هیپنوتیزم چیست و چگونه انجام می شود؟

15 واقعیت جالب و شگفت انگیز در مورد علم هیپنوتیزم

هیپنوتیزم چیست

ممکن است در فیلم ها هیپنوتیزم را دیده باشید اما واقعاً هیپنوتیزم چیست و چگونه عمل میکند؟

هیپنوتیزم یکی از شاخه های روانشناسی و در عین حال جذاب ترین روش درمانی محسوب می شود. در این مطلب از مجله آلامتو، ۱۵ واقعیت فوق العاده و شگفت‌انگیز در مورد علم هیپنوتیزم ذکر کرده‌ایم که نه تنها برخی از باورهای نادرست را برطرف می‌کند بلکه ذهن شما را غرق در شگفتی می کند. لطفا تا انتهای این مطلب جذاب با ما همراه باشید.


1. هیپنوتیزم نوعی روش درمانی پذیرفته شده است

هیپنوتیزم، که به آن هیپنوتراپی نیز می گویند، از سال 1950 به بعد به عنوان یک روش درمانی پذیرفته و تایید شده است. هر ساله افراد بیشتری به دنبال درمان با هیپنوتیزم برای یافتن راهی سالم برای کنترل ترس و رفتارهای منفی شان هستند.

برای دستیابی به این هدف، متخصصان هیپنوتیزم به بیماران کمک می کنند تا به ذهن ناخودآگاه خود دسترسی پیدا کنند، کاری که بسیاری از ما هر روز بدون آنکه متوجه آن باشیم، انجام می دهیم.


2. انسان در هنگام هیپنوتیزم کاملاً بیدار و هشیار است

برخلاف تصور عمومی، هیپنوتیزم یک حالت ذهنی طبیعی است. هیپنوتیزم نوعی خواب نیست. دانشمندان بارها و بارها ثابت کرده اند که بیماران در حالت هیپنوتیزم بیدار می مانند و حتی کنترل کامل اعمال خود را در دست دارند.


3. یک فرد معمولی حداقل دو بار در روز هیپنوتیزم می‌کند

باور کنید یا نه، به احتمال زیاد حداقل دو بار در روز وارد یک حالت هیپنوتیک می شوید. از نمونه ها و مثال های متداول در این مورد می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

رسیدن به مقصد بدون داشتن خاطره ای از رانندگی در آنجا، منطقه بندی هنگام خواندن صفحه کتاب یا غرق شدن در نمایش تلویزیونی در حالی که به سختی متوجه می شوید نیمی از روز گذشته است.

مقاله مرتبط: چگونه اجسام را با قدرت ذهن جابجا کنیم؟

4. هیپنوتیزم به طور رسمی، از قرن 18 میلادی آغاز شده است

فرانسیس مسمر، پزشک اتریشی بود که از استفاده هیپنوتیزم توسط جوامع قبلی اطلاع داشته و بیشتر دوران حرفه ای خود را صرف مطالعه هیپنوتیزم و تأثیرات آن بر ذهن انسان کرده است. این پزشک اتریشی باعث شد تا در سال 1771 علم هیپنوتیزم مورد توجه مردم قرار بگیرد. جالب است بدانید که مسمر از هیپنوتیزم به عنوان “مغناطیس حیوانات” یا “مسمریسم” یاد می کند.


5. برخی از اولین توصیفات ثبت شده در مورد هیپنوتیزم، به مصر باستان در سال 1500 قبل از میلاد برمی‌گردد

ایمهوتپ، اولین پزشک شناخته شده جهان، از مکانی تحت عنوان معابد خواب برای معالجه بیماران استفاده می کرد.

از این معابد برای نوعی تلقین درمانی استفاده می شد و افراد می توانستند از مشکلات جسمی و روحی شفا یابند.

گفته می شود که بیمارانی که به معبد خواب می رفتند، تحت تأثیر یک جادو یا وضعیت هیپنوتیک قرار می گرفتند. قبل از به خواب رفتن، پزشک به آنها پيشنهاداتي را که مي تواند در غلبه بر مشکل آنها کمک کند، به آنها مي داد به اين اميد که خدايان هنگام خواب بيمار را ملاقات کرده و آن مشکلات را برطرف کنند.


6. از هیپنوتیزم می توان به عنوان داروی بی حسی استفاده کرد

مطالعات مختلف نشان داده است که هیپنوتیزم می تواند ابزاری موثر برای کنترل درد باشد.

در حقیقت، مطالعات انجام شده با استفاده از EEG نشان داده که که هیپنوتیزم تجربه عاطفی درد را از بین می‌برد، در حالی که به فرد اجازه می‌دهد احساس حسی را تجربه کند.

لمس را می توان احساس کرد، اما احساس درد واقعی توسط مغز تشخیص داده نمی‌شود. به عنوان یکی از کاربردهای هیپنوتیزم در کنترل درد، می توان به زایمان اشاره کرد.


7. هیپنوتیزم مرحله ای و هیپنوتیزم بالینی بسیار متفاوت هستند

وقتی اسم هیپنوتیزم می آید، بیشتر افراد به هیپنوتیزم مرحله ای فکر می کنند. این یک نمایش محبوب است که در طی آن یک هیپنوتیست به ظاهر افراد تصادفی را انتخاب می‌کند، آن‌ها را به خواب می‌فرستد، و سپس آن‌ها را وادار می‌کند تا حقه ای را برای خندیدن به کار گیرند.

