انشا در مورد استرس

موضوع انشاء درباره استرس

استرس یکی از بهترین موضوعات برای انتخاب به عنوان انشاء است به همین دلیل در این صفحه از بانک مقالات آلامتو سعی میکنید به معرفی بهترین مقالات مرتبط با موضوع استرس بپردازیم.


استرس برای موفقیت

3 راه استفاده از استرس برای موفقیت

استرس موفقیت

به آخرین باری که استرس داشتید فکر کنید. شاید ضربان قلب‌تان تندتر شده بود، شتاب داشتید و انگار چشمان‌تان از کله‌تان بیرون می‌زد.

احتمالا این احساس را داشتید که دارید به خط پایان مسابقه نزدیک می‌شوید اما نمی‌دانید برنده هستید یا نه و در همین حال حس می‌کنید یک چیز قوی و سنگین رگ‌های‌تان را پمپاژ می‌کند.و در تمام این مدت این فکر در سرتان است که ” این حالت برای من خوب نیست و باید از استرس رها شوم! “

روانشناس و محقق، کِلی مک گونیگال نتیجه تحقیقاتش را در کتاب جدیدش به‌نام “فراسوی استرس” ،طرز فکر ما را در مورد تجربیات‌مان در شرایط پراسترس تغییر می‌هد.

یافته‌ها نشان می‌دهد در کشورهایی که مردم استرس بیشتری دارند،تولید ناخالص‌شان بالاتر،امید به زندگی بیشتر و شادی‌های‌شان باکیفیت‌تر و بیشتر است.همچنین این افراد در زندگی از لذت، مفهوم،آموزش،عشق و نشاط بالاتری برخوردارند.

هرچند تجربه ما از استرس، پدیده‌ای ناراحت کننده و آزاردهنده است اما درواقع استرس، شاخص و سنجشی برای میزان تعهد و دل‌سپردگی ما به چیزهایی است که شادمان می‌کند. برای بهره بردن از جنبه‌های مثبت استرس، باید طرز فکرتان را تغییر داده و مثبت فکر کنید. مک گونیگال توصیه‌های ساده‌ای برای شما دارد:

1. استرس را به ارزش‌ها و اهداف‌تان گره بزنید

وقتی استرس دارید، اغلب به این معناست که دارید برای رشد تلاش می‌کنید،روی چیزی که برای‌تان مهم است کار می‌کنید و می‌خواهید تاثیرتان را روی دنیا بگذارید. اما وقتی دارید روی چیزی که برای شما مهم است کار می‌کنید،معمولا استرس روی نگرش‌تان سایه انداخته و شرایط سختی برای‌ رسیدن به هدف بزرگی که دارید بوجود می‌آورد.

این بار اگر در موقعیتی شدیدا استرس‌زا قرار گرفتید،سعی کنید به تصویر بزرگ‌تری فکر کنید نه به آن لحظه و موقعیت خاص. اگر به یک مصاحبه شغلی می‌روید به این فکر کنید که چرا هیجان دارید و این هیجان چه ارتباطی با هدف بزرگی که برای آن شغل دارید دارد.

بعبارتی دیگر، تشخیص دهید که چرا این استرس ارزشش را دارد و روی آن متمرکز شوید به‌جای آن‌که زود آشفته شوید. با این‌کار اجازه می‌دهید استرس وسیله‌ای برای کمک به هدف باشد نه اینکه مانع ایجاد کند. اگر نمی‌توانید چیز ارزشمندای برای گره زدن به استرس‌تان پیدا کنید، احتمالا زمان آن است که به‌دنبال هدف جدیدی بروید که ارزش این ضربان تند قلب را داشته باشد.

2. به‌دنبال روزنه امید باشید

البته تمام موقعیت‌های استرس برانگیز قابلیت یافتن احساس‌های مثبت را ندارند،مثلا وقتی کسی که دوستش داریم میمیرد و یا لوله آب در خانه می‌ترکد و آب همه جا را پرمی‌کند.مطمئنا این حوادث ذاتا استرس برانگیز هستند و جنبه مثبتی در آنها نیست.

ولی کاملا هم درست نیست!

مک گونیگال نتایج مطالعاتش را اینگونه توضیح می‌دهد که وقتی از شرکت‌کننده‌ها در این آزمایش خواسته شد درمورد یکی از تجربیات سختی که داشته‌اند فکر کنند،یک گروه عمیقا غرق این تفکر شدند،همان‌جوری که بیشتر ما عمل می‌کنیم.

