چگونه فرزندی موفق داشته باشیم؟

6 ویژگی مشترکِ والدین بچه‌های موفق؛

چگونه فرزندی موفق داشته باشیم

من و همسرم سعی می‌کنیم که والدین خوبی باشیم تا بتوانیم کودکان موفق و مهم‌تر از آن، افراد بالغ موفق را به جامعه تحویل دهیم.

ما دو پسر بچه پنج ساله و یک دختر ۷ ساله داریم. موفقیت برای ما به معنای ثروت یا شهرت نیست. ما موفقیت را با توجه به آرمان‌های خانواده مان، که شامل دوست داشتن دیگران، داشتن شخصیت اخلاقی خوب، پیدا کردن شور و هدف برای زندگی و کمک به جامعه به شیوه‌ای درست، تعریف می‌کنیم. این ها آرمان‌های شخصی ما هستند.

ایده ‌آل ‌ها و تعریف موفقیت ممکن است از دیدگاه هر کس متفاوت باشد. ارزش ‌های هر خانواده با ارزش های خانواده دیگر فرق دارد. چیزی که مهم است این است که کودکان ایده ‌آل ‌های خانوادگی خود را به منظور داشتن جهت و هدف برای خانواده خود به رسمیت بشناسند.

در این مطلب به بررسی مواردی که به ما کمک می کنند بتوانیم والدین شایسته ای باشیم و کودکان موفق تربیت کنیم می پردازیم. با ما همراه باشید.


  1. از بی توجهی به فرزندتان اجتناب کنید!

یک مطالعه باور نکردنی ای وجود دارد که به تازگی نتایج خود را بعد از ۳۰ سال تحقیق منتشر کرده‌است. این مطالعه در نشریه روان ‌پزشکی انجمن پزشکی آمریکا گزارش شده‌ است. آن ‌ها بیش از ۲۵۰۰ کودک شش‌ ساله را به مدت ۳۰ سال به منظور ارزیابی توانایی موفقیت در زندگی دنبال کردند.

یافته‌ های آن ‌ها حاکی از آن است که بزرگسالانی که کم‌ تر موفق بوده‌ اند در سنین پایین به آن ها بی توجهی شده بود.

در این مطالعه بی توجهی با متغیرهای متنوعی از جمله مهارت های ضعیف، عدم تمرکز، سرزنش دیگران، پرخاشگری و سطح بالای اضطراب تعریف شده است. این بدان معناست که ما، به عنوان والدین، ​​باید ببینیم که چگونه می توانیم به طور مؤثر رفتارهای بی توجهی نسبت به کودکان را کاهش دهیم.

آموزش فرزندانمان به نحوه مشارکت و تمرکز و رسیدگی به مسائل پرخاشگری و اضطراب برای کمک به فرزندانمان برای رسیدن به بزرگسالانی موفق ضروری است.

به عنوان مثال، اگر در جلسه اولیا و مربیان شرکت می کنید و به شما گفته می شود که فرزند شما اضطراب زیادی دارد، نباید امیدوارم باشید که این اضطراب خود به خود کاهش یابد در عوض باید با مشورت با یک مشاور و یا درمانگر منشأ این اضطراب را پیدا کرده و در صدد درمان این اضطراب برآیید و آرامش را به فرزندتان بازگردانید.

مقابله با اضطراب و پرخاشگری جنبه های مهم کمک به فرزندان برای رسیدن به موفقیت است.


  1. در کنار کودک باشید و توجه تان را به او نشان دهید!

یک نکته برای پرورش کودکان موفق حضور والدین در کنار آن ها و مشارکت با آن هاست. آنها بیشتر از اسباب بازی های رنگارنگ توجه و زمان والدین خودشان را می خواهند.

ما باید اطمینان حاصل کنیم که بین زندگی شخصی و زندگی کاری مان تعادل برقرار است، به طوری که زمانی که کودک مان به ما نیاز دارند ما را در کنارشان احساس کنند. اگر ما ۹۰ ساعت در هفته در اداره کار کنیم، قطعا زمانی برای رسیدگی و توجه به کودک مان باقی نمی ماند.

