چگونه از کارمندی به کارآفرینی کوچ کنیم؟

5 گام برای سفر از کارمند بودن به سمت کارآفرین شدن

how-quitting-my-corporate-job-for-my-startup

اگر از شغل فعلی و زندگی‌تان همینطوری که هست راضی هستید پس احتمالاً به این مقاله نیازی نخواهید داشت اما اگر میخواهید کارآفرینی را شروع کنید و زندگی‌تان را متحول سازید با ما همراه شوید:

به گزارش آلامتو به نقل از forbes؛ در دنیای کسب و کار امروزه، کمتر کسی پیدا می شود که ارتباط نزدیکی با کاری که انجام می دهد، داشته باشد. آخرین گزارش وضعیت موسسه گالوپ نشان می‌ دهد که تقریبا ۷۰ % از کارکنان از کار جدا شده و یا به طور کامل مشغول آن نیستند. آن‌ ها فقط آنجا حضور فیزیکی دارند. این آمار تصویری غم‌ا نگیز ، زندگی شرکتی را ترسیم می‌ کند.

اگر تصمیم گرفته اید که یک شغل جدید را شروع کنید ، می توانید این رویا را به واقعیت تبدیل کنید. کلید تبدیل از یک کارمند به کارآفرین، شناختن خود، برنامه‌ ریزی خوب و تعیین اهداف واقع گرایانه است.

همچنین بخوانید: کار آفرین کیست

در اینجا پنج مرحله ضروری برای گذر موفق از کارمندی به سوی کارآفرینی آورده شده‌ است:

  1. با خودِ موفق تان، دوباره ارتباط برقرار کنید

اگر برای مدتی در شرکتی فعال بوده ‌اید، ممکن است از فعالیت‌ هایی که باعث شادی شما می ‌شوند، جدا شده باشید. مهم است که با اعتماد به نفس خود ارتباط برقرار کنید و هدف واقعی خود را کشف کنید. کلید کار پیدا کردن تقاطع بین آنچه که از آن لذت می‌ برید و چیزی که در آن خوب هستید، است. این مهم ‌ترین مرحله در سفر تبدیل یک کارمند به کارآفرین است زیرا به عنوان پایه ‌ای برای مراحل بعدی عمل می ‌کند. در این مرحله لازم است از خودتان برخی از سوالاتی بپرسید، که می‌ تواند به شما کمک کنند تا شفافیت را پیدا کنید. در اینجا چند مثال از این سوال ها آورده شده ‌است:

  • من چه استعدادی دارم؟
  • ارزش های من چیست؟
  • چه چیزی مرا هیجان زده می کند؟
  • زندگی ایده آل من چیست؟
  • موفقیت به نظر من چه شکلی است؟
  • من به عنوان یک کودک از کدام فعالیت‌ها لذت می برم؟
  • مردم از من چه تعریفی می ‌کنند؟
  • چه پیشینه ای را می ‌خواهم پشت سر بگذارم؟
  • برای ساعت‌ ها و زمان های از دست رفته چه کاری می ‌توانم انجام دهم؟
  • اگر تمام‌ زمان و پول دنیا متعلق به من بود و می‌دانستم که نمی ‌توانم شکست بخورم، چه کاری می ‌کردم ؟

  1. دانش خود را به ایده های تجاری تبدیل کنید

زمانی که یک حس قوی از هدف خود داشته باشید، گام بعدی تبدیل این اطلاعات به ایده‌ های بالقوه تجاری است. بسیاری از کارآفرینان ایده‌ های تجاری را از نقاط شکستی که تجربه کرده اند، می گیرند. با فهمیدن چگونگی حل مشکلاتی که شما یا شخص دیگری تجربه کرده اید ، ممکن است بتوانید به ایده ای خلاقانه برسید که شکاف خاصی را در بازار پر کند. همچنین داشتن ارتباط شخصی با هدف خود کمک می کند تا بتوانید مقدار زمان و انرژی لازم برای راه اندازی یک تجارت را اختصاص دهید.

