همه چیز درباره سقط جنین

کارهایی که باعث سقط جنین می شود

بیشتر سقط‌هایی كه در سه ماهه اول بارداری رخ می‌دهد، به دلیل ناهنجاری‌های كروموزومی در جنین است.

زمانی كه سلول تخم تشكیل و تقسیم می‌شود، ممكن است اختلالاتی در تعداد یا در ساختمان كروموزوم به وجود آید كه در این صورت حاملگی طبیعی نیست و بهتر این است كه جنین در چنین وضع سقط شود. كروموزوم به ساختار بسیار ظریف و كوچك داخل سلول اطلاق می‌شود كه ژن‌های زیادی را حمل می‌كند.

ژن‌ها تعیین‌كننده خصلت فیزیكی افراد نظیر جنس، رنگ مو، رنگ چشم و نوع گروه خونی است. بیشتر ناهنجاری‌های كروموزومی به طور اتفاقی رخ می‌دهد و ربطی به سلامت پدر و مادر ندارد.

معمولا 60 درصد سقط‌ها این علت را دارد و نگرانی در مورد تكرار آن بی‌مورد است، ولی درصد كمی از سقط‌ها ممكن است علت زمینه‌ای داشته باشد كه باعث تكرار سقط شده و باید از لحاظ مشكلات كروموزومی، مشكلات غدد داخلی و ایمونولوژی بررسی شود.

بعد از یك‌بار سقط جنین، نیاز است كه تمام عوامل آن بررسی ‌شود و معمولا بعد از یك‌بار سقط، به طور لزوم احتمال تكرار آن وجود ندارد. توصیه می‌شود بعد از سقط جنین در فاصله سه ماه، برای بارداری اقدام صورت بگیرد.

سوال و جواب درباره سقط جنین:

سرفه و سقط جنین:

پرسش: می‎خواستم ببینم اگه بارداری اتفاق افتاده باشد با این سرفه ها باعث سقط می‎شود یا تاثیری ندارد.

پاسخ: اگر مشکل ديگري در بارداري خود مثل لک بيني، دردهاي غير عادي و… نداريد، بعيد است که مشکلي براي شما پيش آيد ولي چنانچه داراي علائم مذکور باشيد، احتمال دارد که اين سرفه ها موجب بدتر شدن اوضاع شود. البته مي‎توانيد با مشورت پزشک معالجتان و در صورت تائيد ايشان از قرص ايزوکسوپرين استفاده نمائيد.

عطسه و سقط جنین:

سوال: من هفته 9 بارداری ام. امروز بعد ظهر به کمر خوابیده بودم و عطسه کردم. یهو درد شدیدی تو قسمت رحمم احساس کردم اما دیگه درد و هیچی نداشتم. الان خیلی نگرانم، می ترسم اتفاقی افتاده باشد. ممکنه عطسه باعث خطر یا سقط جنین بشه؟

پاسخ دکتر زهرا بصیرت، متخصص زنان و زایمان: دوست عزیز نگران نباشید، مشکلی خاصی نیست، گرفتگی عضله است که هنگام عطسه کرده اتفاق افتاده. عطسه هیچوقت باعث سقط جنین نمی شود.

عطسه و سقط جنین pregnant-lady

استرس و سقط جنین:

ماریا صادقی اظهار داشت: بارداری و تولد نوزاد شیرین‌ترین خاطره زوج‌ها محسوب می‌شود این حادثه فیزیولوژیک برای زنان دورانی منحصر به فرد و لذت‌بخش است.

وی افزود: در این دوران تغییرات زیادی در خلق و خوی و جسم زنان اتفاق می‌افتد و موجب بروز استرس‌های جدیدی در زندگی آنها می‌شود که چنانچه تحت کنترل قرار گیرد می‌تواند مادر را برای پذیرش تغییرات بارداری آماده‌تر کند.

تغییرات خلقی علامت نگرانی در پذیرش بارداری است

دبیر انجمن علمی مامایی ایران گفت: تغییرات خلقی علامت نگرانی در پذیرش بارداری است، فرسودگی جسمانی و تنش‌هایی که به جسم مادر باردار وارد می‌شود مشخص بوده و قابل درمان پیشگیری است اما تنش‌هایی که بر روح و روان جنین وارد می‌شود قابل تشخیص نیست.

استرس سطح بسیاری از هورمون‌ها را افزایش می‌دهد

دبیر انجمن علمی مامایی ایران تصریح کرد: استرس در زنان باردار سطح بسیاری از هورمون‌ها را در خون افزایش می‌دهد که این هورمون‌ها خونرسانی به جنین را از طریق جفت مختل می‌کند و در نتیجه جنین اکسیژن و مواد غذایی کافی را دریافت نمی‌کند و گاهی خطرات جدی را برای حاملگی رقم می‌زند.

آشفتگی‌های روان موجب سقط جنین می‌شود

وی ادامه داد: اطلاعات نادرست یا گاهی نداشتن اطلاع در مورد مسائل بارداری بهداشت زنان باردار را به مخاطره می‌اندازد همچنین آشفتگی‌های روان موجب عدم توجه کافی مادر به بهداشت این دوره و مراقبت‌های اولیه، تغییر عادات غذایی، افزایش خطر زایمان زودرس، تولد نوزاد کم‌وزن و حتی سقط جنین می‌‌شود و می‌تواند علایمی مانند خستگی، خواب‌آلودگی، بی‌خوابی، اضطراب، افزایش فشار خون، پرخوری یا بی‌اشتهایی، سردرد، سرگیجه، افزایش ضربان قلب و گاهی کاهش مقاومت در برابر بیماری‌های عفونی ایجاد کند.

زعفران و سقط جنین:

مصرف زعفران و غذاهای حاوی آن در دوران 3 ماهه اول بارداری خطرناک است و منجر به سقط جنین می‌شود.

شهاب اولیایی کارشناس تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوانافزود: مصرف زعفران برای زنان باردار خطرناک است و در مرحله سوم بارداری به دلیل اثرات تحریکی منجر به سقط جنین می‌شود.

وی اظهار داشت: مصرف زیاد زعفران در افراد عادی باعث تهوع، کاهش ضربان قلب، خونریز‌های نابجا و تغییر رنگ پوست می‌شود.

اولیایی با بیان اینکه زعفران ضد افسردگی، اشتها آور و خواص درمانی زیادی دارد، افزود: مقدار مصرف زعفران 2 الی 3 گرم در ماه برای هر فرد عادی است که نباید از این مقدار فراتر رفت.

این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه برخی تحقیقات مصرف زعفران را در تسهیل زایمان موثر می‌دانند، افزود: با توجه به اینکه مصرف زعفران در دوران بارداری خطرات و عواقب بیشتری تا فواید آن دارد، مصرف آن در 9 ماهه بارداری به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.


نظر خود را بیان کنید