رابطه سمی چیست؟ 18 نشانه روابط سمی

18 نشانه ای که بیان می کند رابطه سمی در حال شکل گیری یا ادامه است

نشانه های رابطه سمی

رابطه سمی می تواند هر نوع رابطه ای با ارزش ها و اهمیت های متفاوت همچون رابطه با والدین، فرزندان، همکاران و حتی بهترین دوست را تحت تاثیر خود قرار دهد. برای اینکه از نظر جسمی و روحی فرد سالمی باشید باید از شر موقعیت ها و روابط سمی خود را خلاص کنید.

نکته مهم ماجرا اینجاست که باید بتوانید خود را با موارد هشداردهنده ای که برای شناسایی یک رابطه سمی وجود دارد آشنا کنید و بدانید این روابط می توانند عواقب بسیار حاد و جدی در پی داشته باشند.

برخی از این عواقب هم می توانند در طولانی مدت بر روی سلامت تان تاثیر بگذارند. بعد از اینکه توانستید از شر موقعیت های سمی رها شوید، زندگیتان به سرعت به جهت مثبتی خواهد رفت، اعتماد به نفستان دوباره باز خواهد گشت، موفقیت در کار دوباره ایجاد خواهد شد و سایر روابط به طور مثبت شکل خواهد گرفت و هر روز احساس بهتری خواهید داشت.

در این مقاله از مجله آلامتو قصد داریم 18 نشانه ای را بیان کنیم که نشان دهنده روابط سمی در زندگی افراد هستند. پس همراه ما باشید.


  1. شما می دهید، آن ها می گیرند:

آدام گرنت استاد دانشکده وارتون و نویسنده قابل احترام در حوزه روابط فردی، بر این باور است که بهترین روش برای داشتن یک رابطه موفقیت آمیز ایجاد تعادل بین دادن ها و گرفتن هاست.

در یک رابطه سمی، یک طرف از این رابطه تنها چیزی می دهد و هرگز چیزی دریافت نمی کند.

زمانی که در رابطه ای (چه کاری و چه عاشقانه) شما تنها نقش دهنده را بازی می کنید دیگر نمی توانید از فرد مقابل و حضورش استفاده نمایید. ممکن است دوست داشته باشید از سایرین محافظت کنید و به فکرشان باشید اما برای داشتن یک رابطه موفقیت آمیز باید یاد بگیرید تعادلی بین دادن ها و گرفتن هایتان برقرار نمایید.


  1. خسته اید:

یک رابطه ناسالم می تواند بسیار خسته کننده باشد. ممکن است احساس کنید همه انرژی تان تحلیل رفته و از بحث کردن با طرف مقابل خسته شده اید و دیگر نمی توانید این رابطه را تحمل کنید. این افراد و چنین روابطی ممکن است از هر طیفی باشند.

مثلا ممکن است با همکار خود مشکل داشته باشید که به طور مداوم تلاش می کند دستاوردهای شما را دست کم بگیرد و بی ارزش بشمارد یا اینکه فردی از خانواده تان باشد که دوست دارد همیشه برایتان دردسر ایجاد کند.

اگر از صحبت کردن یا روبرو شدن با این افراد خسته شده اید باید بدانید که به احتمال زیاد در یک رابطه سمی قرار گرفته اید.


  1. اعتماد به نفس پایینی دارید:

تا به حال برایتان پیش آمده است که به خاطر ارتباط با فردی احساس بدی داشته باشید و اعتماد به نفستان پایین بیاید؟ اگر پاسختان به این سوال مثبت است باید از شر این رابطه سمی خلاص شوید و افرادی که باعث کاهش اعتماد به نفستان شده اند را از این رابطه حذف نمایید.

بر اساس مطالعات منتشر شده در مجله Personality and Social Psychology، اعتماد به نفس پایین در هر رابطه ای می تواند رابطه را به شکل دیگری جلو ببرد. همین امر باعث می شود شما متفاوت تر از حالت طبیعی خود رفتار کنید و حتی احساس ناامنی داشته باشید.


