اعتماد سازی برند در فضای مجازی چگونه است؟

10  روش مطمئن برای اعتماد سازی در فضای مجازی

 Ways Brands Build Trust Through Social Media

اگر مدت هاست که بر روی برند خود کار می کنید و رقبا و مشتریان شما را به طور کامل می شناسند، این وضعیت خوبی است اما آیا کافی هم هست؟ کار کردن بر روی برند و شناخت مشتریان مهم هستند، اما قطعا کافی نیستند.

برای اینکه بتوانید در فضای رقابتی حاکم بر رسانه های اجتماعی همچنان پیشتاز باشید، باید اعتماد مشتریان خود را جلب کنید.

در این مطلب از مجله آلامتو به 10 روش برای جلب اعتماد مشتری در فضای مجازی، می پردازیم. لطفا تا انتها با ما همراه باشید.


یک نظرسنجی جهانی که اوایل سال جاری توسط PwC انجام شد، نشان داد که اعتماد به یک برند تجاری تأثیر زیادی در تصمیم گیری خریداران دارد. 35٪ از پاسخ دهندگان در این نظرسنجی گفتند که “اعتماد به برند تجاری” یکی از سه دلیل اصلی تأثیرگذار در تصمیم آنها برای خرید است، در حالی که 14٪ از شرکت کنندگان معتقد بودند که اعتماد به برند بعد از قیمت محصول، مهم ترین عامل تاثیرگذار در تصمیم به خرید از یک برند است.

علاوه بر این، نتایج یک مطالعه مشابه نشان می‌دهند که نظرات و کامنت هایی که توسط افراد در رسانه های اجتماعی ارسال می‌شوند، نسبت به عواملی مانند تبلیغات و قیمت‌گذاری، تاثیر بیشتری بر تصمیمات خرید دارند.

بدیهی است که شبکه های اجتماعی مکانی برای ایجاد اعتماد هستند. در قسمت زیر به شما نشان می دهیم که چگونه می توانید در این فضا، اعتمادسازی کنید.

اعتماد سازی در شبکه های اجتماعی

  1. محتوای با کیفیت بالا را به اشتراک بگذارید

قطعا ارائه محتوای باکیفیت از سمت شما، برای مشتری بسیار با ارزش خواهد بود و  تاثیر فوق العاده ای بر روی اعتماد او به شما خواهد گذاشت. این امر با توجه به این که بازدیدکنندگان چقدر می‌توانند در وب سایت شما بمانند و چه میزان در رسانه‌های اجتماعی شما فعالیت کنند، قدرت برند شما را افزایش می دهد.

پست کردن محتوای عالی نشان می‌دهد که برند شما قدرت ویژه ای دارد و شما به چیزی فراتر از پول درآوردن و کسب درآمد فکر می کنید.

برای تبدیل شدن به یک مرجع در حوزه کاری خود و ارائه محتوایی که برای مخاطب هدف تان جذاب باشد، باید:

  • مشخص کنید که مشتریان شما چه کسانی هستند، چه می ‌خواهند و چرا آن‌ را می ‌خواهند
  • رقبای خود را شناسایی کنید، دقت کنید ببنید نقاط قوت و نقاط ضعف محتوای آن ها چیست
  • با پر کردن شکاف باقیمانده از رقبا و همسو کردن محتوای خود با نیازهای مشتریان، محتوای بهتری فراهم کنید

به یاد داشته باشید که تمام مطالبی که منتشر می کنید تبلیغاتی نباشد. یک روش خوب در حیطه اعتماد سازی در فضای مجازی، پیروی از قانون 80/20 است، یعنی 80٪ محتوای شما باید آموزنده و غیر تبلیغاتی باشد، در حالی که 20٪ دیگر محتوا را می توانید در مورد برند یا محصولاتتان صحبت کنید.

این می تواند برای برنامه محتوای کلی شما، ساختار یک پست وبلاگ یا پست های شما در شبکه های اجتماعی اعمال شود.

با تاکید نکردن بیش از حد به محصول یا برندتان، کاربران شبکه های اجتماعی همچنان با شما همراه خواهند شد، به نام تجاری شما اعتماد خواهند کرد و وقتی برخی از مطالب مربوط به محصول را به اشتراک می گذارید، بیشتر پذیرای محتوای تبلیغاتی خواهند بود.