کودک ما دوست دارد که پدر و مادرش در انجام تکالیفش به او کمک کنند و یا دوست دارد هر روز با پدر و مادرش غذا بخورد، این ها حداقل ترین و طبیعی ترین نیازهای یک کودک است.

مطالعه ‌ای توسط رابی و همکاران در سال ۲۰۱۴ نشان داد که کودکانی که مراقبت‌ های مادرانه احساسی را در دوران کودکی به دست آورده اند احتمال بیشتری وجود دارد که در آینده موفق باشند. این از اهمیت تعاملات کودک و والدین در دوران کودکی خبر می دهد. این اصل اساسی در رشد کودک نیز تاثیر بسیار بالایی دارد.

همه ما به افراد و یک سیستم حمایتی نیاز داریم اما نیاز کودکان به مراتب خیلی بیشتر و حساس تر است، والدین باید همیشه اولین و مهم ترین حامی در زندگی فرزندانشان باشند. عدم حضور شما به عنوان پدر یا مادر در لحظات یا وقایع حساس زندگی کودک تان قطعا به او آسیب خواهد رساند.

پس به یاد داشته باشید که کودک شما به محبت و توجه شما نیازمند است حتی اگر آن را به زبان نیاورد. تعادل را در زندگی تان برقرار کنید و زمان تان را برای رسیدگی به فرزندتان تنظیم کنید. مطالعه رابی و همکارانش به ما نشان داد که سال های اولیه زندگی یک کودک و نوع مراقبت والدین بر موفقیت او در بزرگسالی تاثیر فوق العاده ای می ‌گذارد.


  1. تلاش او برای رسیدن به موفقیت را تحسین کنید!

تحسین تلاش کودک یکی از مهم ترین کارهای انگیزه بخش به اوست. فارغ از نتیجه ای که کسب می کند تلاش های فرزندتان را تحسین کنید و به او نشان دهید که تلاشش را می بینید و همین تلاش برایتان ارزشمند است.

دلیل اهمیت تحسین تلاش او این است که، وقتی شما تلاش او را تحسین می کنید حتی اگر شکست هم بخورد انگیزه اش را از دست نمی دهد و انگیزه تلاش را از دست نمی دهد. کودکان باید مورد ستایش قرار بگیرند. این مورد تحسین واقع شدن اعتماد به نفس او را بالا خواهد برد.

اگر به جای تحسین همیشه او را سرکوب کنید و جملاتی مانند ” این دفعه دومه که از دوچرخه میفتی، حواست رو جمع کن”، “چرا یاد نمیگیری بند کفش هات رو خودت ببندی؟” را به او بگویید پس از شکست آسیب می بیند و تمایلی به تلاش مجدد ندارد.

حتی به خاطر موفقیت های کوچک هم او را تحسین کنید. سخنان شما خطاب به فرزندانتان قدرتمند است. این سخنان و دادن اعتماد به نفس به او تاثیر زیادی بر روی رشد شخصیتی کودک خواهد داشت پس مراقب باشید که با کلماتی که می گویید اعتماد به نفس کودکتان را خدشه دار نکنید.

ریشه بسیاری از مشکلات درونی و شخصیتی افراد به کودکی شان و نحوه صحبت کردن والدین شان با آنها برمی گردد. پس اگر می خواهید فرزندی موفق و شاد وارد اجتماع کنید اول از همه از خودتان شروع کنید و روی سخنانی که به او می زنید دقیق باشید.

حرف های شما به کودک همان باور قلبی او نسبت به خودش است، به همین خاطر است که می گویند آسیب کلامی خیلی بیشتر از حتی آسیب فیزیکی است. درست است که باید کودکتان را راهنمایی کنید اما هیچ وقت او را با صفاتی همچون تنبل، بی ارزش، بی عرضه و… خطاب نکنید.

