعطیل شدن کار، به همکاران‌تان پیام ارسال می‌کنید یا درتعطیلات هم زمانی را با آنها سپری می‌نمایید پس یعنی از بودن با این گروه افراد، شاد و راضی هستید. همچنین معنایش این است که از هر روز رفتن به محل کارتان لذت می‌برید.


  1. نمی‌توانید درک کنید که چگونه بعضی‌ها از کارشان متنفرند

بر اساس بررسی Deloitte Shift Index Survey، هشتاد درصد از مردم، از کارشان نفرت دارند. یعنی چهار پنجم افراد، از حرفه‌ای که هر روز به آن مشغولند متنفرند و این آمار حتی افراد بی‌تفاوت نسبت به کارشان را هم دربر نمی‌گیرد.

اگر شما نمی‌توانید درک کنید که افرادی هم وجود دارند که از کارشان منزجرند، پس بدانید که شغل درستی را انتخاب کرده‌اید.

اگر هر کدام از این نشانه‌های گفته شده را درخودتان پیدا کردید، بدانید که انتخاب شغلی درست و مناسبی داشته‌اید و می‌توانید خودتان را جزو خوش‌شانس‌ها بدانید و هرگز کارتان را دست‌کم نگیرید.

هشتاد درصد از نیروی کار، آرزوی این را دارند که جای شما باشند!

اگر شما جزو آن 80 درصد هستید ،آیا تابحال به تغییر شغل فکر کرده‌اید؟