  1. تعامل را در شبکه های اجتماعی تان برقرار کنید

یکی از نکته ها و الزامات رسانه‌های اجتماعی برقراری تعامل با کاربر یا مشتری است. شما نمی‌توانید محتوای خود را با سایرین به اشتراک بگذارید و سپس آن را رها کنید.

شما باید به سرعت به سوالات پاسخ دهید، تعاملات را تشویق کنید و از مشتریانی که از طریق ابزارهای مدیریت رسانه با شما در ارتباط هستند، تشکر کنید. هر چه بیشتر با افراد تعامل داشته باشید، دایره افرادی که شما را دنبال می کنند بزرگتر خواهد شد.

ایجاد اعتبار به عنوان برندی که در دسترس و در عین حال جوابگو است، به معنای آن است که افراد بااعتماد بیشتری از محصول و یا خدمات شما استفاده خواهند کرد. انجام این کارها به شما در ایجاد اعتبار و اعتماد در بین کاربران و مشتریان تان کمک می‌کند.

همچنین بخوانید: مهارت های لازم برای بازاریابی

  1. از محتوای تولید شده توسط کاربر استقبال کنید

با تشویق مشتریان برای به اشتراک گذاشتن عکس ها و فیلم های محصولات شما در شبکه های اجتماعی، تعامل را به سطح بالاتری برسانید. امروزه، امروزه افراد ترجیح می دهند که قبل از خرید، خریداران قبلی و تجربیات آن ها از خرید از برند موردنظر را ببینند. قطعا دیدن محتوا تولید شده توسط کاربر یکی از بهترین روش های اعتمادسازی در فضای مجازی است.

تحقیقات انجام شده از فیس بوک همچنین نشان داد که تبلیغات تولید شده توسط کاربر یا UGC سه برابر بیشتر از سایر تبلیغات، نرخ کلیک (CTR) داشته اند. این آمار و سایر آمارها، همه و همه نشان می دهند که محتوای تولید شده توسط کاربر، بسیار تأثیرگذار است.


  1. از مشتریان بخواهید شرکت شما را بررسی کنند

بررسی ها برای ایجاد اعتماد به برند شما ضروری است. بسیاری از مصرف کنندگان قبل از خرید، رتبه بندی یک شرکت را در فیس بوک و یا سایت هایی مانند Yelp بررسی می کنند. این یکی از اولین چیزهایی است که آنها هنگام بررسی آنلاین یک شرکت مشاهده می کنند. اگر آنها با یک نگاه ببینند که شما به درجه 5 ستاره نزدیک هستید، مطمئننا سریع تر به شما اعتماد می کنند.

شما باید مشتریان خود را تشویق کنید که نظرات شان در مورد برند شما را در کانال های اجتماعی شما به اشتراک بگذارند، به این صورت وقتی مشتری احتمالی نظرات سایر افراد درباره برند تجاری شما را بررسی می کند، احساس اطمینان و اعتماد بیشتری به شا خواهد کرد.

شما حتی قادر هستید که یک نظر منفی را نیز به نکته ای مثبت تبدیل کنید. اگر مشتری جدید ببیند که شما چگونه به بازخوردهای منفی به شکلی سازنده و سریع پاسخ می دهید، قطعا اعتبار و شفافیت برند شما در نزد او بالاتر خواهد رفت. تعداد بسیار کمی از مشتریان انتظار دارند که شرکت شما بی نقص باشد، اما اگر ببینند که شما به یک نظر منفی پاسخ مثبت می دهید، از خرید کردن و همکاری با شما احساس بهتری پیدا می کنند.


  1. در پست های خود از لینک های قابل اعتماد استفاده کنید

لینک ها ارتباط بین برند شما و دنیای آنلاین هستند. چه از ابزارهای گزینش محتوا برای یافتن مقالات پرطرفدار استفاده کرده باشید و چه اخبار صنعت را به اشتراک می گذارید، مهم است که لینک های شما مشتری را به سایت های معتبری برساند.

لینک‌های کوتاه سفارشی از یک نام دامنه سفارشی و یک کلید واژه بعد از اسلش (/) درست می‌شوند. پس زمانی که کاربران نام برند شما را با محتوای اطلاعاتی که به اشتراک می‌گذارید، می‌بینند، می‌دانند که منجر به اسپم یا سایت‌های فیشینگ نخواهد شد. کلید واژه نیز نشان می‌دهد که این لینک به چه چیزی منجر خواهد شد. این ارتباط و اعتماد بیشتر می ‌تواند نرخ کلیک را تا ۳۹ درصد افزایش دهد.


