آمادگی روحی برای طلاق

چند آمادگی روانی که باید قبل از طلاق داشته باشید

همانطور که قبل از ازدواج باید از نظر روانی آمادگی‌های لازم را داشته باشیم، طلاق نیز نیاز به آمادگی‌های روانی خاصی دارد که بدون داشتن آنها ممکن است دچار مشکل شوید.

په گزارش آلامتو و به نقل از سپیده دانایی؛ در جدول موقعیت‌های استرس‌زای زندگی، طلاق و جدایی در رتبه‌های بالا قرار می‌گیرد. به این معنی که شما در هنگام طلاق در یکی از پراسترس‌ترین مراحل زندگی‌تان قرار می‌گیرید. با طلاق زندگی شما وارد مرحلهٔ جدیدی می‌شود که تکالیف، وظایف و نقش‌های جدیدی را برایتان به همراه خواهد داشت.

divorce-mental-preparation,مشکلات طلاق و آمادگی روانی

بسیاری از افراد در این دوران آن‌چنان درگیر مشکلات و هیجان‌های شدید می‌شوند که کمتر می‌توانند شرایط خودشان را به‌صورت منطقی بررسی کنند؛ اما این دوران هم مانند هر دوره جدیدی از زندگی نیاز به آمادگی و ایجاد پیش‌زمینه‌هایی دارد که با ایجاد آن‌ها در خود می‌توانید راحت‌تر و با هزینه‌های کمتر از این مرحله پراسترس زندگی عبور کنید.

از زمانی که فکر طلاق به سرتان می‌رسد تا زمانی که این فکر را به‌طور جدی‌تر با دوستان و خانواده در میان می‌گذارید یا این‌که با همسرتان مطرح می‌کنید، ممکن است زمان زیادی بگذرد. در این بازهٔ زمانی ممکن است به انواع مشکلات احتمالی بعد از طلاق فکر کنید و برای زندگی خود بعد از تمام شدن این زندگی مشترک نقشه‌هایی هم داشته باشید.

هرقدر از این زندگی مشترک خسته شده باشید، بازهم باید بدانید که بعد از طلاق یک زندگی آرام، بی‌دغدغه و بی‌دردسر انتظارتان را نمی‌کشد. ممکن است مشکلاتی که با همسرتان داشتید تمام شود اما مشکلات دیگری پیش رویتان قرار می‌گیرد که اگر برای مقابله با آن‌ها آماده نباشید، ممکن است دچار آسیب‌های جدی شوید.

بنابراین بهتر است با پیش‌بینی مشکلات احتمالی خود را برای رویارویی با آن‌ها آماده کنید. در ادامه به بررسی چند حوزهٔ اساسی از این مشکلات احتمالی و راه‌های پیشنهادی غلبه بر آن‌ها می‌پردازیم.

ممکن است ناگهان خود را در این دنیا تنها بیابید و از این‌که آیا می‌توانید این تنهایی و مشکلات متعاقب آن را تحمل‌کنید، مطمئن نباشید.

کنار آمدن با احساس شکست

درخواست یا پذیرش طلاق غالباً به معنی اعتراف به این موضوع است که من در انتخابم اشتباه کرده‌ام و قادر به ادامهٔ زندگی با کسی که انتخاب کرده‌ام، نیستم. پذیرش این حقیقت و اعلام آن به دیگران ممکن است در شما احساس شکست، ناکامی و ناکارآمدی ایجاد کند.

ممکن است شروع کنید به بدوبیراه گفتن به عقلتان، قلبتان یا هرکسی که واسطهٔ این ازدواج بوده است. این احساسات تا اندازه‌ای طبیعی است، اما باید مراقب باشید که به‌صورت بیمارگونه گریبان روح و روانتان را نگیرد و شما را به ورطهٔ افسردگی سوق ندهد. در این مواقع می‌توانید به مثال‌هایی از زندگی که توانسته‌اید انتخاب‌های درستی داشته باشید و تصمیمات منطقی بگیرید فکر کنید.

به این موضوع فکر کنید که شما هم به‌حکم انسان بودنتان اطلاعات ناقصی برای تصمیم‌گیری داشتید و نمی‌توانستید رفتارهای طرف مقابلتان را پیش‌بینی کنید و در آن زمان با توجه به اطلاعات ناقصتان تصمیم گیری کرده بودید. سعی کنید به آن‌چه از این تجربه تلخ آموخته‌اید فکر کنید و امیدوار باشید که با کسب این تجربه در آینده تصمیم‌های منطقی‌تری خواهید گرفت.

مدیریت هیجانات منفی نسبت به اطرافیان

شاید غالب‌ترین هیجانی که در این دوران تجربه می‌کنید، خشم باشد. خشم نسبت به همسر، کسی که شما را با هم آشنا کرده بود، خانوادهٔ همسر و یا فردی که به نظر شما باعث‌وبانی این طلاق و جدایی است یا حتی خانوادهٔ خودتان که برای این وصلت به شما اصرار کرده بودند.