Aaron Patzer، بنیانگذار Mint.com می گوید: توصیه من برای کارآفرینان درجه یک این است که “شما باید یک مشکل واقعی را حل کنید.” من به دنبال آن مشکلات در زندگی خودم هستم. راه اندازی Mint.com به این دلیل بود که من با مدیریت Quicken و Microsoft Money به یک مشکل در مدیریت منابع مالی خود برخوردم. بنابراین ، من آن را برای خودم ساختم.

Patzer سرانجام Mint.com را با قیمت 170 میلیون دلار به Intuit فروخت.


  1. تحقیق ، آزمایش و شروع یک درامد جانبی

مرحله بعدی مرحله تحقیق است. با پرسیدن از دوستان و نزدیکان خود این ایده را آزمایش کنید که آیا این یک محصول یا خدمتی است که بتوانند از آن هیجان زده شوند؟ بررسی کنید که آیا ممکن است نیاز به تحصیلات و یا گواهی ‌نامه‌ های اضافه داشته باشید. سرانجام ، شروع یک درامد جانبی را در نظر بگیرید.

طبق بررسی جدید Bankrate ، تقریباً از هر 10 آمریکایی 4 نفر (37٪) یک درامد جانبی دارند.

گرانت ساباتیر ، بنیانگذار Millennial Money می گوید: ” من هر کسی را که علاقه مند به درامد جانبی باشد ، تشویق می کنم که برای آن تلاش کند و آن را به عنوان یک تجارت جستجو کند و سپس آن تجارت را بسازد. “


  1. یک نقشه گریز ایجاد کنید

زمانی که یک درامد جانبی را ایجاد می ‌کنید، مرحله بعدی برنامه‌ ریزی گریز شرکت تان است. حتماً یک تحلیل مالی را تکمیل کنید تا متوجه شوید که چه میزان بودجه برای به دست آوردن آن شغل نیاز دارید. همچنین، مقدار پولی را که باید در روزهای اول کنار بگذارید را در نظر بگیرید تا کسب ‌و کار جدید تان بتواند خودش را حفظ کند. همچنین باید تصمیم بگیرید که ساختار شرکت تان چه خواهد بود، یک نام برای کسب ‌و کار انتخاب کرده و آن را ثبت کنید. مکان، گزینه مورد توجه دیگر است. آیا می ‌توانید کسب ‌و کار خود را از خانه خود اداره کنید یا به فضای اداری نیاز دارید؟ و در آخر اینکه ، در صورت امکان ، برخی از مشکلاتی که ممکن است بین زمان ترک شغل فعلی و شروع کار جدید پیش بیاید را برنامه ریزی کنید.

همچنین بخوانید: مهمترین موانع کارآفرینی در ایران

  1. در شغل جدید شیرجه بزنید

آخرین مرحله این است که در کار جدید شیرجه بزنید. این وحشتناک ‌ترین قسمت است. مهم نیست که چقدر برای آن برنامه‌ ریزی کرده باشید، همیشه از شروع یک کسب ‌و کار احساس ترس خواهید کرد. این طبیعی است. کلید گذر از این وضعیت این است که اجازه ندهید ترس مانع برداشتن گامی به جلو شود. هرگز زمان مناسبی برای شروع کسب ‌و کار وجود ندارد، پس زمانی که وقتش رسید قدم آخر را محکم بردارید. رهبری یک زندگی کاری برای انجام آنچه که دوست دارید ، ممکن و قابل دستیابی است. این کار فقط صبر، پشتکار، برنامه ‌ریزی و بیشتر از همه شور و اشتیاق می ‌طلبد.

همچنین بخوانید: اصول کارآفرینی


2 دیدگاه

  1. سجاد

    سلام
    ببخشید من شنیدم برای کارآفرین شدن باید مدتی تجربه کسب کرد و در یک یا چند شرکت کارمندی رو تجربه کرد…
    سوالم اینه که به نظرتون چند سال باید آدم کارمند بشه تا بعدش بره سراغ کارآفرینی ؟؟

    • محسن

      سلام کار رو شروع کن سجاد جان به وقتش خودت میفهمی.

نظر خود را بیان کنید