هرچقدر که هیپنوتیزم مرحله ای سرگرم کننده باشد، هیپنوتیزم بالینی کاملا متفاوت از آن است. هیپنوتیزم بالینی یک روش درمانی قابل قبول است که به افراد کمک می کند تا از طریق ذهنی آرام و پیشنهاد استراتژیک بر بیماری های مختلف غلبه کنند.


8. هر کسی برای انجام هیپنوتیزم مرحله ای کاندیدای خوبی نیست

اگر تا به حال برنامه های سرگرم کننده مربوط به هیپنوتیزم را دیده باشید، به احتمال زیاد متوجه شده اید که فرد سرگرم کننده یا همان هیپنوتیست، انتخاب می کند که چه گروه تصادفی از مخاطبان به روی صحنه بیایند و هیپنوتیزم شوند.

با توجه به مطالعات متعدد علمی، برخی افراد بیشتر از سایرین قابلیت تلقین پذیری هیپنوتیک را دارا هستند. این افراد نسبت به سایرین بهتر می‌توانند به راحتی ذهن ناخود آگاه خود را متقاعد کنند.


9. یک فرد هیپنوتیزم شده کنترل کامل خود را در دست دارد

این فقط در برنامه های سرگرم کننده مربوط به هیپنوتیزم است که در آن فرد هیپنوتیزم شده همه کنترل خود را از دست داده و به یک “عروسک خیمه ‌شب ‌بازی” تبدیل می‌شود. اما حقیقت این است که افرادی که در حالت هیپنوتیزم قرار دارند کاملاً بر روی خودشان کنترل دارند.


10. هیپنوتیزم می تواند به غلبه بر گروهی از بیماری ها غلبه کند

افراد معمولا به دلایل مختلف به هیپنوتیزم درمانی روی می آورند. هیپنوتیزم درمانی می تواند در غلبه بر مشکلاتی نظیر ترس و فوبیا، کاهش وزن، خاطرات منفی و آسیب زا، بی خوابی و سیگار کشیدن به شما کمک کند.

حتی مشخص شده که هیپنوتیزم با کاهش درد هنگام زایمان به مادران کمک می کند. بیشتر والدین کودکان مبتلا به ADHD دریافتند که هیپنوتیزم درمانی بر روی فرزندان آنها تأثیر مثبتی داشته است.


11. هیپنوتیزم فقط در صورتی باعث فراموش شدن خاطرات می شود، که این هدف اصلی باشد

آنطور در برنامه های تلویزیونی می بینیم، افراد هیپنوتیزم شده هرگز به یاد نمی آورند که در طول هیپنوتیزم چه اتفاقی افتاده است. با این حال، همانطور که در بالا گفتیم، افراد هیپنوتیزم شده در طول هیپنوتیزم، کاملا بیدار و آگاه هستند.

اگر هدف از انجام هیپنوتیزم درمانی فراموش کردن خاطرات منفی باشد، می توان به آن دست یافت. فراموش کردن خاطرات فقط در صورتی که این هدف باشد اتفاق می افتد.


12. مغز شما در حالت هیپنوتیزم متفاوت عمل می کند

هیپنوتیزم به مغز اجازه می دهد تا قسمت آگاه ذهن را دور بزند و به عبارتی تمایل به پرسیدن سوال یا توجه به محیط اطراف را از بین می برد. در عوض، مغز در حالتی کار می کند که کنترل بدن و یا محیط اطراف خود را بدون تفکر آگاهانه در مورد آن، بدست می‌آورد.


13. گیر کردن در یک خلسه هیپنوتیزم غیر ممکن است

این تصور که فرد می تواند در یک خلسه هیپنوتیزم گیر کند، یک تصور غلط رایج است. در حقیقت، افراد هیپنوتیزم شده هرگز کنترل ذهن و بدن خود را از دست نمی دهند و قادر هستند به راحتی باز کردن چشمان خود از حالت هیپنوتیزم خارج شوند.


14. هیپنوتیزم در افراد مختلف، متفاوت احساس می شود

افرادی که تحت هیپنوتیزم قرار گرفته اند، احساسات مختلفی را گزارش کرده اند. برخی تجربه خود در مورد هیپنوتیزم شدن را مانند خوابیدن با تلویزیون روشن توصیف می کنند، در حالی که برخی دیگر گفته بودند که در این زمان، احساس سنگینی داشته اند.

برخی نیز از کلماتی مانند “سبک” یا “شناور” برای توصیف هیپنوتیزم استفاده کرده اند. از آنجا که همه ما تجربیات مان را به گونه ای متفاوت درونی می کنیم، منطقی است که احساس هیپنوتیزم نیز برای هر فرد متفاوت باشد.


15. شما می توانید خودتان را هیپنوتیزم کنید

چیزی که همیشه در برنامه های مربوط به هیپنوتیزم دیده ایم، وجود دو شخص یعنی هیپنوتیزم کننده و هیپنوتیزم شونده بوده است و این باعث ایجاد تفکری نادرست شده که فکر می کنیم برای انجام آن به وجود دو نفر نیاز است. اما حقیقت این است که چیزی به عنوان خودهیپنوتیزم وجود دارد و کاملاً معتبر است.

امیل کوئه، روانشناس فرانسوی، تکنیکی را ایجاد کرد که در آن فرد می‌تواند تمام مقاومت ذهنی را سرکوب کند و به یک حالت هیپنوتیزم کننده وارد شود.

همچنین بخوانید: چگونه خود را هیپنوتیزم کنیم

نظر خود را بیان کنید