آلامتو : با سرد شدن هوا و افزایش سرماخوردگی های فصلی آشنایی با هر روشی جهت درمان سرماخوردگی مفید است در ادامه به معرفی 3 گیاه دارویی و تاثیرگذار در بهبود سرماخوردگی می پردازیم.
آويشن:
اين گياه از عهد باستان به عنوان يک گياه خوراکي- دارويي استفاده ميشده و امروزه از پرمصرفترينهاست. رايحه (اسانس) آن آثار قوي ضدميکروب و قارچ و برطرفکنندگي مشکلات تنفسي و سرماخوردگي دارد، به همين دليل در سالهاي اخير کارخانههاي داروسازي زيادي در جهان فرآوردههايي به صورت شربت از آن تهيه و عرضه کردهاند…
آثار آويشن در تسکين و درمان عوارض و علايم سرماخوردگي از جمله ضددرد، خلطآور، ضدسرفه، ضدحساسيت، ضدتب، ضداحتقان بيني، بازکننده برونشها، کاهش ترشحات بزاقي، محرک سيستم ايمني بدن و سرکوب ميکروارگانيسمهاي بيماريزاي تنفسي هنگام سرماخوردگي است. ويژگي گياه آويشن، داشتن چند اثر مفيد در تسکين و درمان سرماخوردگي است همچنين ميتواند به جاي چند داروي موثر به کار رود. با توجه به خوراکي بودن اين گياه، محدوديتي براي مصرف در کودکان وجود ندارد و عوارض جانبياش زياد نيست.
زنجبيل:
زنجفيل يا زنجبيل در ايران نميرويد و از نواحي شرقي بهخصوص چين وارد ميشود. اين گياه از زمان قديم در طب چين و هند جايگاه مهمي داشته است و در قرن سيزدهم به اروپا راه يافت. زنجبيل هنوز يکي از پرمصرفترين ادويههاي جهان به شمار ميرود و نتيجه آخرين تحقيقات علمي تاييد شده نشان ميدهد آثار ضددرد، ضدآرتريت، ضدآميب، ضدباکتري، ضدحساسيت، ضدسرطان، آنتياکسيدان، ضدنفخ و درد و اسپاسم، محافظ کبد، مقوي و محرک سيستم ايمني بدن، خلطآور و کاهشدهنده چربي خون دارد. زنجبيل در رفع عوارض سرماخوردگي بسيار مفيد است و فرآوردههاي زيادي بهطور مستقل يا با گياهان دارويي ديگر براي درمان سرماخوردگي از آن تهيه ميشود. براي مصرف زنجبيل ميتوان پودر آن را در غذاها استفاده يا در مايعات حل کرد ولي يکي از بهترين اشکال دارويي آن، قطره است که ميتوان آنها را با غذاها، مايعات، چاي و آب مصرف کرد.
همچنین بخوانید : فواید زنجبیل برای سلامتی
نعناع:
گياه نعناع که در دنيا به نام «مينت» مشهور است، از پرمصرفترين گياهان دارويي خوراکي جهان محسوب ميشود. بسياري از آثار نعناع به رايحه برگهاي آن مربوط است که حاوي مادهاي به نام منتول و داراي خاصيت ضددرد و ضداحتقان (ضدگرفتگي بيني) قوي است. در گذشته آن را بهصورت دمکرده، جوشانده يا تنتور استفاده و از آن داروهايي بهصورت پماد يا ضماد تهيه ميکردند. امروزه با پيشرفت تکنولوژي، از برگهاي نعناع محصولات جديدي به شکل لوسيون يا پماد توليد ميشود. يکي از اشکال ايدهآل روغن نعناع، قطره منتول است که آثار ضداحتقان بيني بهخصوص در افراد سرماخورده و مبتلا به آسم يا حساسيت دارد و ميتواند در چند ثانيه باعث باز شدن گرفتگي بيني شود. آثار ديگر آن شامل ضددرد دست و پا و کمر و دردهاي اسکلتي و ماهيچهاي، تسکين سردرد و سينوزيت است. در ضمن، با توجه به خوراکي بودن گياه نعناع، محصولات تهيهشده از آن براي کودکان محدوديت مصرف ندارد.
همچنین بخوانید : طرز تهیه چای انبه و نعناع
7 دیدگاه
باسلام لطفن دمنوش براى سرماخوردگى.ودرموردگىاهان براى جوش وآکنه,که اثرلاىه بردارى داشته باشن بفرماييد
سلام.دمنوش گل گاوزبان و به دانه و اویشن به همراه عسل طبیعی و ابلیموی طبیعی موثره,برای جوش هم ژل وسط الیوورا روبا عسل قاطی کنید به مدت ربع ساعت هر روز به جوشاتون بزنید بعد با اب ولرم بشویید,برای لایه برثاری هم گوجه خورد کنید به همراه جوانه گندم ماده خمیری شکلی درست کنید و روی صورتتون قرار بدید
سپاس
عالی بود
لطفاً داروهای گیاهی بیشتری برای درمان سرما خوردگی زمستانی معرفی کنید.
سلام.پیاز رو پوست گرفته بشوییدبا مقداری اب تو قابلمه بزارید روی شعله ملایم تا بجوش برسه.اب پیاز رو با عسل طبیعی مخلوط کنید و یک استکان مبل کنید برای سرما خوردگی و التهاب گلو مناسبه
سلام
تشکر از شما.
مطلب خیلی خوبی بود.
درمانهای گیاهی سرماخوردگی از داروهای شیمایی خیلی بهتره.