اما از گروهی دیگر خواسته شد درمورد یکی از تجربیات تلخی که داشته‌اند به‌عنوان فرصتی برای رشد و تعالی و یا رویدادی مثبت که در دل آن نهفته است نگاه کنند،با این روش، واکنش این افراد مثبت‌تر بود و چشم‌انداز و نگرشی وسیع‌تر در پایان داشتند.

دفعه بعد اگر موقعیت دشواری برای‌تان پیش آمد، درآن به دنبال روزنه امید کوچکی برای رشد بگردید.با این کار جلوی فراگیر شدن استرس را در زندگی‌تان می‌گیرید.

3. فقط درک کنید که آن‌قدرها هم بد نیست

با تغییری ساده در نگرش‌تان به استرس و باور آن به‌عنوان نیرویی مثبت،می‌توانید تاثیر استرس بر زندگی‌تان را دگرگون کنید.

یک زندگی پرمعنا،استرس‌زا نیز است.اگر در شرایط سخت قرار گرفتید،اجازه ندهید استرس مغموم و افسرده‌تان کند، با استفاده از این تکنیک‌ها بگذارید استرس شما را به جلو سوق داده و طرزفکرتان را عوض کند.


کاهش فوری استرس

مدیریت استرساین روزها همه ما مشغله های خاص خود را داریم. گاهی از اوقات ممکن است با شرایط دشواری روبرو شویم و نتوانیم رفتار و احساسات خود را کنترل کنیم.

هیچ کس نمی تواند ادعا کند در زندگیش شرایط استرس زا را تجربه نکرده است. از دست دادن عزیزان، از دست دادن شغل یا جایگاه اجتماعی، وجود شرایط مالی بد، دست و پنجه نرم کردن با بیماری ها همه و همه می توانند شرایط استرس زایی را برایمان ایجاد کنند.

در چنین شرایطی ممکن است نتوانید استرس ایجاد شده را کنترل کنید. گاهی از اوقات استرس، خود را با نشانه های فیزیکی همچون کهیرهای موقتی، سردردهای یک روزه یا افزایش وزن طولانی مدت نشان می دهد.

یک روش ساده برای مبارزه با این شرایط این است که به بدن و ذهن خود اجازه استراحت بدهید. یک چرت روزانه حتی به اندازه 10 دقیقه می تواند به آرامش بدن و روحتان کمک کند. اگر قبلا آدم خواب آلودی بودید بروز استرس ممکن است خوابیدن را برایتان دشوار سازد.

در این مقاله سعی می کنیم استراتژی هایی را برای مدیریت استرس بیان کنیم.

ادامه مقاله: کاهش فوری استرس

بهترین روش های کاهش سریع استرس

کاهش استرس money-stress-thinkهمه ما تاکنون استرس را تجربه نموده ایم، هرچند نوع و شدت استرس می تواند از چالش های جزئی تا بحران های عمده متفاوت باشد. هنگامی که استرس بیش از حد شدید، مزمن و تحمل آن غیرممکن باشد، می تواند به سلامتی و آسایش ما لطمه بزند.

به همین دلیل است که کاهش استرس برای بازگرداندن آرامش درونی و سلامت جسمی ضروری است.

با این حال، یافتن کاهنده های استرسی که برای هر وضعیت استرس زا مناسب باشند می تواند امری چالش برانگیز باشد.

وقتی افکار شما در حال مغشوش کردن ذهنتان هستند، ممکن است نتوانید مدیتیشن داشته باشید، هرچند مدیتیشن یکی از راه های قوی غلبه بر استرس است.

علاوه بر این ممکن است گاهی اوقات با استرس رابطه مواجه شوید که به وسیله آموزش های ارتباطی یا تمرینات تنفسی (یکی دیگر از عوامل مؤثر بر استرس) قابل کنترل نیستند. تصورات هدایت شده برای قبل از خواب فوق العاده هستند، در حالی که بازی ها به عنوان یک راه مطلوب برای غلبه بر استرس در نظر گرفته می شوند که می توان آنها را به وسیله ی همکاری با دوستان انجام داد.

لیست زیر با در نظر گرفتن همه این موضوعات طراحی شده است. اثبات شده که این عوامل کاهنده ی استرس دارای تاثیر زیادی هستند و می توانند در شرایط مختلف مورد استفاده قرار گیرند.

شما می توانید هر بار یکی از آنها را امتحان کنید و ببینید چه تاثیری بر روی شما خواهند داشت یا برخی از موارد دلخواه را در روال روزانه خود بگنجانید و بعضی از موارد اضافی را در صورت نیاز مورد استفاده قرار دهید.