کودکان به کلمات مثبت نیاز دارند تا بتوانند انگیزه بگیرند و تلاش کنند. کودکانی که با تعریف و تمجید از تلاش‌هایشان به درستی تشویق شده‌اند، احتمال بیشتری وجود دارد که در آینده افرادی موفق باشند. کودکتان را تحقیر نکنید و او را تحسین کنید.

همچنین بخوانید: مهارت های ضروری برای کودکان

  1. به فرزندتان بیاموزید که در خانه سخت کار کند!

افراد موفق معمولاً افراد سخت کوش هستند. آموزش بچه ها به سخت کار کردن در خانه شروع می شود. این به معنای اختصاص دادن کارها به آنهاست.

کودکان باید یک اخلاق کاری خوب داشته باشند و یاد بگیرند که بخشی از تیم (تیم خانواده) باشند تا در بزرگسالی موفق شوند. وقتی که به فرزندتان کاری را محول می کنید، علاوه بر اینکه کمک کردن و کار تیمی را به او می آموزید، به یاد می دهید که مسئولیت پذیر باشد.

تحقیقی که در مجله وال استریت مورد بحث قرار گرفت نشان داد که کودکانی که به آنها کارها و مسئولیت هایی سپرده می شود در بزرگسالی افراد موفق تری خواهند بود. با این حال، تحقیقات آنها نشان داد که والدین کمتر کارهای روزمره را به کودکان خود اختصاص می ‌دهند.

مشخص کردن کارهایی به کودک مزایای زیر را در بر می گیرد:

  • بچه‌ها یاد می‌گیرند که همه چیز راحت و رایگان به دست نمی آید. آنها باید از انجام کار یا کارهای روزمره چیزهایی که می‌خواهند را کسب کنند.
  • کودکان یاد می‌گیرند که بخشی از یک تیم هستند و والدین تنها مسئول نگهداری یک خانواده و انجام تمام کارها نیستند. کودکان نقشی در اداره امور خانه ایفا می‌کنند و این به معنای انجام کارهای روزانه است.
  • کودکان یاد می گیرند که در قبال شغلی که انجام می دهند پاسخگو هستند. اگر آنها کارهای خود را کامل نکنند و به طور کامل انجام ندهند، باید در برابر آن پاسخگو باشند.
  • کودکان یاد می گیرند به خانه خود احترام بگذارند و حرمت آن را حفظ کنند. وقتی کودکان مجبورند از خانه مراقبت کنند، از وضعیت خانه آگاه تر می شوند. اگر کودک نقش فعالی در خانه داشته باشد، در مراقبت از خانه و وسایل اش بهتر خواهد بود.

فعالیت های خارج از برنامه و کارهای خانه مهم است. با این حال، آموزش دادن به کودکان برای کار سخت از طریق انجام دادن کارها به همان اندازه مهم است. فرزندتان را طوری تربیت نکنید که نسبت به خانه و وظایف شخصی اش بی مسئولیت باشد، چرا که این بی مسئولیتی در آینده او هم خودش را نشان خواهد داد.


  1. داشتن یک شخصیت خوب را به او آموزش دهید!

برای بسیاری از خانواده‌ها آموزش رشد شخصیت ریشه در ایمان و اعمال مذهبی دارد. ما باید آگاهانه کار کنیم تا به کودکان مان آموزش دهیم که افراد را دوست داشته باشند.

آموزش ویژگی ‌های شخصیت خوب یک فرآیند روزانه در حال پیشرفت است. اولین قدم شناسایی این است که کدام ویژگی‌های شخصیتی از همه مهم‌ تر هستند.

مقاله ای در TIME، نوشته EstherWojcicki، ویژگی های خاصی را برای رشد در کودکان ترسیم می کند تا آنها را به بزرگسالان موفقی تبدیل کند. او این صفات که منجر به موفقیت می شود را اعتماد، احترام، استقلال، همکاری و مهربانی دانست.