  1. احساس خطر می کنید:

انسان ها به شیوه های مختلف احساس خطر می کنند. ممکن است احساس کنید هویت تان در حال تهدید شدن است. ممکن است توسط افراد دیگری که به شما حسادت می کنند تهدید شوید. یا اینکه به خاطر شرایط خطرناک این احساس را داشته باشید.

هر چیزی که امنیت و اعتماد شما را زیر سوال می برد باید از زندگیتان حذف شود. به سرعت از شر چنین روابطی خلاص شوید.

نباید از لحاظ فیزیکی تهدید شوید یا احساس عدم امنیت داشته باشید. این موضوع به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و شما باید آن را به فردی اطلاع دهید. در مورد پایان دادن به چنین روابطی شک نکنید.


  1. درام زیادی در این رابطه وجود دارد:

وجود درام زیاد در یک رابطه نه تنها سازنده نیست بلکه می تواند به سمی شدن آن نیز منجر شود. نمونه هایی از درام اضافی در رابطه شامل بازی کردن با گیم ها،نگاه کردن با چشمانی متعجب، حسود بودن،غیبت و بیان مداوم شایعات، عدم دسترسی عاطفی به فرد است.

درام اندک می تواند اشتیاق فرد را نشان دهد اما اگر این درام هرگز متوقف نشد ممکن است شما را وارد رابطه ناسالمی نماید که باید از آن خارج شوید.


  1. تمایلات و گرایش های شما کنترل می شود؟

ایا فکر می کنید نمی توانید احساسات و عقاید خود را به راحتی با این فرد در میان بگذارید؟ همیشه از بیان نظرات و عقاید خود می ترسید؟ بعد از بیان احساساتتان واکنش منفی از او دریافت می کنید؟ چنین افرادی تلاش می کنند همیشه روش تفکر شما را تحت کنترل خود داشته باشند و ببینند چه کاری در زندگی تان انجام می دهید و زمان خود را با چه افرادی سپری می کنید. آن ها لحظات سرگرم کننده شما را به بدترین لحظات زندگی تبدیل می کنند.

بهترین روش برای فرار کردن از دست چنین افرادی ایجاد سیستم حمایتی، درخواست کمک، توسعه هدف برای خلاص شدن از این رابطه سمی و دنبال کردن این اهداف تا پایان کار است. خود را از چنین روابطی دور سازید.


  1. تحقیر می شوید:

کوچک شمرده شدن یا تحقیر شدن ممکن است به نظر موضوع مهمی نرسد اما واقعیت این است که چنین احساسی بسیار مهم است و باید هر چه سریع تر مورد بررسی قرار گیرد.

زمانی که فردی چه به صورت عمدی و چه به صورت غیر عمدی شما را کوچک می شمارد نباید از آن به راحتی عبور کنید. این نوع رابطه سمی به عنوان سوء استفاده احساسی و روانی شناخته می شود.

تنها سوء استفاده فیزیکی نیست که باعث ایجاد اسیب های ماندگار در ذهن و روان انسان می گردد. سوء استفاده عاطفی هم می تواند برای روح و روان انسان مضر باشد. هرگز چنین مواردی را تحمل نکنید.


  1. سوگیری منفی نگر در رابطه وجود دارد:

متخصصان بر این باورند که سوگیری منفی نگر به رفتارها و موقعیت های بدی منجر می شود. این شرایط به مرور زمان توسط تجربه های بد ایجاد می گردد.

این تجربیات باعث می شود فرد بر این باور باشد که شرایط به نتایج یکسانی با نتایج قبلی می رسد و قبل از اینکه طرف مقابل شانس واکنش یا حتی دفاع از خود داشته باشد ، واکنش منفی از خود بروز می دهد.

اگر شما یا طرف مقابلتان همیشه بدترین شرایط را در نظر می گیرید بهتر است در مورد رابطه ای که دارید تجدید نظر نمایید.


