عوارض خوابیدن با معده پر

چرا خوابیدن با شکم پر ضرر دارد؟

Sleep On A Full Stomach

اگر قبل از خواب احساس گرسنگی داشتید سعی کنید خودتان را سرگرم کنید تا به سراغ خوردن غذا نروید.

كرمان – ایرنا – متخصص طب سنتی دانشكده طب سنتی دانشگاه علوم پزشكی كرمان، گفت: خوابیدن پس از غذا در تشدید دردهای مفصلی و بیماری هایی مانند كبد چرب موثر است.

به گزارش روز دوشنبه روابط عمومی دانشكده طب سنتی، دكتر’مهرزاد مهربانی’، افزود: به همین دلیل طب سنتی توصیه می ‎كند پس از مصرف غذا بیمار آرامش و سكون داشته باشد اما از خوابیدن پرهیز كند.

وی ادامه داد: طب سنتی بر جویده شدن كامل غذا تاكید دارد زیرا خوب نجویدن، موجب می ‎شود فرآیند هضم غذا كه آغازش از دهان است به درستی شروع نشود و با تحمیل بار اضافی به دستگاه گوارش در نهایت منجر به سوء هاضمه ‎شود.

این متخصص طب سنتی، بیان كرد: همچنین باید قبل از پر شدن معده و احساس سیری، غذا خوردن را متوقف كرد زیرا پس از ورود غذا به معده، ترشحات دستگاه گوارش به آن اضافه می ‎شود و حجم غذای خورده شده را زیاد می ‎كند.

وی اضافه كرد: اگر معده از غذا انباشته شده باشد موجب احساس سنگینی و كشیدگی در زیر دنده ‎ها، نفخ و حتی ریفلاكس یا همان برگشت غذا به مری می ‎شود.

مهربانی، مصرف همزمان غذاهای مختلف را از دیگر عادت های بد غذایی افراد عنوان كرد و گفت: مصرف همزمان بعضی از غذاها موجب سوء هاضمه می‌ شود بعنوان مثال عادت داریم همزمان با غذای اصلی، آب، ماست و سالاد مصرف كنیم كه به دلیل تداخل هضمی این مواد با هم، منجر به ناراحتی‌های گوارشی می ‎شود.

وی توصیه كرد: باید توجه داشته باشیم كه مصرف آب، ماست و سالاد باید از نیم ساعت قبل تا یك ساعت بعد با غذا فاصله داشته باشد.

وی ادامه داد: مصرف همزمان آب با غذا فقط در افرادی كه در زمان خوردن غذا سوزش شدید معده پیدا می ‎كنند و همچنین كسانی كه دوره نقاهت بیماری را می ‎گذرانند منعی ندارد.

این متخصص طب سنتی درباره مصرف نوشابه ‎های گازدار، سوسیس و كالباس و فست فودها كه رایج شده است، گفت: همه اینها یكی از عوامل افزایش بیماری‌های گوارشی است.

وی بیان كرد: نوشیدن آب سرد بویژه پس از ورزش و فعالیت‌های سنگین، پس از حمام و هنگام بیدار شدن از خواب از موارد دیگری است كه طب سنتی پرهیز از آن را لازم می ‎داند.

این متخصص طب سنتی در ادامه گفت: وقتی صحبت از طب سنتی به میان می ‎آید برخی ها تصور می ‎كنند طب سنتی فقط همان حجامت كردن است.

وی ادامه داد: از نظر برخی طب سنتی یعنی درمان با داروهای گیاهی؛ در حالی كه طب سنتی معتقد است برای اینكه سلامتی حفظ شود در وهله اول توجه به تغذیه، خواب، فعالیت بدنی، آب و هوا، وضعیت روحی و روانی و دفع مواد زاید بدن از اهمیت ویژه ‎ای برخوردار است و درمان با دارو در مرحله بعدی قرار می ‎گیرد.

وی گفت: در طب سنتی درمان هر بیمار بر اساس خصوصیات فردی كه در اصطلاح مزاج گفته می ‎شود صورت می ‎گیرد به همین دلیل ممكن است دو بیمار با بیماری مشابه، از دیدگاه طب سنتی درمان متفاوتی داشته باشند.

وی افزود: بیماری كه با مشكلات گوارشی مراجعه می ‎كند اول از همه باید در شیوه غذا خوردن و غذاهایی كه می ‎خورد تغییر ایجاد كند.

این متخصص طب سنتی، تصریح كرد: یكی دیگر از امور مهمی كه در سلامتی انسان نقش مهمی دارد و امروزه به آن كمتر توجه می ‎كنیم خواب است.

وی بیان كرد: سیكل طبیعی خواب، فازهای مختلفی دارد و برای داشتن خواب مفید، زود خوابیدن اهمیت ویژه ‎ای دارد چون مرحله ‎ای از خواب كه در آن مغز بطور كامل استراحت می ‎كند با نزدیك شدن به ساعات بامداد خاتمه پیدا می ‎كند و خواب وارد فازی می ‎شود كه سلول‌های مغزی از حالت استراحت خارج می ‎شوند به همین دلیل است كه اگر دیر بخوابیم حتی اگر خوابمان چندین ساعت طول بكشد پس از بیدار شدن احساس خستگی می ‎كنیم.

وی تاكید كرد: خواب در طول روز هم از مواردی است كه در طب سنتی پرهیز از آن توصیه شده، بجز در فصلولی مانند تابستان كه روزهای طولانی دارد و خوابیدن در هنگام ظهر در صورتی كه قبل از مصرف غذا باشد، منعی ندارد.

همچنین بخوانید: عوارض خوابیدن با شکم خالی


نظر خود را بیان کنید