بعدازاین احساس خشم ممکن است تمایل به‌تلافی و انتقام در وجودتان بیداد کند. ممکن است بخواهید هر طور شده حساب این افراد را کف دستشان بگذارید، غافل از این‌که هرقدر این خشم و تمایل به انتقام در وجودتان مشتعل‌تر شود، تمرکز شما برای حل منطقی مشکلاتتان کم‌تر می-شود.

در این شرایط شما ممکن است برای آسیب زدن به آن‌ها مجبور شوید به خود، فرزند و دیگر عزیزانتان هم آسیب بزنید. در این میان کودکان شما آسیب‌پذیرترین افرادی هستند که غالباً برای گروکشی و انتقام گرفتن، از آن‌ها استفاده می‌شود.

همین کارها ممکن است بعد از گذشت زمان و فروکش کردن خشم و عصبانیت، باعث ایجاد عذاب وجدان، احساس گناه و پشیمانی بیشتر شما شود. بنابراین بهتر است با مدیریت این خشم از راه‌هایی مانند دریافت کمک تخصصی، پناه بردن به امور معنوی، درد دل با دوستان و انجام تمرین‌های آرام‌سازی اجازه ندهید که مشکلاتتان چند برابر شده و عنان کار از دستتان خارج شود.

مواجهه با نگرانی نسبت به آینده

اگر نسبت به آیندهٔ خود نگران هستید، کاملاً حق‌دارید. به‌هرحال شما ممکن است ناگهان خود را در این دنیا تنها بیابید و از این‌که آیا می‌توانید این تنهایی و مشکلات متعاقب آن را تحمل‌کنید، مطمئن نباشید. برای کاهش این نگرانی‌ها می‌توانید دوباره سود و زیان این تصمیم خود را بررسی کنید.

با خودتان حساب کنید که در ازای از دست دادن روال معمولی که داشتید چه چیزهایی به دست می‌آورید. فکر کردن به کارهای مثبتی که می‌توانید برای زندگی‌تان انجام دهید می‌تواند شما را کمی آرام‌تر کند.

مشکلات مالی بعد از طلاق

این موضوع ممکن است بیشتر گریبان‌گیر زنان شود. اگر جزء آن دسته از زنانی هستید که از استقلال مالی برخوردار نیستند، ممکن است بعد از طلاق با مشکلات جدی مالی روبه‌رو شوید.

بنابراین یکی از حوزه‌های مهمی که باید از قبل برای آن آماده شوید، کسب استقلال مالی است. قبل از طلاق در مورد منبع مالی خود فکر کنید و در مورد پیدا کردن این منبع مالی برنامه‌ریزی کنید. تلاش کنید که حرفه‌ای یاد بگیرید یا دوره‌های آموزشی خاصی ببینید که بتوانید روی کار کردن در آن حرفه حساب کنید.

بازسازی روابط اجتماعی

ما در یک جامعهٔ جمع‌گرا زندگی می‌کنیم که خیلی از تصمیم‌های فردی روی روابط اجتماعی اثر می‌گذارد. به این معنی که ممکن است بعد از طلاق، نحوهٔ رفتار اطرافیان با شما تغییر کند. ممکن است افراد برای حفظ زندگی زناشویی خود از شما به‌عنوان یک مرد یا زنی که از همسرش جداشده کناره‌گیری کنند.

ممکن است دوستانتان ارتباطشان را با شما محدود کنند و یا این‌که همکارانتان در محیط کار مزاحمت‌هایی برایتان ایجاد کنند. تمام این تغییرات در نگرش افراد به شما در جامعهٔ ما طبیعی بوده و باید مراقب باشید که چنین دیدگاه‌ها و رفتارهایی شما را به انزوا نکشاند.

این شما هستید که باید تلاش کنید تا با رفتار معقول و منطقی به اطرافیان فرصت دهید تا شرایط جدید شما را بپذیرند. ضمناً می‌توانید روابط جدیدی ایجاد کرده و با قرار دادن خود در موقعیت جدید اجتماعی فرصت پیدا کردن دوست و آشناهای تازه را برای خودتان فراهم کنید. در گروه‌های کوهنوردی یا طبیعت‌گردی عضو شوید.

در جلسات فرهنگی شرکت کنید یا با عضویت در یک باشگاه ورزشی با افراد جدید آشنا شوید. به‌هرحال به یاد داشته باشید که عصبانی شدن از بی‌انصافی اطرافیان کمکی به حال شما نمی‌کند.

حفظ امید

درنهایت باید بدانید که امید به ساختن یک زندگی بهتر و با اشتباهات کمتر بر اساس تجاربی که به دست آورده‌اید، می‌تواند به شما در پیمودن این مسیر دشوار کمک کند. به قول نیچه آن‌چه شما را نکشد، قوی‌ترتان می‌کند.


نظر خود را بیان کنید