  1. واکنش های فیزیکی دارید:

حتی اگر با فردی رابطه منفی داشته باشید و او هرگز رفتارهای فیزیکی ناشایست از خود بروز ندهد باز هم ممکن است شما واکنش های فیزیکی نسبت به او داشته باشید. زمانی که با او صحبت می کنید یا به او فکر می کنید ممکن است عصبی شوید، حالت اضطراب به شما دست بدهد یا حالتان بد شود.

بر اساس مطالعات انجام شده کمی اضطراب در روابط عادی است و حتی می تواند به عنوان یک نشانه خوب در نظر گرفته شود. با اینحال اگر چنین احساساتی تاثیر منفی بر روی زندگیتان داشته باشد نمی توانید آن را به عنوان یک نشانه خوب در نظر بگیرید. اگر چنین احساساتی دارید در رابطه خود با فرد مقابل تجدید نظر کنید.


  1. احساس می کنید دعوا و مناظره بی پایانی با فرد مقابل دارید؟

تا به حال به خاطر دعواهای بی پایانی که با یک نفر داشته اید احساس خستگی و درماندگی کرده اید؟ باید به این نکته توجه داشته باشید که بیشتر متخصصان حوزه سلامت روحی و روانی بر این باورند که وجود برخی از مناظره ها در هر رابطه ای عادی است و می تواند نشان دهنده سلامت آن رابطه باشد.

با اینحال نکته مهمی که اینجا باید بدان توجه داشته باشید این است که اختلافات همیشگی و مداوم به عنوان یک نشانه سالم در نظر گرفته نمی شود و روش برخورد با اختلافات، دعواها، بحث ها بسیار مهم است و می تواند سالم بودن یا نبودن یک رابطه را تعیین کند.

اگر دیدگاه های مشترکی با فرد مقابل ندارید و همیشه سر هر چیز کوچکی به اختلاف بر می خورید، به احتمال زیاد در یک رابطه منفی و سمی حضور دارید.


  1. فرد مقابل دوست دارد شما را از سایر رابطه ها جدا سازد:

اگر فردی که با او ارتباط دارید دوست دارد شما را از سایر روابطی که در زندگیتان دارید جدا نماید، این نوع جدایی به عنوان جدایی سمی در نظر گرفته می شود. چنین فردی همه تلاش و قدرت خود را به کار می برد تا بتواند شما را از سیستم حمایتی تان جدا سازد و حتی بعدها کنترل بیشتری بر رویتان داشته باشد.

پس در مورد اینکه فرد مقابل می خواهد شما را از سایر افراد زندگیتان جدا سازد هوشیار باشید. برخی از افراد در زندگیتان هستند که بدون دلیل بعد از ازدواج تان ناپدید می شوند.

این موضوع هیچ ربطی به همسر شما ندارد و این دوستان تان هستند که باید مقصر شناخته شوند. در چنین شرایطی رابطه شما و همسرتان سمی در نظر گرفته نمی شود.


  1. به طور مداوم اتفاقاتی که رخ می دهد را ثبت می کند:

بر اساس گفته های روانشناسان این موضوع اگر به طور گاه به گاه رخ دهد عادی است و نمی توان آن را نشانه ای از یک رابطه سمی در نظر گرفت. اما اگر طرف مقابل به طور مداوم تعداد دفعاتی که یک موضوع رخ می دهد را می شمارد و آن ها را ثبت می کند باید به سمی بودن رابطه خود شک کنید.

این موضوع اغلب از نا امیدی و درک نادرست ریشه می گیرد. متخصصان توصیه می کنند از این روابط تخریب کننده دوری کنید و به دنبال موارد مثبت بگردید.


  1. هر چیزی برایش یک رقابت است:

رابطه سمی که بر پایه رقابت شکل می گیرد اغلب در روابط کاری و دوستی یافت می شود با اینحال چنین شرایطی ممکن است در رابطه های عاشقانه و حتی بین اعضای خانواده نیز رخ دهد.

