بدنسازی با وزنه سبک یا سنگین؟

چه سبک وزنه بزنید چه سنگین، عضله می‌سازید!

weightlifting

بودن در یک باشگاه بدنسازی با وجود ورزشکارانی که 10 برابر ما از وزنه های سنگین تر استفاده میکنند کمی خجالت آور است اما جالب است که بدانید وزنه سبک و سنگین در صورت رعایت اصول بدنسازی، تفاوت زیادی در نتیجه ندارند.

به گزارش آلامتو و به نقل از مجله تناسب اندام؛ با توجه به تحقیق جدیدی که توسط محققان دانشگاه مک مستر انجام شده است، زمانیکه شما تا نقطه خستگی وزنه بزنید، احتمالا عضله خواهید ساخت؛ حال چه آن وزنه سنگین باشد و چه سبک. برخلاف این باور که تنها وزنه‌های سنگین به شما کمک خواهند کرد که حجیم شوید، محققان دریافته‌اند که بلند کردن وزنه‌های سبک‌تر با تکرار بالا، همان اثرات را روی عضلات شما می‌گذارد.

همه چیز به این مسئله مربوط می‌شود که شما در هر یک از این دو وضعیت، تا چه حدی به خودتان فشار می‌آورید. استوارت فیلیپس، استاد بخش حرکت شناسی در دانشگاه مک مستر و نویسنده ارشد این تحقیق در یک مصاحبه مطبوعاتی گفت: در اینجا، خستگی یک اکولایزر (برابر کننده) مهم است. اگر تا حد خستگی وزنه بزنید، فرقی نمی‌کند که وزنه‌ها سنگین باشند یا سبک.

محققان در این مطالعه، دو گروه از وزنه برداران مرد با تجربه را، که در یک برنامه ۱۲ هفته‌ای تمرین با وزنه برای کل بدن شرکت می‌کردند، گرد هم آوردند. گروه اول از مردان، با وزنه‌های سبکتر که تا ۵۰ درصد حداکثر قدرتشان بود، در ست‌هایی با ۲۰ تا ۲۵ تکرار تمرین کردند. گروه دوم، با وزنه‌های سنگین‌تر تا ۹۰ درصد حداکثر قدرتشان در ست‌هایی با ۸ تا ۱۲ تکرار تمرین کردند. محققان از هر دو گروه خواستند تا رسیدن به نقطه خستگی، وزنه بزنند.

سپس، نمونه‌هایی از عضله و خون برای اندازه گیری توده عضلانی و اندازه فیبر عضلانی جمع آوری کردند، و متوجه شدند که این اندازه‌ها در هر دو گروه برابر بودند. محققان نتیجه گرفتند که: افزایش در توده خالص بدنی (بعنوان یک مقیاس غیر مستقیم از توده عضلانی) و CSA فیبر عضلانی (بعنوان یک مقیاس مستقیم از ناحیه عضلانی) در هر دو گروه (با تعداد تکرارهای بالا یا پایین) با هیچ تفاوتی بین گروه‌ها رخ داده است!

عمدتا اعتقاد عموم بر این است که فیبرهای عضلانی در صورتیکه با وزنه‌های سنگین تمرین کنید حجیم‌تر می‌شوند، در حالیکه بلند کردن وزنه‌های سبک‌تر برای یک دوره طولانی همان تاثیر را نخواهد داشت. اما آخرین تحقیقات، این باور غلط را رد کرده‌اند.

اما این نتایج بدست آمده برای یک فرد آماتور به چه معناست؟

مردم، بویژه زنانی که می‌خواهند اندام ظریف و باریکشان را حفظ کنند، اغلب بمنظور جلوگیری از حجیم شدن، از وزنه زدن اجتناب می‌کنند. اما این تحقیق دریافت که برخلاف باورهای گذشته، رشد عضله و قدرت این شرکت کنندگان، اصلا ارتباطی با تستوسترون یا هورمون رشد دیگری نداشت. و در واقع وزنه زدن، چه سنگین و چه سبک، می‌تواند یک اثر مفید و محافظت کننده روی سلامت کلی داشته باشد.

علاوه بر عضله سازی که می‌تواند از استخوان‌ها و مفاصل شما محافظت کرده و همچنین استقامت را بهبود ببخشد، وزنه برداری حتی می‌تواند حافظه شما را نیز تقویت کند. وزنه زدن، سرعت سوخت و ساز را نیز در زنان افزایش داده و به کاهش وزن کمک می‌کند.

فیلیپس در بیانیه مطبوعاتی گفت: در نقطه‌ی خستگی، هر دو گروه تلاش کرده بودند که فیبرهای عضلانی‌شان را تا حداکثر مقدار ممکن برای تولید نیرو فعال کنند. برای افرادی که می‌خواهند قوی‌تر شوند، ما نشان داده ایم که شما می‌توانید مدتی از تمرین با وزنه‌های سنگین فاصله بگیرید و توده و حجم عضلانی‌تان را نیز از دست ندهید. همچنین این دستاورد، یک انتخاب جدید است که می‌تواند برای توده مردم جذاب باشد، و آنها را بر آن دارد کاری را آغاز کنند که باید برای سلامتشان انجام دهند.


2 دیدگاه

  1. حميد

    من كه نديدم فيزيكي ها هم سبك بزنن مثل مايك او هرن كه واقعا شخم ميزنه،،حالا شايد ناندرلون به خودشون تزريق نميكنن كه شكل و شمايلشون از حالت آدمي خارج بشه چون پرورش انداميها همه شون شبيه گوريلن و اين به خاطر سنگين وزنه زدن نيست چون مايك او هرن هم سنگين ميزنه ولي مثل آدميزاده

  2. Ehsan

    سلام‌. وزنه زدن سنگین و تکرار کم برای دوران حجم گیری پرورش اندام استفاده میشه. یعنی محدوه ی بین 5 تا 12 حرکت. در واقع نحوه ی تمرین یک پرورش اندام با یک فیزیک فرق داره.
    معمولا کسایی که میخوان پرورش اندام کار کنند باید از حرکات قدرتی و پرسی بیشتر استفاده کنن همچنین سعی کنن محدوده تکرارهاشون کمتر از 5 و بیشتر از 12 نشه. اثن کار کمک میکنه که عضلات ضخیم و بزرگی ساخته بشن. از لحاظ رژثم غذایی هم باید کربوهیدارت و پروتئین به مقدال مساوی استفاده کنن.

    ولی این امر در رشته فیزیک متفاوته، فیزیک کارها معمولا دامنه حرکتیشون بیشتر حرکات تک مفصلی و تخصصی هست، با وزنه های سبک تر و تکرارهای بین 15 تا 20 و گاهی برای بعضی حرکات 25 تکرار. چون شکل بدن یه فیزثک کار باید تراشیده شده و کشیده و شکیل باشه.

    وزنه های سبک و تکرارهای بالا کمک میکنه همزمان عضله ی بدون چربی بسازید. رژثم غذایی هم در فیزیک باید مصرف پروتئین بسیال بالایی داشته باشن و چربی بدنشون بیشتر از 8 درصد نشه.

نظر خود را بیان کنید