اینها همه ویژگی‌ های شخصیتی هستند که به عنوان والدین، ما توانایی القا در کودکانمان را داریم. درست است که این کار، کار راحتی نیست، اما چیزهایی است که باید در خانه آموزش داده شود و چیزی که مهم است این است که آموزش این صفات یک تمرین روزانه است و کودک باید این ویژگی ها را در بین افراد خانواده ببنید تا یاد بگیرد.

تا زمانی که شما و همسرتان به هم بی احترامی کنید نمی توانید توقع داشته باشید که کوک احترام گذاشتن را یاد بگیرید. پس رفتاری که از کودک انتظار دارید را خودتان هم انجام دهید تا او هم این کار را یاد بگیرد.

همچنین بخوانید: چگونه فرزندان شادی داشته باشیم؟

  1. برای فرزندتان یک الگوی خوب باشید!

کودکان همیشه از والدین شان الگو می گیرند و پدر و مادرشان را سرلوحه خود قرار می دهند؛ بنابراین، اگر می‌خواهیم فرزندان ما موفق شوند، ما باید رفتارهایی که با موفقیت مرتبط هستند را انجام دهیم.

فرزندان ما آنچه را که ما انجام می‌دهیم کپی می‌ کنند. اگر آنها ببینند که ما در یک بازی تقلب می ‌کنیم، آنها یاد می ‌گیرند که تقلب هم خوب است.

ما در همه کارهایی که انجام می دهیم نمونه ای برای فرزندانمان هستیم. یک نمونه مثبت از شخصیت خوب، کار سخت و تلاش و پشتکار، همگی به کودکان ما کمک می ‌کنند از ما یاد بگیرند و احتمال موفقیت آنها در بزرگسالی هم بیشتر خواهد بود.

مرکز آموزش و پرورش کودک، موضوع والدین را به عنوان الگو مورد بررسی قرار داده و بیان می‌ کند:

“بسیاری از یادگیری هایی که در دوران کودکی رخ می دهد از طریق مشاهده و تقلید بدست می آید. برای اکثر کودکان، مهم ترین الگو های این تقلید والدین و مراقبان آنها هستند که در زندگی کودک به طور منظم حضور دارند.”

با این اوصاف شما در تربیت کودکتان مسئولید و موفقیت یا شکست او در گرو رفتار شماست. اگر می خواهیم فرزندانمان موفق باشند، باید برای آنها الگوی موفقیت باشیم.


5 چیزی که والدین نباید نگران آنها باشند

5 چیزی که والدین نباید نگران آنها باشند

این روزها پدر و مادرها چیزهای فراوانی برای نگرانی دارند. هرچند مراقبت و رسیدگی به زندگی کودک و توجه به فعالیت‌ها و عادات او مهم است، اما توجه زیاد و مراقبت مداوم بیشتر به ضرر کودک است تا به نفع او.

طبق تحقیقی از Brigham Young University، شیوه مراقبت هلیکوپتری، که شامل حل مسائل، برطرف کردن مغایرت‌ها، و تصمیم‌گیری برای کودک می‌شود، منجر به اعتماد بنفس ضعیف و رفتارهای پرخطر در سالهای بعد خواهد شد.

برای ساده کردن قوانین درخانه حاضرید؟ در اینجا پنج موردی را که دیگر لازم نیست زیاد نگرانشان باشید می‌آوریم:

  1. بالا رفتن از درخت بلند حیاط پشتی

تحقیقات جدید در دانشگاه فلوریدای شمالی، پیشنهاد می‌کنند که بالارفتن از درخت می‌تواند حافظه فعال را تقویت نماید؛ که موجب عملکرد بهتر در مدرسه و ورزش می‌شود.

دانشگاه بریتیش کلمبیا نیز پیش از این به نتیجه مشابهی رسیده بود: “بازی‌های مخاطره آمیز بیرون خانه” ، مانند بالا رفتن از درخت (با امنیت)، تاثیرات مثبت روی سلامتی و رشد اجتماعی بچه‌ها دارد.