این افراد هرگز به حرف های شما گوش نمی دهند و به طور مداوم تلاش می کنند در هر جنبه ای از زندگی با شما رقابت نمایند.


  1. کشمکش قدرت دارید:

در یک رابطه به روش های مختلف فرد می تواند به سمی بودن ان پی ببرد. این موضوع ممکن است نتیجه کشمکش و مبارزه برای قدرت توسط هر دو طرف باشد.

زمانی که فردی در رابطه ای احساس می کند قدرت کافی را ندارد شروع به مبارزه می کند. چنین شرایط پویایی ممکن است در هر رابطه ای رخ دهد و بین والدین و فرزندان و حتی همکاران نیز دیده شود.

برخی از اوقات واکنش ها بر اساس تلاش فرد مقابل برای کنترل دیگران رخ می دهد و در برخی از شرایط نیز حمله فیزیکی یا انتقاد چنین مشکلاتی را ایجاد می کند.


  1. عمدا رابطه را خراب می کند:

شما یا فرد مقابلتان به طور عمدی یا شاید غیر عمدی بخواهید رابطه موجود را به دلایل مختلف خراب کنید.برخی از اوقات طرف مقابل ممکن است احساس کند رابطه دیگر نباید ادامه پیدا کند.

ممکن است طرف مقابل یا حتی خود شما در این رابطه احساس عدم امنیت داشته باشید. این موضوع حتی می تواند واکنشی به تجربیات گذشته فرد هم باشد.


  1. عدم اعتماد بین شما وجود دارد:

اعتماد کردن برای همه افراد ساده نیست. اگر احساس کنید رابطه ای که با یک فرد دارید قابل اعتماد نیست قطعا نمی توانید آن را به سمت جلو هدایت کنید.

برخی از فعالیت هایی که می تواند نبود اعتماد را تایید کند این است که به طور مداوم شبکه های اجتماعی او را بررسی می کنید، از دیگران می خواهید جایی که او بوده را گزارش دهند، در مورد او حسادت می کنید یا اصرار می کنید پسوردهایش را بدانید. همه این ها نشانه های بدی از نبود اعتماد است.


  1. قضاوت کردن و انتقاد بخش همیشگی فعالیت های دو طرف است:

اگر فردی به طور مداوم شما را قضاوت کند یا مورد انتقاد قرار دهد، این یک رابطه سمی خواهد بود. باید به خاطر داشته باشید که شکایت کردن به معنای انتقاد نیست و فردی که تلاش می کند از شما شکایت کند همیشه انسان بدی نیست.


  1. احترام متقابلی وجود ندارد:

بر اساس گفته متخصصان، احترام یکی از فاکتورهای مهم برای ایجاد یک رابطه سالم است. فردی که در رابطه احترام را دریافت کند هرگز دست به کارهای بدی نخواهد زد و طرف مقابل را مورد سوء استفاده عاطفی قرار نخواهد داد. اگر احترامی بین شما وجود ندارد باید به سمی بودن رابطه تان شک کنید.


سخن نهایی:

افراد سمی می توانند کیفیت زندگی شما را پایین بیاورند و تاثیر منفی بر روی همه روابط تان داشته باشند.

خوشبختانه شما می توانید کنترل چنین روابطی را به دست بگیرید و همه نکات منفی را به نکات مثبت تبدیل کنید.

به همه علائم هشداردهنده ای که در این مقاله بیان کردیم توجه داشته باشید و مطمئن شوید شما هم مسئولیت خود در رابطه را به خوبی درک کرده اید.

اگر در هر رابطه ای احساس بدی دارید یا اگر احساس خطر می کنید بهتر است رابطه را دوباره بررسی کنید و در صورت نیاز تغییراتی را در آن ایجاد نمایید.


1 دیدگاه

  1. هانا

    باورم نمیشه از این ۱۸ تا مورد من ۱۰ موردش رو با دوستن دارم و این یعنی رابطه سمی باهم داریم

نظر خود را بیان کنید