ادامه مقاله: راه های کاهش استرس

غذاهای مفید برای کاهش استرس

mindful-habits-that-offset-the-stresses-of-modern-livingچون استرس زیاد، بر سلامت جسمی  اثر می گذارد.راه های زیادی برای مقابله با آن وجود دارد که یکی از آن ها رعایت رژیم غذایی است.

غذاهای ازبین برنده  استرس چگونه عمل می کنند؟

غذاها به چند روش استرس را از بین می برند. غذاهای آرامش بخش مثل یک کاسه آش جو، سطح سروتونین را در بدن بالا می برد. سروتونین، یک ماده شیمیایی آرامش بخش است.

غذاهای دیگر سطوح کورتیزول و آدرنالین را کاهش می دهند که هورمون های استرسی هستند و به مرور زمان به بدن آسیب می رسانند. یک رژیم غذایی سالم ، با تقویت سیستم ایمنی و کاهش فشار خون، اثر استرس را کم می کند. آیا می دانید کدام غذاها کاهنده استرس هستند؟

ادامه مقاله: غذاهای مفید برای کاهش استرس

استرس در بارداری

استرس بر رشد نوزاد بعد از زایمان هم اثر می‌گذارد.

به گزارش آلامتو به نقل از تبیان؛ وارد شدن استرس به دفعات، احتمال مشکل رفتاری یا سلامت ذهنی را در کودک افزایش می‌دهد.

ادامه مقاله: استرس در بارداری

رابطه استرس و حافظه

اگر در معرض استرس زیادی هستید و همزمان دچار فراموشی های کوچکی میشوید که نگران‌تان کرده است با ما در این مقاله همراه شوید.

در این مطلب من به شما نشان خواهم داد که چرا افرادی که از استرس مزمن رنج می برند، مدام دچار مشکلات حافظه می شوند. به طور خلاصه، زمانی که ما دچار استرس می شویم، مرکز حافظه موجود در درون مغزمان، که هیپوکامپ نامیده می شود به درستی قادر به رمزگذاری خاطرات نخواهد بود.

ادامه مقاله: استرس و حافظه

ارتباط بین استرس و آلزایمر

ارتباط بین استرس و آلزایمر

تحقیقی جدید نشان داد که هورمون ضداسترسی که توسط مغز رها می‌شود، عوارضی دارد که ممکن است منجر به آلزایمر شود. بنابراین اگر می‌خواهید از بروز این بیماری پیشگیری نمایید، از استرس پیشگیری کنید.

هورمون ضداسترس، به‌نام CRF، موجب افزایش شکستگی‌های پروتئینی به‌نام آمیلوئید بتا می‌شود که با همراهی هم و برانگیختن زوال مغز منجر به بیماری آلزایمر می‌شوند. محققان دانشگاه فلوریدا، این مطالعه را روی یک موش و سلول‌های انسانی انجام دادند. آلزایمر، از ترکیبی از ژنتیک، سبک زندگی و عوامل محیطی ناشی می‌شود.

سرپرست مطالعات، پرفسور Todd Golde می‌گوید:” تحقیقات ما بینش جزئی‌تری به مکانیسم‌های استرس افزوده است که ممکن است حداقل یکی از آسیب‌شناسی‌های آلزایمر را ارتقا دهد”.

این نتایج نشان داد استرس موجب رها شدن هورمونی به‌نام فاکتور آزادکننده کورتیکوتروپین یا CRF، در مغز می‌شود. که در نتیجه تولید آمیلوئید بتا را افزایش می‌دهد. با تجمع آمیلوئید بتا در مغز، یک زنجیره پیچیده زوال آفرین شروع می‌شود که منجر به بیماری آلزایمر می‌گردد.

حین تست آزمایشگاهی، نمونه موش‌هایی که درمعرض استرس حاد بودند، درمغزشان، پروتئین مربوط به آلزایمر بیشتری مشاهده شد، نسبت به موش‌هایی که در گروه کنترل بودند. موش‌های تحت استرس همچنین دارای شکل خاصی از آمیلوئید بتا داشتند که نقشی زیانبارتر در پیدایش آلزایمر دارد.

سپس پژوهشگران نرون‌ها انسانی مبتلا به CRF را مورد بررسی قرار دادند که موجب افزایش چشمگیرپروتئین‌های آمیلوئید مربوط به آلزایمر دارد. این آزمایشات و آزمایشات پیچیده‌تر دیگر، چیزهای بیشتری درباره مکانیک ارتباط احتمالی بین استرس و بیماری آلزایمر نشان می‌دهند.