  1. یک دیدگاه درونی به مشتری ارائه دهید

ارائه نگاهی به پشت صحنه برندتان در شبکه های اجتماعی، شفافیت برند شما را بیش از پیش به مشتریان ثابت می کند. این نشان می دهد شما چیزی برای پنهان کردن ندارید و می تواند مصرف کنندگان را مجذوب شما کرده و احساس خاصی به آنها بدهد.

ارائه دیدگاه درونی، می تواند شخصیت و ارزش های برند شما را نیز نشان دهد. فرقی نمی کند که این دیدگاه درونی چه چیزی باشد، این چیزی است که باعث می شود دنبال کنندگان شما با برند شما بیشتر آشنا شوند و به شما اعتماد کنند، زیرا شما نیز به آنها اعتماد کرده اید.


  1. از سازگار بودن برندتان مطمئن شوید

ثابت قدم ماندن برای هر برندی که می خواهد اعتماد دنبال کنندگان و مشتریانش را جلب کند، یک موضوع بسیار مهم است.

آیا ماجرای رسوا شدن فولکس واگن را به یاد دارید؟ فولکس ‌واگن مشتریان و آژانس ‌های دولتی را در مورد میزان آلاینده های وسایل نقلیه خود فریب داده بود و این کاملا با تصویری که تلاش داشت از محافظت محیط زیست توسط وسایل نقلیه اش به دیگران نشان بدهد، متناقض بود. نیازی به گفتن نیست که با این اتفاق، این برند بسیار آسیب دید.

این فقط یک نمونه بود تا به شما نشان دهیم مطابقت داشتن صحبت های شما در مورد برندتان با اقدامات و محتوای شما در شبکه های اجتماعی تا چه اندازه می تواند مهم باشد.

در یک سطح دیگر، حفظ ظاهر لوگو، رنگ‌های برند و دیگر عناصر طراحی سازگار می‌تواند به اعتماد بیشتر مشتریان و ایجاد یک تصویر حرفه‌ای و قابل‌اعتماد برای شرکت شما کمک کند.


  1. رویدادها را به صورت زنده و مستقیم پخش کنید

فیلم های زنده و مستقیم (مانند لایو اینستاگرام)، راهی عالی برای افزایش تعامل در شبکه های اجتماعی است و به خوبی سوالات، خواسته ها و نیازهای مصرف کنندگان را مشخص می کند. رویدادهای ویدئویی زنده تعامل را ترغیب می کنند و برندها را با دنبال کنندگان خود همراه می سازد.

برنامه های ویدئویی زنده می تواند به تجاری سازی برند شما کمک کند و اعتماد بینندگانی که می بینند شما در زمان حال به سوالات مشتریان پاسخ می دهید را جلب می کنند. این یکی از راه های بسیار خوب برای اعتماد سازی در فضای آنلاین است.


  1. ارزش های اجتماعی خود را به اشتراک بگذارید

از وب سایت‌های ارتباط جمعی خود برای بالا بردن آگاهی دیگران نسبت به ارزش های برندتان استفاده کنید و هر گونه فعالیت مسئولانه اجتماعی که برند شما به آن می پردازد را مشخص کنید.

برند آرایشی کت وان دی (Kat Von D Beauty) نمونه بارز این موضوع است. محصولات این برند از مواد گیاهی ساخته شده که روی حیوانات آزمایش نشده است. این برند، غالباً در رسانه های اجتماعی خود با پست هایی درباره حقوق حیوانات، عکس های حیوانات زیبا و هشتگ های مربوط این ارزش های اجتماعی را برجسته می کند.


  1. از دیگران بخواهید که از برند شما حمایت کنند

با برندهای معتبر و تأثیرگذار دیگر در ارتباط باشید و هر پوشش رسانه ای را که در کانال های اجتماعی خود دریافت کرده اید به اشتراک بگذارید. همسو شدن با سایر برندها و نشریات معتبر به اعتبارسازی و اعتماد سازی برند شما کمک می کند.

اینفلوئنسرها و بلاگرها نیز می توانند برای برند شما کارهای زیادی انجام بدهند، برخی از محصولات خود را برای آن ها ارسال کنید و از آن ها بخواهید برای شما تبلیغ کنند.


نظر خود را بیان کنید