به گفته محققان، این فعالیت‌ها به کودکان اجازه می‌دهد درمورد احتمال خطر چیزهایی یاد گرفته و محدودیت‌های خود را بشناسند. نه این‌که شما باید به نیت سلامتی، کودک‌تان را تشویق به خطر کردن کنید، اما کمی بازی ماجراجویانه و بی‌پروا در حیاط خانه می‌تواند در درازمدت به نفع‌شان باشد.

  1. طبیعت ناآرام بچه‌ها

اگر کودک شما مبتلا به اختلال کم‌توجهی- بیش‌فعالی است، اجازه دهید وول بخورد و جنب و جوش داشته باشد. تحقیقی که توسط دانشگاه کالیفرنیا انجام شده نشان می‌دهد کمی تحرک بیشتر، به تمرکز بچه‌ها کمک کرده و عملکرد ادارک و شناخت را بهتر می‌کند. اگر نمی‌توانند ساکت بنشینند، نیازی نیست نگران باشید.

  1. زیاد تلویزیون تماشا کردن

هشدار: تلویزیون می‌تواند یک برنامه آموزشی باشد. پژوهشی از دانشگاه مریلند دریافته، زمانی که صرف تماشای برنامه Sesame Street می‌شده، به اندازه زمانی که در یک کلاس پیش‌دبستانی سپری می‌شده، آموزند بوده، و بچه‌های سنین پیش‌دبستانی که شوهای تلویزیونی تماشا می‌کرده‌اند، عملکرد بهتری در مدرسه داشتند. (مجموعه برنامه های Sesame Street برنامه‌ای آموزشی و سرگرمی برای کودکان است که محتویات آموزشی خود را با کمک عروسک‌های متعدد برنامه به کودکان انتقال می دهد.)

براساس تحقیقات پیشین، اگر این شوهای تلویزیونی، اخلاقی بوده و با الگوهای مثبت ارائه شوند، کمی وقت صرف کردن پای تلویزیون به آنها آسیبی نمی‌رساند.

  1. جنگ و دعوا با خواهر و برادر

هرچند زندگی درفضای بدون جنگ و درگیری خانه، مطلوب و ایده‌آل است اما پژوهشی از دانشگاه ایلینویز نشان داده بگومگو میان خواهر و برادرها، فوایدی برای بچه‌ها و والدین دارد.

برای بچه‌ها، حل و فصل کردن دعوا می‌تواند به یادگیری مذاکره و سازش کمک کند. مادرها هم اگر به بچه‌ها در رفع اختلافات کمک کنند، بهتر می‌توانند هیجانات خودشان را درموقعیت‌های استرس‌برانگیز مدیریت و کنترل نمایند.

  1. نافرمانی مداوم

بله، شما باید به کودک‌تان تابعیت از قوانین و احترام به بزرگ‌تر را تعلیم دهید، اما تحقیقی جدید که نتایجش در Developmental Psychology منتشر شده می‌گوید، اگر با دید مثبت به قضیه نگاه کنیم، بچه‌های نافرمان، بعدها در زندگی به درآمدهای بالاتری دست پیدا خواهند کرد. بنابراین شاید از دستور شما سرپیچی کنند، اما روزی می‌رسد که از شما حمایت کنند.


سخن نهایی

موفقیت تصادفی نیست و عوامل بسیاری در آن دخیل هستند. والدین این فرصت را دارند که توانایی فرزند خود را برای موفقیت در بزرگسالی تحت ‌تاثیر قرار دهند.

موفقیت مستلزم کار سخت، استقامت، اعتماد، احترام، استقلال، هم‌کاری و مهربانی است و این ها همه و همه خصوصیاتی است که باید به کودک آموزش داده شود.

نکات فوق را رعایت کنید و فرزندتان را در رسیدن به موفقیت همراهی کنید.


نظر خود را بیان کنید